تیم ملی تکواندو ایران در شرایطی برای دومین بار عنوان قهرمانی جام جهانی را به خود اختصاص داد که در هشت دوره حضورش در این رویداد بزرگ، به دو عنوان قهرمانی ، شش عنوان نایب قهرمانی و یک مقام هفتمی دست یافته است.
پرونده پانزدهمین دوره رقابتهای جام جهانی تکواندو که از روز شنبه ۲۶ تیرماه به میزبانی چین در شهر ارومچی آغاز شده بود سه شنبه با قهرمانی تیم ملی کشورمان بسته شد. رقابتهای جام جهانی از سال ۱۹۸۶ در دستور کار فدراسیون جهانی تکواندو قرار گرفت.
فدراسیون جهانی تکواندو این مسابقات را با هدف رقابت نزدیک مدعیان جهانی این رشته آغاز کرد. هدفی که در نهایت به حضور تکواندو در المپیک ختم شد. در اولین دوره تنها ۱۳ کشور به این مسابقات دعوت شدند. فدراسیون جهانی همه ساله تیم های صاحب نام تکواندو دنیا را برای حضور در جام جهانی دعوت می کرد.
در طول ۱۴ دوره گذشته این مسابقات کره جنوبی با کسب ۱۲ عنوان قهرمانی بیشترین عناوین را کسب کرده است. تیم ملی ایران اولین بار در مسابقات زاگرب کرواسی به سال ۱۹۹۱در این رقابتها حضور یافت و با یک نقره و ۲ برنزی که کسب کرد موفق به کسب عنوانی نشد.
تیم ملی کشورمان از آن سال تاکنون روند رو به رشدی را در جام جهانی جهانی طی کرده و پس از کسب اولین نایب قهرمانی در سال ۱۹۹۷، در رقابتهای ۲۰۰۰ لیون فرانسه با مدالهای طلای ساعی و بی باک و دو نقره افلاکی و اصلانی با کنار زدن کره جنوبی عنوان قهرمانی را به خود اختصاص داد.
▪ اعضای تیم ملی تکواندو ایران بر روی سکوی قهرمانی جام جهانی
این رقابتها از سال ۲۰۰۶ به صورت تیمی برگزار شد و در همان سال ایران با صعود به بازی پایانی عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد. در بین تمامی مدعیان سنتی تکواندو، ایران تنها تیمی است که در هر سه دوره ای که مسابقات به صورت تیمی برگزار می شود به بازی پایانی راه پیدا کرده و روز سه شنبه در سومین حضور خود موفق به کسب عنوان قهرمانی شد.
دو عنوان قهرمانی، ۶ نایب قهرمانی و یک مقام هفتمی کارنامه درخشان تکواندو ایران از یازده دوره حضور در جام های جهانی است.
تاریخچه حضور ایران در جام جهانی:
- پنجمین دوره ۱۹۹۱ در زاگرب کرواسی ایران هفتم شد - یک نقره و ۲ برنز
- هشتمین دوره ۱۹۹۷ قاهره مصر ایران دوم شد - یک طلا یک نقره و ۲ برنز
- نهمین دوره ۱۹۹۸ زینگل فینگن آلمان ایران دوم شد - یک طلا، ۲ نقره و یک برنز
- دهمین دوره ۲۰۰۰ لیون فرانسه ایران قهرمان شد - ۲ طلا، ۲ نقره
- یازدهمین دوره هوشیمینه ویتنام ایران دوم شد - ۲ طلا یک نقره ۲ برنز
- دوازدهمین دوره ۲۰۰۲ توکیو ژاپن ایران دوم شد - ۳ طلا و ۳ برنز
- سیزدهمین دوره ۲۰۰۷ بانکوک تایلند ایران دوم شد - ۲ طلا، یک نقره و یک برنز
- چهاردهمین دوره ۲۰۰۹ باکو آذربایجان ایران دوم شد.