به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ علي اصغر عنابستاني در ديدار اعضاي كميته مردمي صيانت از آب و خاك اين استان اظهار داشت: تشكيل اين كميته به دور از فضاي سياسي بسيار مطلوب و مناسب است.
وي استفاده از تمامي ظرفيتهاي موجود در اين استان را براي حفظ آب و خاك استان ضروري بيان و تأكيد كرد: اين كميته ميتواند با افزايش مشاركتهاي مردمي نقش مؤثري را در راستاي رسيدن به اهداف مهم آبي و خاكي داشته باشد.
عنابستاني تدوين سند ملي راهبردي آب چهارمحال و بختياري را ضروري دانست و افزود: با تدوين اين سند ميتوان طرحهاي انتقال آب مازاد اين استان به ديگر نقاط كشور را براساس معيارها و شاخصهاي علمي و منطقي انجام داد.
استاندار چهارمحال و بختياري فضاي كنوني جامعه در طرحهاي انتقال آب بين حوضهاي را عليه چهارمحال و بختياري بيان و تصريح كرد: پيگيريهاي اين طرحها بايد به گونهاي دنبال شود كه به نفع استان باشد.
وي وضعيت آب شرب در اين استان را بحراني دانست و گفت: از مجموع 827 رشته قنات اين استان 452 رشته خشك و 295 رشته قنات باقي مانده نيز با كاهش 50 تا 70 درصدي آبدهي مواجه است.
عنابستاني با اشاره به وضعيت چاههاي تأمين كننده آب شرب اين استان، گفت: از مجموع 330 حلقه چاه آب شرب 230 حلقه كاملا خشك و مابقي نيز بين 30 تا 50 درصد كاهش آبدهي داشته است.
وي با اشاره به وابستگي آبي استانهاي همجوار به استان چهارمحال و بختياري گفت: با توجه به گستردگي دامنه خشكسالي در اين استان با وجود اينكه در حال حاضر ساير استانهاي همجوار از جمله استانهاي اصفهان، خوزستان، يزد و كرمان از منابع آبي اين استان بهرهمند ميشوند بدون توجه به اين معضل استاني همچنان بهرهمند از منابع آبي اين استان هستند.
عنابستاني خواستار اعزام يك هيئت مشترك ستاد بحران و وزارت نيرو بهمنظور ارزيابي نوع مصارف آبي چهارمحال و بختياري و ساير استانهاي همجوار كه از منابع آبي چهارمحال و بختياري بهرهمند ميشوند، شد و گفت: اين هيئت با بازديد از اين استانها ميتوانند با بررسي سيستمهاي نوين آبياري و اصلاح الگوي كشت در اين استانها نظرات كارشناسي را ارائه و التزام اعمال اين نظرات را براي استانهاي مبدأ اعمال كنند./گ