مواد لازم:
نخود 350 گرم
پیاز 1 عدد متوسط خلال شده
فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد خلال شده
پیازچه 5 عدد خلال شده
گوجه فرنگی 2 عدد خلال شده
جعفری و نعناع به مقدار لازم
مواد لازم برای سس سالاد
سیر له شده 2 حبه
زیره سبز 1 قاشق چایخوری
آبلیموی تازه 2 قاشق سوپحوری
ارده 2 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
نخود را به همراه 5/2 تا 3 لیتر آب و 4 قاشق سوپخوری روغن زیتون مخلوط میکنیم حدود 2 تا 5/2 ساعت روی حرارت میگذاریم کاملاً نرم و لطیف شود بهتر این است که برای اینکه نخود راحت تر و سریع تر بپزد از 2 یا 3 ساعت قبل خیسش کنیم.
گوجه فرنگی را که نصف کرده و داخلش را خالی کرده و گوشتش را خلال کرده ایم داخل ظرف میریزیم فلفل، پیازچه و پیاز خلال شده و نخود را به آن اضافه میکنیم. جعفری و نعناع را هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.
تهیه سس
همه مواد را داخل ظرفی مخلوط میکنیم برای اینکه آبلیمو و روغن زیتون خوب با هم مخلوط شوند آنها را با هم داخل شیشه در بسته میریزیم و کمی تکان میدهیم وقتی که خوب مخلوط شدند به مواد اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم نمک و فلفل هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم بعد مواد آماده شده را روی سالاد میریزیم و نیم ساعت در یخچال میگذاریم و رویش را با محافظ میپوشانیم بعد از نیم ساعت سالاد آماده خوردن است.