آندرس برینگ بریویک، قاتل 77 تن از اعضای سازمان جوانان حزب کارگر نروژ به تازگی اظهار کرده است که «داگویل» به نویسندگی و کارگردانی لارس فن تریه، فیلم محبوب او است.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی هالیوود ریپورتر، لارس فن تریه؛ کارگردان دانمارکی پس از اظهارات قاتل نروژی درباره «داگویل»، در مصاحبه خود با روزنامه دانمارکی «پولیتیکن» (Politiken) گفت: وقتی به این موضوع فکر می کنم که فیلم سینمایی «داگویل» که از بهترین ساخته های من است بر او چنین تاثیری گذاشته است احساس خوبی نمی کنم.
وی در ادامه نیز گفت: این موضوع ترسناک است، منظور من در «داگویل» کاملا متضاد این اتفاق است. ما می توانیم قبول کنیم که یک شخصی از تمام مردم دهکده انتقام بگیرد، اما در این اتفاق هیچ انتقامی در جریان نیست و موضوع «داگویل» با اتفاق رخ داده تفاوت دارد.
فن تریه 55 ساله گفت: آخرین صحنه فیلم سینمایی «داگویل» شباهت های دردناکی را با اتفاقی که در جزیره «اتویا» (Utoeya) افتاده است دارد.
وقتی به این موضوع فکر می کنم که فیلم سینمایی «داگویل» که از بهترین ساخته های من است بر او چنین تاثیری گذاشته است احساس خوبی نمی کنم.
"اتویا" نام جزیره ای در نروژ است که آندرس برینگ بریویک، 77 تن از جوانان حزب کارگر این کشور اروپایی را که در آنجا گرد هم آمده بودند، به قتل رساند. ساکنان شهر «داگویل» نیز همانند همین اتفاق همگی به دست یک نفر کشته می شوند.
لارس فن تریه درباره این ساخت فیلم «داگویل» گفت: پس از اظهارات این قاتل درباره فیلم من، اگر از من بپرسید که آیا از ساخت «داگویل» ناراحت هستم یا خیر؟ باید بگویم، بله. اگر ثابت شود که فیلم من بر او این تاثیر را گذاشته که دست به قتل عام بزند، برای ساخت این فیلم سینمایی بسیار متاسف می شوم.
این کارگردان فرانسوی درباره موضوع فیلم «داگویل» نیز گفت: هدف و منظور این فیلم سینمایی بالا بردن سطح فرهنگی عموم است، نه القای خشونت.
«داگویل» با بودجه ای برابر با 10 میلیون دلار و در سال 2003 میلادی ساخته شده است و بازیگرانی مانند نیکل کیدمن، پل بتانی و لورن باکال در این فیلم سینمایی ایفای نقش کرده اند.