مدير گروه مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت سيستان و بلوچستان گفت: بيش از 50 درصد از مبتلايان به وبا استان در خارج از مرزها به اين بيماري مبتلا شده اند.
ملك كياني در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: براساس گزارش هاي دريافتي از كارشناسان شبكه هاي بهداشت و درمان استان سيستان و بلوچستان از ابتداي امسال تا 20 شهريور ماه، بيش از 50 درصد از مبتلايان به التور در استان در آنسوي مرزهاي شرقي كشور به اين بيماري مبتلا شده اند.
وي با اشاره به اينكه التور به صورت اپيدمي بخش هاي گسترده اي از خاك پاكستان و افغانستان را فرا گرفته است، گفت: تشديد مراقبت، بيماريابي و پايش در سطوح مراكز بهداشتي و درماني، پيگيري در راستاي تشديد مراقبت هاي مرزي براي جلوگيري از ورود اتباع بيگانه، اعلام آماده باش به تمامي نيروهاي بهداشتي و درماني در شهرستان هاي مرزي و تشكيل تيم هاي واكنش سريع در تمام شهرستان از اقدامات سامانه بهداشت و درمان استان در راستاي پيشگيري از افزايش موارد ابتلا در سيستان و بلوچستان بوده است.
مدير گروه مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت سيستان و بلوچستان اظهار داشت: برقراري نظام مراقبت در مورد جابجايي جمعيت هاي مهاجر بيگانه، موظف كردن كارشناسان شبكه هاي بهداشت و درمان شهرستان هاي استان براي بازآموزي مردم درباره پيشگيري از ابتلا به اين بيماري، نحوه سالم سازي آب، نمونه گيري و كلرزني آب مصرفي و تأكيد بر خودداري از مصرف آب هاي جاري توسط مردم از ديگر اقدامات اين مركز در زمينه پيشگيري از افزايش موارد ابتلا در استان بوده است. بيماري التور يا وبا يك بيماري ميكروبي است كه از طريق مصرف آب يا غذاي آلوده انسان را مبتلا مي سازد.