0

ناكامي نكته مثبتي در شكل‌‌گيري شخصيت فرزندان

 
soghrashokoohi
soghrashokoohi
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 270
محل سکونت : تهران

ناكامي نكته مثبتي در شكل‌‌گيري شخصيت فرزندان

نسخه چاپي ارسال به دوستان
كارشناس ارشد روان‌شناسي تاكيد كرد:
ناكامي نكته مثبتي در شكل‌‌گيري شخصيت فرزندان

خبرگزاري فارس: كارشناس ارشد روان‌شناسي گفت: ناكامي نكته مثبتي در شكل گيري شخصيت فرزندان ماست زيرا گاهي ناكام شدن، به توانايي حل مسئله مي‌‌انجامد و البته بايد در نظر داشت ناكامي بيش از حد نيز درست نيست.

به گزارش خبرگزاري فارس از جنوب استان تهران، حميدرضا انصاري يكشنبه‌شب در كارگاه آموزشي روش‌هاي افزايش محبوبيت در خانواده پر توقع و پر انتظار گفت: پرتوقعي گاهي همان ارائه تكليف بيش از حد طاقت است و بدون شك وقتي خواسته پرتوقع از طرف همسر تحقق پيدا نكند، موجب كدورت، رنجش دل و در نهايت كينه و نفرت و در نتيجه تلخ شدن زندگي و خرابي ساختمان صفا، صميميت، عشق و محبت است.
كارشناس ارشد روان‌شناسي افزود: پرتوقعي صفتي ناپسند و محصول كبر و غرور و يك بيماري روحي و رواني و برنامه‌اي خارج از محدوده انسانيت و خصيصه‌اي زشت است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: صرف نظر از مخالفت‌هايى كه شرعا و عقلا واجب است و بايد انجام پذيرد اصولا مخالفت پى در پى در سخن يا عمل زمينه كدورت و جدايى را فراهم مى‌كند، مخالفت اگر پى در پى باشد، طرفين را در مقابل هم قرار مى‌دهد.
انصاري عنوان كرد: خانواده‌ها بايد پس از فراهم كردن امكانات و شرايط لازم براي رشد جسمي و روحي فرزندان، در تربيت صحيح آنان بكوشند و جواناني سالم تحويل جامعه دهند، اما مشكلات تربيتي كه امروزه خانواده‌ها با آن درگير هستند، چنان فراگير و پردامنه است كه كمتر خانواده‌اي از آن مصون مانده است.
كارشناس ارشد روان‌شناسي با اشاره به اين كه جايگاه پدر و مادر در نظام تربيتي كنـوني هم زمان با ظهور پديده‌هاي جديد، اينترنت و پندارهاي حاكم بر جامعه دچار تحول شده، گفت: تاثير آن بر تربيت فرزندان كرد داشته است و از همه مهم‌‌تر سبب ناديده گرفتن اعضاي خانواده توسط يكديگر شده است.
وي در ادامه بيان داشت: واگذاري برخي مسائل اقتصادي به جوان يا نوجوان زياده خواه هم مي‌تواند به او كمك كند كه با واقعيت زندگي و وضعيت مالي خانواده آشنا شود و راحت‌تر شرايط را بپذيرد و والدين بايد در برابر خواسته‌هاي غيرمنطقي فرزند زياده خواه خود كاملا قاطع، آرام و با اعتماد به نفس برخورد و در برابر فشارهاي او مقاومت كنند و هم چنين بايد مرزبندي مشخص مالي در خانواده وجود داشته باشد تا جوان بداند كه با چه مبلغي بايد به خواسته‌هاي خودش برسد.
انصاري در ادامه گفت: برخي والدين تصور مي‌‌كنند كه فرزند آنها نبايد تحت هيچ شرايطي ناكام شود. در حالي كه «ناكامي» نكته مثبتي در شكل گيري شخصيت فرزند ماست زيرا گاهي ناكام شدن، به توانايي حل مسئله مي‌‌انجامد و البته بايد در نظر داشت ناكامي بيش از حد نيز درست نيست.
كارشناس ارشد روان‌شناسي تصريح كرد: والدين ملزم هستند در سنين كودكي مهارت‌هايي را به كودكان آموزش دهند تا با آنها بتوانند با چالش‌هاي زندگي در آينده مقابله كرده و تحمل و توان رويارويي با مشكلات زندگي فردي و اجتماعي را داشته باشند و در جامعه امروز فرزندان توقعاتشان در زمينه‌هاي مختلف بالا رفته و تصور ديگري از زندگي در ذهن مي‌پرورانند.
وي در ادامه تاكيد كرد: والدين بايد نقش فرزندان را در فعاليت‌هاي محيط خانه مشخص كنند و به فرزندان بياموزند كه خواسته‌هايشان بايد متناسب با شرايط اقتصادي و اجتماعي خانواده باشد زيرا امروز به دليل اين كه والدين شاغل هستند و زمان و وقت كمتري براي برقراري ارتباط با فرزندان دارند شكاف بين نسلي و فاصله عميقي ميان آنها به وجود آمده و زمان كافي و لازم صرف پرورش فرزندان نمي‌شود.
انصاري خاطرنشان كرد: هر چه افراد از يك رقابت مثبت و دوستانه به سمت رقابت منفي و مقايسه‌اي پيش روند به عنوان يك فرد متوقع و زياده‌خواه مشكلات رفتاري و نابهنجاري اجتماعي زيادي پيدا كرده و در اين موارد توانايي تجزيه و تحليل مسائل منطقي را ندارد.
كارشناس ارشد روان‌شناسي در پايان گفت: خانواده‌ها نقش مهمي در شناساندن ارزش‌هاي مهم در زندگي به فرزندان دارند و خانواده‌هايي كه در آن پدر و مادر رشد كامل اجتماعي و فرهنگي كرده باشند فرزندان را براي رسيدن به ارزش‌ها و معيارهاي اصلي تشويق مي‌كنند و راهكارهاي درست زيستن را به آنها آموزش مي‌دهند
اين گزارش حاكي است، خانه فرهنگ دولت‌آباد به منظور ارتقاء دانش و افزايش مهارت‌هاي خانواده‌ها «گارگاه آموزش روش‌هاي افزايش محبوبيت در خانواده پر توقع و پر انتظار» را با حضور حميدرضا انصاري كارشناس ارشد روان‌شناسي برگزار كرد.
انتهاي پيام/صا10

سه شنبه 11 مرداد 1390  2:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها