0

بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

بیماری سفیدک


نام بیماری :سفیدک

ریشه بیماری :انگل
ارگانیسم :Ichthyophthiriusmultifilis







علائم بیماری:
1. بوجود آمدن لکه های سفید روی پوست و بدن ماهی
2. نقطه های برفی شکل روی پوست ماهی
3. کم اشتهایی، گوشه گیری و ترس ماهی
4. تنفس سنگین ماهی
5. کشیدن سطح بدن ماهی به اشیاء داخل آکواریوم
6. لکه های سفید کوچک شبیه شن و ماسه
7. در مراحل پیشرفته ماهی دچار سستی و بی حالی می شود
8. قرمزی یا رگه خونی در مراحل پیشرفته
حاد بودن این نوع بیماری به میزان لکه های سفید رنگ بر روی بدن ماهی بستگی دارد، با همان سرعت که این بیماری پیشرفت می کند، با همان سرعت می تواند بهبود پیدا کند که این بهبودی به معنای در مان کامل نبوده و همچنان بیماری سفیدک می تواند با وجود تخم انگل به ماهی یا ماهیان دیگر سرایت کند.
لازم بذکر است خارش بدن ماهی در اثر تغذیه انگل ها در زیر پوست ماهی مبتلا به سفیدک می باشد و خارش ناشی از انگل burrowing سبب می شود که پوست ماهی کمی باد کرده و کیستهای سفید روی پوست ماهی مانند یک نقطه کوچک نمایان گردد.انگل روی بدن ماهی بعد از چند روز تشکیل یک توده ژله ای شکل می دهد که در آن توده نوزادان انگل رشد می کنند.
بعد از گذشت چند روز انگل از بدن ماهی خارج شده ودر پایین آکواریم شروع به تخم ریزی می کند که این تخمها درون .یک ماده نرم ژله ای که محافظ تخم انگل بوده نگهداری می شوند، که در این ماده ژله ای صدها نوزاد انگل معروف به tomites تکثیر می شوند. انگل گرسنه در جستجوی ماهی تازه به زودی خانه خود را برای یافتن میزبانی جدید ترک می نماید، در طول این زمان (برای یافتن میزبان جدید) انگل در آب شناور بوده و بعلت نداشتن میزبان برای تغذیه نسبت به دارو حساس است.

نحوه درمان :
استفاده از داروی متیلن بلو یا Sera protozol یا داروهایی با ترکیبات 37% فرمالین و مالا شیت گرین ( با توجه به دستور درج شده بر روی روی دارو استفاده شود)
1. بالا بردن درجه حرارت آب بمدت 10 الی 14 روز (برای آکواریم های آب شیرین 30 الی 34 درجه)
2. . قطع *****اسیون کربن (در صورت داشتن زغال کربن در ***** تسویه حذف آن در طول درمان الزامی است.)
3. بعد از دوره درمان باید 25% آب موجود در آکواریم تعویض گردد.
4. استفاده از سنگ هوا در طول دوره درمان بعلت کمبود اکسیژن در آب الزامی است.

نکته :
در صورت استفاده از دارو Sera protozol و داروهایی با ترکیبات 37% فرمالین و مالا شیت گرین موجودات کف زی آکواریوم خود را (مانند : کت فیش) به آکواریوم دیگری منتقل نمائید.
پیشگیری :
· استفاده از رژیم غذائی مناسب برای ماهیان (تنوع در غذا دادن به ماهیان)
· قرنطینه ماهی جدید به مدت دو هفته
· انگل زدائی گیاهان قبل از ورود به آکواریوم
· حفظ کیفیت بالای آب
بهترین راه برای جلوگیری از انگل سفیدک قرنطینه کردن ماهیان جدید در یک مخزن مجزا بمدت دو هفته می باشد،. هنگامی که قرنطینه امکان پذیر نمی باشد، بهتر است که از داروی متیلن بلو بهنگام افزودن ماهی جدید استفاده کرده و نیز پس از گذشت 4 روز دارو تمدید گردد، تا احتمال بروز عفونت کاهش یابد. گیاهان جدید نیز باید درمان شوند ، آنها می توانند به عنوان ناقل کیستهای انگل سفیدک آکواریوم شما را آلوده نمایند.
حفظ کیفیت بالای آب، اجتناب از نوسانات درجه حرارت، و تأمین یک رژیم غذایی قدرتمند بهترین فاکتور پیشگیری برای بیماری سفیدک می باشد.

توضیحات :
با توجه به اینکه این بیماری نوعی عفونت پوستی می باشد و آن را به آسانی می توان درمان نمود در عین حال می توان کشنده نیز باشد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:13 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

ام بیماری : استسقاء

ریشه بیماری : عفونت باکتریایی
ارگانیسم :dropsy

علائم بیماری:
1. متورمشدن شکم ماهی
2. بر جستگی فلس ها و زاویه دار شدن بدن ماهی
3. بیرون زدگی چشمهای ماهی از طرفین
4. رنگ پریدگی ماهی
5. سست و بی تعادل شدن ماهی (که معمولاً باعث به سطح آمدن ماهی می شود)
6. گوشه گیری ماهی در آکواریوم
7. کم اشتهایی ماهی (برخلاف بیماری ورم شکم)

توضیحات:
عوامل مختلفی در ایجاد بیماری استسقا دخیل می باشد که بارزترین نوع آن باکتری ها هستند،کیفیت ضعیف آب، رژیم غذایی نامناسب می تواند از عوامل به وجود آمدن این بیماری باشند که کم کم باعث صدمه زدن به تمامی ماهی ها می شود لازم به ذکر است که باکتری این نوع بیماری در هر آبی موجود می باشد و به بدن ماهی ضعیف حمله می کند و باعث متورم شدن بدن ماهی می شود.

درمان:
به محض تشخیص این نوع بیماری باید درمان شروع گردد، در غیر این صورت بیماری ماهی حاد شده و علاج آن بسیار سخت می شود. بالا بردن دمای آب (بستگی به تحمل ماهی بین 30-34درجه) کمک شایانی به درمان این بیماری می کند معمولاً در مراحل اولیه 2 تا 5 گرم نمک بدون ید در هر لیتر آب (بستگی به تحمل ماهی) در بعضی موارد خاص (حمام نمک) به ماهی کمک می کند. در بیماری استسقاء، چون منشاً بیماری باکتری عفونی می باشد آنتی بیوتیک ها کمک موثری به درمان بیماری در مراحل اولیه می کند لازم به ذکر است که درطول مدت درمان ماهی مریض تقضیه نگردد .
نکته : در هنگام استفاده از دارو یا نمک 10 الی 15 دقیقه ماهی بیمار را باید تحت نظر داشت تا در صورت واکنش های نامناسب 10 الی 15 درصد از آب آکواریوم را تعویض نمایید.

پیشگیری:
1. استفاده از نمک به مقدار کم در آب آکواریوم بسته به تحمل ماهیان
2. استفاده از متیلن بلو در آب آکواریوم برای ضدعفونی کردن آب آکواریوم
3. بهداشت آب (سیفون کردن به موقع آب)
4. تغذیه متعادل ماهی (جلوگیری از رژیم غذایی سخت)
5. جدا کردن ماهی ضعیف از داخل آکواریوم اصلی و منتقل کردن آن به بیمارستان (آکواریوم قرنطینه)
نکته : تشخیص بیماری استسقاء در مراحل اولیه به علت شباهت بسیار با بیماری ورم روده بسیار سخت می باشد و در بعضی مواقع ماهی باردار با ماهی مریض اشتباه گرفته می شود پس چنانچه با این بیماری رو به رو شدید از یک شخص با تجربه برای درمان ماهی مشاوره بگیرید.
منشاً اصلی این بیماری باکتری ها می باشند ولی به علت همراه شدن ویروس با این باکتری ها ممکن است مریضی به ماهیان دیگر سرایت کند، پیشنهاد می شود که ماهی مریض در قرنطینه نگهداری شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:14 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

 

نام بیماری : سوراخ در سر
ریشه بیماری : تک یا خته
ارگانیسم : hexamita



علائم بیماری:
1. تیره شدن رنگ ماهی (در خانواده سیچپلایدها)
2. سفیدی رنگ مدفوع
3. بدن لزج
4. کم اشتهایی ماهی
5. به وجود آمدن سوراخ هایی در روی سر و بدن ماهی
6. خراشیدن و کوبیدن بدن به اشیا داخل آکواریوم

توضیحات:
بیماری سوراخ در سر تک یا خته ای روده ای است که با حمله به سیستم گوارشی بدن ماهی ضعیف باعث ایجاد سوراخ در سر و بدن ماهی می شود. hexamita یکی از عوامل بیماری سوراخ درسر می باشد. در مراحل اولیه بیماری را می توان با نشانه های ذیل که عبارتند از مدفوع سفید رنگ باریک و بلند، بدن لزج،و کم اشتهایی ماهی تشخیص داد. در مراحل پیشرفته این بیماری در نژادهای سیچیلاید باعث دو رنگی بدن ماهی و تیره شدن رنگ آن می شود و در ماهیان کوچک تر گوشه گیری و حرکت سریع سر ماهی قابل پیشبینی میباشد بیماری سوراخ در سر به دلیل حمله به سیستم گوارشی می تواند باعث کمبود مواد مغذی در ماهی آلوده شود کمبود عناصر یکی از دلایل بیماری سوراخ در سر میباشد.

نحوه درمان:
1. در مراحل اولیه درمان می توان از مترونیدازول استفاده کرد که معمولاً 12 میلی گرم آن در 1 لیتر آب کمک به درمان موثر این ماهی می کند لازم به ذکر است در دوره درمان این بیماری با مترونیدازول باید آب آکواریوم را پس از 3 روز تصویه نمود (لازم به ذکر است در طول دوره درمان ذغال اکتیو در سیستم تصویه حذف گردد)
2. استفاده از سرافلاجلول محصول کمپانی سرا (بر اساس دوز مندرج بر روی جعبه دارو)
3. بالا بردن دمای آب بسته به تحمل ماهی بین 30-34 درجه
4. اضافه کردن یک قاشق غذا خوری نمک بدون ید در هر 20 لیتر آب یا حمام نمک ماهی

پیشگیری:
1. رژیم غذایی مناسب مملو از ویتامین ها، مواد معدنی
2. آب مناسب
3. ضد عفونی کردن آب در بعضی مواقع با (متیلن بلو)
4. سیفون به موقع آب آکواریوم

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:15 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

 

نوع بیماری : بیرون زدگی چشم
ریشه بیماری : باکتری
ارگانیسم : popeye








توضیحات:
در بیماری بیرون زدگی چشم عوامل زیادی که عبارتند از عفونت شیرین باکتری ها- ویروسها- آب نامناسب- اختلالات تغذیه ای- کمبود متابولیک- تومورهای داخلی- حباب های گاز نیتروژون محلول در آب دخیل می باشد که تشخیص هر یک از عوامل در درمان ماهی شما کمک شایانی خواهد نمود.
بیماری بیرون زدگی چشم با منشاء گاز نیتروژن
وجود گاز نیتروژن زیاد در آب آکواریوم باعث جذب زیاد این گاز از طریق پوست و بدن ماهی شده و حباب گاز موجود در بدن ماهی به ناحیه چشمی ماهی حمله کرده و فشار زیاد گاز در پشت چشم باعث بیرون زدگی چشم ماهی می شود که در این مورد می بایست آب آکواریوم را تعویض نمود و ماهی را در آب تازه که معمولاً در این آب نیتروژن ثابتی وجود دارد،منتقل کرد که این عمل کمک شایانی در درمان ماهی خواهد داشت.
بیماری بیرون زدگی چشم با منشاء باکتری:
یکی دیگر از عواملی که باعث این بیماری می گردد وجود باکتری می باشد که معمولاً عبارتند از آئووموناس- سودوموناس- ورگه های قرمزblotches که از نشانه های blotches لکه های قرمز بر روی بدن و باله های ماهی می باشد که معمولاً باکتری از روی بدن و باله ماهی به ناحیه چشمی حمله کرده و باعث آلودگی و عفونت چشم می گردد که معمولاً در درمان عامل باکتریایی از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود و در درمان ماهی کمک خواهد نمود. از آنتی بیوتیک هایی که در درمان این نوع استفاده می شود kanamycin و ninocyliwe را می توان نام برد.
راه های پیشگیری:
1. کیفیت و شرایط مناسب آب آکواریوم همانند سایر بیماری ها می تواند کمک شایانی در پیشگیری شیوع ماهیان آکواریوم شما داشته باشد.
2. تغذیه مناسب
3. دمای مناسب آکواریوم
4. سیفون کردن- و ضد عفونی کردن به موقع آکواریوم

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:15 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

 

نوع بیماری :sporozoan نئون تترا
ارگانیسم :pleistophorahyphessobryconis




توضیحات:
بیماری نئون تترا یکی از بیماری های رایج می باشد که معمولاً علاقه مندان به آکواریوم و این گونه ماهیان با آن سر و کار دارند حملات این نوع بیماری معمولاً به خانواده تترا ماهیان می باشد با این حال احتمال آلوده شدن ماهیان دیگر آکواریوم نیز هست مانند: سیچیلایدها- کاپرینیدها- بارب ها- و حتی کپورچه ها وگونه تتراکاردنیال که معمولاً این گونه نسبت به این بیماری مقاوم تر است. بیماری sporozoan معمولاً به سیستم امنیتی ماهی حمله کرده و ماهی مبتلا را از بین می برد و بعد از حذف ماهی بر روی بدن و اجساد و گیاهان فاسدزندگی می کند، پس لازم به ذکر است ماهی مریض را از آکواریوم اصلی خارج نموده و به قرنطینه منتقل کنید.

نشانه ها:
1. بی قراری
2. از دست دادن رنگ ماهی
3. اختلال در شنای ماهی
4. انحنا در ستون فقرات
5. عفونت های ثانویه از قبیل پوسیدگی باله و دم
6. جدا شدن ماهی ازگله و کم وزنی و لاغر شدن سریع ماهی

درمان:
1. لازم بذکر است که درمان کاملی برای این بیماری وجود ندارد. ولی می توان برای درمان از مترونیدازول و نالیدیکسیک اسید و اریترومایسین استفاده نمود.(استروپتومایسین)
مترونیدازول- metronidazole
250میلی گرم به ازای هر 10 گالن معادل 8/37 لیتر آب (هر گالن 87/3 لیتر است)دارو باید 3 بار به صورت یک روز در میان تکرار شود قبل از استفاده کردن هر روز 25% از آب آکواریوم سیفون شود.
نالیدیکسیک اسید – nalidixic acid 250 میلی گرم به ازای هر 10 گالن معادل 8/37 لیتر آب (هر گالن 87/3 لیتر است) دارو باید 7 بار تکرار شود قبل از اضافه کردن هر روز 25% از آکواریوم سیفون شود.

پیشگیری:
1. قرنطینه ماهی جدید به مدت دو هفته
2. حفظ کیفیت آب
3. دقت در خرید ماهی جدید
نکته : بهترین پیشگیری از این بیماری دقت در خرید ماهی جدید می باشد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:16 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

 

ام بیماری : چینودونلا ارگانیسم :cypriniichilodonella
منشاء : انگل تک یا خته ای تاژک دار





توضیحات:
کیفیت ضعیف آب وارد کردن آب و یا ماهی آلوده باعث ایجاد این انگل در آکواریوم می شود.

نشانه ها:
1. وجود لکه های سفید ابری شکل بر روی بدن و دم ماهی
2. کشیدن پوست و بدن ماهی به اشیاء داخل آکواریوم
3. گوشه گیری و بی حرکت ماندن ماهی در آکواریوم
4. ابری شدن چشم
5. تنفس سخت و شدید ماهی در صورت آلوده شدن آبششها
6. کم اشتهایی و لاغری ماهی
7. ترشح موکوس روی سطح بدن ماهی
8. سستی و بی حرکتی ماهی در مراحل حاد

درمان:
راه اول : جابجایی ماهی به قرنطینه بالا بردن دمای آب تا 86 درجه F برای 5 روز برای کشتن انگل اضافه کردن یک قاشق غذا خوری نمک آکواریوم در هر 20 لیتر آب
راه دوم : حمام نمک5/7 قاشق غذا خوری نمک بدون ید به ازای هر گالن آب معادل 78/3 لیتر و انتقال ماهی درون محلول تا به هم خوردن تعادل ماهی (بسته به تحمل ماهی) بین 30 ثانیه تا چند دقیقه و بعد از آن منتقل کردن ماهی به آب سالم
راه سوم : اضافه کردن 5/2 قاشق غذا خوری نمک بدون ید به ازای هر گالن آب معادل 78/3 لیتر و انتقال ماهی به این محلول برای 10 الی 15 دقیقه و منتقل کردن ماهی به آب سالم.
راه چهارم : استفاده از داروهای موجود در بازار که ماده موثر آنان فرمالین و مالاچیت گرین است، و استفاده آن بسته به دستور دارو
راه پنجم : استفاده از سولفات مس 1 میلیگرم به ازای هر 5 لیتر آب در 5 تا 7 روز و بعد از پایان این مدت 100% آب سیفون گردد و تکرار مجدد دوز دارو
راه ششم : استفاده از پرمنگنات پتاسیوم


حمام کوتاه مدت:


10 میلی گرم به ازای هر لیتر آب و حمام دادن ماهی به مدت 10 دقیقه


حمام بلند مدت:


1 یا 2 میلی گرم به ازای هر لیتر آب و حمام دادن ماهی به مدت 4 ساعت بهتر است که از آبی با سختی پایین استفاده شود با مقیاس 1/2 (مثال: 2 واحد آب مقطر در ازای 1 واحد آب شیر)
راه هفتم : اضافه کردن 1 تا 3 قطره از محلول اکریفلاوین در هر لیتر آب آکواریوم- 1گرم پودر اکریفلاوین در یک لیتر آب برابر است با یک لیتر محلول

نکته
1. بند 4و5و6و7مستلزم هوادهی بالای آب می باشد.
2. در بند 4و5و6و7 از ماهیان کفزی یا کف خوار در آکواریوم استفاده نشود چون منجر به مرگ این ماهیان می گردد.

پیشگیری:
1. آب مناسب
2. دقت در خرید ماهی
3. ضدعفونی و قرنطینه ماهی خریداری شده
4. استفاده از نمک در آب آکواریوم بنا به دستورات داده شده

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:17 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:بیماری های متداول آکواریوم آب شیرین

 

نوع بیماری : دم خوره tail rot & fin
ریشه بیماری : باکتری
ارگانیسم :cytophaga














توضیحات:
این بیماری شایعترین عفونت ثانویه می باشد که توسط سودوموناس- آئروموناس یا باکتری texibaoter ایجاد می شود که سبب زخم در باله های ماهی و باعث پوسیدگی باله می شود و باله ها را به صورت پاره پاره و یا ساییده شده ایجاد حفره در باله و لبه های سفید و مومی شکل دیده می شود.

نشانه ها:
1. ذره های غده ای شکل در امتداد خط جانبی- یا در باله های ماهی
2. برآمدگی های سفید رنگ در باله- خوردگی باله در مراحل حاد
3. بی حالی- و از دست دادن تعادل و کنترل شنای ماهی- کم تحرکی
4. کم اشتهایی- تنفس سخت

درمان:
یکی از موثرترین راه های درمان انتقال ماهی مریض به قرنطینه و کاهش آمونیاک و نیتریت موجود در آب، کاهش استرس در ماهی،افزایش دمای آب بسته به تحمل ماهی، استفاده از حمام نمک در مراحل حاد، استفاده از آنتی بیوتیک ها مانند تتراسیکیلین و آنتی بیوتیک های مخلوط chloromycetin/ chloramphenicol و یا سایر آنتی بیوتیک های مشابه در مواد غذایی، و اگر تصمیم به مداوای آب دارید 20-30 میلی گرم از همان آنتی بیوتیک ها را در یک لیتر آب حل کرده و به آب آکواریوم اضافه نمائید.

پیشگیری:
1. کیفیت مناسب آب
2. تغذیه غذای مناسب (استفاده از نمودار تغذیه)
3. بالا نبردن حجم ماهی نسبت به آکواریوم و جلوگیری از استرس ماهی
4. قرنطینه ماهی جدید به مدت دو هفته

** دارالولایه **

درباره امضاء

دوشنبه 20 تیر 1390  8:17 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها