انواع ماهي
ماهي هاي موجود در كشور به دو دسته ماهي شمال و جنوب تقسيم مي شوند.
ماهي هاي شمالي شامل ماهي آزاد، كفال، كپور ، سفيد، ازون برون، سوف شمال، اردك ماهي و..... هستند
ماهیهای شمال
ماهی آزاد: مرغوبترین ماهی جهان به حساب میآید. دوكی شكل و كشیده است. فیلهماهی آزاد را به صورت دودی هم مصرف میكنند.
ماهی سفید: دوكی شكل و با گوشت سفید و لطیف است. البته جنس نر این ماهی روی سرش خالهای درشت و سفید دارد، كشیده تر است و گوشت بیشتری دارد. نوع دریاییاش هم، قطعا از نوع پرورشی مرغوبتراست.
ماهی سفید را می توان سرخ كرده، كبابی، بخارپز یا به شکل دودی مصرف كرد که بستگی به ذائقه و سلیقه افراد دارد.
اردك ماهی: گوشت لذیذی دارد؛ چه آن را سرخ یا كبابی کنید.
ماهی كفال: این ماهی دوكی شكل، گوشت سفید اما سفتی دارد و اصالتا روسی است. شمالیها اغلب نوع "دودی" و "شور" آن را مصرف میكنند. سرخ شده و كبابی كفال را هم با نارنج و لیمو میل میكنند
.
ماهی های پرورشی:
ماهیهای پرورشی كمی لاغرتر و كمبنیه تر از انواع دریایی شاناند، اما اغلب این شانس را دارید كه آنها را زنده تهیه کنید.
فعلا این ماهیها را پرورش میدهند:
كپور معمولی، كپور آیینه، كپور چرمی، آمور، كپور نقرهای، سرگنده و قزلآلای رنگینكمان.
ماهی های رودخانهای:
این ماهی ها كوچكاند و البته ارزانتر از انواع دریایی و اگر طریقه پخت آنها را بدانید، بسیار خوشخوراك هستند که شامل سوف، لای ماهی، اردكماهی، اسبله، سس ماهی، سیاهماهی، قزلآلای خال قرمز و... هستند.
منبع:تبیان