تعادل چربی های خوب به کاهش کلسترول کمک می کند
برقراری تعادل بین دو شکل ساده چربی مواد غذائی می تواند در کاهش کلسترول خون موثر باشد.
به گزارش مدلاین پلاس ، محققان دریافته اند رژیم غذائی غنی از نوع جدیدی روغن آفتاب گردان که غلظت های اسیدهای چرب غیر اشباع پلی و مونوی نسبتا بالائی دارند در پائین آوردن کلسترول بد خون در تعدادی از افراد مورد آزمایش از روغن زیتون موثر تر بود.
طبق این یافته ها اهمیت جایگزینی چربی های اشباع شده ، در رژیم غذائی با چربی های اشباع نشده پلی و مونو روشن می شود. به لحاظ اینکه روغن زیتون سرشار از چربی های اشباع نشده مونو می باشد ، اسیدهای چرب اشباع نشده پلی آن کمتر است.
بنظر می رسد میزان این دو نوع چربی خوب در روغن آفتاب گردان دلیل موثر بودن آن بر علیه چربی بد خون یعنی ال.
|
|
دی.ال است.
چربی اشباع شده که نوع مضر چربی است عمدتا در محصولات حیوانی مانند گوشت و محصولات لبنی پر چرب وجود دارد.
|
اسیدهای چرب غیر اشباع که به دو حالت مونو و پلی موجودند در غذاهائی مانند روغن زیتون ،آجیل ، و ماهی چرب یافت می شوند.
اما روغن های گیاهی از لحاظ غلظت این دو نوع چربی غیر اشباع متفاوتند. روغن زیتون غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع مونو است اما سطوح نوع پلی در آن کمتر است و در مقایسه با دیگر روغن های گیاهی چرب مانند کانولا و آفتابگردان چربی اشباع بیشتری دارد.
معمولا محصولات غذائی تجاری حاوی چربی های ترنس هستند.
مشکل این نوع چربی که در طیف وسیعی از مواد غذائی بسته بندی و اسنک ها یافت می شوند این است که مانند چربی های اشباع شده می توانند باعث افزایش کلسترول بد خون شوند.
|
|
|
روغن آفتابگردان جدید برای استفاده در مواد غذائی که عاری از این اسیدهای چرب هستند در نظر گرفته شده است.
اما این نکته کلیدی مطالعه فوق نیست بلکه بالانس چربیهای غیر اشباع مونو و پلی وضعیت کلسترول را بهبود می بخشد. بنابراین توصیه محققان این است که به هنگام خریداری مواد غذائی به تعادل این دو نوع اسید چرب توجه داشته باشند.
|
|
یک شنبه 17 مهر 1390 12:36 PM
تشکرات از این پست