مواد اولیه :
- كدو سبز يك كيلوگرم
- شكر يك و نيم كيلوگرم گلاب نصف پيمانه
- دانه هل نكوبيده يك تا دو قاشق سوپخوري
- آبليمو پيمانه
- آهك يك كيلوگرم
- بادنجان كوچك بدون تخم يك كيلوگرم
- شكر يك و نيم كيلوگرم
- گلاب نصف پيمانه
- آبليمو دو قاشق سوپخوري
- هل كوبيده يك قاشق غذاخوري
مرباي كــدو
طرز تهيه
آب و آهك را در ظرفي ميريزيم و هم ميزنيم بعد ميگذاريم آهك رسوب كند سپس كدو را پاك و خرد كرده قالب ميزنيم. آب زلال آهك را صاف كرده روي كدوهاي آماده شده ميريزيم و ميگذاريم كدو 24 ساعت در آب آهك بماند. بعد آنها را خارج كرده چندينبار با آب ميشوييم سپس كدو را با مقداري آب ميپزيم و بعد در صافي ميريزيم تا آب آن برود. شكر را در ظرف لعابي مناسبي ريخته و براي هر كيلو شكر سه ليوان آب روي آن ميريزيم و شكر را ميجوشانيم. بعد شربت را صاف كرده كدوها را در شربت ميريزيم و با حرارت كم ميگذاريم تا جوش بيايد. گاهي كف مربا را ميگيريم. وقتي شربت قوام آمد، دانههاي هل و گلاب را به مربا افزوده چند جوش كه زد آبليمو را اضافه ميكنيم. مربا بايد كاملا به حالت شفاف و شكننده در آيد بعد مربا را از روي حرارت بر ميداريم.
مرباي بادنجــان
طرز تهيه:
درون ظرفي آب ريخته و روي حرارت ميگذاريم تا جوش بيايد. بادنجانها را پوست كنده بلافاصله داخل آب جوش ميريزيم (اين عمل براي آن است كه بادنجانها سياه نشوند.) بعد از اينكه بادنجانها پخته و نرم شد آنها را در صافي ميريزيم. شكر را با سه ليوان آب ميجوشانيم و صاف ميكنيم. بعد بادنجانهاي آمادهشده را در شربت ريخته و ميجوشانيم تا حدي كه شربت قوام بيايد و كف روي مربا را هر 15 دقيقه ميگيريم. سپس آبليمو، گلاب و هل كوبيده شدهاي را كه قبلا دمكرده و صاف كردهايم به مربا اضافه مينماييم تا خوشعطر شود.
خانم سیمین باباخان ترکمن مجله 61 صفحه 78