حمید فرخنژاد سینماگر جنوبی ایران هرچند بیشتر به عنوان بازیگر شناخته میشود، اما دغدغههای کارگردانی هم دارد؛ دغدغههایی که حدودا یک دهه قبل او را به ساخت فیلمی با عنوان «سفر سرخ» رهنمون کرد. فیلمی در ژانر دفاع مقدس که در نوع خود میتوانست یک اثر جنگی خوب باشد اما متاسفانه این فیلم از زمان ساختش حدودا ده سال در محاق ماند تا سال قبل که بالاخره فرصت نمایش در جشنواره را پیدا کرد. چندی پیش اعلام شد «سفر سرخ» در برنامه اکران آزاد ماه رمضان قرار گرفته ولی طی روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر حذف این فیلم از سبد اکران رمضان به گوش رسیده است. حمید فرخنژاد از ناآگاهی خودش نسبت به وضعیت اکران این فیلم خبر داد و مناسبات اکران در ایران را پیچیدهتر از آن دانست که بتوان برای اکران فیلمهایی مانند «سفر سرخ» به راحتی تصمیمگیری کرد. بخشهایی از گفتههای فرخنژاد را در ادامه میخوانید:
وضعیت اکران مشخص نیست
اینکه «سفر سرخ» در طرح اکران ویژه ماه مبارک رمضان روی پرده برود یا نه، مشخص نیست. تهیهکننده این فیلم بنیاد سینمایی فارابی است و آنها هستند که باید برای اکران این فیلم تصمیمگیری کنند.
«سفر سرخ» فیلمی است که باید حمایت شود. به هر حال اثری است که در نوع خود بخشی از حقایق مرتبط با جنگ هشت ساله ایران و عراق را روایت میکند و برای کمک به ژانر دفاع مقدس هم که شده باید از چنین فیلمهایی حمایت کنیم.
مواد تبلیغی آماده شده
تا آنجایی که من میدانم کپیهای فیلم تقریبا آماده بوده و مواد تبلیغی آن نظیر پوستر و تیزر هم طراحی شده است. ضمن اینکه چندی قبل در همین رابطه هم جلسهای با مسئولان فارابی داشتیم اما اینکه «سفر سرخ» اکران شود یا نه، هنوز معلوم نیست.
فیلمی که باید حمایت شود
«سفر سرخ» فیلمی است که باید حمایت شود. به هر حال اثری است که در نوع خود بخشی از حقایق مرتبط با جنگ هشت ساله ایران و عراق را روایت میکند و برای کمک به ژانر دفاع مقدس هم که شده باید از چنین فیلمهایی حمایت کنیم.
مناسبات موجود در اکران از حیطه اختیارات من خارج است
درباره اکران فیلم در گروه سینمایی آزاد هم باید بگویم این مساله، تصمیمِ من نبوده است. من هم به مانند بسیاری دیگر از فیلمسازان دوست دارم فیلمم را با داشتن سرگروه سینمایی اکران کنم اما مناسبات موجود در اکران از حیطه اختیارات من خارج است. این وضعیتی است که وجود دارد و در شرایط فعلی هم نمیتوان کاری در برابر آن انجام داد.
در بحث اکران سینماداران هستند که تعیینکنندهاند
متاسفانه در مملکت ما اغلب فیلمهایی که دارای وجاهت هستند به درستی اکران نشده و دیده نمیشوند. در بحث اکران هم بیشتر سینماداران هستند که تعیینکنندهاند که البته تا حدودی حق هم دارند و باید به آنها احترام گذاشت.
اوضاع اکران پیچیدهتر از این حرفها است
در مجموع اوضاع اکران پیچیدهتر از این حرفها است و به همین دلیل به راحتی نمیتوان درباره تعیین زمان اکران یک فیلم تصمیمگیری کرد.