مواد اولیه :
- گل كلم كوچك يك عدد
- خيار خردشده و هویج از هر کدام 500 گرم
- سير دو بوته
- فلفل سبز تند 150 گرم
- سبزي معطر (ترخان، نعنا، جعفري و مرزه) 200 گرم
- نمك به ميزان لازم
- آب 16 ليوان
- ساقه كرفس خردشده دو عدد
- سركه يك ليوان
شور گل كلم و سبزيجات
طرز تهيه:
ابتدا سبزيجات را مثل گل كلم، هويج، خيار و كرفس شسته و روي يك پارچه پهن كنيد تا كاملا خشك شود. سبزي را شسته و خرد كنيد. در يك قابلمه آب، نمك و سركه را روي حرارت گذاشته تا بجوشد آن را كنار بگذاريد تا كاملا خنك شود. سپس سبزيجات را داخل ظرف مورد نظر ريخته آب، نمك، سركه خنكشده، سبزيهاي معطر و فلفل سبز تند را به همراه سيرهاي درسته به آن اضافه كرده و در ظرف را محكم ببنديد و به مدت چهار هفته در يك جاي خنك قرار داده تا شور درست شود.
نكته:
1- محلول آب و نمك اگر گرم باشد سبزيجات نرم ميشوند.
2- اگر خيار قلميريز داريد ديگر خيارها را خرد نكنيد.
مجله شماره 49 صفحه 86
آموزش از خانم معصومه یاوری راز کارشناس آشپزی و شیرینی پزی