در جلسه هیئت دولت در همدان تصویب شد؛ اختصاص 11500میلیارد ریال برای طرحهای اقتصادی و تولیدی همدان
خبرگزاری فارس: با حضور رئیس جمهور و هیئت دولت در همدان 11 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای اقتصادی و تولیدی استان همدان مصوب شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدرضا رحیمی در جمع خبرنگاران در چهارمین دور از سفرهای استانی هیئت دولت به استان همدان، با بیان اینکه از مصوبات دور نخست، دوم و سوم گرههایی داشتیم که در طول جلسه هفت ساعته شورای اداری استان همدان مطرح و تصمیمات خوبی برای آن اتخاذ شد، اظهار کرد: سفر چهارم هیئت دولت به همدان برای بررسی و اقدام در خصوص همه مصوبات سفرهای دور نخست و دوم هیئت دولت به این استان است.
وی با بیان اینکه بدیهی است گاهی اوقات برخی از مصوبات دولت در قبل و زمان اجرا با مشکلات اداری، قانونی و ساختاری مواجه میشود و انجام آن به تأخیر میافتد، تصریح کرد: تعداد طرحهای انجام شده و در دست اقدام استان همدان بسیار زیاد است و بر این اساس جای نگرانی برای طرحهای اجرا نشده وجود ندارد اگر چه برای این طرحها نیز راه حل مناسب مشخص و به تصویب رسید.
* ادعاهای استان درباره اشتغال رصد میشود
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در طول جلسه اشتغال، امر نویدبخش آن بود که مسئولان استان در اجرای تمهیدات در کشور در ردیفهای ممتاز قرار گرفتهاند، گفت: ما برای کنترل ادعاهای خود در استانها سامانه "رصد" داریم که همه افراد شاغل در سال 89 و 90 میتوانند آدرس و مشخصات خود را در آنجا بیابند.
وی با بیان اینکه دولت در سال 89 ایجاد یک میلیون و 100 هزار شغل را تعهد کرده بود، عنوان کرد: این رقم تعهد از مرز یک میلیون و 600 هزار شغل گذشت و خوشبختانه سال گذشته نرخ بیکاری با اقدامات همه جانبه شکسته شد که میداندار این مهم استانداران بودند.
رحیمی با بیان اینکه ایجاد اشتغال بسیار دشوار است، عنوان کرد: امسال تعهد دولت در امر ایجاد اشتغال 2 میلیون و 500 هزار شغل است که در شش ماهه نخست سال جاری ایجاد اشتغال از مرز یک میلیون تجاوز کرد و این در حالی است که شش ماهه نخست با شش ماهه دوم کاملا متفاوت است و محصول را باید در شش ماهه دوم رصد کرد.
* تا پایان سال جاری نرخ بیکاری همدان یک رقمی میشود
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان همدان بسیار بالا بود، تصریح کرد: در حال حاضر استان همدان به مرز 10 درصد نرخ بیکاری نزدیک میشود و باید تا پایان سال جاری تک رقمی شود که تعهد بزرگی است و سنگینی بار این موضوع نیز بر دوش مدیران استانی است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: برای حل مشکل بیکاری، مسئولان اشتغال استان، طرحها را بیان کردند و بر این اساس نیز مبلغ 100 میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه بخش کشاورزی به تصویب رسید.
وی با بیان اینکه برای افزایش اعتبار بانکهای استان همدان طرحهای پیشنهادی ارائه شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانکهای استان در حد معینی حق تعیین و اعطای وام دارند.
* افزایش اختیار بانکها برای نخستین بار
رحیمی با بیان اینکه طرح افزایش اختیار بانکها برای نخستین بار در سطح کشور انجام میشود، عنوان کرد: مقرر شد طرحهای افزایش اعتبار برای بانکهای استان همدان توسط وزیر اقتصاد و دارایی و مسئولان بانکها مورد بررسی قرار بگیرد و حد اختیارات مدیران بانکها نیز افزایش یابد که تحقق این امر، گرهگشایی بسیاری از مسائل استان است.
وی به اختصاص 90 میلیارد تومان اعتبار برای طرح پتروشیمی هگمتانه و نیز تأمین تسهیلات ریالی-ارزی برای 78 طرح مطالعه شده از طریق سرمایهگذاری خارجی، اشاره کرد و با بیان اینکه در بخش اشتغال مصوبات بیشتری داشتیم، گفت: اگر به امر ایجاد اشتغال اهمیت ویژه بدهیم علاوه بر خشنودی ملت پیمان حسنهای با خداوند بستهایم.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: اگر استان همدان در زمینه ایجاد اشتغال رتبه برتر دارد به دلیل برگزاری 38 جلسه شورای اشتغال و نیز سفرهای شهرستانی استاندار همدان برای دو دور متوالی در راستای بررسی مشاغل ایجاد شده است.
* تصویب ممنوعیت خرید کالای خارجی دارای مشابه ایرانی
وی با بیان اینکه مسئولان باید در راستای خدمت به مردم گام بردارند، عنوان کرد: مصوبه کشوری داشتیم که برای تولیدکنندگان و ایرانیهای ایراندوست خبر خوشی است چرا که بر اساس آن در دولت نهم تصمیم بر این شده بود که دولتیان و مردم کالای خارجی که مشابه داخلی دارد خرید نکنند که این مهم مورد تأکید مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان نیز بود.
رحیمی تصریح کرد: این مهم به تصویب رسید که خرید هر گونه کالای خارجی که دارای مشابه داخلی است برای اجرای طرحها، پروژهها و نیز تجهیزات ممنوع بوده و همه دستگاهها موظف به خرید داخلی خواهند بود.
* بیش از 75 درصد نیازمندیهای صنعت نفت در داخل تأمین میشود
وی با بیان اینکه مخترعان و جوانان در عرصه علم، دانش و صنعت اختراعات زیادی داشتند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 75 درصد از نیازمندیهای صنعت نفت در داخل تأمین میشود که این دستاوردی بزرگ است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به برکت تحریمهای دشمنان ایران امروز وضعیت بسیار خوبی در کشور حاکم دارد، گفت: به لطف دانشمندان و دانشگاهیان خیلی از نیازهای ما در داخل کشور تأمین میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته صادرات غیرنفتی به 32.5 میلیارد دلار رسید در حالی که قبلاً کسی این رقم را باور نمیکرد، افزود: تا انتهای سال جاری، بنا بر این داریم که این رقم را به 45 میلیارد دلار و تا انتهای دولت دهم به 60 میلیارد دلار برسانیم و صادرات و واردات ما باید حالت متعادل داشته باشد.
* ارائه 645 مصوبه در سه سفر هیئت دولت به همدان
وی با اشاره به سه سفر هیئت دولت به استان همدان نیز ابراز داشت: 645 مصوبه توسط دولت در سه سفر اخیر به استان همدان ارائه شد که تاکنون 379 مصوبه معادل 59 درصد آن تحقق یافته است و 192 مصوبه معادل 30 درصد مصوبات در دست اجراست.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه میزان اجرای مصوبات سه سفر گذشته به 89 درصد رسیده و این امر رضایتمند است، گفت: 79 مصوبه معادل 11 درصد در حال پیگیری است و این مصوبات در جلسه هیئت دولت مورد بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: برای رفع مشکلات 79 مصوبه، 20 مورد مطرح شد که در مدت باقی مانده برای سفر چهارم رئیس جمهور روانسازی شد که یکی از آنها مصوبه 50 میلیاردی عمران و آبادانی حاشیه شهر و روستاها بود که در دو روز قبل انجام شد.
رحیمی با اشاره به اجرایی نشدن 30 مصوبه به علت تأخیر در اخذ مجوز اظهار داشت: دستگاههای اجرایی موظف هستند که مجوزها را از آن دستگاه مرکزی اخذ کنند که به دستور رئیس جمهور، معاونت برنامه و بودجه رئیس جمهور روز دوشنبه هفته آینده را به استان همدان اختصاص داده است تا در یک روز کامل این 30 مصوبه را بررسی و مجوز لازم صادر شود.
وی از مصوبات پراکنده دیگری برای رفع مشکلات استان خبر داد و افزود: تعیین اعتبار اجرای طرح تهیه نقشههای ژئوفیزیک استان همدان توسط سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از دیگر مصوبات بود که اگر این نقشه تهیه شود کشف ذخایر و ثروتهای پنهان در زمین و معادن به سهولت در دسترس مهندسان برای استخراج قرار میگیرد.
معاون اول رئیس جمهور اذعان داشت: مشارکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در سرمایه گذاری ایجاد واحدهای صنعتی و فرآوری ذخایر معدنی در استان مد نظر قرار گرفت به طوری که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران سازمانهایی هستند که برای سرمایهگذاری، پول زیادی در اختیار دارند و قدرت مانور زیادی دارند و معمولا به این راحتی پای کار نمیآیند که دولت تصویب کرد که این نوع سازمان توانمند در سرمایهگذاری در خدمت صنعت استان همدان باشند.
وی ادامه داد: احداث مجموعه ورزشی صنعت نفت در همدان، شروع احداث سدهای مخزنی خرم رود تویسرکان و آلان کبودراهنگ، اجرای طرح انتقال آب به شهر همدان از سد تالوار یا سایر منابع آبی ممکن و احداث دو سالن ورزشی چند منظوره در شهرستانهای تویسرکان و کبودراهنگ از جمله مصوبات بود.
رحیمی با اشاره به تأمین سیستم خنک کننده برج نیروگاه شهید مفتح برای صرفهجویی در مصرف آب و صرف آب برای کشاورزی ابراز داشت: نیروگاه شهید مفتح همدان 100 مگاوات برق تولید میکند و ظرفیت ایجاد شده برق 60 هزار مگاوات است که تنها 40 هزار مگاوات مصرف شده و بخشی صادر میشود که باز مازاد برق وجود دارد.
وی بیان داشت: قرار شد که این نیروگاه اگر لازم باشد از تولید برق دست بکشد چرا که آب زیادی صرفه جویی خواهد شد و در اختیار کشاورزان قرار گیرد که در ایجاد مشاغل مهم و بالا بردن توان کشاورزان بسیار ارزشمند است.
* جشنواره دیگری جایگزین جشنواره فیلم کودک در همدان میشود
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پروژههای فرهنگی نیز خاطرنشان کرد: اختصاص کمک برای احداث ساختمان بنیاد بوعلی سینا و ساخت مجتمع بزرگ علمی، فرهنگی و اجتماعی سیدجمالالدین اسدآبادی، صدور مجوز احداث پژوهشکده در بخش باغداری کشاورزی برای دانشگاه ملایر، مطالعات اجرایی دانشکده صنایع غذایی بهار و ایجاد دانشکدههای اقتصاد، علوم اجتماعی، ادبیات و علوم انسانی، اجرای پروژه پژوهشکده فناوری و نانو بیوتکنولوژی در سایت دانشگاه بوعلی سینای همدان، اختصاص اعتبار برای مطالعه مرکز رشد اجتماعی و مرکز هستهای تحقیقاتی استان، صدور مجوز لازم برای احداث مجتمع هنری و فرهنگی تالار شهر همدان و احداث سالن سرپوشیده دو و میدانی همدان و صدور مجوز احداث مجموعه سوارکاری و اسب دوانی از جمله مصوبات است.
وی در ادامه با اشاره به رفتن جشنواره فیلم کودک و نوجوان از همدان اظهار داشت: جشنواره فیلم به دلایلی از استان همدان رفت، اما قرار بود که جشنوارهای در همدان مصوب شود که در جلسه هیئت دولت وزیر ارشاد مکلف شد که جشنواره دیگری در استان جایگزین کند که همتراز با جشنواره فیلم کودک باشد.
رحیمی اضافه کرد: تجهیز پیست اسکی تاریک دره همدان، دهکده المپیک، پیست دوچرخه سواری و خوابگاه ورزشکاران شهرهای تویسرکان نهاوند و همدان از دیگر مصوبات به شمار میرود.
* مصوبات بخش بهداشت و درمان
وی در بخش بهداشت و درمان از تکمیل مرکز سوانح سوختگی تا پایان امسال خبر داد و افزود: احداث کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علوم پزشکی استان و خوابگاه دانشجویی 400 نفره پسران، احداث آزمایشگاههای مرکزی شهرستانهای رزن و بهار تا انتهای سال 90 و 91، احداث توسعه فضای آزمایشگاهی خونگیری در محوطه انتقال خون همدان، احداث دانشکده بهداشت شهرستان اسدآباد و احداث دانشکده پرستاری در اسدآباد از جمله مصوبات بخش بهداشت و درمان است.
* مصوبات امور زیربنایی / اتصال راه آهن ملایر تهران / مصالعه قطار شهری همدان
معاون اول رئیس جمهور به مصوبات امور زیربنایی اشاره کرد و افزود: صدور مجوز برای اجرای اتصال راه آهن ملایر- تهران به طول 89 کیلومتر و مطالعه اجرای قطار شهری کلانشهر همدان مد نظر قرار گرفت.
وی مسیر راهآهن را از اراک به ملایر، عبور از همدان، کرمانشاه، خسروی، عراق و مرز بندر لازقیه سوریه دانست و گفت: به دنبال این هستیم که از یک کشور دیگر مانند چین فاینانس بگیریم که مقدمات این کارها فراهم شده اما به دلیل برخی از مشکلاتی که از خارج تحمیل میشود قدری کند است.
رحیمی ابراز داشت: این راه نیازمند بودجه زیادی است و مسیر تهران، عراق و سوریه است اما بخش عمده آن از همدان میگذرد که در توسعه همدان بسیار ارزشمند است.
* مصوبات دور چهارم هیئت دولت در استان همدان
وی با اشاره به اینکه در دور چهارم سفر مصوبهای تعیین نمیشود، افزود: در دور چهارم ایجاد مصوبه کمتر در هیئت دولت مشخص میشود اما در همدان چند مصوبه در نظر گرفته شد.
معاون اول رئیس جمهور اذعان داشت: اختصاص 100 میلیارد ریال برای عمران و آبادانی شهری و روستایی همدان و مبلغ 100 میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان حوزه علمیه خواهران و برادران اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: مطالعه و احداث راه تویسرکان- همدان که در راستای خروج این شهرستان از بن بست در نظر گرفته شده است، چرا که راهی که به همدان داشتیم تونل عظیمی دارد که هزینه بسیاری را میطلبد ولی در جلسه هیئت دولت این مصوبه نیز به تصویب رسید.
رحیمی خاطرنشان کرد: مطالعه بزرگراه کربلا تا کنگاور با حذف گردنه اسدآباد نیز از مصوبات است چرا که حذف این گردنه هم برای استان همدان و هم برای مردم کشور بسیار مفید است.
وی با اشاره به تأمین 85 درصد از هزینه آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی استان همدان نیز گفت: با توجه به اینکه آبی که در حال حاضر به مصرف کشاورزی میرسد به صورت غرقابی است، با این شکل سه برابر نیاز زمین آبیاری صورت میگیرد که اگر این امر با آبیاری تحت فشار صورت گیرد مصرف آب میتواند به یک سوم کاهش یافته و سه برابر زمینهای کشاورزی را آبرسانی کند.
معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: دولت تصمیمی مبنی بر پرداخت 85 درصد هزینه کار به شکل یارانه به کشاورزان در نظر گرفته است چرا که قیمت آب شرب در حال حاضر از نفت سوختی بالاتر است.
وی از اختصاص 11 هزار و 500 میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای اقتصادی و تولیدی استان که مصوبهای جدید است، خبر داد و افزود: ساخت بیمارستان قلب مرحوم فرشچیان با هزینه 50 تا 60 درصدی این خیر احداث شده است اما برای تکمیل و تجهیز آن نیازمند اعتبار 10 میلیار
تشکرات از این پست