0

تأثیر شغل در تداوم یک زندگی

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

تأثیر شغل در تداوم یک زندگی

 یكی از عواملی كه در همسر گزینی باید مورد توجه قرار گیرد، نوع شغل است. بعضی دختران مایلند شغل همسرشان نظامی باشد. بعضی از مردان مایلند كه همسرشان خانه دار باشد. تعدادی مایلند كه وی در خارج از خانه شاغل باشد و برخی فقط مایل به كار همسرشان در آموزش و پرورش و كار معلمی هستند. بنابراین نوع شغل در انتخاب همسر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 
▪ در مورد شغل شوهر آنچه مهم است تأمین نظر دختر است. در این زمینه موارد زیر قابل توجه است:
۱) دخترانی هستند كه به سطح شغلی اهمیت می دهند. از نظر آنان نوع شغل مهم نیست. آنها همیشه مهندس، دكتر، حقوقدان و مشاغلی را می پسندند كه از نظر وجهه اجتماعی در سطح بالایی قرار دارند و گاه اظهار می دارند كه مثلاً لوله كشی هم شد شغل این عده نجاری یا بنایی و یا سیم كشی و نظایر آن را كه از نظر سطح درآمد ممكن است بسیار بالا هم باشد نمی پسندند.
▪ برای گروهی از دختران سطح شغل مطرح نیست؛ آنان همسری می خواهند كه امكانات رفاهی آنان را فراهم كند و درآمد زیادی داشته باشد. بعضی نیز درآمد و سطح شغل برایشان مهم نیست ولی مایلند شوهرشان شغلی داشته باشد كه تمیز باشد و همیشه اظهار می دارند كه شوهر روغن مالیده یا پر از خاك و گچ نمی خواهند ( منظور تعمیر كار یا بنّا و گچ كار است).
۲) زنان شاغلی هم هستند كه مایلند شوهرشان در حوزه شغلی خود آنان كار كند.
به عنوان مثال اگر زن آموزگار باشد؛ مایل است شوهرش دبیر یا استاد باشد یا اگر پرستاراست ، شوهرش پزشك باشد. نكته قابل توجه این است كه اكثر زنان مایل نیستند شوهرشان از نظر سطح شغلی پایین تر از آنان باشد.
۳) بعضی از دختران تحت تأثیر برنامه های هنری تلویزیون و سینما ، شوهر هنرمند می خواهند. در این جا این نكته قابل ذكر است كه این تمایل ممكن است تحت تأثیر عوامل احساسی موقتی باشد، لذا مشاوران در كمك به انتخاب همسر به این گونه دختران باید بررسی های لازم را انجام دهند و چنانچه رغبت و علاقه آنان جنبه احساسی داشته باشد مراجع را متوجه علاقه واقعی او بنمایند. گاه ممكن است اجرای تست بتواند به این موضوع كمك كند. در این صورت با پیشنهاد و قبول مراجع می توان از آزمون نیز استفاده كرد.
۴) و بالاخره برای گروهی از دختران شغل شوهر برایشان مهم نیست و به سایر عوامل مؤثر در ازدواج از جمله مسائل فرهنگی، اخلاقی و اقتصادی توجه بیشتری دارند.
▪ با در نظر گرفتن مطالب فوق می توان نتیجه گرفت كه در انتخاب شوهر در ارتباط با شغل موارد زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
۱) نوع شغل؛
۲) محل شغل؛
۳) میزان درآمد؛
۴) سطح شغل.
● نگرش شوهر درباره شغل زن
بعضی از مردان با اشتغال همسرشان در خارج از خانه مخالف هستند و به دنبال زنی هستند كه فقط خانه دار باشد و روی این مسئله به قدری تكیه دارند كه آن را جزء شرایط ازدواج قرار می دهند. در مقابل مردانی نیز هستند كه می خواهند همسر آنان شاغل باشد و نظر اصلیشان از این اشتغال كسب درآمد است كه كمك هزینه خانه باشد. برخی هم كسب درآمد و گرفتن حقوق برایشان مهم نیست ؛ هدف آنان از اشتغال همسر در خارج از خانه آن است كه با جامعه ارتباط داشته و اجتماعی تر باشد و از زن خانه دار به عنوان زن عقب افتاده و منزوی یاد می كنند. علاوه بر موارد فوق ، وجوه دیگری از اشتغال نیز برای زن مطرح است كه به ذكر نمونه هایی مبادرت می شود:
▪ مردانی هستند كه مایلند همسرانشان فقط در كارهای آموزشی آن هم در ارتباط با دختران كار كنند، مثل آموزگاری یا دبیری مدارس دخترانه.
▪ برای گروهی از مردان نوع كار همسرشان مهم نیست؛ ولی تمایل دارند كه همسرشان در كارهای نیمه وقت شاغل باشد كه به كار خانه نیز برسد.
▪ بعضی از مردان مایلند همسرشان در محیط كار خود آنان شاغل باشد. مثلاً اگر خودش پزشك است همسرش پرستار یا ماما باشد.
▪ بعضی از مردان زنانی را می خواهند كه علاوه بر خانه داری در خانه، در محلی نزدیك خانه به كار دیگری نظیر خیاطی یا آرایشگری اشتغال داشته باشد.
با توجه به مطلب بالا می توان نتیجه گرفت كه نگرش مرد در مورد اشتغال زن در ازدواج باید مورد توجه قرار گیرد و مشاوران در این زمینه به دختر و پسر در زمان انتخاب ، آگاهی و بینش لازم را بدهند و وضعی پیش نیاید كه این مسئله مهم در زمان گزینش همسر تحت تأثیر عوامل دیگر نادیده گرفته شود. 

 

 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

دوشنبه 20 تیر 1390  9:24 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها