رئیس سازمان میراث فرهنگی خبر داد: تعیین تکلیف 3 مصوبه اجرایی نشده سفر سوم دولت به همدان
خبرگزاری فارس: رئیس سازمان میراث فرهنگی از تعیین تکلیف سه مصوبه اجرایی نشده سفر سوم دولت به همدان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، روح الله احمدزاده کرمانی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به سفر پایانی هیئت دولت به استان همدان اظهار کرد: دولت نهم و دهم با کار جهادی کار خود را آغاز کرد و با روحیهای خستگیناپذیر این سفرها را به پایان میرساند.
وی فلسفه سفرهای دور چهارم هیئت دولت را برحسب تأکیدات رهبری دانست و افزود: در دور چهارم سفرها پیگیری میزان اجرایی شدن و تحقق مصوبات سه دوره گذشته صورت میگیرد و بررسی موانع در اجرای پروژههای استانی و ملی صورت میگیرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه سفر چهارم بازخوانی مشکلات سه سفر گذشته و مغفول ماندن برخی مصوبات است، تصریح کرد: اعضای هیئت دولت در این سفرها گردهم میآیند تا علت اجرایی نشدن و موانع پیشروی مصوبات هیئت دولت را بررسی کنند.
وی با اشاره به اینکه ویژگی سوم این سفرها حضور رئیس جمهور در تمام شهرستانهای استان است، افزود: رئیس جمهور با حضور در این شهرستانها بررسی میزان تحقق مصوبات و گزارش چگونگی و یا عدم انجام پروژهها را پیگیری میکند.
احمدزاده در ادامه از اهتزاز بلندترین پرچم جمهوری اسلامی ایران در همدان خبر داد و افزود: مرتفعترین پرچم ایران به ارتفاع 50 متر و با مساحت 320 متر مربع در تپه هگمتانه برافراشته شد.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی در این سفر به همدان دو تکلیف داشت، عنوان کرد: یکی اینکه رئیس سازمان میراث فرهنگی نماینده معین شهرستان بهار شد و مصوبات هیئت دولت را در شورای اداری مرور کرد تا موانع از سر راه برداشته شود و دیگر اینکه حضور در استان همدان در راستای پیگیری مصوبات هیئت دولت برای سازمان میراث فرهنگی بررسی شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور ادامه داد: هیئت دولت در سه سفر گذشته به استان همدان 28 مصوبه را به تصویب رساند که در دور نخست 11 مصوبه، در دور دوم 8 مصوبه و در دور سوم 9 مصوبه به تصویب هیئت دولت برای اجرا در همدان رسید.
وی ادامه داد: در دور نخست سفر میزان مصوبات 100 درصد، در دور دوم سفر نیز مصوبات 100 درصد اجرایی شده و در دور سوم تنها سه مصوبه اجرایی نشده است.
* تشریح سه مصوبه اجرایی نشده سفر سوم دولت
احمدزاده خاطرنشان کرد: تملک محوطه کلیسای لائودیسه در نهاوند یکی از مصوبات اجرایی نشده بود که امسال 750 میلیون تومان برای تملک آن اختصاص میآید و در سال آینده نیز 750 میلیون تومان به این امر اختصاص مییابد.
وی با اشاره به مصوبه اجرایی نشده تبدیل کاروانسراهای فرسفج و تاج آباد در تویسرکان و بهار اظهار کرد: در این سفر موانع عدم اجرایی شدن این مصوبه را به سازمان میراث فرهنگی استان واگذار کردهایم تا با اقدامات خود تبدیل به بازارچه صنایع دستی شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به سومین مصوبه اجرایی نشده از سفر سوم تصریح کرد: اعطای تسهیلات گردشگری برای توسعه زیر ساختهای گردشگری همدان که بیشتر وجهه ملی داشت هنوز صورت نگرفته در حالی که قرار بود 4 درصد یارانه تسهیلات به امر گردشگری اختصاص یابد.
وی عنوان کرد: در سالهای گذشته 25 میلیارد تومان به امر گردشگری همدان اختصاص یافت که این رقم بیش از این افزایش مییابد.
* 6 منطقه ویژه گردشگری همدان به سرمایهگذار خارجی واگذار شد
احمدزاده در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اهداف دولت در میراث فرهنگی برجسته کردن ظرفیتهای گردشگری در نقاط مختلف کشور است، افزود: دولت مناطقی را برای مناطق گردشگری اعلام کرد تا مسیر اعطای تسهیلات فنی و اعتباری با شتاب صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه در دولت نهم و دهم در استان همدان 28 نقطه گردشگری به تصویب رسید، بیان کرد: در مناطق گردشگری زیر ساختها را دولت تعیین میکند به طوری که تاکنون 6 منطقه به سرمایهگذار واگذار شده است و با اعتباری بالغ بر 2 هزار و 400 میلیارد ریال سرمایهگذار در حال انجام است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی اضافه کرد: در حال حاضر بخش گردشگری شرایط خوبی دارد به طوری که ظرف سالهای آینده روند توسعه سرمایهگذاری در بخش نمونه گردشگری شتاب خوبی میگیرد.
* قاچاق صنایعدستی دارای برند ملی به داخل ممنوع است
وی با اشاره به ورود کالاهای چینی به کشور نیز اظهار کرد: در تولید صنایعدستی، کشورهایی که دارای مهر اصالت در صنایعدستی هستند باید بر اساس این برند به تولید بپردازند.
احمدزاده ادامه داد: در کشور ما در پنج سال گذشته 116 صنایعدستی از 256 صنعت دستی مهر اصالت از سازمان جهانی یونسکو دریافت کردند که اگر هر کشوری مالکیت معنوی آن را از آن خود کند دچار خلاف شده است.
وی تأکید کرد: هیچ کشوری نباید از گمرک و مجاری رسمی و قانونی اجازه ورود صنایعدستی شبیهسازی شده و کپیبرداری شده را ندارد جز صنایعی که منحصر آن کشور باشد که این اقدام را دولت نیز پیگیری میکند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به ورود کالای قاچاق نیز تصریح کرد: ورود کالای قاچاق به ویژه صنایعدستی باید در ستاد مبارزه با قاچاق کالا بررسی شود که استانداران نیز باید در این امر ورود کنند تا مجاری غیر رسمی نیز کنترل شود.
وی با تأکید بر اینکه مردم باید با اصالت سنجی در بازارها نسبت به خرید اقدام کنند، افزود: به شکل رسمی هیچ کشوری صنایعی را که برند ملی دارد اجازه کپیبرداری و جعل ندارد و این امر غیر قانونی است به طوری که هیئت دولت نیز فروش صنایعدستی خارجی در کنار موزهها و اماکن تاریخی را ممنوع اعلام کرده است.
* تکمیل موزه منطقهای همدان تا پایان سال 91
احمدزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر عدم تکمیل موزه منطقهای همدان عنوان کرد: برای موزه منطقهای همدان که 35 میلیارد ریال اعتبار به آن اختصاص یافته است به منظور ایجاد، تجهیز و تکمیل موزه منطقهای تاکنون 20 میلیارد ریال اعتبار محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با جذب این اعتبار تا پایان سال 91 شاهد تکمیل و تجهیز موزه منطقهای همدان باشیم چرا که به لحاظ مالی پیشرفت 70 درصدی و به لحاظ فیزیکی از پیشرفت 30 درصدی برخوردار است.
* لزوم ایجاد خوشه تولید و صادراتی مبل و منبت همدان
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به اینکه بینظیرترین کارگاههای مبل و منبت در همدان وجود دارد، افزود: استان همدان بالغ بر 6 هزار و 500 واحد کارگاهی در امر مبل و منبت دارد که در کشور بینظیر است اما از مجموع 39 میلیون صادرات صنایعدستی، 34 میلیون تومان به صادرات سفال اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه حجم منبت به قدر سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه منبت نیست، عنوان کرد: با توجه به حجم بالای تولید مبل و منبت بازارسازی منبت در استان همدان برای صادرات صورت نگرفته است.
احمدزاده در خصوص حمایت دولت در قالب اعطای تسهیلات به مبل و منبت، بیان کرد: پیشنهاد ما ایجاد خوشه تولیدی و صادراتی منبت در استان است که تعاونیهای استان در قالب ایجاد خوشه صادرات شده و بهرهمندی از حمایت قانونی دولت این اقدام انجام میشود تا بازارهای صادراتی را توسعه دهیم.
وی تصریح کرد: کارهای قانونی خوشه صادراتگرای سفال انجام شده که برای نخستین بار این خوشه در همدان و کشور ایجاد میشود.
* پیشبینی ورود 4 میلیون گردشگر خارجی در سال 90 به کشور
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه روند ورود گردشگر خارجی به کشور قابل قبول ارزیابی میشود، افزود: در سالهای گذشته رشد میانگین سالانه جهانی برای ورود گردشگر خارجی 3.5 درصد بوده است در حالی که رشد سالانه 13.5 درصد بوده است و از متوسط جهانی بالا هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در ورود گردشگر خارجی به کشور 13 درصد نسبت به سال 89 رشد داشتیم که پیشبینی میشود در سال 90 بالغ بر 4 میلیون گردشگر خارجی در ایران حضور یابند.
احمدزاده بیان کرد: کشور ما تحریم است و در شرایطی است که برخی سفرا با ممنوعیت سفر به ایران مواجه هستند و هجمههای رسانههای غرب بر ایران نیز بسیار بالاست اما روند رو به رشدی در گردشگر خارجی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه ایجاد ارزش افزوده بالا و گردشگری حلال بسیار سخت است، افزود: گردشگری حلال و اسلامی در ایران وجود دارد در حالی که برخی کشورها با ایجاد گردشگری غیر اسلامی و نامشروع نسبت به جذب گردشگر اقدام میکنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: اگر فشارهای سیاسی خارجی از کشور برداشته شود بالاترین رقم گردشگری جهان در ایران رخ میدهد.
* اختصاص سالانه 880 میلیون تومان به تپه هگمتانه
وی در خصوص تملک و کاوش تپه هگمتانه نیز گفت: بر اساس مصوبات هیئت دولت بالغ بر 100 میلیارد ریال اعتبار برای تملک اراضی تپه و بافت تاریخی هگمتانه اختصاص یافت که تاکنون 9.5 میلیارد تومان اعتبار جذب شده و 30 پلاک مسکونی و تجاری نیز خریداری شده است.
احمدزاده تأکید کرد: تپه هگمتانه با قدمت تاریخی خود در قانون بودجه سنواتی پایدار شده و سالانه 880 میلیون تومان به این مکان اختصاص یافته است و کاوش نیز رشد داشته است.
* لزوم ایجاد گمرک صادراتی ویژه سفال
وی در ادامه در خصوص گازسوز کردن کارگاههای سفال و سرامیک ابراز داشت: یک هزار و 50 کارگاه تولید سفال در لالهجین وجود دارد، که پس از هدفمندی یارانهها که قیمت حاملهای انرژی واقعی شد و سوخت قالب کارگاههای سفال نفت سفید بود، آنها دچار مشکل شدند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: اگر واحدهای صنعتی گازسوز شوند هزینه تولیدات کاهش مییابد که برای تحقق این امر باید با شرکت گاز وارد مذاکره شویم.
وی ادامه داد: با توجه به دوری خط انتقال گاز به کارگاههای سفال و هزینهبر بودن آن، پیشنهاد میشود که کارگاههای سفال در لالهجین مبلغی را به عنوان خودیاری به توافق رسیده و پرداخت کنند تا عملیات انتقال گاز هرچه سریعتر به کارگاههای تولیدی صورت گیرد.
احمدزاده با اشاره به غنی بودن سفال در کشور اظهار کرد: برای صادرات سفال از همدان باید یک گمرک صادراتی ویژه سفال در همدان ایجاد شود و همدان در این زمینه مرکزیت یابد تا دوسالانههای سفال و ظرفیتهای کاوشی و همایشی سفال در همدان متمرکز شود.
* پیگیری چهار پرونده ثبت جهانی در حوزه میراث ملموس کشور
وی از پیگیری ثبت جهانی چهار پرونده در حوزه میراث ملموس کشور خبر داد و افزود: مسجد امام اصفهان، گنبد قاموس بندر ترکمن، موسیقی اصیل ایرانی و لباس اقوام ایرانی از جمله میراث معنوی و ملموسی است که ثبت جهانی آنها در حال پیگیری است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه جنگلهای حرا در جنوب کشور نیز در حال پیگیری ثبت جهانی است، افزود: از سال 1309 تا سال 84 هیچ پروندهای ثبت جهانی نشده بود اما در دولت نهم و دهم 7 پرونده ایران ثبت جهانی شد.
وی با اشاره به اینکه در ثبت جهانی مکانهای تاریخی، 87 مکان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: در حوزه میراث ملموس نیز از سال 1309 تا سال 1384، تنها 70 پرونده ثبت جهانی شد که در دولت نهم و دهم این میزان به 16 پرونده افزایش یافت.
تشکرات از این پست