مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان از كشف استخوان هاي حكاكي شده متعلق به عصر مفرغ در قلعه تپه ابهر خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان؛ «يحيي نقي زاده محجوب» با اعلام اين خبر اظهار داشت: تعدادي ابزار سنگي كه مورد استفاده ساكنان اين منطقه بود نيز كشف شد.
وي با اشاره به اينكه تكه اي از شاخ يك حيوان به همراه تيغه فلزي فرو رفته در آن در كاوش قلعه مذكور بدست آمد، اضافه كرد: اين شاخ به عنوان چاقو در گذشته مورد استفاده قرار مي گرفت كه قدمت هنر چاقوسازي را در اين استان نشان مي دهد.
اين مقام مسئول با تاكيد بر رنگ آميزي ديوارهاي فضاهاي معماري قلعه تپه ابهر، افزود: اين فضاها به رنگ خاكستري رنگ آميزي شده است كه بسيار ارزشمند است.
وي با بيان اينكه قلعه تپه در ميان بافت شهري و حاشيه ابهررود قرار گرفته است، اظهار داشت: اين قلعه اهميت بسياري در توسعه شهري و شكل گيري شهر ابهر داشته است و در جريان كاوش ها، شاهد كشف فضاهاي معماري در قلعه تپه شديم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان، يادآور شد: قديمي ترين بخش هاي يافت شده به عصر مفرغ مربوط مي شوند.
وي ادامه داد: در نخستين لايه ها، آثار مفرغي و معماري ارزشمندي به دست آمد كه نمونه هاي شناخته شده آنها منحصر به فرد و انگشت شمار است كه برخي از اين آثار اجاق، محل پخت نان و ظرف هاي نگهداري مايعات را شامل مي شود.
نقي زاده محجوب، گفت: معيشت مردم آن زمان و منطقه بسيار مورد توجه قرار مي گيرد و براساس كشفيات، اين افراد خرچنگ مي خوردند.
وي پيكره هاي حيواني يافت شده را دربردارنده ارزش هنري دانست و افزود: اين پيكره ها از جنس گل هستند.