معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: نگراني هاي جدي درباره خشك شدن برخي تالاب ها و درياچه هاي كشور وجود داشت كه با تمهيدات انديشيده شده، برخي از اين نگراني ها رفع شده است.
محمد جواد محمدي زاده در پاسخ به سوال ايرنا افزود: از جمله اين نگراني ها خشك شدن تالاب شادگان در استان خوزستان بود كه با ايجاد حقابه اين تالاب، حيات دوباره به آن بازگشته است.
وي ادامه داد: حقابه تالاب شادگان از كارون و كرخه تامين شده و بررسي ها نشان دهنده آن است كه عمق آب در برخي از نقاط اين تالاب در تابستان امسال به بيش از دو متر رسيده است.
وي ادامه داد: تالاب هامون در استان سيستان و بلوچستان نيز در معرض آسيب قرار دارد و با راهكارهاي ارائه شده حدود 70درصد از مشكل آن حل شده اما همچنان نگران كاهش ورود آب به اين تالاب از كشور افغانستان هستيم.
معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور بيان كرد: درياچه اروميه در شمال غرب كشور هم مشكل خشكيدگي دارد كه براي حيات دوباره اين درياچه كارگروه ويژه متشكل از مسئولان و كارشناسان وزارتخانه هاي مختلف تشكيل شده و با جابه جايي آب از حوضچه هاي آبريز مراقبت بيشتري از اين درياچه به عمل آمده است.
محمدي زاده گفت: با اجراي طرح جابه جايي حوضچه آبريز 700 ميليون متر مكعب آب به اين درياچه منتقل خواهيم كرد كه اجراي اين طرح حدود 15درصد پيشرفت دارد.
وي ادامه داد: انتقال بخشي از آب رودخانه ارس به اين درياچه و بارور كردن ابرها كه امسال سه بار اين كار انجام شده تمهيدات ديگر براي احياي درياچه اروميه است.
وي گفت: در هر حال درياچه اروميه سالانه به 1/3 ميليارد متر مكعب آب نياز دارد تا بتواند حيات از دست رفته خود را بازيابد كه اميد است با رعايت حقابه ها اين ميزان آب براي درياچه تامين شود.
معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور بيان كرد: درياچه هاي بختگان، پريشان و برخي ديگر از درياچه هاي فارس نيز با مشكل خشكيدگي مواجه است كه در توافق با وزارت نيرو مقرر شده است حقابه اين درياچه ها رعايت شود.
وي افزود: عمده مشكل ما در استان فارس برداشت بي رويه از سفره هاي زيرزميني و مسدود شدن مجراهاي ورودي به درياچه ها و توسعه بي رويه كشاورزي در حاشيه اين تالاب ها و درياچه هاست.