دو روز پیش درباره ده راه iOS برای غلبه بر اندرویدصحبت کردیم و نظرات جالب خوانندگان را هم مشاهده کردیم. اما حالا وقت آن است که به ۱۰ قابلیت کاملا مهم و موثر اندروید بپردازیم. که آی فون آنها را در اختیارتان نمی گذارد.
البته قبل از هر چیز باید بگوییم که هیچ یک از این مطالب به معنی نفی و کم جلوه دادن تاثیر یکی از این دو سیستم عامل در دنیای تلفن های همراه هوشمند نیست. اندروید و آی او اس چنان قدرت و جایگاهی دارند که حتی تصور دنیای اسمارت فون ها بدون آنها مشکل است. در کنار آنها می بینیم که ویندوز فون هم حرکات قدرتمندی را برای رقابت با این دو سیستم عامل شروع کرده است. اما اگر اندرویدی هستید یا قصد خرید یکی از محصولات این خانواده را دارید، این مطلب می تواند دلایل کافی برای اطمینان شما از انتخاب تان را فراهم کند.
در ادامه مطلب با ما باشید تا بدانید که آی فون چه چیزی ندارد که باعث شاخ و شانه کشیدن اندروید می گردد!
۱۰. صفحه کلیدهای جایگزین
از برنامه پیشگوی متنی چون Swiftkeyتا ابتکارهایی چون Swypeو ماجراجوی ساده و بی آلایشی چون8pen،شما انتخاب های بسیاری برای جایگزینی صفحه کلید لمسی پیش فرض اندروید دارید.معمولا تایپ با صفحه کلید کوچک موبایل ها کار سرگرم کننده ای نیست، اما بسیار خوب است که اندروید انتخاب های زیادی را در اختیار کاربر قرار می دهد، تا از رنج و زحمت این کار بکاهد. جالب تر اینکه نصب این کیبردها کاملا ساده و بی دردسر است. آی فون هم صفحه کلیدهای جایگزینی دارد. اما همه آنها اپلیکیشن های جداگانه ای هستند که باید متن را از درون آنها به دیگر برنامه ها کپی و پیست کنید.
۹. اتوماتیک سازی
یکی از قدرتمند ترین و کاربردی ترین برنامه های اندروید، Taskerاست که با امکان خودکارسازی کارها، تلفن شما را به یک سوپرفون تمام اتوماتیک تبدیل می کند. با این اپلیکیشن می توانید طبق نیاز تان برای هر برنامه، تنظیمات گوشی را بسته به مکان، زمان، تاریخ و هر وضعیت دیگری که به فکرتان می رسد، خاموش و روشن کنید. با انجام تنظیمات صحیح، Tasker می تواند به عمیق ترین و تاریک ترین تنظیمات گوشی تان دست پیدا کند که در هیچ پلتفرم دیگری امکان آن را نخواهید داشت. مثلا تصور کنید که با خروج از خانه وای فای گوشی خاموش شده و نور صفحه کم شود. یا مثلا با باز کردن برنامه گوگل مپز، جی پی ار اس و GPS گوشی خود به خود روشن شوند.در اینجامی توانید برخی تنظیمات جذاب این اپلیکیشن را مشاهده کنید. جالب تر اینکه این اپلیکیشن ۶.۵ دلاری می تواند به راحتی کار برنامه ۹۹ دلاری Find My iPhone را همانند آی فون بر روی اندروید انجام دهد. البته با کمی تلاش می توانید Tasker را جایگزین برنامه هایی همچون JuiceDefender (شوالیه ناجی باتری) هم بنمایید.
۸. صفحه های خانگی شخصی سازی شده
کاربران آی فون تنها با جیل برک کردن موبایل شان می توانند صفحه خانگی کاملا شخصی سازی شده ای داشته باشند. اما باز هم امکاناتی را که برنامه های ساخت صفحات خانگی اندروید در اختیار کاربران این سیستم عامل می گذارند، در خواب هم نمی بینند. اپلکیشن های موجود در مارکت و دیگر سایت ها، می توانند امکانات بسیار زیادی را در صفحه خانگی اندروید در اختیارتان بگذارند. از جمله این قابلیت ها می توان به انجام کار با حرکات (gestures)، انواع مختلفی از کلیدهای میانبر و دستیابی سریع به تنظیمات سطح پایین موبایل در تلفن های قدیمی تر اشاره کرد. این اپلیکیشن ها تنها با چند کلیک می توانند خروارها امکان جدید را به صفحه خانگی اندرویدتان اضافه کنند.
۷. ویجت ها
درست است که آنها جای زیادی اشغال می کنند، اما واقعا نمی توانید هیچ جایگزینی برای تسهیلات داشتن یک ویجت آب و هوای بزرگ روی صفحه خانگی تان، یا ویجت موسیقی که فایل در حال پخش را به شما نشان دهد، پیدا کنید. تازه از آن هم کاربردی تر ویجت لیست کارها یا to-do list است که با نگهداری کارهای ضروری در جلو چشمان تان بهره وری شما را تا حد زیادی افزایش می دهد. این ویجت برای آدم های پرمشغله فراموش کار، نه تنها موثر، بلکه کاملا ضروری است. البته اگر شما آی فون تان را جیل برک کنید می توانید برخی ویجت ها را درست مانند اپلیکیشن بر روی آن نصب کنید. اما آنها را تنها می توانید بر روی صفحه Lock Screen قرار دهید و امکان استفاده از آنها را در صفحه خانگی تان ندارید.
۶. حافظه جانبی و باتری جداشدنی
این یکی جزو نرم افزارهای اندروید نیست. اما ماهیت و طبیعت بازمتن اندروید بر همه چیز تاثیر گذاشته است. مثلا شما به راحتی می توانید باتری و حافظه SD گوشی تان را بیرون آورده، تعویض کرده و یا ارتقاء دهید. اگر شما به انتهای ظرفیت حافظه آی فون خود برسید، متاسفانه هیچ راهی جز پاک کردن برخی فایل ها برای دستیابی به فضای خالی ندارید، اما روی یک گوشی اندرویدی تنها کافی است کارت حافظه SD گوشی را با یک حافظه حجیم تر تعویض کرده و با خیال راحت چندین گیگابایت حافظه اضافی را به خدمت بگیرید. همینطور هنگامی که عمر باتری تان کاهش پیدا کرد، به راحتی آن را تعویض می کنید، حتی در مسافرت های طولانی می توانید یک یا چند باتری یدک به همراه داشته باشید تا موبایل تان مدت طولانی تری را بدون نیاز به شارژر زنده بماند.
۵. نصب بیسیم و از راه دور اپلیکیشن ها
جستجو و کشف اپلیکیشن های جدید می تواند کاملا سرگرم کننده باشد، اما دست و پنجه نرم کردن با یک app store محدود مطمئنا چندان خوشایند نیست. برای خیلی افراد جستجو و گشت و گذار در app store و Cydia App Store از طریق صفحه کوچک آی فون چندان جالب و دلچسب نیست. تازه اگر هم از کامپیوتر برای جستجو در این فروشگاه ها استفاده کنید، باید برای نصب برنامه های دانلودی روی آی فون، آن را به کامپیوتر وصل کرده و با آی تیونز سینک و همسان سازی کنید. اما در اندروید مارکت جدید یا سایت های مشابه ای مانندAppBrainتنها کافی است به دنبال برنامه دلخواه تان گشته و دکمه install را بزنید. حال هر وقت که موبایل اندرویدی تان به اینترنت وصل شود، برنامه حاضر و آماده روی گوشی تان است. از این ساده تر و راحت تر هم می شود؟
۴. ROM های شخصی سازی شده و بهبود یافته
علاوه بر اینکه تعداد زیادی اپلیکیشن های مختلف برای افزایش امکانات و کاربری اندروید شما تولید شده است، یکی از بهترین بخش های باز متن بودن سیستم عامل این است که افراد می توانند آن را گرفته، به صورت کلی تغییر داده و نسخه دلخواه خودشان (ROM) را جایگزین سیستم عامل اولیه موبایل کنند. جالب تر اینکه افراد می توانند این نسخه های بهبود یافته را در اختیار دیگران هم بگذارند و به شکل نامحدودی تجربیات و خلاقیت های اندرویدی شان را با هم شریک شوند. اینگونه است که چشم انداز بی پایانی از تجربیات و دگرگونی های سیستم عامل را در اختیار دارید. علاوه بر این می توانید با بهینه سازی نسخه ها، بسیاری از امکانات و تنظیمات را که به صورت عادی قابل استفاده نیستند، در اختیار داشته باشید. مثلا سرعت گوشی تان را افزایش دهید یا امکانات مختلفی را به آن اضافه کنید. بدون شک ROMها یکی از بزرگترین قابلیت های دنیای بازمتن اندروید هستند.
۳. کنترل گوشی از طریق کامپیوتر
ممکن است این قابلیت در دنیای موبایل چندان معمول نباشد، اما می توانید با برخی اپلیکیشن های اندروید، واقعا تلفن همراه تان را از طریق کامپیوتر کنترل کنید. مثلا از طریق مرورگر پیامک بفرستید، لیست تماس را مشاهده کنید، یا اینکه به دوربین گوشی تان از درون مرورگر کامپیوتر دسترسی داشته باشید.البته برای کنترل آی فون هم از برنامه های VNC می توانید استفاده کنید. اما در این صورت شما به جای دسترسی مستقیم به امکانات گوشی، به یک اپلیکیشن جانبی دسترسی دارید که برخی امکانات گوشی را در اختیارتان می گذارد.
۲. فلش
ممکن است برخی بگویند که مگر فلش چه اهمیتی دارد. اما مشکل اینجاست که فلش همه جا هست. وقتی که مجبور باشید وب سایت ها را بدون آن ببینید، آنگاه تصدیق می کنید که تا چه اندازه در زندگی دیجیتال روزمره تان به آن احتیاج دارید. این نیاز از مشاهده سایت های طراحی شده با فلش شروع شده و به تماشای ویدیوهای فلش همچون یوتیوب و بازی های فلش می رسد. داشتن فلش روی گوشی و تبلت تان قابلیت هایی را در اختیارتان می گذارد که بدون حضور آن امکان استفاده از آنها را نخواهید داشت. شاید هنگام شنیدن نامش ترش کنیم و از سنگینی اش شاکی باشیم، اما آنقدر متداول است که زندگی دیجیتال بدون آن خیلی سخت به نظر می رسد.
۱. یکپارچه سازی و اتحاد واقعی اپلیکیشن
درست است که بالاخره Google Voice روی آی فون هم راه اندازی شده، اما مطمئنا تجربه و ادراک کار با آن همانند اندروید نخواهد بود. هر برنامه نصب شده بر روی آی فون هنگام کار شما را به شماره گیر پیش فرض آی فون منتقل می کنند. حتی اگر بخواهید دائما از سرویس صوتی گوگل استفاده کنید، باید همیشه آن را از لیست اپلیکیشن ها باز کنید. در اندروید اپلیکیشنی مانند گوگل ویس مستقیما با سیستم عامل یکپارچه و متحد می شود. مثلا وقتی که از شماره گیر پیش فرض تلفن برای تماس استفاده می کنید، تماس شما به صورت خودکار به گوگل ویس منتقل شده و از طریق آن شماره گیری می شود. هنگامی که در مرورگر یا گوگل مپ روی شماره ای کلیک می کنید، به جای استفاده از خط تلفن و شماره گیر پیش فرض گوشی، مستقیما به گوگل ویس منتقل می شوید. استفاده از برنامه هایی چون اس ام اس، ایمیل صوتی و حتی اپلیکیشن های مرورگر با استفاده از این قابلیت بسیار راحت تر و بی دردسرتر خواهد بود. در حالی که بر روی بسیاری از پلتفرم های لاک شده و یا جیل برک نشده آی فون نمی توانید چنین قابلیت هایی را بیابید.