شبكه تلويزيوني «شما» كه قرار است منتخبي از برنامه هاي شبكه هاي استاني را به صورت سراسري پخش كند، روز گذشته با حضور رئيس جمهور در همايش «افق رسانه» افتتاح شد.
اين اقدام سازمان صداوسيما را مي توان گام بلندي در راستاي توسعه و كيفيت بخشي به شبكه هاي داخلي ارزيابي كرد و آن را اولين مورد در زمينه سياست اعلام شده سازمان براي افزايش شبكه هاي ملي دانست.
اين شبكه توسط گيرنده هاي ديجيتال قابل دريافت است و برنامه هاي متنوعي اعم از فيلم، سريال و برنامه هاي جذاب ديگر را پخش خواهد كرد.
عزت الله ضرغامي در همايش «افق رسانه» تاكيد كرد كه تعداد شبكه هاي ملي كشور به 20 شبكه خواهد رسيد؛ به گفته وي هم اكنون 14شبكه در تهران از طريق گيرنده هاي ديجيتال قابل دريافت است.
رئيس سازمان صداوسيما چند روز گذشته نيز در اجلاس روساي آموزش و پرورش از افزايش 4 يا 5 شبكه به رسانه ملي تا آخر امسال خبر داده بود.
شنيده ها حاكي از آن است كه برخي از شبكه هاي ماهواره اي مفيد و سازنده هم قرار است بر روي گيرنده هاي ديجيتال اين سازمان قرار گيرد، اين موضوعي است كه مدت ها پيش در كميسيون فرهنگي مجلس هم مورد بحث قرار گرفته بود.
تاثير شبكه هاي ماهواره اي بر زواياي فرهنگي جامعه هرچند امروز به عنوان تهديدي جدي قابل ارزيابي است اما به نظر مي رسد استراتژي صداوسيما در ساخت سريال هاي جذاب و پربيننده، به خوبي توانسته درصد اثرگذاري ماهواره را كاهش داده و بر ميزان اثربخشي پيام هاي رسانه ملي بيفزايد.
موسسه رند نيز كه به تازگي نظرسنجي گسترده اي را بر روي افكار عمومي ايرانيان انجام داده به روشني بر همين موضوع تاكيدكرده است. تحليلگران اين موسسه در حالي كه بارها در متن اين گزارش بر تعجب آور و غيرقابل پيش بيني بودن اين آمار تاكيد كرده اند، اذعان مي كنند رسانه ملي همچنان مهمترين عامل در شكل دهي به مولفه هاي اساسي و ارزيابي هاي كلان مردم ايران است.
براساس گفته آنها تنها 2 درصد از جامعه آماري، اخبار خود را درباره آمريكا از رسانه هاي غيردولتي دريافت مي كردند.
افتتاح شبكه «شما» گام ديگري در اين راستاست كه با گام هاي بلندتر تكميل خواهد شد.
پخش آزمايشي اين شبكه از14تيرماه مصادف با سوم شعبان، سالروز ميلاد امام حسين(ع) آغاز شده بود و به دليل موفقيت در جذب مخاطب در سراسر كشور، اين شبكه با حضور رئيس جمهوري بطور رسمي افتتاح شد.
راه اندازي اين شبكه به دليل نياز مراكز استاني و درخواست بينندگان رسانه ملي در سراسر كشور عنوان شده است.
شعار اين شبكه، «شبكه اقوام ايراني» است و سعي دارد آداب، سنن، فرهنگ و رسوم مناطق مختلف كشور را به نمايش بگذارد.
شبكه «شما» در راستاي آرايش رسانه اي جامع، نافذ و موثر رسانه ملي با اتكا به بهترين ها و حرفه اي ترين توليدات مراكز استان ها با رويكرد اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي به منظور ترويج ارزش هاي ديني، آداب، فرهنگ ها و سنت هاي اصيل ايراني و ايجاد محيطي مساعد براي تعالي انسان، گسترش معنويت در جامعه و برقراري ارتباط نزديك و صميمانه ميان اقوام مختلف ايراني و آگاهي بخشي و ارتقاي سطح اطلاعات عمومي مردم در همه زمينه ها راه اندازي شده است.
براساس برنامه ريزي انجام شده، برنامه هاي مراكز مختلف با گويش محلي همان منطقه و به همراه زيرنويس فارسي از اين شبكه به روي آنتن مي رود.
ترويج نظام ارزشي اسلام و فرهنگ ها و سنت هاي اصيل ايراني به منظور ايجاد محيط مساعد براي تعالي انسان، گسترش معنويت در جامعه و ارتباط نزديك و صميمانه ميان اقشار مختلف مردم، بالا بردن سطح اطلاعات عمومي و معرفي دستاوردها و خدمات نظام در استان ها به منظور تقويت اعتماد بين مردم و نظام از ديگر اهداف راه اندازي اين شبكه است.
شبكه «شما» از ماهواره هاي عرب ست و بدر نيز قابل دريافت است.
همه انتظار دارند
حدود در صدا و سيما
رعايت شود
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور هم كه پيش از ظهر ديروز در بيست و هشتمين همايش افق رسانه صحبت مي كرد، طي سخناني با بيان اينكه چند مانع و مشكل اصلي در برابر كار صدا و سيما وجود دارد كه بايد آنها را مديريت كرد، گفت: يكي از مهمترين اينها رفتار سازماني است، صدا و سيما رسانه ملي و در واقع متعلق به حكومت است، بايد زبان حكومت باشد اما هم زمان بايد زبان ملت و قشرهاي گوناگون باشد و به نيازهاي طبقات گوناگون پاسخ دهد كه در بسياري از موارد تناقض پيش مي آيد.
احمدي نژاد ادامه داد: يكي ديگر از موانع، توقعات روزافزون و فشارهاي گروه هاي سياسي و اجتماعي است خيلي ها مي خواهند صدا و سيما مبلغ آنها باشد آنها خيلي دوست دارند صدا و سيما را در حد گروه هاي سياسي تنزل دهند و در حد سايت پايين بياورند.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه خيلي ها مي خواهند ديدگاه هاي تربيتي، اخلاقي، فرهنگي، سياسي و ديني آنها در صدا و سيما منعكس شود، گفت: انواع سلايق دوست دارند در صدا و سيما منعكس شوند و جايگاه داشته باشند.
رئيس جمهور يكي ديگر از موانع در كار صدا و سيما را معلوم نبودن حد و مرزها دانست و گفت: همه از صدا و سيما انتظار دارند حد و مرزها در موسيقي، اخلاق، سياست، خانواده، امور داخلي و خارجي رعايت شود در حالي كه حد و مرزهاي مناسب در بسياري موارد تبيين نشده است اما هر كسي از نظر خودش انتظار دارد صدا و سيما معيارهاي او را رعايت كند و در اين مسير هزاران انتظار وجود دارد.
در اين همايش همچنين از دست اندركاران سريال مختارنامه نيز تجليل به عمل آمد. احمدي نژاد با تقدير از ميرباقري و عوامل توليد اين اثر هنري تصريح كرد: جلسه مستقلي براي بحث درباره اين مجموعه هنري لازم است.
رئيس جمهوري در عين حال گفت: آقاي ميرباقري كارهاي خوب و ماندگاري انجام داده است و هم حركت تكاملي و هم انديشه سليم و مستقيمي را در كارهاي وي مي بينيم.
احمدي نژاد افزود: بيشتر قسمت هاي مختارنامه را مي ديدم و هيچ جا حس نمي كردم كه فضا ساختگي يا مجازي شده است و هميشه عناصر نقش آفرين در متن داستان بودند.