0

جی پی اس بی دفاع در معرض خطر حمله هکرها

 
shahabdadashi
shahabdadashi
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 361
محل سکونت : هرمزگان

جی پی اس بی دفاع در معرض خطر حمله هکرها

 
متخصصان ایمنی شبکه طی نشستی در انگلستان اعلام کردند فناوری هایی که وابستگی فراوانی به سیگنالهای ماهواره های مسیریاب یا جی پی اس دارند به شکلی فزاینده در معرض خطر حملات هکرها قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که تجهیزات مسیریاب ماهواره ای به واسطه سیگنالهای مزاحم و پارازیتها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته اند، شیوه ها و ابزارهای پیچیده تری نیز برای نفوذ به آنچه گیرنده های این سیگنالها نمایش می دهد و تغییر این اطلاعات به وجود آمده است و این تنها کاربران مسیریابهای ماهواره ای نیستند که در معرض خطر قرار دارند بلکه این توانایی هکرها در نفوذ به اطلاعات مسیریابهای ماهواره ای می تواند سازه های حیاتی کشورهای مختلف را با تهدیدی جدی مواجه سازد.

به همین دلیل نشستی در رابطه با این خطر در لابراتوار ملی فیزیک در تدینگنون انگلستان برگزار شد و طی آن مدیر پیشین موسسه سلطنتی مسیریابی به میزان درگیری سیستمهای جی پی اس در زندگی روزمره انسانهای مدرن اشاره کرده و آن را بخشی حیاتی از صنایع مهم و کلیدی کنونی دانست.

به گفته وی در صورتی که تعدادی از افراد از میزان بالای این درگیری با شبکه های تلفن، اینترنت، نقل و انتقالات بانکی و شبکه های برقی آگاه شوند خطر بزرگی می تواند تمامی این شاهرگهای زندگی مدرن را تهدید کند. به گفته وی بروز نقص در ماهواره ها با وجود اینکه بسیار تاثیر گذارند اما مشکل اصلی سیستمهای جی پی اس به شمار نمی روند و پاشنه آشیل این سیستم در واقع سیگنالهای بسیار ضعیفی است که گیرنده ها آن را دریافت می کنند.

تمامی ماهواره های مجموعه ماهواره های Sat-Nav انرژی کمتر از انرژی چراغ جلوی یک خودرو مصرف می کنند می تواند بیش از یک سوم زمین را در فاصله 25 هزار کیلومتری روشن کنند. در این صورت زمانی که چنین نور ضعیفی به راحتی زمین را تحت تاثیر خود قرار می دهد، سیگنالهای ارسال شده توسط این ماهواره های نیز می توانند توسط تجهیزات افراد تبهکار ربوده شده و مورد سواستفاده قرار گیرند.

در حال حاضر امکان ایجاد اختلال در سیگنالهای جی پی اس توسط نیروهای ارتشی و به منظور محافظت از مناطق محرمانه و حیاتی امکان پذیر است اما در عین حال ابزارهای کوچک برای ایجاد چنین اختلالی توسط افراد عادی را می توان به راحتی در اینترنت یافت. برای مثال یکی از چنین ابزارهایی می تواند برای ساعتها گیرنده های سیگنالهای جی پی اس را در فاصله ده ها کیلومتری در گیرنده ها مختل سازد.

از زمان آغاز به کار سیستم جی پی اس آمریکا، سیستم Glonas روسیه و سیستم گالیله اروپا که به زودی آغاز به کار خواهد کرد، تا کنون هیچ راه حل قطعی برای جلوگیری از بروز اختلال و محافظت از این سیستمها ارائه نشده و سیگنالهای این ماهواره ها همیشه در بی دفاع ترین شکل ممکن در معرض خطر حمله هکرها قرار داشته اند.

بر اساس گزارش بی بی سی، متخصصان در این نشست عنوان کردند رویکرد سیستمهای مسیریابی دیگر تعیین موقعیت دقیق مکانها یا افراد نیست بلکه اکنون امنیت، ایمنی و قدرت به یکی از عناصر قابل توجه در سیستمهای تعیین موقعیت یا مسیریاب تبدیل شده است.

چهارشنبه 16 تیر 1389  2:37 PM
تشکرات از این پست
mohammadmbn2004
mohammadmbn2004
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 97
محل سکونت : اصفهان
یک شنبه 17 مرداد 1389  7:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها