با امتياز چهارمحال و بختياري؛
2 اثر طبيعي كارون و زايندهرود ثبت ملي شد
خبرگزاري فارس: كارشناس ثبت آثار تاريخي معاونت ميراث فرهنگي ادارهكل صنايع دستي، ميراث فرهنگي و گردشگري چهارمحال و بختياري از ثبت دو اثر طبيعي كارون و زايندهرود با امتياز چهارمحال و بختياري در فهرست آثار ملي خبر داد.
پيمانه پرناك امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهركرد اظهار داشت: اين دو اثر طبيعي در دومين همايش ثبت چابهار ارائه شد.
وي افزود: پرونده ثبت اين دو اثر طبيعي در فهرست آثار ملي از ارديبهشتماه سال 88 در دستور كار اين معاونت قرار گرفت و از سال 88 پس از انجام مراحل لازم در دفتر ثبت آثار سازمان مركزي اين پروندهها در همايش ثبت مطرح شد.
پرناك ادامه داد: امتياز ثبت اين دو پرونده با تشخيص شوراي عالي ثبت در همايش ثبت چابهار به اين استان واگذار شد.
كارشناس ثبت آثار تاريخي معاونت ميراث فرهنگي ادارهكل صنايع دستي، ميراث فرهنگي و گردشگري چهارمحال و بختياري با اشاره به اينكه رودخانههاي كارون و زايندهرود به استانهاي خوزستان و اصفهان نيز ميرسد، گفت: به منظور ملحوظ داشتن نقطه و نظرات كارشناسي و تحقق هماهنگي بيشتر و نيز رعايت حقوق و حرايم اين دو اثر بهطور مشترك با استانهاي مربوطه، به امتياز اين استان به ثبت رسيد.
وي در ادامه با بيان اينكه در سال 88 در رشته صنايعدستي اين استان قفلسازي چالشتر به ثبت رسيده است، گفت: در سومين همايش ثبت همچنين گيوهدوزي و نمد مالي در فهرست آثار ملي قرار گرفتهاند.
پرناك شاخصترين آثار ثبت شده در سال گذشته را تپه سراب شهركرد دانست و گفت: شاخصهاي عمده انتخاب اين طرح وسعت زياد، متعلق به دوره نوسنگي، اثبات اهميت كيفي و كمي بقايايي استقراري در آن است.
وي تأكيد كرد: بر اساس لايهنگاري انجام شده اين تپه به عنوان مهم ترين سايتهاي دوره نوسنگي زاگرس جنوبي محسوب ميشود.
پرناك در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر 58 رشته فعال صنايع دستي در اين استان وجود دارد، گفت: باتوجه به اينكه ورود فناوري و ارائه محصولات ماشيني، ارزان بودن قيمت، گراني توليد و مواد اوليه، نبود حمايت و ساماندهي نشدن هنرمندان روند فراموشي اين هنر اصيل و بومي را شتاب بخشيده است، بر همين اساس توجه بيش از پيش به هنرهاي صنايع دستي موجب بازپروري و ماندگاري اين هنر براي نسلهاي آينده و ايجاد زمينههاي مناسب براي اشتغال هنرمندان ميشود.