به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، نتایج تحقیقات استادیار گروه تربیت بدنی دانشگاه ارومیه واستاد یار گروه ایمنی شناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران با بررسی " اثر تمرینات كشتی در پیش از فصل مسابقه و فصل مسابقه روی ایمنی هومورال كشتی گیران جوان " ، بیانگر آن است كه ورزشكاران در طی دوره هایی كه پاسخ های ایمنی پس از ورزش ِ شدید مهار می شود، نسبت به ابتلا به عفونت و بیماری حساس تر می شوند.
گفتنی است، دراین ارتباط ، سیستم ایمنی هومورال به عنوان اولین خطر دفاعی مهم بدن با توجه به ویژگی تمرینات كشتی، نوع رقابت و خصوصیات بدنی و فیزیولوژیك كشتی گیران ، جایگاه ویژه ای را از لحاظ تندرستی و دوام كشتی گیران در طول فصل پیش از مسابقه و فصل مسابقه دارد.
در این تحقیق 37 كشتی گیر سَبك ِ آزاد جوان و سالم ِ داوطلب با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به دو گروه آزمایش 19 نفر و شاهد 18 نفر تقسیم شدند.
بر اساس این بررسی، گروه آزمایش در فصل پیش از مسابقه ( 3 ماه) و فصل مسابقه( 1 ماه) تمرینات معینی را انجام می دادند و گروه شاهد در برنامه تمرینات مورد نظر شركت نمی كردند.
نتایج بررسی اثر تمرینات كشتی در پیش از فصل و فصل مسابقه بر روی شاخص های منتخب ایمنی هومورال كشتی گیران ، نشان داد كه در وضعیت استراحت، دو گروه( آزمایش و شاهد) از نظر شاخص های منتخب ایمنی هومورال و متغیرهای تحت كنترل یكسان بوده اند، در فصل پیش از مسابقه ، غلظت هایIgM , IgG, IgA سرم در دو گروه ، تغییر معنی داری نشان نداد.
همچنین در فصل مسابقه، گروه آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد ، غلظتIgG40 درصد و غلظتIgA30 درصد كاهش داشت كه این تغییرات از نظر آماری معنی دار بودند. در دوره بازیافت، تغییر معناداری از نظر شاخص های منتخب ایمنی هومورال بین دو گروه مشاهده نشد.