با وجود اینکه حجم اطلاعات کنونی دنیا از مرز هزار میلیارد هم می گذرد، توانایی DNA انسان در ذخیره اطلاعات ژنتیکی، چندین برابر حجم این اطلاعات است.
بر اساس ادعای جدید محققان اگر تمامی اطلاعات حال حاضر در تمامی نقاط دنیا را بر روی لوح فشرده ذخیره کنیم، قرار گرفتن این لوح های فشرده طولی برابر با فاصله زمین تا ماه را خواهد داشت.
بر اساس آخرین تخمین محققان، حجم اطلاعات موجود در سال 2007 در حدود 295 هگزا بایت بوده است. برای ملموس تر شدن معنی این عدد کافیست جلوی آن، 20 صفر گذاشته شود.
ماموریت سنجش میزان اطلاعات موجود حاضر در دنیا و نحوه ذخیره سازی این اطلاعات را دو محقق به نام های مارتین هیلبرد (Martin Hilbert) و پریسیلا لوپز (Priscila Lopez) از چند سال قبل آغاز کرده اند.
بر اساس نتایج تحقیقات آنها، نرخ رشد میزان اطلاعات جا به جا شده از طریق اینترنت و خطوط تلفن در هر سال نزدیک به 28 درصد برآورد شده است. این در حالی است که رقم رشد سالانه تبادل اطلاعات از طریق تلویزیون و رادیو بسیار کمتر است.
نتایج جالب این تحقیق مشخص کرده است که تا سال 2000، نزدیک به 75 درصد از اطلاعات موجود در جهان به صورت آنالوگ و بر روی نوارهای مغناطیسی ذخیره شده بود اما 7 سال بعد مطالعات نشان داد که میزان اطلاعات ذخیره شده به صورت دیجیتال حدود 94 درصد رسیده است.
کارشناسان تخمین می زنند که میزان عملکرد کل رایانه های دنیا 10 به توان 18 *6.4 عمل محاسباتی است در صورتی که اگر قرار بود تمام کارها از آغاز پیدایش زمین تا به امروز دستی انجام شوند رقمی حدود 2 هزار و 200 بار در ثانیه داشت. یعنی در ثانیه باید 2 هزار و 200 محاسبه انجام می شد تا کارهایی که در حال حاضر انجام شده اند، معنی پیدا کنند.
در سال 1986 برای نخستین بار مشخص شد 41 درصد از عملیات محاسبات به کمک ماشین حساب انجام می شوند. در سال 2000 اعلام شد که 86 درصد از محاسبات روزمره توسط رایانه های خانگی انجام می شود و در سال 2007 کارشناسان ادعا کردند،توان محاسباتی در کنسول های بازی کل دنیا از توان کل ابررایانه های موجود در سطح جهان هم بیشتر است. در مورد تلفن های همراه هم کارشناسان می گویند در حال حاضر 6 درصد از عملیات محاسباتی را انجام می دهند.
برای انجام میزان اطلاعات جا به جا شده هیلبرت و لوپز نزدیک به 1000 منبع و 60 گونه مختلف دستگاه دیجیتال و آنالوگ برای ذخیره اطلاعات را مورد مطالعه قرار داده اند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که در حال حاضر منابع موجود، توانایی ذخیره 296 هزار میلیارد مگابایت فشرده شده از اطلاعات، جا به جایی 2 کوادرومیلیون (عدد یک با پانزده صفر به توان دو) در هر ثانیه را دارند.
اما اگر با این اعداد نجومی احساس سردرگمی به شما دست داده، خوب است بدانید که کل این مقادیر در مقایسه با فضای ذخیره شده در مولکول های DNAانسان ها به اندازه یک نقطه کوچک خواهد بود.
در پایان این مطالعات هیلبرت و لوپز اعلام کردند که میزان توان محاسباتی کل رایانه ها که چیزی حدود 10 به توان 18 * 6.4 اندازه گیری شده بود درست برابر با حداکثر تکانه های عصبی است که در هر ثانیه در مغر انسان صورت می گیرد