خبرگزاری فارس: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سیاستهای استعماری ذخایر با ارزش ما را به یغما میبرد، آنها پایاننامههای ما را خریداری کرده و محصول خودمان را به ما میفروشند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان محمدجواد محمدیزاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از نقصهایی که با آن روبهرو هستیم پایین بودن آگاهی جامعه درباره طبیعت است و لازم است این آگاهی را بالا ببریم.
وی افزود: محیطبانان ما ساختار اصلی جامعه را تشکیل میدهند و وظیفه آنان صیانت از محیط زیست است و اگر میخواهیم جامعه برای حفظ طبیعت وارد شود خودمان باید جامعه را آموزش دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: نباید به کمبودهایمان نگاه نکنیم بلکه باید به داشتههایمان توجه کنیم و این که مردم ما چقدر طبیعت را دوست دارند.
وی عنوان کرد: نخستین تکلیف ما این است که باید قدرتمند باشیم و در شناختمان از طبیعت و تکریم آن بیش از همه تلاش کنیم چون بدون شناخت نمیتوان برای نجات طبیعت تلاش کرد.
وی بیان کرد: در صیانت از طبیعت نباید با دست خالی اقدام کرد بلکه باید از تجهیزات و ابزارهای روز دنیا برخوردار شویم گر چه ما فقط یک سوم نیروهای مورد نیاز را داریم اما همین نیروهای کم هم باید آموزش و مهارتهای جدید ببینند و به تجهیزات پیشرفته مجهز شوند.
معاون رئیس جمهور گفت: محیطبانان ما باید از موتورهای تیز رو و خودروهای شاسی بلند و بالگرد و امکانات مجازی و الکترونیکی استفاده کنند و کمبودی در این زمینه احساس شد با بالا بردن امکانات و مهارتها میتوانیم کار کنیم.
وی تصریح کرد: سازمان محیط زیست منابع و نیروهایش افزایش پیدا نکرده اما با همه اینها حوزه حفاظتی محیط زیست دو برابر شده و از 6.7 دهم درصد هماکنون به 11 درصد رسیده است و تا سال 91 به 12 درصد میرسد و در سال 2025 باید به 17 تا 25 درصد برسد.
محمدیزاده با بیان این که ذخایر و منابع طبیعی جزو ثروتهای بشر است که باید حفظ شود تا آیندگان از آن بهره بگیرند، تصریح کرد: سیاستهای استعماری بعضی از ذخایر با ارزشی که داریم را به یغما میبرد، آنها نخبگان را شناسایی کرده و پایاننامههای آنها را که در حوزه گونههای زیستی و ژنتیکی است به مبلغ ناچیزی خریداری کرده و آن را به مبالغ بسیار کلانی در کشور خود به نام محققان و دانشگاه خود به ثبت میرسانند و در مرحله تولید آن را به دارویی تبدیل میکنند و محصول خودمان را با نام خودشان به ما میفروشند و هم سود میبرند و هم کسب نام میکنند.
وی عنوان کرد: وظیفه ماست که این حوزههای با ارزش را شناسایی کنیم و علاوه بر عشق به محیط علم به محیط را نیز به آن اضافه کنیم، تکلیف ما بسیار سنگین است و باید تلاش بیشتری کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: روشهای سنتی دیگر جواب نمیدهد،برجستگی حوزه محیط زیست به طبیعی بودن آن است و عظمت کار ما در مقایسه با اموری که مربوط به انسانهاست در اینجا مشخص میشود.
محمدیزاده گفت: تعداد پرندگان موجود در ایران برابر است با تعداد تمام پرندگان اروپا و علت آن بر میگردد به نوع اقلیم ایران و این تفاوت در اکوسیستم بار مسئولیت ما را سنگین میکند.
مراسم تقدیر از محیطبانان نمونه کشور امروز برای نخستین بار در خارج از استان خراسان و به مناسبت ورود رئیس جمهور و مصادف با میلاد امام رضا (ع) در همدان انجام شد و در روز شنبه در شیراز و در روز یک شنبه در مشهد و تبریز مراسم مشابهی برگزار میشود و افراد نمونه از 7 استان کشور که شامل استانهای همدان، کرمانشاه، کردستان، ایلام، قزوین، لرستان و مرکزی انتخاب شدند.