0

چه کنیم تا سینما، سینما شود؟ نگاهی به ضرورت ارتباط میان سینماگران و متفکرین یکی از مهم‌ترین وظایف

 
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

چه کنیم تا سینما، سینما شود؟ نگاهی به ضرورت ارتباط میان سینماگران و متفکرین یکی از مهم‌ترین وظایف

سینما چیست؟ پرسش سینما چیست، برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسش صرفاً نظری نیست بلکه طرح این پرسش می‌تواند راه آینده این «هنر- صنعت» را در چارچوب فرهنگی انقلاب روشن نماید. سینما هنر و صنعت است، هنر است برای آنکه نگاه زیبایی شناسانه هنرمند در طرح موضوع یا داستان یک فیلم دخیل است.

صنعت است به دو دلیل: نخست اینکه بر اساس تکنولوژی بنا شده است. دیگر اینکه این هنر صنعت، در چرخه اقتصاد یک کشور می‌تواند تأثیر مستقیم و غیرمستقیم داشته باشد. پس سینمایی که نتواند در چرخه اقتصاد تأثیر نهد، اساساً از ماهیت خود دور افتاده است. «هالیوود» نمونه برجسته این هنر- صنعت است که علاوه بر اقتصاد امریکا، بلکه در بسط و ترویج فرهنگ امریکایی نقش اساسی و بلکه مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند. بنا بر نظر «بو در یار» (فیلسوف پست مدرن فرانسوی)، «امریکا با هواپیما دشمن خود را بمباران می‌کند و با سینما و رسانه‌ها، بقیه دنیا را بمباران می‌کند.».

با توجه به چنین نگاهی به سینما، یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت ارشاد، حمایت از سینمایی است که با ارائه کیفی بالای مفاهیم عمیق اسلامی و انقلابی و عرضه آن به دنیا هم در ترویج فرهنگ اسلامی و انقلابی به سایر ملل بکوشد و هم چرخه اقتصادی مناسبی برای اقتصاد داخل فراهم نماید.

یکی از مهم‌ترین وظایف وزارت ارشاد، حمایت از سینمایی است که با ارائه کیفی بالای مفاهیم عمیق اسلامی و انقلابی و عرضه آن به دنیا هم در ترویج فرهنگ اسلامی و انقلابی به سایر ملل بکوشد و هم چرخه اقتصادی مناسبی برای اقتصاد داخل فراهم نماید.

حصول چنین مقصودی نیاز به تمهیداتی دارد که اجمالاً در دو مقصد چنین بیان می‌شود:

1- پرورش و آموزش سینماگرانی که نسبت تنگاتنگی با متفکرین داشته باشند. یکی از مسائل تأسف‌بار در عرصه سینمای انقلاب این بوده است که هرگز بین سینماگران انقلاب و متفکرین متعهد، ارتباط و پیوندی وجود نداشته است. حال آنکه در بین سینماگران لائیک کشور شاهد آن هستیم که ارتباط بسیار زیادی بین ایشان و اندیشمندان لائیک وجود دارد. برای نمونه می‌توان از ارتباط بعضی سینماگران با آقای «داریوش شایگان» یاد کرد. اما با تأسف هرگز بین سینماگران انقلابی این نیاز به تلمذ نزد اساتید حکمت و فلسفه دیده نمی‌شود. البته این فقدان و خلأ ارتباطی میان هنرمندان انقلاب با متفکران انقلاب، می‌بایست توسط وزارت ارشاد انجام و پر شود.

2- تولید فیلم و مجموعه‌هایی که به طور مستقیم در بسط مفاهیم انقلابی و اسلامی می‌کوشند. سیاست گذاری در امر تولید فیلم و مجموعه‌ها می‌بایست با هماهنگی سازمان صدا و سیما انجام پذیرد. به واقع سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در طول سی سال گذشته در فرهنگ این مرز و بوم چنان مؤثر بوده است که شاید نتوان حدود تأثیرات آن را با عدد و رقم نشان داد. هیچ نهاد و سازمان و حتی وزارتخانه ای مانند سازمان صدا و سیما در فرهنگ تأثیرگذار نیست؛ لذا لازم و ضروری ست که سیاست‌های این سازمان در امر تولید فیلم و مجموعه با سیاست‌های وزارت ارشاد هماهنگ گردد.

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

شنبه 15 مرداد 1390  10:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها