0

داستان کوتاه آیت الله

kaka22
kaka22
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 332

داستان کوتاه عاشقانه

یک روز پدربزرگم برام یه کتاب دست نویس آورد، کتابی که بسیار گرون قیمت بود، و با ارزش، وقتی به من داد، تاکید کرد که این کتاب مال توئه مال خود خودته، و من از تعجب شاخ در آورده بودم که چرا باید چنین هدیه با ارزشی رو بی هیچ مناسبتی به من بده، من اون کتاب رو گرفتم و یه جایی پنهونش کردم.

چند روز بعدش به من گفت: کتابت رو خوندی؟ گفتم: نه، وقتی ازم پرسید: چرا؟ گفتم: گذاشتم سر فرصت بخونمش. لبخندی زد و رفت.

همون روز عصر با یک کپی از روزنامه همون زمان که تنها نشریه بود برگشت اومد خونه ما و روزنامه رو گذاشت روی میز. من داشتم نگاهی بهش مینداختم که گفت: این مال من نیست امانته باید ببرمش.

به محض گفتن این حرف شروع کردم با اشتیاق تمام صفحه هاش رو ورق زدن وسعی میکردم از هر صفحه ای حداقل یک مطلب رو بخونم.

در آخرین لحظه که پدر بزرگ میخواست از خونه بره بیرون تقریبا به زور اون روزنامه رو از دستم کشید بیرون و رفت.

چند روز بعد که پدربزرگ دوباره اومد پیشم و گفت:

ازدواج مثل اون کتاب می مونه، یک اطمینان برات درست می کنه که این زن یا مرد مال تو هستش؛ مال خود خودت. اون موقع هست که فکر میکنی همیشه وقت دارم بهش محبت کنم، همیشه وقت هست که دلش رو به دست بیارم، همیشه می تونم شام دعوتش کنم، اگر الان یادم رفت یک شاخه گل به عنوان هدیه بهش بدم، حتما در فرصت بعدی این کارو می کنم، حتی اگر هر چقدراون آدم با ارزش باشه مثل اون کتاب نفیس و قیمتی،

اما وقتی که این باور در تو نیست که این آدم مال منه و هر لحظه فکرمیکنی که خوب اینکه تعهدی نداره؛ میتونه به راحتی دل بکنه و بره، مثل یه شئ با ارزش ازش نگهداری می کنی و با ولع سعی میکنی نهایت لذت رو از این فرصت با هم بودن ببری؛ شاید فردا دیگه این آدم مال من نباشه و کنار هم نباشیم.درست مثل اون روزنامه؛ حتی اگر هیچ ارزش قیمتی هم نداشته باشه.

یک شنبه 19 تیر 1390  5:19 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه گاهی

گاهی آدم دلش می خواهد کفش هاش را دربیاورد ،

یواشکی نوک پا نوک پا از خودش دور شود ،

بعد بزند به چاک،

فرار کند از خودش...

پ . ن : چه کار کرده ایم با خودمان ...

یک شنبه 19 تیر 1390  5:20 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه رابطه

در عصر یخبندان بسیاری از حیوانات یخ زدند و مردند.

خارپشتها وخامت اوضاع را دریافتند و تصمیم گرفتند دورهم جمع شوند و بدین ترتیب خود را حفظ کنند ...

ولی خارهایشان یکدیگررا زخمی میکرد با اینکه وقتی نزدیکتر بودند گرمتر میشدند ولی تصمیم گرفتند ازکنارهم دور شوند ولی با این وضع از سرما یخ زده می مردند ازاینرو مجبور بودند برگزینند: یا خارهای دوستان را تحمل کنند و یا نسلشان از روی زمین محو گردد...

دریافتند که باز گردند و گردهم آیند.

آموختند که با زخم های کوچکی که از همزیستی بسیار نزدیک با کسی بوجود می آید کنار بیایند

و زندگی کنند چون گرمای وجود آنها مهمتراست و این چنین توانستند زنده بمانند .

=================

درس اخلاقی تاریخ

بهترین رابطه این نیست که اشخاص بی عیب و نقص را گردهم آورد بلکهآن است هر فرد بیاموزد با معایب دیگران کنارآید و محاسن آنانرا تحسین نماید...

یک شنبه 19 تیر 1390  5:21 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه لقمه حلال

حکایت شده که در زمان های گذشته  به یکی از روحانیون خبر دادند که دزد به گله فلان چوپان زده و یکی از گوسفند های وی را به سرقت برده!!!

مرد روحانی مدتها گوشت گوسفند نمیخورد

چرا که شاید از گوشت آن گوسفند زبان بسته باشد ...

یک شنبه 19 تیر 1390  5:22 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه جهان سوم

در جهان سوم هر کس کار بزرگی انجام میدهد ، در کنار آن دو وسیله چوبی قوی نیز میسازد .

یکی نردبانی برای بالا رفتن دیگران ، یکی چماقی برای آنکه دیگران بر سرش کوبند .

رمز پیشرفت کشورهای موفق در آن است که ، از ساخت این دو وسیله ، در کنار کار بزرگ انجام شده ، جلوگیری میکنند .

تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه داوری

انسان‌ها به شیوه هندیان بر سطح زمین راه مى‌روند. با یک سبد در جلو و یک سبد در پشت.

در سبد جلو, صفات نیک خود را مى‌گذاریم. در سبد پشتی, عیب‌هاى خود را نگه مى‌داریم. به همین دلیل در طول زندگى چشمانمان فقط صفات نیک خودمان را مى‌بیند و عیوب همسفرى که جلوى ما حرکت مى‌کند.

بدین گونه است که درباره خود بهتر از او داورى مى‌کنیم، غافل از آن که نفر پشت سرى ما هم به همین شیوه درباره ما مى‌اندیشد ...

تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه خالی بندی

نمی دونم شما تا حالا در مورد واژه خالی بندی فکر کردین که ممکنه سابقة دیرینه ای هم واسه خودش داشته باشه؟

این روزها عبارت خالی بندی به معنی دروغ گفتن و لاف زدن رایج شده است اما پیشینه این واژه به دهها سال پیش یعنی زمان سلطنت رضا شاه بر می گردد ! نقل می کنند که در زمان رضاشاه بدلیل کمبود اسلحه، بعضی از پاسبانهایی که گشت می دادند فقط غلاف خالی اسلحه یعنی همان جلدی که اسلحه در آن قرار می گیرد را روی کمرشان می بستند و در واقع اسلحه ای در کار نبود. دزدها و شبگردها وقتی متوجه این قضیه شدند برای اینکه همدیگر را مطلع کنند به هم می گفتند که طرف "خالی بسته" و منظورشون این بود که فلان پاسبان اسلحه ندارد و غلاف خالی اسلحه را دور کمرش بسته به این معنی که در واقع برای ترساندن ما بلوف می زند که اسلحه دارد و روی همین اصل بود که واژه خالی بندی رواج پیدا کرد

یک شنبه 19 تیر 1390  5:23 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه

خسته و افسرده به دنبال مکانی می گشت تا دمی استراحت کند که ناگهان دید تخته سنگی به انتظارش نشسته است.

به نزدیکی سنگ که رسید دید برگ هایی از اطراف سنگ سر از خاک بیرون آورده اند. خوب که نگاه کرد دریافت، شبیه آن برگهایی هست که در بهشت دیده بود است. ناگهان گریه اش گرفت. با انگشتانش روی خاک نوشت: ۱/۱/۱

یک شنبه 19 تیر 1390  5:24 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه

به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند

که برون در چه کردی که درون خانه آیی ...

یک شنبه 19 تیر 1390  5:24 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه شنا

مردی جان خود را با شنا کردن از میان امواج خروشان و سهمناک رودخانه ای به خطر انداخت و پسر بچه ای را که بر اثر جریان آب به دریا رانده شده بود,از مرگ حتمی نجات داد.

پسر بچه پس از غلبه بر اضطراب و وحشت ناشی از غرق شدن رو به مرد کرد و گفت:از اینکه جان مرا نجات دادید,متشکرم...

مرد به چشمان پسر بچه نگریست و گفت:تشکر لازم نیست، پسرم فقط اطمینان حاصل کن که جانت ارزش نجات دادن را داشت ...

یک شنبه 19 تیر 1390  5:25 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه گاندی

در هند قطارها سه درجه دارند.در دوران استعمار هند توسط انگلیسی ها کوپه های درجه یک تنها برای طبقه حاکم (انگلیسی ها) در نظر گرفته شده بود.کوپه های درجه دو مخصوص طبقات بالای جامعه هند بود و کوپه های شلوغ و کثیف درجه سه با صندلی های چوبی اکثریت مردم هند(فقرا)را در خود جای میداد.

گاندی که وحدت خود را با فقرا از طریق شبیه کردن زندگی خود با زندگی آنها تحقق عینی بخشیده بود,همواره برای پیگیری مبارزاتش,با واگنهای درجه سه سفر میکرد.

وقتی کسی دلیل این امر را از او پرسید,به سادگی پاسخ داد:چون واگن درجه چهار نداریم ....

یک شنبه 19 تیر 1390  5:25 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

جملات کوتاه و زیبا درباره خداوند

پسر کوچولو به مادر خود گفت:مادر داری به کجا می روی؟مادر گفت:عزیزم بازیگری معروف که از محبوبیت زیادی برخوردار است به شهر ما آمده است.این طلایی ترین فرصتی است که می توانم او را ببینم وبا او حرف بزنم،خیلی زود برمیگردم.اگر او وقت آن را داشته باشد که با من حرف بزند چه محشری می شود.

و در حالی که لبخندی حاکی از شادی به لب داشت با فرزندش خداحافظی کرد....

حدود نیم ساعت بعد مادرش با عصبانیت به خانه برگشت.

پسر به مادرش گفت:مادر چرا چهره ی پریشانی داری؟آیا بازیگر محبوبت را ملاقات کردی؟

مادر با لحنی از خستگی و عصبانیت گفت:من و جمعیت زیادی از مردم بسیار منتظر ماندیم اما به ما خبر رساندند که او نیم ساعت است که این شهر را ترک کرده است.ای کاش خدا شهرت و محبوبیتی را که به این بازیگر داده است به ما داده بود.کودک پس از شنیدن حرف های مادر به اتاق خود رفت ولباس های خود رابیرون آورد و گفت:مادر آماده شو با هم به جایی برویم من می توانم این آرزوی تو را برآورده کنم.

اما مادر اعتنایی نکرد و گفت:این شوخی ها چیست او بیش از نیم ساعت است که این شهر را ترک کرده است.حرف های تو چه معنی ای میدهد؟

پسر ملتمسانه گفت:مادرم خواهش می کنم به من اعتماد کن،فقط با من بیا.مادر نیز علیرغم میل باطنی خود درخواست فرزند خود را پذیرفت زیرا او را بسیار دوست می داشت.بنابراین آن دو به بیرون از خانه رفتند.

پس از چندی قدم زدن پسر به مادرش گفت:رسیدیم.در حالی که به عبادتگاه بزرگ شهر اشاره می کرد.مادر که از این کار فرزندش بسیار دلخور شده بود با صدایی پر از خشم گفت:من به تو گفتم که الان وقت شوخی نیست.این رفتار تو اصلا زیبا نبود.

کودک جواب داد:مادر تو در سخنان خود دقیقا این جمله را گفتی که ای کاش خدا شهرتی و محبوبیتی را که به این بازیگر داده است به ما داده بود پس آیا افتخاری از این بزرگ تر است که با کسی که این شهرت و محبوبیت را داده است نه آن کسی که آن را دریافت کرده است حرف بزنی؟

آیا سخن گفتن با خدا لذت بخش تر از آن نیست که با آن بازیگر محبوب حرف بزنی؟ وقتی خدا همیشه در دسترس ماست پس چه نیاز به بنده ی خدا.مادر هیچ نگفت و خاموش ماند.

یک شنبه 19 تیر 1390  5:26 PM
تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه بودا

بودا به دهی سفر کرد . زنی که مجذوب سخنان او شده بود از بودا خواست تا مهمان وی باشد . بودا پذیرفت و مهیای رفتن به خانه‌ی زن شد . کدخدای دهکده هراسان خود را به بودا رسانید و گفت : «این زن، هرزه است به خانه‌ی او نروید » بودا به کدخدا گفت : « یکی از دستانت را به من بده» کدخدا تعجب کرد و یکی از دستانش را در دستان بودا گذاشت . آنگاه بودا گفت : «حالا کف بزن» کدخدا بیشتر تعجب کرد و گفت: " هیچ کس نمی‌تواند با یک دست کف بزند ... "

بودا لبخندی زد و پاسخ داد : " هیچ زنی نیز نمی تواند به تنهایی بد و هرزه باشد، مگر این که بعضی مردان دهکده نیز هرزه باشند . بنابراین مردان و پول‌هایشان است که از این زن و سوء استفاده از فقر او ، از وی زنی هرزه ساخته‌اند ."

تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

جملات زیبا ندای وظیفه

ظالمان خواستند تا آن مرد خداپرست را در آتش بسوزانند.زنبور عسلی در اطراف آتش برافروخته پرواز می کرد .
مرد یکتاپرست از او پرسید :
ای زنبور در اطراف آتش چه می کنی ؟
آیا نمی ترسی که سوخته شوی؟
زنبور گفت : آمده ام تا آتش را خاموش کنم .
مرد یکتاپرست با لبخند گفت : مگر نمی دانی که
آب دهان کوچک توهیچ تاثیری بر آتش ندارد ؟
زنبور در جواب گفت : چرا می خندی ؟
من به خاموش شدن یا نشدن آتش نمی اندیشم ،
بلکه به این می اندیشم که اگر روزی از من بپرسند آن هنگام
که او در اتش بود تو چه می کردی ؟
بتوانم بگویم من نیز در کار خاموش کردن آتش بودم!

تشکرات از این پست
kaka22
kaka22
کاربر برنزی

داستان کوتاه روز برفی

برف سنگینی باریده بود . کودک زیر شیروانی مشغول مطالعه بود. ناگهان متوجه ی چند پرنده شد که پشت پنجره ی اتاقش نشسته بودند. او با خوشحالی مقداری از غذای دیشب را با دست خود به آنها داد.

بعد از ظهر کودک داشت برای بازی بیرون می رفت که اینبار تعداد زیادی پرنده را دید که پشت پنجره نشسته بودند. او تمام غذای دیشب را کنار آنها گذاشت و آنقدر سرگرم شد که بیرون نرفت.ناگهان پدر و مادرش که آنروز کمی دیر کرده بودند سراسیمه وارد اتاق شدند وبا دیدن فرزندشان که داشت به پرندگان غذا می داد آرام شدند . پدر پس از کمی مکث به مادر گفت :

- عزیزم ... خدا رو شکر ... دیدی چقدر گرگ روی برفها به این طرف و آن طرف می دویدند؟!

یک شنبه 19 تیر 1390  5:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها