به گزارش خبرگزاری مهر، افت و خیز صدای افراد، طول و فرکانس صدا، مکثها و سرعت سخن گفتن می تواند اطلاعات زیادی درباره حالت روحی افراد آشکار کند.
در حالی که بیشتر نرم افزارهای تشخیص صدا بر روی تبدیل کردن حروف و واژه ها به متن تمرکز دارند گروهی از دانشمندان در موسسه ام آی تی در حال تکمیل الگوریتمی هستند که می تواند ظریف ترین علائم نهفته در صدای افراد را تحلیل کرده و درجات احساسی اضطراب، افسردگی و انفعال را در آنها تعیین کند.
بر همین اساس شرکتی به نام Cogito Health با همکاری با ام آی تی در صدد است نرم افزار تشخیص صدایی را با هدف تشخیص افسردگی در افراد از پشت خطوط تلفن تولید کند. مطالعات چندین ساله بر روی بیماری افسردگی نشان می دهد مبتلایان به این بیماری بسیار آرام، با تن صدای پایین و با ریتمی یکنواخت و تکراری سخن می گویند و بر همین اساس محققان این شرکت در تلاشند رایانه ها را برای شناسایی این نشانه ها آموزش دهند.
به گفته دانشمندان چنین نرم افزاری ابزاری ارزشمند برای رسیدگی به بیماران مبتلا به بیماری های مضمن و خطرناک که ممکن است باعث آغاز بیماری افسردگی شود، خواهد بود. به این شکل پرستاران می توانند با کمک این نرم افزار با بیماران تماس تلفنی برقرار کرده و جویای نحوه مصرف داروهای روزانه آنها شوند. در این هنگام نرم افزار می تواند به شیوه ای طبیعی و ساده میزان افسردگی را در بیمار کنترل کرده و نتیجه را به پرستار اعلام کند.
نرم افزار جدید می تواند الگوهای ویژه ای را در صدای بیماران شناسایی کند برای مثال تداوم تن صدا، روان بودن، انرژی نهفته در صدا، و میزان درگیری با مکالمه الگوهای خاصی هستند که مورد بررسی نرم افزار قرار می گیرند.
بر اساس گزارش ای بی سی، نمونه ابتدایی این نرم افزار توسط شرکت Cogito Health در دست آزمایش است و از آن برای بررسی صدها تماس تلفنی روزانه میان پرستاران و بیماران استفاده می شود تا میزان دقت آن در تشخیص نشانه های افسردگی مورد بررسی قرار گیرد. آزمایشی که به ظاهر نتایج دلگرم کننده ای داشته و اولین سری از نتایج آن در سال 2010 منتشر خواهد شد.