0

نقد ونگاهی به سیستم عامل ios5 وبررسی آن

 
hesam_k
hesam_k
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 233
محل سکونت : خراسان جنوبی

نقد ونگاهی به سیستم عامل ios5 وبررسی آن

معرفی

ماه ژوئن مجدد فرارسیده، وقت آن که Apple تیتر اخبار را بسازد. WWDC تمام شده است و iOS 5 و iClould هم اکنون به صورت رسمی عرضه می شوند. البته iOS 5 پیش از پاییز به صورت رسمی عرضه نخواهد شد.

هر چند، Apple با ارایه ی پیش نمایشی پس از تبلیغاتش، پیش تر طعم iOS 5 را به ما چشانده است. ما اقدام به بروز رسانی یک iPhone 4 با نسخه ی بتا کرده ایم و آماده ایم که اولین احساس خود را به اشتراک بگذاریم.

اما پیش از این که ادامه دهیم، اجازه دهید تا نگاهی به مهم ترین ویژگی های چشمگیر iOS 5 بیندازیم.

ویژگی های جدید Apple iOS 5:

• اطلاعیه ها: اطلاعیه های بلادرنگ روی صفحه ی نمایش، اطلاعیه ها در حالت صفحه ی قفل و اطلاعیه های پایین کِشنده (pull-down)
• سرویس iMessage در کاربردهای انتقال پیام که امکان ارسال پیام های فوری به دیگر کاربران iOS 5 را می دهد.
• یادآور: مشتمل بر تنظیمات موقعیت-آگاه
• صداهای قابل تنظیم اطلاعیه ها: ایمیل، پست صوتی و هشدارهای تقویم
• هماهنگی با Twitter
• هماهنگی با سرویس iCloud
• برنامه های بهبودیافته ی دوربین: صفحه ی viewfinder، کلید شاتر سخت افزاری
• ویرایش تصویر یکپارچه: کادربندی، بهبود اتوماتیک، چرخش و حذف قرمزی چشم
• Safari به روز شده: جستجوی جدول بندی شده (روی iPad)، مد جستجوی خصوصی، متن خوان داخلی، خواندن لیست و کارایی بهبود یافته
• امکان جستجو در لغت نامه در تمام محیط ها
• عملیات مستقل از کامپیوتر: فعال سازی مستقل، بروز رسانی OTA، تهیه ی نسخه ی پشتیبان و بازیابی iCloud
• هماهنگسازی Wi-Fi با iTunes به صورت اتوماتیک
• ویژگی های جدید در کاربرد های نامه: تنظیمات Bold، Italic، Underline و نقل قول، جستجوی توسعه یافته، تنظیمات پرچم ها و انتخاب نامه ها به عنوان Read/Unread، حذف و اضافه ی پوشه های صندوق پستی
• بازی ها و تقویم بروز رسانی شده
• برنامه های مطبوعاتی با امکان ترکیب تمام عضویت های شما در مجلات
• پخش کننده ی iPod که هم اکنون Music نام دارد و آیکن جدید دارد.
• تاریخچه ی خرید های AppStore (قبلاً هم بر روی iOS 4 وجود داشته است)
• تنظیمات جدید مدیریت حافظه (لیست اطلاعات تمام برنامه های نصب شده)
• حالت های چند وظیفه ای (multi-tasking) برای iPad
• قرینه سازی AirPlay برای iPad
• تنظیمات جدید دسترسی شامل فلش LED و لرزش (vibration) های دلخواه

قاعدتاً، هنوز چیزهای بسیاری هست که در iOS نیامده و شاید هیچ وقت هم نیاید. در زیر لیستی از چیزهایی که در هنوز iOS نیامده است وجود دارد:

• عدم پشتیبانی از فایل های فلش در مرورگر وب
• عدم انتخاب سریع میان Wi-Fi، بلوتوث و 3G
• عدم هماهنگی با Facebook
• نبود widget های مناسب برای حالت صفحه ی قفل (lockscreen)
• پوشه های برنامه ها هنوز محدود به 12 برنامه است
• عدم پشتیبانی از تصاویر DivX/XviD به طور داخلی (اگر چه پخش کنندهای زیادی در AppStore هستند)
• عدم وجود مد حافظه ی USB برای آپلود کردن اطلاعات بر روی دستگاه
• عدم وجود فیدبک لمسی در touchscreen
• عدم ارسال فایل از طریق بلوتوث به سایر گوشی ها
• کمبود ویژگی های حذف انبوه شماره ها (contacts)

البته این لیست به طور قابل ملاحظه ای از لیست سال قبل کوتاه تر است. این چالش برانگیز است که Apple به نظر کاربران گوش داده است یا فقط وقت آن ها را با یک سری ویژگی های کم اولویت که بعضاً در لیست مشاهده می شود، پر کرده است. به هر حال، بعضی از ویژگی های جدید خیلی خوب به نظر می رسند، پس اجازه دهید تا بیش از این وقت را برای معرفی هدر ندهیم. ما را در بخش بعدی که آغاز کنکاش در iOS 5 در حوزه ای جزئی تر می باشد، دنبال کنید.

واسط کاربری در iOS 5 – اطلاعیه ها، کلید دوربین در حالت lockscreen، بخش مطبوعات

iOS 5 شرکت Apple باید به سوی مراحل پایانی تکامل خود نزدیک شود. پلتفرم آن مطمئناً خیلی مورد استفاده بوده است. این به روز رسانی اصلی چهارم است و در مقایسه با نسخه های قبلی تغییرات کمتری را به همراه دارد. نمی خواهیم بگوییم که iOS در نهایت خیلی نزدیک به چیزی است که Apple در ذهن خود برای آن دارد. ضمناً، چیزی که Apple در ذهن دارد لزوماً همانی نیست که کاربران در فرض داشته باشند و یا پلتفرم های دیگر داشته اند. اما وقتی شما واسط صفحه ی لمسی با تنظیمات استاندارد داشته باشید می توانید قوانین خود را بسازید.

به هر حال، iOS شاید هنوز به اندازه ی یک پیاده سازی کامل در مقیاس ویندوز Phone 7 به روز نباشد. پس بگذارید کمی متمرکز تر شویم.

Apple می گوید iOS 5 بیش از 200 ویژگی جدید به همراه دارد. ما از سختی شمردن می گذریم و می گوییم که ویژگی های جالب در حدود 40 تا هستند.

به طور مجازی هیچ تغییر بصری در واسط هسته ای صورت نگرفته است. تنها چیز جدید که شما دقت خواهید کرد امکان سوییچ کردن در منوی تنظیمات است، هم اکنون به جای مربع از دایره استفاده می شود.

برای نیل به یکی از مهمترین ابداعات، iOS 5 رویکرد جدیدی به اطلاعیه ها (notifications) دارد.

اطلاعیه ها در هر دو حالت lock-screen و home-screen فعال هستند و یک اطلاعیه ی pull-down شبه Android دارد. شما می توانید رفتار اطلاعیه های هر برنامه را تنظیم کنید: نمایش اطلاعیه در مرکز، نمایش بر lock-screen، خاموش یا روشن کردن آیکن Badge، تعداد آیتم های نمایش داده شده 1/5/10 و نوع هشدار (off/banner/pop-up)

سیستم در حال حاضر کاملاً منعطف و قابل پیکربندی می باشد.

اطلاعیه های روی lock-screen تنها تا زمانی که گوشی را از حالت قفل خارج می کنید نمایش داده می شوند. مرتبه ی بعد که شما گوشی را قفل می کنید، آن ها حذف شده اند حتی اگر آن ها را نخوانده باشید.

برای دسترسی به یک بخش از lock-screen کافیست تا همانند unlock کردن گوشی و به همان سادگی، آیکن آن را از چپ به راست بکشید.

اطلاعیه های روی home-screen یا هر برنامه ی در حال اجرایی می تواند به دو طریق نمایش داده شود، به صورت banner در بالای صفحه یا به صورت pop-up.

Banner اطلاعیه در بالای صفحه به مدت چند ثانیه باقی می ماند و سپس ناپدید می شود. اگر شما روی آن کلیک کنید، وارد برنامه ی مربوطه می شوید. هشدارهای pop-up مشابه همین کار می کنند. یعنی در مرکز صفحه نمایان می شوند و دو دکمه دارند، View (مشاهده) و Dismiss (رد).

در نهایت، بخش اطلاعیه های پایین رونده (pull-down) همانند اطلاعیه ها در Android کار می کنند. شما می توانید این بخش را از هر جای واسط خود در دسترس داشته باشید. این سرویس برنامه ی در حال اجرا را متوقف (pause) می کند و در نتیجه امکان تصادف شما در یک بازی مسابقه ی اتومبیلرانی وجود نخواهد داشت.

بخش اطلاعیه های تمام هشدارهای در حال اجرا (pending) شما را نمایش می دهد. شما می توانید هشدار ها را از قسمت تنظیمات اطلاعیه ها فعال/غیرفعال و یا بازهماهنگی کنید.

بخش اطلاعیه ها از widget ها نیز پشتیبانی می کند. در حال حاضر دو مورد یعنی هواشناسی و بازار بورس وجود دارد ولی انتظار داریم که در آینده بیشتر شود.

دو چیز دیگر نیز وجود دارد که در رابطه با واسط عمومی باید بیان کنیم. مورد اول وجود میانبر اختصاصی دوربین بر روی lock-screen می باشد. شما می توانید آن را مشابه روشی که کنترل موسیقی می کنید، یعنی از طریق دوبار کلیک روی دکمه ی home، مورد استفاده قرار دهید.

دکمه ی دوربین در سمت راست دکمه ی کشویی unlock نمایان می شود و وقتی ضربه به آن زده شود وارد برنامه ی دوربین می شود.

مورد دیگر، بخش مطبوعات بر روی home-screen می باشد که به عنوان یکی از پوشه های home-screen نمایش داده می شود. تمام خرید های متناوب شما از AppStore در آن جا خواهد رفت.


حالات چند وظیفه ای تنها بر روی خانواده ی iPad کار می کند

از زمانی که اولین iOS 4.3 beta عرضه شد، بسیاری درباره ی حالات لمس چندگانه ی (multi-touch) iOS گفته شده است. اساساً، هدف آن ها کمک به شما در پیمایش در محیط واسط کاربری بدون استفاده از کلید home می باشد.

شما می توانید توسط حرکات افقی چهار یا پنج انگشتی، بین برنامه های فعال سوییچ کنید. یک حرکت رو به بالا نیز به شما امکان سوییچ وظیفه را می دهد. همچنین امکان کوچک کردن (zoom out) چهار یا پنج انگشتی به صورت pinch وجود دارد. در این صورت، شما به home-screen منتقل می شوید و برنامه به پس زمینه می رود.

این حالات تنها در نسخه ی tablet iOS وجود دارد.

کوچک کردن به صورت pinch و حرکات افقی هر جایی به خوبی کار می کند مگر در home-screen، در حالی که حرکت رو به بالا همواره قابل استفاده است.

شاید چهار انگشت بر روی صفحه ی 3.5 اینچی iPhone زیاد باشد، ولی برایتان جالب خواهد بود چرا که این حالات تنها بر روی iPad مهیاست. به هر حال برای Apple خوب بود اگر این حالات را به صورت در اختیاری در دستگاه ها می گنجاند.


سرویس iMessage، پیام های متنی و چندرسانه ای رایگان میان دستگاه های iOS

این هم یکی دیگر از نکات مفید در مورد iOS 5 است، یعنی سرویس iMessage که در برنامه های پیام رسانی گنجانده شده است.

سرویس iMessage به شما اجازه می دهد تا پیام های فوری را میان iOS 5 که iGadget ها را اجرا می کنند، از طریق Wi-Fi یا 3G تبادل کنید. شما می توانید متون خام و همچنین پیام های چندرسانه ای (عکس، صوت و تصویر) را ارسال کنید.

برای فعال سازی iMessage کافیست تا به قسمت Settings->Messages رفته و آن را روشن کنید. اما، چگونه کار می کند؟

بر روی دکمه ی new message ضربه بزنید، کنسول ارسال پیام استاندارد را به همراه یک دکمه ی SEND سبز رنگ خواهید دید. وقتی شما یک گیرنده انتخاب می کنید، یک آیکن کوچک در سمت راست نام آن ظاهر می شود. اگر آن شخص نیز سرویس iMessage داشته باشد، دکمه ی SEND آبی می شود و نوار بالای برنامه از New Message به New iMessage تبدیل می شود. بله، تماماً اتوماتیک است.

بقیه ی کار کاملاً ساده است، شما تایپ می کنید، می توانید اطلاعات اضافه کنید و کلید send را می زنید. مکالمات iMessage رنگی نمایان می شوند تا با SMS/MMS استاندارد متفاوت باشد. حباب های آن به جای سبز، آبی است.

سرویس iMessage در اصل یک IM (Instant messaging) می باشد. در یک مکالمه ی iMessage شما می توانید ببینید که شخص مقابل در حال تایپ است و شما بلافاصله پیام آن طرف را دریافت می کنید. همچنین می توانید پیغام Read Receipt داشته باشید.

یک نکته ی دیگر در مورد iMessage این است که ID شما همانند FaceTime شماره ی تلفن یا ایمیل شماست.

تلفن، دفترچه تلفن همانند پیش، هشدارهای صوتی جدید، تعیین شناسه ی ایمیل به صورت Face Time

دفترچه ی تلفن تقریباً هیچ تغییری نکرده است و هنوز در قسمت شماره گیر، شماره گیری هوشمند وجود ندارد (شما جستجوی سیستم گستر Spotlight را برای آن دارید)

نکته ی جدید، وجود چندین فیلد مربوط به شبکه های مردمی در حین ساختن یا ویرایش contact است. شما ID مربوط به Facebook، Flickr، Linkedln و MySpace را می توانید ثبت کنید. وقتی شما ID سرویس شخص را در فیلد مربوطه ذخیره می کنید، بعد از آن با کلیک بر روی آن به پروفایل شخص هدایت می شوید. این ویژگی در حال حاضر به خوبی کار نمی کند و تنها اجازه می دهد تا اطلاعات را یکی پس از دیگری وارد کنید.

یکی دیگر از فیلد های زیر مجموعه ی دفترچه ی تلفن مربوط به افراد آشنا است. این فیلد به شما اجازه می دهد تا به افراد برچسب هایی مانند مادر، پدر، والدین، برادر، خواهر، فرزند، دوست، همسر، همکار، دستیار، مدیر و غیره را انتساب دهید. اگر چه در میان این همه، به شما اجازه نمی دهد تا شخص خاصی را از میان لیست contact ها برگزینید.

نکته ی جدید دیگر در مورد سیستم تلفن iOS این است که نهایتاً، هشدارهای صوتی پست متنی و صوتی و تقویم قابل تنظیم هستند.

FaceTime بر روی iPhone نیز یک ویژگی جدید است. اگر اپراتور شما از FaceTime پشتیبانی نمی کند، باز هم می توانید آن را با ایمیل خود به عنوان ID فعال کنید. اگر فعال سازی با شماره ی تلفن انجام نشود، این امر به طور خودکار انجام می شود. فقط باید مطمئن شوید که به یک شبکه ی Wi-Fi متصل هستید و در قسمت تنظیمات، FaceTime را روشن کرده باشید.

برنامه ی جدید Mail

برنامه ی مربوط به ایمیل، سابقاً شاخه های بسیاری داشت ولی اغلب ویژگی های از دست رفته بالاخره در iOS آورده شده اند.

اگر شما صندوق پستی خود را باز کنید و دکمه ی Edit را بزنید، یک دکمه ی Mark در کنار دکمه های Move و Delete دارید. حال شما می توانید به طور انبوه ایمیل ها را به عنوان read/unread یا به عنوان "مهم" نشانه گذاری کنید.

Apple همچنین امکانات bold، italic و underline و همچنین اندازه ی فونت را به تنظیمات ویرایش متن اضافه کرده است. انتخاب متن به طور متعارف کار می کند (ضربه + نگه داشتن + انتخاب) و تنظیمات موجود (cut/copy/replace/bold italic underline/quote level) به محض انتخاب قسمتی از متن نمایان می شود. سطح فاصله گذاری (Quote Level) اندازه ی متنی که ویرایش می کنید را افزایش/کاهش می دهد.

شما همچنین می توانید پوشه های ایمیل را حذف و اضافه کنید. تنها کلید Edit را در زمان مرور اکانت ایمیل فشار دهید.

 


هماهنگی با Twitter

هماهنگی با شبکه ی مردمی (social network) بر روی دستگاه های iOS یک ویژگی است که دراز مدت مورد درخواست بوده است ولی حالا چرا فقط Twitter؟ خوب، البته نظریه هایی وچود دارد که چرا Facebook از این لیست خارج شده است. حال در مورد هماهنگی با Twitter:

در قسمت تنظیمات، یک سربرگ جدا برای Twitter وجود دارد. شما می توانید contact های Twitter خود را با دفترچه ی تلفن یکپارچه کنید یا این که می توانید contact های موجود خود را بر اساس ID های Twitter جستجو کنید. مورد اضافه شده ی بعدی یک گزینه ی Tweet در منوهای Share در واسط کاربری (Maps, YouTube, Safari, …) در کنار گزینه های Email، Print، MMS و غیره است.

آیا ما تنها کسانی هستیم که این کار را خیلی بزرگ می دانیم؟ (شوخی...)

شما می توانید چندین اکانت Twitter را مدیریت کنید.
 

برنامه ی جدید دوربین، صفحه ی شطرنجی، انتقال به گالری، زوم به صورت pinch

برنامه ی دوربین با وجود viewfinder شطرنجی، تنظیمات HDR، حالت pinch برای زوم دیجیتال، یک توجیه جدید برای کمبود یک کلید شاتر سخت افزاری مناسب و حالت انتقال سریع به گالری، بهبود یافته است.

تماماً عالی و زیبا، اما دو برابر بودن کلید volume نسبت به کلید دوربین بیشتر شبیه تاکتیک های پارتیزانی است که توسط third-party برای جبران نبود ویژگی سخت افزاری است. اما وقتی یک سازنده به یک راه حل جایگزین موقتی مانند این مراجعه می کند، نسبتاً به جای این که برای اشتباهی عذرخواهی کند، خوب است. در ضمن، ما هنوز به یاد داریم که Apple یک برنامه ی مشخص دوربین را برای فعال سازی این عملکرد، ممنوع می کند.

نکته ی آخر در مورد این که Apple اعتبار کافی برای ارایه ی جزییاتش اختصاص نداد، این است که یک حرکت به سمت راست بر روی viewfinder دوربین آخرین عکس گرفته شده را نمایش می دهد. یک حرکت به سمت چپ نیز دوربین را فوراً به حالت زنده (آماده ی عکسبرداری) بر می گرداند. شاید دلیل تمرکز کم بر روی این ویژگی این است که یک تقلید از برنامه ی ویندوز Phone 7 است. به هر حال، این یک ویژگی شسته و رفته است و ما آن را دوست داریم.


تغییرات چندرسانه ای، برنامه ی مجزای ویدیو و موسیقی جایگزین iPod، ویرایشگر یکپارچه ی عکس

iOS 5 بالاخره به iPhone یک برنامه ی ویدیو مجزا داده است و بخش ویدیو را از پخش کننده ی iPod حذف کرده است. برنامه ی ویدیو همانند آن است که بر روی iPad است. همچنین هم اکنون قادر هستید تا تصاویر 1080p را با پخش کننده ی پیش فرض هماهنگ و پخش کنید.

در مورد پخش کننده ی iPod؛ دیگر این اسم را ندارد. پخش کننده ی موزیک، Music نام گرفته است و یک آیکن جدید دارد. همچنین دیگر ویدیو را پشتیبانی نمی کند و تغییر نام دارای اهمیت است. تغییر خاص دیگری (بصری یا عملکردی) صورت نگرفته است.

برنامه ی عکس یک ویژگی جدید و جذاب دارد؛ یک ویرایشگر عکس. این ویژگی، قابلیت چرخش، کادربندی و حذف قرمزی چشم را می دهد. همچنین یک گزینه به نام Enhance بر روی مواردی که کنترل کامل ندارید، وجود دارد که کاملاً خودکار است. در مد Edit چهار کلید در پایین برای گزینه های موجود ویرایش نمایان می شود.



یادآورها (Reminders)

Apple همچنین یک برنامه ی جدید به iOS 5 جدید اضافه کرده است، یعنی یادآورها. این ویژگی همان طور که از نامش بر می آید ساده است.

برنامه ی یادآورها واسط بسیار ساده دارد و عملیات پایه ای ولی بسیار مهم انجام می دهد. دو گزینه ی نمایش وجود دارد، بر اساس تاریخ یا یک لیست. هر دوی آن ها با یک لیست Completed آغاز می شوند.

در نمایش Lists شما امکان اضافه کردن لیست های متفاوت را دارید. لیست پیش فرض همان رخداد های گوشی شماست. ولی شما می توانید به عنوان مثال لیست های iCloud و یا Gmail را اضافه کنید. تمام لیست ها در قسمت های (panes) متفاوت نمایان می شوند.

اگر شما نمایش Lists را انتخاب کرده باشید، مجبورید تنها با دو قسمت (pane)، یعنی لیست Completed و یک قطعه برای تمام یادآورهای شما ، کار کنید.

نمایش بر اساس تاریخ به شما قسمت های زیادی می دهد. شما با یک لیست Completed آغاز می کنید و برای هر روز یک قسمت دارید. همچنین یک میانبر تقویم خواهید داشت که می توانید به راحتی روز مورد نظرتان را انتخاب کنید.

وقتی شما تصمیم می گیرید تا یک یادآور جدید بسازید، ابتدا باید نام آن را مستقیماً در قسمت مربوطه تایپ کنید و بر روی Done کلیک کنید. سپس قادرید تا با یک ضربه روی آن، آن را ویرایش کنید. شما می توانید نوع یادآور را بر اساس تاریخ، مکان، زمان انجام، اولویت و لیست متعلق به آن (iPhone, iCloud, Gmail,…) انتخاب کنید.

اگر بخواهید در روز یک رخداد به شما یادآوری شود، فقط تاریخ و ساعت را انتخاب کنید.

یک ویژگی نو گزینه ی یادآور موقعیت-آگاه (location-aware) می باشد. شما می توانید یک مکان را از دفترچه ی تلفن خود انتخاب کنید یا مکان فعلی خود را برگزینید (توسط Gmaps) و سپس انتخاب کنید که یادآور بر اساس ورود یا خروج از مکان فعال شود.

وقتی یک یادآور فعال می شود، شما آن را به عنوان یک اطلاعیه ی استاندارد می بینید. یعنی بر روی lock-screen، بخش اطلاعیه و home-screen (به صورت banner یا pop-up).


Safari و Safari خوان

Apple مرورگر Safari را در iPhone/iPod و iPad نیز به روز کرده است. این مرورگر کارایی بهتر را نوید می دهد ولی ما نمی توانیم به صرف این نسخه ی بتا قضاوت کنیم.

همچنین چندین ویژگی جدید دم دستی وجود دارد. جستجوی جدول بندی شده برای iPad، گزینه ی جستجوی خصوصی (Private Browsing) برای تمام دستگاه های iOS و مد Reader.

iPad ها بالاخره در مرورگر خود جدول بندی شده اند. این یک ویژگی است که مدت طولانی منتظرش بوده اند و برای Apple سه بار تکرار در پیاده سازی iOS را به همراه داشت. به هر حال، دیر شدن بهتر از هرگز نشدن است. همان طور که قرار بوده است، کار می کند و شما دیگر نیاز به نمایش Pages ندارید تا بخواهید به یک صفحه ی از قبل باز شده پرش کنید.

تمام iGadget ها یک گزینه ی جستجوی خصوصی در تنظیمات Safari (Settings->Safari) دارند. اگر آن را روشن کنید، هیچ سابقه ای از کاری که در مرورگر می کنید در گوشی شما بر جای نمی ماند. یعنی هیچ تاریخچه ای از مرور، هیچ تاریخچه ای از جستجو، هیچ شناسه و رمز عبوری و غیره. شاید تنها چیز بهتر از خود جستجوی خصوصی می توانست این باشد که این قابلیت به صورت یک کلید مجزا در واسط کاربری Safari به جای یک دکمه ی خاموش/روشن در منوی تنظیمات، تعبیه می شد.

حال بگذارید درباره ی بهترین بخش تا اینجا صحبت کنیم، یعنی مد Reader. اگر یک صفحه با Reader سازگار باشد (اغلب صفحه های متنی هستند) شما به محض بارگذاری صفحه، یک کلید جدید Reader در نوار آدرس خواهید دید. اگر آن را فعال کنید، یک نمایش ساده و تمیز از متن در حال خواندن خواهید دید که فقط متن و تصاویر مرتبط ظاهر می شوند. هیچگونه تبلیغات، کنترل های پیمایشی (navigation) و چیزهای غیرمهم وجود نخواهند داشت. و بهتر از همه، انتقال از یک صفحه به صفحه ی بعدی به محض رسیدن به پایان صفحه به صورت خودکار صورت می گیرد.

شما می توانید اندازه ی قلم را از طریق تنظیمات قلم در بالای صفحه تنظیم کنید. همچنین می توانید یک واژه را انتخاب کنید و Define را برگزینید تا دیکشنری داخلی iOS 5 باز شود و معنی واژه را بدهد.

اگر شما یک متن چند صفحه ای باز کنید، Reader آن را تشخیص می دهد و زمانی که به انتهای صفحه ی جاری رسیدید صفحه ی بعدی را بارگذاری می کند.

همچنین می توانید از صفحات Reader، bookmark تهیه کنید. آن ها برای خوانده شدن در آینده در لیست Reader اضافه می شوند. توجه داشته باشید که صفحه برای دسترسی offline ذخیره نمی شود و تنها یک bookmark است.



مدیریت ذخیره سازی (حافظه) و لیست خرید AppStore

دو ویژگی بعدی مورد علاقه ی کسانی شده است که از 16GB iPhone استفاده می کنند، یعنی مدیریت ذخیره سازی و لیست خرید از AppStore.

شما می توانید لیست خرید از AppStore را در بخش Update های آن بیابید. این قسمت مشتمل بر دو سربرگ است، All و Not on this iPhone. این ساده ترین راه برای خرید مجدد برنامه ای است که قبلاً خریداری شده و پاک شده است.

توجه داشته باشید که این لیست چند دقیقه پس از خاتمه ی اعلان iOS 5 بر روی iPhone 4 فراهم شد.

حال اجازه دهید در مورد مدیریت ذخیره سازی صحبت کنیم. شما می توانید آن را در منوی Settings->General->Usage پیدا کنید. این جا شما همچنین اطلاعات ذخیره سازی را قبل از آیکن درصد باتری و آمار خواهید داشت.

بخش ذخیره سازی با اطلاعات از فضای آزاد (free) و استفاده شده (used) آغاز می شود و سپس شما لیستی از ده برنامه ی حجیم خود و میزان استفاده ی آن ها از حافظه دارید. این برنامه ها معمولاً Music و برخی بازی های سنگین مانند Infinity Blade می باشد. شما می توانید از طریق کلید مجزا در انتهای لیست ده برنامه ی حجیم، به تمام برنامه های نصب شده دسترسی داشته باشید.

اگر شما بر روی یک برنامه از لیست کلیک کنید، قادر خواهید بود داده های آن (saves, …) را پاک کنید و یا کل برنامه را uninstall کنید. در این جا شما می توانید اثر استفاده از حافظه توسط هر برنامه و همچنین اندازه ی داده ی داخلی ساخته شده پس نصب آن را ببینید.

برای آن مواردی که شما همواره به خاطر کمبود حافظه از آن ها رنج می برید این گزینه می تواند خیلی مفید باشد.


فعال سازی بی سیم

شاید این بخشی باشد که Apple بیشترین تلاش خود را صرف کرده است. احتمالاً خیلی چیزها به خاطر وابستگی به iTunes به تعویق انداخته شده است. ولی Apple بالاخره این مسئله را بسیار ساده تر کرده است.

شما دیگر برای فعال سازی iGadget خود نیاز به کامپیوتر ندارید. لحظه ای که iPhone/iPad/iPod خود را روشن کرده و برای اولین بار لمس می کنید، می توانید مراحل فعال سازی و نصب را مستقیماً با دستگاه خود انجام دهید (البته یک اتصال به شبکه نیاز است). بعد از چندین گام ساده، همانند فرآیند اولیه ی Android، می توانید به خوبی به پیش روید.



به روز رسانی OTA

شما برای نصب آپدیت جدید firmware دیگر نیازی به اتصال به کامپیوتر و iTunes ندارید. حال شما می توانید این کار را فی الفور و هرجا انجام دهید. گزینه ی مربوطه در Settings->General->Software Update وجود دارد. البته شما هنوز می توانید در صورت کند بودن اتصال Wi-Fi خود، برای این کار از iTunes بر روی MAC/PC خود استفاده کنید.

و به لطف استفاده از Delta Encoding، به روزرسانی ها نسبت به قبل که یک image از کل سیستم را شامل می شدند (منتقل می کردند)، با اشغال فضای کمتری خواهند بود. فایل به روزرسانی جدید تنها بیت هایی که نیاز به تغییر دارند را شامل می شوند و منتقل می کنند.



هماهنگ سازی Wi-Fi iTunes (iTunes Sync)

در مواردی که شما ترجیح می دهید از روش متعارف وابسته به کامپیوتر برای هماهنگی iTunes استفاده کنید، خوشحال خواهید شد اگر بدانید که Apple در حال کار بر روی اضافه کردن قابلیت برای بی سیم کردن این هماهنگی (sync) می باشد. تنها عامل موردنیاز iGadget و PC/MAC شماست که به یک شبکه ی یکسان Wi-Fi متصل هستند.

درست همانند ویندوز Phone 7، هماهنگی بی سیم می تواند به محض اتصال دستگاه به شارژ به طور خودکار اجرا شود.

این ویژگی هم اکنون در این نسخه ی بتای iOS 5 در دسترس نیست، پس ما نمی توانیم این تجربه را با شما به اشتراک بگذاریم.

نکته ی جدید دیگر در مورد هماهنگی iTunes در PC/MAC، این است که دستگاه شما در حین انجام فرآیند قفل نمی شود. شما می توانید در همان حین از iPhone/iPad/iPod Touch خود استفاده کنید اما شاید کمی کندی و پرش مشاهده کنید (حداقل در نسخه ی بتا). ولی این کماکان یک بهبود واقعی است.

همچنین مقوله ی اتصال نیز به طور وسیعی بهبود یافته است. اگر بخواهید از iCloud استفاده کنید، شاید تنها چیزی که ملزم به استفاده از desktop iTunes می شوید استفاده از عملکرد USB mass storage باشد. امیدواریم که یک روز Apple این مسئله را طبیعی تر و راحت تر کند.


ارتباطات دسترسی (Accessibility)

Apple گزینه های جدیدی برای ارتباطات دسترسی اضافه کرده است که ممکن است حتی برای کسانی که ناتوان نیستند هم مفید باشد. iPhone هم اکنون از فلش LED برای هشدارها استفاده می کند و شما می توانید الگوهای لرزش (vibration) دلخواه را برای هشداردهی رخداد ها یا contact های خاص ساخته و انتساب دهید؛ درست همانند شخصی سازی زنگ گوشی.



iCloud

حال، اجازه دهید تا توجه خود را به iCloud جلب کنیم. این که چه هست؟ و چگونه آن را نصب می کنید؟ چه کار می کند؟

iCloud در اصل مدیریت اطلاعات مبتنی بر cloud است. به عبارت دیگر سرویسی که به طور رایگان با iOS 5 همراه شده است و نیاز های آتی به PC/MAC و iTunes را کمتر می کند. هماهنگی ها و backup/restore های ساده و بی زحمت که توأمان با انتقال اطلاعات به تمام دستگاه هایی که Apple ID شما را دارند، انجام می شوند.


برنامه های iCloud

تا قبل از این شما تمام برنامه های خود را با یک کامپیوتر و iTunes آن هماهنگ می کردید. اگر بیش از یک iDevice داشتید مجبور بودید که فرآیند های هماهنگ سازی مجزا انجام می دادید. خوب، این مشکل دیگر وجود ندارد.

احتمالاً به لیست Purchased در سربرگ AppStore Update توجه کرده اید. حال Apple دقیقاً می داند که شما چه برنامه هایی خریداری کرده اید، چه برنامه هایی را بر روی یک iDevice نصب کرده اید و چه برنامه هایی را (به هر دلیلی) پاک کرده اید. Apple این را برای هر کدام از iDevice های شما می داند.

پس اگر تصمیم می گیرید که با iCloud هماهنگ سازی کنید، Apple تنها داده های شخصی برنامه ها را هماهنگ می کند نه کل فایل IPA (مانند iTunes) را. در این جا مثالی هست:

فرض کنید شما Angry Birds را بر روی iPhone خود نصب کرده اید که 50KB داده های ذخیره شده (save data) دارد. Apple فقط این فایل را هماهنگ سازی می کند. اگر شما این بازی را پاک کنید و بعداً مجدد نصب کنید (رایگان، از روی لیست خریداری شده)، iPhone شما فایل IPA اصلی را از AppStore دریافت می کند و این فایل 50KB ی را نیز می گیرد. این کار نسبت به نگهداری یک image کلی منطقی تر می باشد. اگر شما از برنامه ای به عنوان USB Storage استفاده کنید (Filer و یا حتی CineXPlayer)، از کل اطلاعات نسخه ی پشتیبان تهیه خواهد شد (در ذهن داشته باشید).

یک نکته ی دیگر در مورد هماهنگ سازی با iCloud وجود دارد. وقتی که شما یک برنامه ی جدید خریداری می کنید، این برنامه به هر iDevice ی که داشته باشید منتقل می شود.

 


Contact ها، تقویم، iBooks، عکس ها و مستندات در iCloud

iCloud قابلیت هماهنگ سازی تمام contact ها، رخداد های تقویم، کتاب ها، عکس ها و مستندات شما را دارد. اطلاعات به طور خود کار بر روی تمام iDevice های شما در دسترس خواهند شد. iCloud عکس های جدید را برای 30 روز ذخیره می کند. این زمان برای اتصال iGadget و دریافت عکس ها کافی است.

 


ایمیل رایگان iCloud

iCloud یک ایمیل me.com رایگان ارایه می دهد که می تواند به صورت خودکار در تمام iDevice های شما هماهنگ سازی شود. این سرویس زمانی که شما برای اولین بار iCloud را فعال می کنید به شما پیشنهاد می شود و همچنین مراحل تنظیم ساده ای دارد.



موسیقی در iCloud

هماهنگ سازی قسمت Music شاید ظریف ترین بخش iCloud sync باشد. توأم با آهنگ های خریداری شده از iTunes شما مطمئناً یک مجموعه (ripped music, …) برای خود خواهید داشت که از طریق iTunes با دستگاه های iOS خود هماهنگ سازی می کنید. Apple نمی تواند آهنگی که iTunes Match پیشنهاد می دهد را دقیقاً به همان دلیل پشتیبان گیری (backup) کند.

آهنگی که شما از فروشگاه iTunes خریده اید به سادگی در تمام iGadget های شما هماهنگ سازی می شود. این امر مشابه هماهنگ سازی سایر اطلاعات صورت می گیرد. اما برای آن که بخواهید بقیه ی مجموعه ی آهنگ شما نیز هماهنگ سازی شود، نیاز خواهید داشد که از سرویس iTunes Match استفاده کنید.

iTunes Match مجموعه ی شما را اسکن خواهد کرد و می بیند که آیا آهنگ های شما با آهنگ های فروشگاه iTunes مطابقت دارد (در حال حاضر بیش از 18 میلیون آهنگ وجود دارد و بیشتر می شود) یا خیر. اگر مطابقتی وجود داشت، آهنگ iTunes هماهنگ سازی خواهد شد. در غیر این صورت، نیاز دارید از هماهنگ سازی وابسته به کامپیوتر استفاده کنید.

بنابراین iTunes آهنگ های شما را اسکن می کند و آن ها را در تمام iDevice های شما هماهنگ سازی می کند. اگر برخی از آهنگ های شما کیفیت پایین تر از 256Kbps داشته باشند، iTunes آهنگ را با کیفیت بالاتر (256Kbps) دریافت می کند. سرویس iMatch هر سال 25 دلار هزینه دارد و به نظر می رسد در دنیای فروش موسیقی بی نظیر است.


تهیه ی نسخه ی پشتیبان/بازیابی (backup/restore) در iCloud

شما می توانید از iPhone/iPad/iPod Touch خود توسط iCloud پشتیبان تهیه کنید. همچنین تمام تنظیمات شما و داده های مهم را ذخیره می کند، لذا اگر بخواهید به طور بی سیم اطلاعات را بازیابی کنید (مثلاً در صورتی که یک دستگاه جدید تهیه کرده اید)، این ساده ترین راه است. تهیه ی پشتیبان به طور خودکار روزی یک بار انجام می شود.


فضای رایگان 5 گیگابایتی

Apple برای هماهنگ سازی iCloud به شما 5GB فضای رایگان می دهد. در حال حاضر شاید این برای شما ناکافی به نظر برسد اما در واقع بیشتر از مقدار کافی هم هست. آهنگ ها، برنامه ها و کتب خریداری شده ی شما در این فضا محسوب نمی شوند (به جز داده های شخصی برنامه ها مانند ذخیره ها، تنظیمات و غیره). بنابراین چیزی که فضا را مصرف می کند داده های برنامه ها، contact ها، ایمیل، عکس ها، رخداد های تقویم، پشتیبان ها و مستندات شخصی است. البته امکان خریداری فضای بیشتر iCloud نیز وجود دارد اما Apple همچنان اعلان می کند که این مقدار کافی است.


احساسات اولیه

به نظر می رسد که که ترفند های کوچک ولی پیچیده ی بسیار باعث ایجاد تفاوت می شوند. و این یک نسخه ی Beta برای توسعه دهندگان است تا برنامه های خود را بهبود دهند. احتمالاً در سپتامبر چیزهای بیشتری وجود خواهد داشت تا درباره ی آن ها صحبت شود.

مطمئناً بسیاری از به روزرسانی ها که ما در این جا پوشش دادیم، پیش از این توسط third-party ها در AppStore مهیا بوده است. Apple یک یا دو مورد هم از دیگر پلتفرم ها تقلید کرده است، مانند Android و Windows Phone 7.

تمام این ها بستگی به این دارد که اولویت های شما کدامند، ولی از دید ما به نظر می رسد که iOS 4 وزن بیشتری به عنوان یک به روزرسانی داشته است. اما پس از آن، در یک گوشی جدید عالی بارز شد که به طرقی توجهات را جلب خود کرد.

به نظر می رسد که iOS 5 خلأ ها را پر و نقاط را به هم متصل خواهد کرد و این مایه ی شرمندگی نخواهد بود. به روزرسانی ها نویدهای زیادی می دهند و ما بی شک در سپتامبر شگفت زده خواهیم شد.

شنبه 25 تیر 1390  2:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها