0

تاثير توجه به عواقب شهوتراني

 
ahmadfeiz
ahmadfeiz
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 20214
محل سکونت : تهران

تاثير توجه به عواقب شهوتراني

پرسش:
از منظر آيات و روايات، توجه به آثار و عواقب شهوتراني، به چه ميزان در كنترل و تعديل غريزه جنسي انسان تاثيرگذار است. لطفا به نحو اجمال توضيح دهيد؟
پاسخ:
تفكر و انديشه در عواقب و پيامدهاي شهوت راني، اثر عميقي در كنترل آن و حفظ عفت عمومي دارد. رهبران الهي همواره عواقب شوم گرفتاري در چنگال شهوات را به انسان ها گوشزد كرده وكوشيده اند آنان را از كام شهوات نجات دهند.
امام علي(ع) مي فرمايد: «هرگاه در لذت (حرامي) باشي، به يادآور كه روزي زايل مي شود و اگر در هر نعمتي هستي، به خاطر داشته باش كه روزي سلب خواهد شد.
در بلاها نيز انتظار برطرف شدن آن را داشته باش، زيرا اين يادآوري ها، نعمت را پايدارتر و شهوات را دور مي سازد.» (ميزان الحكمه، ج 4، ص 3484)
ماهيت شهوت، جذب منفعت و لذت جويي است، اما اين نيروي جاذبه چه بسا در عمل به جذب زيان منجر شود. از روايات معصومين(ع) استفاده مي شود كه شهوت كنترل نشده چنين حالتي دارد. چگونه مي توان از شهوت لذت برد، در حالي كه در بردارنده انواع آفت ها و محروميت هاست و به جاي اين كه چيزي به ارمغان آورد، بسياري از داشته هاي مفيد انسان را برباد مي دهد. محاسبه منطقي، آدمي را متوجه مي كند كه لذت آني، ارزش تحمل آن همه محروميت را ندارد. امام علي(ع) مي فرمايد: لذتي كه آميخته با رنج و درد است، لذت نيست (غررالحكم و دررالكلم، ج 6، ص 355).
آثار سلبي شهوت افسارگسيخته
در اينجا ضروري است آثار سوء و محروميت هاي حاصل از شهوت افسارگسيخته را مورد بررسي و تبيين قرار دهيم:
1- محروميت از سلامت جسم و جان
تحريك مداوم جنسي، انسان را پيوسته در وضعيت هيجاني و ناآرام نگه مي دارد و همين امر، بهداشت رواني او را تهديد مي كند، زيرا تحريك ها و ارتباط هاي نامشروع، او را هر لحظه به گناهان خانمان سوز مي كشاند وترس از رسوايي، هراس از قوانين كيفري و عذاب وجدان، جانش را چونان خوره مي خورد و آشفتگي ها، استرس ها و ناراحتي هاي عصبي او را به اوج مي رساند. امام علي(ع) مي فرمايد:
«كسي كه شهوتش بر او غالب آيد، روح و روانش سالم نمي ماند. (همان، ج5، ص236)
عفاف پيشگي، منشأ رهايي از همه اين اضطراب هاست. علي(ع) در اين باره نيز فرموده اند: «من غض طرفه، اراح قلبه» هر كس نگاهش را از نامحرم فرو بندد، قلبش آسوده مي گردد. (مستدرك الوسايل، ج14، ص 271)
شايد اين سخن حكيمانه پروردگار، ناظر به اين امر مهم باشد كه در سوره احزاب آيه 53 فرموده اند:
«هرگاه از زنان (پيامبر) چيزي خواستيد، از پشت پرده از آنان بخواهيد، اين براي دل هاي شما و دل هاي آنان پاكيزه تر است.
آزادي جنسي و بي بندوباري اخلاقي در حال حاضر ره آوردي جز به تباهي كشيده شدن نسل جوان و گسترش بيماري هاي مزمن و امراض مقاربتي، چون سفليس، سوزاك و ايدز نداشته است. آمار وحشتناك مبتلايان به بيماري مرموز ايدز در دنيا گواه بر اين مدعا است. عفت گرايي، بهداشت كامل جنسي را تامين مي كند. قرآن كريم در سوره اعراف آيه 81 برخي از عرصه هاي بي عفتي نظير هم جنس بازي را اسراف و به هدر رفتن انرژي و نيروي جسماني مي داند، آنجا كه مي فرمايد: «شما از روي شهوت به جاي زنان با مردان درمي آميزيد، آري، شما گروهي اسراف پيشه ايد.»

پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.

عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!

یک شنبه 27 شهریور 1390  3:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها