طرز تهیه ی قطاب
شیرینی قطاب یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی است .طرز تهیه ی قطاب بسیارساده می باشد و با کمی دقت می توان این شیرینی خوشمزه را تهیه کرد .
مواد لازمبرای تهیه خمیر قطاب :
زرده تخم مرغ ۲ عدد
روغن جامد آب شده ۱۰۰گرم
ماست ۱۰۰ گرم
آرد به مقدار لازم
پودر قند به مقدار لازم
موادلازم برای درون قطاب :
پودر بادام ۲۰۰ گرم
پودر شکر ۱۰۰ گرم
پودر هل ۱قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا روغن جامد و پودر شکر را مخلوط کنید و با همزنبرقی بزنید تا کرم رنگ شود. سپس زرده های تخم مرغ را بیفزایید و مخلوط را با همزنبزنید. بعد پودر هل را با ماست و بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید.
در این مرحلههمزن را کنار بگذارید و آرد را کم کم به مواد بیفزایید و این کار را به آرامی انجامدهید تا خمیر به دست نچسبد. توجه داشته باشید خمیر قطاب را نباید با افزودن آرد بیشاز حد سفت و خشک کرد.
خمیر را به قطر 3 میلیمتر روی سطح آردپاشی شده پهن کنید وبا قالب گرد آن را قالب بزنید. سپس خمیر برش زده را بردارید و یک قاشق چایخوری ازمواد میانی قطاب وسط خمیر قرار دهید. دقت داشته باشید که از مواد میانی به اطرافخمیر مالیده نشود، زیرا دو لبه خمیر به هم نمی چسبد.
دو لبه خمیر را به همبچسبانید و با استفاده از دو انگشت لبه های خمیر را به سمت داخل برگردانید تا بهشکل کُنگره درآید.
قطاب های آماده را به اندازه گنجایش یک شیر جوش کوچک در روغنداغ فراوان غوطه ور کنید و دو طرف آن را سرخ کنید. برای تهیه قطاب حتماً باید بهاین نکته توجه کرد که قطاب ها را نباید یکباره پیچید و بعد سرخ کرد، چون پوستهخمیری قطاب در مجاورت طولانی با هوا، خشک می شود و بعد از آنکه در روغن سرخ شود لبههای خمیر از هم باز می شود.
پس از اینکه رنگ آن قهوه ای روشن شد، قطاب را ازروغن خارج کنید و در یک سبد فلزی قرار دهید. بعد از 10 دقیقه قطاب ها را در یک ظرفپُر از پودر شکر قرار دهید تا قطاب ها به پودر شکر آغشته شود. قطاب ها را بعد ازخروج از روغن نباید خیلی سریع در پودر شکر غلتاند، زیرا سبب می شود پودر شکر در اثرحرارت، کمی رطوبت بگیرد و به اطراف شیرینی نچسبد. اگر هم خیلی سرد باشد پودر قند بهقطاب نمی چسبد.
سپس قطاب ها را به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید. این شیرینی راحتماً باید در ظرف در بسته نگهداری کنید.
طرز تهیه مواد میانی قطاب:
در ظرفیابتدا پودر گردو، پودر شکر و دارچین را مخلوط کنید. در صورتی که بخواهید مواد بهشکل خمیر درآید تا بهتر بتوانید درون خمیر آن را بگذارید می توانید 2 تا 3 قاشقسوپخوری گلاب را کم کم به مواد بیفزایید تا حالت خمیری بگیرد و بتوانید راحت آن رادر دست گلوله کنید و میان خمیر بگذارید.