برداشت مكانيزه نخستين خوشه هاي طلائي برنج كشور با حضور مسئولان كشوري و استاني در مازندران انجام شد.
استاندار مازندران در مراسم برداشت مكانيزه برنج در روستاي رزكنار بابلسر گفت: هم اكنون 11درصد از عمليات نشاءكاري مازندران به صورت مكانيزه انجام مي پذيرد كه اين مقدار بايد به سرعت افزايش يابد. سيدعلي اكبر طاهايي همچنين بر انجام دستورالعمل هاي ترويجي از سوي كشاورزان و بهره برداران تأكيد كرد و خواستار تهيه طرح خودكفائي برنج شد.
وي افزود: 75درصد بارش استان در فصول غيرفصل زراعي برنج انجام مي شود كه بايد اين آبها مهار شود و بهسازي و لايروبي آببندانها يكي از راههاي مهم مهار اين آبها است.
طاهايي اظهار داشت: كشاورزي بايد سودآور باشد تا انگيزه فعاليت براي كشاورزان و فرزندان آنان بيشتر شود كه با پرورش هم زمان اردك و ماهي و كشت دوم اين فعاليت را مي توان اقتصادي كرد.
مديركل دفتر پنبه و دانه هاي روغني و نباتات صنعتي و مجري طرح برنج كشور در ادامه اظهار داشت: از مجموع 19 استان كه در آن برنج كشت مي شود تنها دو استان گيلان و مازندران مجموعاً 80درصد برنج كشور را كه غذاي 70 ميليون نفر مي باشد را تأمين مي كنند.
بهمن ناصحي حفظ و نگهداري بستر توليد برنج در راستاي پايداري توليد را بسيار مهم ارزيابي كرد و افزود: كاهش هزينه هاي توليد و افزايش بهره وري در توليد برنج از اهداف اصلي وزارت جهادكشاورزي است.
مسئول خودكفايي برنج كشور گفت: 20هزار هكتار از اراضي شاليكاري مازندران به صورت مكانيزه انجام مي شود و استقبال كشاورزان از اين طرح روبه افزايش است.وي گفت: امسال 30 ميليارد تومان اعتبار به صورت تسهيلات و كمك بلاعوض براي اجراي بسته هاي حمايتي در اختيار كشاورزان مازندران در راستاي مكانيزاسيون قرار مي گيرد كه اين عدد 400 برابر سال قبل است.