السلام عليك يا ابا صالح المهدي(عج)
*چرا براي سلامتي امام زمان (عج) دعا ميکنيم؟ دليل دعا کردن برايسلامتي امام عصر چيست؟ در حاليکه خدايمنان اراده دارد ايشان زنده و سلامتبمانند، آيا اصلا امکان دارد آن وجود مبارک دچار کسالتشوند؟
آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست
هر کجا هستخدايا به سلامت دارش (1)
دعا از هر حيث مخصوصا برايسلامتيامام زمان (عج) آثار و برکات فراواني دارد که برخي عبارتند از:
? . دعا نشانگر علاقه و محبت دعاکننده به ايشان است . اگر چه دوستيتمام ائمه معصومين عليهمالسلام بخشياز ايمان و شرط قبولياعمال است، در عين حال دعا کردن در حق امام زمان (عج) موجب ازدياد محبت آن حضرت در دل و در نتيجه موجب تقويت ايمان ميگردد .
2 . دعا اظهار تجديد عهد و پيمان با آن حضرت است و محتوايپيمان با آن حضرت را دين داري، شريعت محوريو تصميم قلبيبر اطاعت امر امام عليهالسلام و ياريرساندن او با نثار جان و مال تشکيل ميدهد .
تجديد بيعتبا آن حضرت عليهالسلام کاري است که بعد از هر نماز از نمازهاي پنجگانه يا در هر روز و يا در هر جمعه انجام آن مستحب است . هر روز بعد از نماز صبح، دعاهاييکه مربوط به وجود مبارک امام عصر (عج) است، خوانده شود، بسيار مفيد و مؤثر خواهد بود .
دعايشريف *اللهم بلغ مولايصاحب الزمان صلوات الله عليه عن جميع المؤمنين ...* و نيز *دعايعهد* شاهديبراياين سخن است . (2)
3 . دعا سبب زنده نگه داشتن ياد امام غايب در دل منتظران ميگردد . ياد امام زمان (عج) توجه به ارزش هاي دين و اصول اخلاقي را در دلها زنده ميکند و غفلت از ياد امام، يکياز دلايل عمده پژمردگيو سستيارزش هاي الهيوانسانيدر جوامع اسلامي است .
دلت گر که يک لحظه غافل نشيند
خدنگ بلا بر دل دل نشيند
4 . کسيکه سلامتيامام زمانش برايش مهم است، مسلما آزردن آن حضرت برايش سخت است. در نتيجه دعا برايسلامتيآن حضرت، انسان را به انجام کارهاييواميدارد که موجب خشنوديآن حضرت و در نتيجه سبب رسيدن به مقام رضوان الهيميگردد .
5 . دعا بسيار مؤثر است و موجب فرج آن حضرت و نيز فرج و گشايش در زندگيمؤمنان ميشود .
6 . دعا موجب قرب الهياست . امام مهدي (عج) در خصوص زيارت آل يس ميفرمايند: *هرگاه خواستيد به وسيله ما به خداوند و به ما توجه کنيد، اين زيارت را که از جانب خداوند انشا شده است، بخوانيد* . (3)
اين زيارت که از جهات مختلف محتوايي عميق دارد، بسيار مورد تاکيد و سفارش قرار گرفته است . اين زيارت از ابتدا تا انتها، دعاي براي سلامتي، تندرستي و بهروزي امام زمان (عج) است; *السلام عليک يا خليفه الله و ناصر حقه ... السلام عليک حين تصبح و تمسي، السلام عليک فياليل اذا يغشيو النهار اذا تجلي ... السلام عليک بجوامع السلام ... ، سلام بر تو اي جانشين خدا و ياري کننده حق ... درود و سلام بر تو هنگامي که صبح و شام کني، درود و تهيت الهيبر تو در شب که همه جا را فراگيرد و در روز، در وقتيکه نور دهد (يعنيسلام بر تو در هر صبح و شام) ... ، درود بر تو دروديهمه جانبه ...*
در دعاي بعد از اين زيارت نيز معاني بلندي نهفته است ، مانند: خدايا او (امام زمان (عج)) را از شر هر متجاوز و سرکشيو از شر همه خلق خود پناه ده و او را از حوادث يوميه، از پيش رو و از پشتسر و از طرف چپ، حفظ و نگهداريکن و از اين که آسيب و گزندي به او برسد، جلوگيريکن و در خصوص او، رسولت و خاندان رسولت را حفظ نما و به دست مبارکش عدل و داد را پديدار نما! *اللهم اعذه من شر کل باغ و طاغ و من شر جميع خلقک و احفظه من بين يديه و من خلقه و عن يمينه و عن شماله و احرسه و امنعه من ان يوصل اليه بسوء واحفظ فيه رسولک و آل رسولک واظهر به العدل ...* .
در پايان سخن لازم استيادآور شويم که دعا کردن برايسلامتيو فرج آن حضرت، اطاعت از امر خداوند و نيز اهل بيت پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله است ، *و هر که خدا و رسولش را اطاعت کند و خداترس و پرهيزکار باشد، چنين کسيبه فوز و سعادت خواهد رسيد* . (4)
آخرين نکته اين است که هر چند طبق وعده الهيحضرت زنده و باقيهستند تا زمانيکه پرچم توحيد و عدل را در همه جهان به اهتزاز درآورند، وليبالاخره بشر هستند ودر معرض آفات جسمانيو بلاهاي طبيعي و ممکن است مريض شوند و دچار کسالت گردند و از اين نظر دعايما برايسلامتيحضرت و حفظ ايشان از اين آفات و حوادث، بدون شک در سلامتيوجود آن عزيز عالم وجود و آخرين در صدف امامت و ولايت، مؤثر و مفيد است .
پينوشت:
1 . ديوان حافظ، ص223 .
2 . قمي، مفاتيح الجنان، ص891و892 .
3 . همان، ص863 .
4 . نور (24): 52 .