0

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي كردستان: 8.2 درصد کودکان کردستاني کوتاه قد هستند امسال 102 نفر در س

 
somayeh_224
somayeh_224
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1390 
تعداد پست ها : 584

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي كردستان: 8.2 درصد کودکان کردستاني کوتاه قد هستند امسال 102 نفر در س

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي استان كردستان گفت: براساس آخرين مطالعه كشوري8.2 درصد کودکان استان کوتاه قد و 6.3 درصد نيز داراي کم وزني هستند.

 

 دکتر فرزام بيدارپور در سومين کارگروه سلامت و امنيت غذايي استان، با اشاره به اهميت تغذيه بين کودکان، افزود: برنامه مشارکتي تغذيه‌اي کودکان زير شش سال از چند سال گذشته در استان اجرايي شده و اين طرح مي‌تواند در کاهش عوارض کوتاهي قد و کم وزني کودکان موثر باشد.

 

وي اظهار داشت: درآمد، دسترسي به غذا، فرهنگ مناسب تغذيه‌اي و خدمات بهداشتي درماني از عوامل مهم براي بهبود وضع تغذيه در کودکان است.

 

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان با اشاره به اينکه بيشترين توان ذهني در سه سال اول زندگي شکل مي‌گيرد، بيان کرد: در اجراي طرح مشارکت تغذيه‌اي با همکاري کميته امداد امام خميني(ره) استان، کودکان دچار اختلال، شناسايي و به آنها سبد غذايي و آموزش‌هاي تغذيه‌اي اهدا مي‌شود.

 

بيدارپور با اشاره به اينكه دراين طرح، سه هزار و 827 كودك، سبدغذايي دريافت كردند، خاطرنشان کرد: به طور ميانگين ماهيانه به ازاي هر كودك 20هزار تومان و در مجموع 276 ميليون تومان سبد غذايي تهيه شد.

 

وي يادآورشد: 34 درصد كودكان تحت پوشش طرح مشارکت تغذيه‌اي بهبود يافتند.

 

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان هم‌چنين از افزايش 24 درصدي موارد ابتلا به بيماري تب مالت در سه ماهه نخست امسال خبر داد.

 

بيدارپور، افزود: در حال حاضر بيشتر کشورهاي جهان و منطقه و از جمله کشور ما، آلوده به بيماري تب مالت هستند.

 

وي اظهارداشت: در کشور ايران ابتلا به بيماري تب مالت از دهه 70 روند رو به كاهش داشته و از سال 84 به بعد كاهش چشمگيري داشته و اين ميزان به 15.6 درصد در100 هزار نفر رسيده است.

 

بيدارپور اعلام کرد: در سه ماهه نخست سال گذشته، 102 نفر در سطح استان به بيماري تب مالت مبتلا شده در حالي که اين ميزان با 24 درصد افزايش به 132 مورد رسيده است.

 

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کردستان بيان داشت: در سال گذشته 11 هزار مورد ابتلا به بيماري تب مالت در سطح کشور گزارش شده و اين ميزان در سطح استان کاهش بيشتري داشته است.

 

وي در ادامه مناطق غرب و شمالغرب کشور را بيشترين نقاط شيوع بيماري تب مالت عنوان کرد و ادامه داد: در چند سال گذشته، ميزان ابتلا به اين بيماري در استان از يک هزار و 115 مورد در سال 84 به 354 مورد در سال 89 رسيده است.

 

بيدارپور، مهم‌ترين عامل در کنترل و پيشگيري بيماري تب مالت را انجام واکسيناسيون بين جمعيت دامي ذکر کرد و افزود: هم‌اکنون ميزان پراکندگي شيوع بيماري تب مالت در شهرهاي بيجار، قروه و ديواندره بيشتر است و در شهرهاي بانه و بيجار به دليل آلودگي زياد، نيازمند تلاش بيشتري است.

 

بيدارپور در ادامه با بيان اينکه تب مالت بيماري مزمن و هزينه بري است، خاطر نشان کرد: متاسفانه کانون‌هاي متعدد اين بيماري در سطح استان در حال شکل گيري هستند.

 

وي به عوامل موثر در شيوع بيشتر بيماري تب مالت در استان اشاره کرد ويادآورشد: ورود و خروج دام از استان، جايگاه آلوده دام‌ها، مصرف لبنيات آلوده، دام آلوده و حذف شير يارانه‌اي که در طول دو ماهه گذشته به دليل اينکه شير پاستوريزه کمتر شده و مردم به شير محلي روي آورده‌اند،عوامل مهم و نگران کننده براي شيوع بيشتر بيماري تب مالت در استان است.

پنج شنبه 27 مرداد 1390  5:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها