معاون فرهنگي هنري حوزه هنري اصفهان، يکي از مشکلات نوآوري و ابداع در حوزه خوشنويسي را نبود تعريف واحد و روشني در اين مورد بيان کرد.
در نمايشگاه منتخب سومين جشنواره خوشنويسي «سيره نبوي» که شامگاه - 11 مردادماه - در موسسه صبا افتتاح شد، بيش از 75 اثر در رشتههاي نستعليق، شكسته نستعليق، نسخ، ثلث و گرايشهاي نوين با موضوع احاديث نبوي به نمايش در آمده است.
محمدرضا رهبر- معاون فرهنگي هنري حوزه هنري اصفهان و دبير اجرايي جشنواره ملي خوشنويسي سيره نبوي در مراسم افتتاح اين نمايشگاه عنوان کرد: در بخش گرايشهاي نوين به دليل مشخص نبودن تعريف واحدي در اين زمينه، آثار کمتري انتخاب شده است.
او توضيح داد:تعريف واحد و روشني از گرايشهاي نوين در خوشنويسي وجود ندارد، به همين دليل نظرات مختلفي در اين حوزه مطرح است در حاليكه بايد مباني نظري گرايشهاي نوين توضيح داده شود.
دبير اجرايي جشنواره افزود: وقتي عبارتي را دقيق مشخص ميکنيد و ميگوييد بايد مثل آن نوشته شود، اين پرسش پيش ميآيد که آيا در اين صورت کار جديد و نويني ايجاد ميشود يا نه؟ نبود تعريف دقيق از گرايشهاي نوين کار را سخت ميکند و توقع بالا ميرود، چون باعث ميشود تعاريف شرکت کنندگان و داوران با يکديگر فرق داشته باشد و همين مسئله باعث شد داوران ما خيلي از آثاري که در اين بخش ارسال شده بود، نپذيرند.
او درباره سومين دوره جشنواره سيره نبوي اظهار داشت:دورههاي قبلي در قالب استاني برپا ميشد اما اين دوره ملي بود و سعي کرديم از بهترين اساتيد همچون کيخسرو خروش و عباس اخوين در گروه داوري استفاده کنيم. از سوي ديگر چهرههاي جديدي شناسايي شدند که تا چند سال آينده ميتوانند به عنوان بهترين خوشنويسان کشور معرفي شوند.
دبير اجرايي جشنواره سيره نبوي همچنين به خريد آثار اين حوزه اشاره کرد و افزود: از ابتداي برنامهريزي نمايشگاه هدف اين بود که آثاري خريداري و سفارش داده شود. سال گذشته تعدادي از کارها خريداري شد و تصميم داريم امسال هم آثاري خريداري کنيم. در مرحله اول به خاطر محدود بودن منابع مالي 10 اثر خريديم و اميدواريم در مراحل بعد، آثار بيشتري بخريم.
او در عين حال اظهار اميدواري کرد تا روند ملي شدن اين جشنواره طي شود و به هيچ عنوان از برنامههاي فرهنگي هنري کشور حذف نگردد.
همچنين سيد کمال الدين علوي - دبير هنري جشنواره سيره نبوي يکي از مشکلات فعلي خوشنويسي را آگاه نبودن جوانان براي استفاده مناسب از کاغذ و مرکب عنوان كرد و گفت: قدماي خوشنويسي خودشان مرکب را نسبت به کاغذ ميساختند. درحاليکه خوشنويسان ما آگاهي به ساختن مرکب ندارند. ايمان داشته باشيد قريب به 99 درصد آثاري که امروز خوشنويسي ميشوند، بعد از 10 سال مرکبشان ميريزد ،چون محيط اسيدي دارند و ضد موريانه نيستند.
او درباره اين دوره جشنواره خوشنويسي سيره نبوي نيز توضيح داد: اتفاقات جالبي در آثاري که اين دوره بدست ما رسيد، روي داد که قسمت اعظم آن جوانگرايي است.
به گزارش ايسنا، در نمايشگاه منتخب سومين جشنواره خوشنويسي سيره نبوي، بيش از 75 اثر در رشتههاي نستعليق، شكسته نستعليق، نسخ، ثلث و گرايشهاي نوين با موضوع احاديث نبوي به نمايش در آمده است.
نمايشگاه آثار منتخب همايش ملي خوشنويسي سيره نبوي تا 17 شهريورماه در موسسه فرهنگي هنري صبا واقع در ميدان فلسطين، خيابان شهيد برادارن مظفر، روبهروي سينما فلسطين برپاست.