0

معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

ماهی polypterus :
یک ماهی ایده آل برای کسانیکه علاقه به نگهداری از ماهیهای عجیب و غریب و با ظاهری ترسناک دارن . شکل ظاهری این ماهی شباهت زیادی به مار داره . در واقع جزو مارهای اولیه به حساب میاد که هنوز در محیط آب باقی مونده . این ماهی بازمانده نسل دایناسورهاست که تونسته بخاطر تنفس از شش و آب شش , نسل خودشو حفظ کنه . زادگاه این ماهی برکه ها و رودخانه های کم عمق آفریقاست . این ماهی در زمان خشکسالی حتا مهاجرت هم میکنه و از برکه ای به برکه دیگه میره و میتونه بیشتر از 8 ساعت در خارج از آب زنده بمونه . در آب کثیف و با اکسیژن کم هم قادر به حیات هست به دلیل تنفس ریوی . حالت شیمیایی آب نقشی در زندگی این ماهی نداره ولی بهتره آب کمی اسیدی باشه با pH 5 تا 6 . این ماهی گوشتخوار هست و از غذاهای پروتئینی و ماهی های ریز تغذیه میکنه . 2 باله بزرگ اصلی در دو طرف سر داره که هم حکم باله شنا رو دارن و هم پاهای حیوان به حساب میان . دندانهای ریز و تیغ مانندی داره و نحوه غذا خوردنش دقیقن مثل غذا خوردن سوسمارهاست و با بلعیدن غذا رو میخوره . شکل بدن بسیار جالبه . سر شبیه مارمولک و مار می مونه و بدن از فلس پوشیده شده و روی بینی هم 2 زائده کوچک دیده میشه . بینایی ماهی کم هست و از طریق بویایی مکان غذا رو تشخیص میده . در ایران به این ماهی " پولی " گفته میشه و 2 نوع اون رو هم میفروشن : یک نوع ساده که زمینه بدن طوسی با نقاط خاکستری ریز هست و ارزونتره و یک نوع اون که پلنگی هست و گرونتره و بین 10 تا 12 هزار تومان قیمت داره . این ماهی نیاز به آکواریوم بزرگ و ساده داره و باید با ماهی های گوشتخوار نگهداری بشه چون ***** کار و درنده ست . بهترین انتخاب برای این ماهی ماهی نایف و یا ماهی های درشت تر از خودش هست که با هم همزیستی خوبی دارن . بهتره آکواریوم با گیاهان طبیعی تزئین شده باشه و چند قطعه تزئینی کنده درخت در اون قرار بدین . بستری از شن نرم و ریز , کمی درشتر از ماسه های کنار دریا , برای این ماهی مناسبه چون لقمه های غذا رو میبلعه و احتمال داره که سنگ ریزه ها رو هم ببلعه و از طرفی چون روی ماسه ها میخزه و اغلب روی ماسه میشینه , ریگ نرم رو میپسنده ! دمای آب 27 درجه رو میپسنده اما در آب زیر صفر درجه هم به خوبی میتونه زنده بمونه و متابولیسم بدنش رو متوقف میکنه !!!!! به این صورت که تنفس رو بطور کامل قطع میکنه و روی آب بصورت واژگون قرار میگیره اما به محض اینکه در آب گرم انداخته میشه فوری شروع به شنا کردن میکنه . نکته بسیار جالب در این ماهی قابلیت انطباق پذیری بسیار بالای اون با هر شرایط محیطی هست ! از گرم و سردی بیشاز حد آب تا کمی هوا و نوع غذا و حتا بی آبی ! این ماهی از غذاهای خشک هم بخوبی تغذیه میکنه و از این نظر خیلی جالبه !!!!
ماهی چندان فعالی نیست و اغلب دوست داره در گوشه ای دراز بکشه . شب ها موقع خواب بدن رو به حالت مارپیچ در میاره درست مثل حالت چمبره زدن مار . حرکت بدن هم دقیقن مثل مار و بصورت زیگزاگ هست . انعطاف بدنی بالایی داره و خیلی زیبا حرکت میکنه و بسیار با وقاره . این ماهی زود بزرگ میشه و تا 30 سانتیمتر رشد میکنه و نیاز به آکواریوم بزرگ داره . تولید مثلش هم خیلی آسونه و در همون آکواریوم خودش تخم گذاری میکنه . بهتره درپوش آکواریوم رو ببندین چون این ماهی میتونه به بیرون بپره . هر چند نمیمیره چون از هوا تنفس میکنه اما ممکنه دچار آلودگی پوستی بشه و یا ضربه به بدنش وارد بیاد . خلاصه از هر جهت این ماهی بسیار ایده آل برای افرادی هست که تمایل به نگهداری ماهی های عجیب و غریب گوشتخوار دارن . بین مار و ماهی میتونین این ماهی رو انتخاب کنین . که هم ماهیه و هم مار .

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:00 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

تشخیص جنسیت اسکارها
تشخیص جنسیت اسکارها هم نوعی هنر از نوع خودش است . البته با وجود اینکه بعضی از کتابها راههایی را مشخص می کنند که از جمله تفاوت در رنگ و حالات و ... است ولی بهترین و مطمئن ترین راه خریدن تعدادی اسکار جوان و بزرگ کردن آنها به منظور انتخاب یک جفت بصورت طبیعی از بین انهاست . تئوری ریاضی که در این مورد وجود دارد این است که اگر شما تعداد شش جفت یا بیشتر اسکار جوان بخرید طبق محاسبات ریاضی میتوانید حداقل یک جفت مناسب از انها را جدا کنید . این بهترین روشی است که اگر شما بخواهید و صبر لازم را داشته باشید. زیرا اسکارها باید به سن 18 ماهگی و اندازه 15 20 سانتیمتر برسند تا قادر به تولید مثل باشند . ولی اگر شما عجله دارید یکی از راهها نگاه کردن به لوله تخمی و مقایسه انهاست که در نرها نوک تیزتر است درحالیکه ماده ها دارای لوله تخمی کوچکتر و گردتری هستند ولی هنوز هم شما به تعداد ماهی برای مقایسه نیاز دارید .



یکی از علائمی که نشان می دهد اسکارها برای تخم ریزی آماده هستند اینست که انها شروع به پاک کردن مکانی خواهند کرد و یا حفره ی عمیقی برای تخم ها ایجاد خواهند کرد . هم ماهی نر و هم ماده اینکار را انجام خواهند داد . هر دوی آنها نگهداری و مراقبت از خانه را بین خود تقسیم کرده و حمایت و بزرگ کردن بچه ها را انجام می دهند . روحیه تهاجمی آنها در طول مدت تخم گذاری و پرورش بچه ها افزایش خواهد یافت . بچه ها تقریباً پس از 4 روز از تخم بیرون می آیند . میتوانید بچه ا را از والدین جدا کرده و مستقلاً بزرگ کنید . تغذیه بچه ها با میگوهای آب شور کوچک که با دل گاو مخلوط شده است خواهد بود .

زیبایی خاصش به همراه تعدد نقش ها ورنگ های مختلف و واقعآ زیبای این ماهی آن را به یکی از پرطرفدارترین ماهیان آکواریمی تبدیل کرده است تا حدی که این ماهی از نظرزیبایی با ماهیان آب شور رقابت می کند. وطنش آمازون،پاراگوئه و ونزوئلا می باشد. این ماهی هر چه بزرگتر می شود از زیبا ییش کاسته می شود ورنگش معمولی تر می گردد به این ماهی در برخی مناطق بومی طاووس ماهی می گویند که البته یک نوع اصلی اسکار پر طاووسی نام دارد که لکه ای چشم مانند بر روی دمش جلب توجه می کند که هنوز در بسیاری ازانواع مختلف اسکار این لکه دیده می شود.


تا حدی آزارمی دهد ودر حدود60 سال پیش به بازعرضه شده ودمای مورد نیازش بین23تا28است البته دمای 25درجه ایده آل است وبیشتر از آن اسکار تخمریزی نمی کند وزیر دمای18 درجه به سرعت باعث بیماری سفیدک در این ماهی می شود این ماهی در آکواریم در حدود30سانتیمتر می شود وعمرش در حدود15سال است این ماهی بسیارپر هیبت،باهوش،دستاموزوکنجکاو است وغذا دهنده ی خودرا می شناسد.


ا سکارماهی پر اشتهایی می باشد وبا دهان نسبتآ بزرگش می تواند لقمه های بزرگتر از دهانش را بگیرد وآرام ببلعد. بهتر است عمده غذایش را لوفاگ مرغوب ومتناسب با دهانش را تشکیل دهد البته دل گاو،گوشت،میگوو...را بسیار دوست دارد. همچنین شکارچی بسیار ماهری است اگر خواستار این هستید که اسکار شما بسیارپرجلاترو رنگش در هر اندازه ای بسیار زیباباشد روزانه2الی3(یا بیشتر)ماهی رودخانه ای به آن بدهید که بهترین غذای هورمونی برای ماهی به حساب می آید .
برای خرید اسکار دقت زیاد فرمایید بهتر است از انواع سلطنتی خارجی یا باله بلند خارجی خرید اری کنید. .واز رنگ های مسی وتایگر زردوسیاه باشد تا درآینده اسکاری زیباو با ارزش اشته باشید


طرز تشخیص جنسیت اسکار:


ماهی نر:


نوک لوله ی اسپرم نر شبیه به نوک قلم نی و زوکی شکل است.


قوز روی سر ستبر و بلندتر است.


لبهای پهن و ضخیمتری نسبت به ماده دارد و کمی دهانش بزرگتر است.


ماهی ماده:
1-نوک لوله تخمدان درست شبیه تخم و لبه آن گرد است.
2-قوز روی سر کوتاه تر است.
3-لبهای ماده باریکتر و نازکتر و دهان تر است

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:00 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

تعیین جنسیت ماهی گوپی

ماهی گوپی:

ماهی های گوپی دارای رنگ های متنوع و زیبایی هستند که انواع آن عبارتند از :
گوپی پوست ماری – گوپی دم قرمز سنگاپوری – گوپی کمر مشکی سنگاپوری – گوپی دم زرد – گوپی دم آبی – گوپی دم خرگوشی – گوپی فانتزی و چندین نوع گوپی دیگر که اغلب نوع ماده این ماهی از نوع نر جثه بزرگتری دارد.
معمولاً اندازه این ماهیها در جنس نر 3 سانتی متر و ماده آن 6 سانتی متر است.
نوع نر ماهی گوپی نسبت به ماده بسیار زیباتر و دم نرها دارای رنگهای متنوع و زیبایی می باشد. اندام بدن نرها نسبت به ماده ها ظریفتر و طول بدنشان کمتر است البته وجود پای تناسلی در کنار مخرج ماهی نر باعث می شود در سنین کم هم بتوان جنسیت آنها را تشخیص داد. ماهی گوپی ماده رنگ آمیزی کمتری دارد و دم آن معمولی است. ماهی گوپی بسیار مقاوم است و با هر شرایطی خود را تطبیق می دهد. به سادگی تکثیر و پرورش داده خواهد شد و برای سایر ماهی ها هیچگونه مزاحمتی ندارد. نوع نر علاقه زیادی به خوردن نوزادان ندارد، اما نوع ماده تمایل بیشتری نشان می دهد. هر چه زمان بارداری و زایمان نزدیک تر می شود، رنگ محل مخرج ماهی ماده پر رنگتر و سیاه تر و شکم ماهی ماده بزرگتر می شود. گوپی ماده در دمای 27 درجه سانتیگراد بطور متوسط هر ماه یک نوبت زایمان می کند.

طرز تشخیص جنسیت گوپی ها:

ماهی ماده :
الف- باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.
ب- بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است.
ج- زیر شکم ماهی ماده خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد.

ماهی نر :
الف- باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است.
ب- اندام ماهی نر لاغرتر، کشیده تر و باریک تر است.
ج- دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:00 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

تعیین جنسیت ماهی دم شمشیری
ماهی سوارتیل یا دم شمشیری

سوارتیل یا دم شمشیری و نوع دیگر آن فنسی یا دم عقربی که دارای رنگهای گوناگون و زیبایی هستند. دم شمشیری ها بصورت نیم تنه مشکی – قرمز – سبز و زرد وجود دارند. ماهی دم شمشیری نر دارای زائده ایی بلند در انتهای دم به شکل شمشیر دارد و طول آن از ماهی دم شمشیر ماده بیشتر است اما بدن ماهی دم شمشیری ماده نسبت به نر په تر و چاق تر است. اندازه متوسط ماده ها به 13 سانتیمتر و نر ها به 15 سانتیمتر می رسد. در موقع غذا خوردن خیلی سریع و تند عمل می کنند در دمای 27 درجه سانتیگراد معمولاً بین 28 الی 32 روز زایمان می کنند و تعداد بچه ها به اندازه ماهی ماده بستگی دارد و از 15 عدد تا 350 عدد نوزاد زایمان می کنند. ماده ها خیلی شدید علاقه به خوردن نوزادان دارند. بنابراین در قسمت تکثیر و پرورش ماهیان زنده زا چندین روش برای جلوگیری از نجات بچه ماهیها ذکر شده است که با بکارگیری از هر کدام می توانید بچه ماهی های سوارتیل را بخوبی تکثیر و پرورش دهید. سورارتیل ها در خلاف مسیر آب پرشهای بلندی می زنند، در گوشه آکواریم درمحل لوله ***** آکواریم که چرخش آب ایجاد می شود ماهیهای سوارتیل با انگیزه های طبیعی علاقه به پرش نشان می دهند که متأسفانه بیشتر اوقات ماهی که به بیرون پریده است تلف خواهد شد. بنابراین بهتر است حتماً درب آکواریم بسته باشد.

طرز تشخیص جنسیت سوارتیل :

ماهی نر:

الف- باله زیر شکم مخرجی ماهی نر بصورت پای تناسلی و به شکل باریک، کشیده و دراز است.
ب- اندام های بدن ماهی نر لاغر تر، کشیده تر و باریکتر است.
ج- درماهی نر انتهای دم زائده ای بلند به شکل شمشیر وجود دارد.

ماهی ماده :

الف- باله زیر شکم مخرجی بصورت پهن، گرد و بزرگ است.
ب- شکل اندام های ماهی ماده چاقتر و بزرگتر است.
ج- در زیر شکم ماهی ماده خال سیاه رنگی است که وضعیت بچه ها را نشان می دهد

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:01 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

تعیین جنسیت ماهی پلاتی

ماهی پلاتی

انواع پلاتی ها از جمله پلاتی بادبان باله، پلاتی آبی، پلاتی قرمز، پلاتی مشکی، پلاتی رنگارنگ، پلاتی توکسید و پلاتی طلایی سیاه، پلاتی باله بلند، پلاتی ستاره دنباله دار و پلاتی ماه را میتوان نام برد که اغلب اندازه بدن پلاتی ماده 4 سانتی متر و نر ها 3 سانی متر است. پلاتی ها ماهیهای بسیار آرامی هستند و بدون هیچگونه مزاحمتی درکنار بقیه ماهیها به خوبی زندگی می کنند و دارای جذابیت خاصی هستند. وجود پلاتی در آکواریم زیبایی را چند برابر میکند، پلاتی قادر است با دم شمشیری آمیزش داشته باشدکه ماهی حاصل بصورت هیبرید خواهد بود که هم به پلاتی و هم به دم شمشیری شباهت دارد که اکثراً عقیم و نازا هستند. پلاتی ها معمولاً در دمای 27 درجه سانتیگراد پس از گذشت 30 الی 40 روز زایمان می کنند و تعداد نوزادان بستگی به اندازه ماهی ماده خواهد داشت.

طرز تشخیص جنسیت پلاتی ها:

پلاتی ها مانند ماهیهای دم شمشیری تشخیص جنسیت داده می شوند و تنها تفاوت پلاتی نر با دم شمشیری نر در آن است که پلاتی زائده شمشیری شکل را در انتهای دم ندارد

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:01 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

معرفی ماهی مولی

ماهی مولی

شامل مولی دم عقربی- مولی بالن- مولی بادبان باله – مولی ساده و رنگارنگ
تمام مولی ها با رنگهای سفید وسیاه، پرتقالی ، قرمز، زرد ، نارنجی و رنگارنگ هستند و بایکدیگر آمیزش دارند و مولیها علاقه شدیدی بخوردن غذاهای گیاهی دارند. طول بدن ماهی ماده تا 10 سانتیمتر و نرها به 8 سانتی متر میرسند. تکثیر این ماهی ها خیلی راحت و بسهولت انجام می شودو به خوردن بچه های خودشان زیاد علاقه نشان نمی دهند. طریقه تشخیص آماده بودن ماهی ماده در موقع زایمان از روی حجم شکم ماهی ماده می توان پی برد. بطوریکه شکم کاملاً بزرگ می شود. در ماهی های زنده زا از روی خال سیاه که در زیر شکم ماهی ماده است می توان زمان نزدیک شدن زایمان را حدس زد، چون خال سیاه هر چه بزرگتر شود زایمان نزدیکتر است. مولیها معمولاً هر ماه یک نوبت از 3 عدد الی350 عدد بچه زایمان می کنند. اگر شرایط نامناسب باشد، بطوریکه ماهی ماده قادر به زایمان نباشد، بعد از گذشت چند ماه اگر شرایط ایجاد شود ماهی ماده می تواند تعداد زیادی بچه ماهی ها را بطور یکجا و با همدیگر در عرض 2 ساعت زایمان کند. مولی ها همانند بقیه زنده زاهای دیگر قابل تشخیص جنسیت هستند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:02 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

ماهی بهشتی

خانواده : آنابانتید
زیر خانواده : بلونتئیده
نام : ماهی بهشتی paradise fish
نام علمی : macropodus opercularis
خاستگاه : کره – جنون چین – جنوب ویتنام – تایوان
دشواری پرورش : گروه 1
طول ماهی بالغ : 10 سانتی متر
حداقل طول آکواریوم : 60 سانتی متر
دمای مناسب : 20-26 درجه سانتی گراد
غذا : تترامین – کرمهای ریز و کرم خونی
ویزگی های جنسی : ماهی نر باله های بلندتر و رنگینتری دارد



از قدیمی ترین و زیباترین و بهترین ماهیان آکواریومی است . این ماهی را میتوان در آکواریومهای اتاقهای فاقد سیستم حرارتی پرورش داد . زرنگ است و جنگیدن را دوست دارد . پرورش توام آن با ماهی های بزرگتر پیشنهاد میشود . به غذای پر انژی نیاز ذارد . در لانه ای از حبابهای هوا تخم ریزی میکند . دمای آب دلخواه آن پائین تر از 24 درجه سانتی گراد است

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:02 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

سیکلید – Cichlids مهاجم و جنگ جو

سیکلیدها جزو ماهیان مهاجم و جنگجو و نا آروم آکواریوم هستن که نگهداری اونها با ماهیان دیگه کمی مشکله . سیکلیدها به دو گروه سیکلیدها آمریکایی و سیکلیدها آفریقایی تقسیم میشن که هر دو گروه *****کار و مهاجم هستن . اغلب , این ماهی ها رو با ماهی های گوشتخوار بزرگ نگهداری میکنن اما حتا ماهی های بزرگ هم از دست این ماهی ها در امان نیستن و حتا اسکارها و پیراناها هم نمیتونن با سیکلیدها کنار بیان و گاه بینشون درگیری پیش میاد . اما سوای این خصوصیتشون ماهی هایی هستن خیلی باهوش و بسیار جذاب . رنگهای زیبایی دارن . ماده ها کوچکتر و نرها بزرگتر هستن .



این ماهی ها از نوزادان خودشون به شدت مراقبت میکنن . نکته جالبتر در بین این ماهی ها این هست که والدین نوزادان رو به نوبت در دهان نگهداری میکنن و زمانیکه احساس امنیت میکنن اونها رو از دهان خارج میکنن . این ماهی ها در زمان تولید مثل بسیار مهاجم میشن و باید حتمن از ماهی های دیگه جدا باشن و یا در آکواریوم بزرگی نگهداری بشن . حتا نسبت به اشیا بیرون آکواریوم هم حساسیت نشون میدن و شب هنگام محل نوزادان رو تغییر میدن و به مخفیگاه دیگه ای منتقل میکنن و اگر باز هم احساس نا امنی کنن نوزادان خودشون رو میخورن . در موقع تخم گذاری کافیه یه کوزه سفالی رو تا نیمه در ماسه قرار بدیم تا ماهی ها گودالی درون کوزه و زیر شنها حفر کنن و تخم ها رو در اونجا بگذارن . نکته جالب اینکه این ماهی ها فقط به میل خودشون تخم گذاری میکنن و تغییرات دما و آب و تغذیه هیچ نقشی در این مورد ایفا نمیکنه و حتا بر عکس میتونه باعث نزاع بین جفت ها بشه ! این ماهی ها با اینکه دارای دهان کوچکی هستن اما به علت داشتن آرواره های قوی و دندانهای تیز , جراحت های عمیقی در بدن ماهی های م***** ایجاد میکنن . از نکات جالب دیگه در مورد این ماهی ها این هست که ماهی نر قادره تا تخم های ماهی های ماده گروه های دیگه ای از سیکلیدها رو هم بارور کنه و به همین دلیل انواع دورگه زیادی در بین سیکلیدها به چشم میخوره .نکته بعدی قابل تربیت بودن این ماهی ها ست . زمانیکه این ماهی ها کوچک هستن اگر در کنار ماهی های آرام و گیاهخوار بزرگ قرار بگیرن , خوی تهاجمی خودشون رو از دست میدن " بجز در زمان تولید مثل " .


در موقع خرید بهتره ماهی های کوچک رو خریداری کنید تا به ماهی های دیگه آسیب نرسونن و به مرور کمی رام بشن . هوش سرشار این ماهیها نکات قابل توجه و عجیبی رو بهمراه داره . معمولا هر کدوم از سیکلیدهای نر , گوشه ایی رو بعنوان مقر قدرت خودشون انتخاب می کنن و هیچکدوم از نرهای دیگه حق ورود به اونجا رو ندارن . برای انتخاب جفت , نرها برای مبارزه به وسط آکواریوم میرن و درگیری و خشونت بخرج میدن . ماهیهای ماده نظاره گر و تماشاچی هستن و بهترین و قویترین نر رو زیر نظر می گیرن و بالاخره نر مورد علاقه شون رو انتخاب می کنن . در واقع ماده , ماهی نر رو برای ازدواج انتخاب می کنه ! ماهی ماده بعد از انتخاب نر به مقر نر میره و بیحرکت می ایسته . در اینحالت ماهی نر انتخاب شده با غرور و شادی و شهامت بیشتری از قلمرو خودش دفاع می کنه و بشدت مراقب اوضاع و احوال نرهای مجاوره تا به حریم ش وارد نشن . در این مرحله برای جلوگیری از درگیری و زخمی شدن ماهی ها بهتره جفت انتخاب شده رو به آرومی به یک آکواریوم دیگه انتقال بدیم و برای اونها یک کوزه یا گلدان کوچک قرار بدیم یا چند تکه سنگ که بر روی هم چیده شده و بحالت غار در اومده که جفت سیکلید در همون جا تخمریزی کنن . سیکلیدها معمولن دوست دارن تخمهاشون رو در داخل حفره ها و یا سوراخها مخفی کنن . ماهی ماده تخمها رو بر روی سطحی صاف می چینه و بلافاصله ماهی نر اونها رو بارور می کنه . تخمها چسبنده هستند و از سنگ جدا نمیشن . بعد از اتمام تخمریزی والدین به مراقبت از تخمها می پردازن در حالیکه یکی از اونها تخمها رو مراقبت و جریان آب رو بر روی اونها ایجاد می کنه تا تخمها تمیز بمونن ، ماهی دیگه برای تهیه خوراک به شکار میره . مراقبت از تخمها بقدری برای والدین مهمه که حتی در هنگامیکه والدین نگهبانی تخمها رو با هم عوض می کنن باز هم تخمها تحت نظر هستن . بعد از چهار روز تخمها شروع به ترک برداشتن می کنن ، والدین اونها رو از سطح سنگ جدا کرده و به دهان خودشان منتقل میکنن و در حفره داخل دهان جای میدن که اغلب برای آکواریومیست های مبتدی این تصور رو پیش میاره که والدین تخم ها یا نوزادان رو میخورن . در طی چهار روز کیسه زرده ای که در زیر شکم لاروها قرار داره بتدریج جذب بدنشون می شه و بعد از اون قادرن براحتی شنا کنن . سیکلیدها از فرزندان خودشون مراقبت می کنن و با رفتارهای هوشمندانه ای اونها رو تحت آموزشهای سختی قرار میدن . اونها بچه ها رو به گردش در داخل آکواریوم میبرن در حالیکه یکی از والدین در جلوی صف و دیگری در انتهای صف قرار گرفته . در این مرحله باید دادن غذای زنده رو به اونها شروع کرد . بهترین غذای زنده مورد علاقه اونها نوزاد آرتمیا ست . روزانه چهار نوبت باید به اونها غذا داد . گاه به دلایلی مثل ایجاد استرس و ضربه زدن به شیشه آکواریوم باعث ناراحتی و عصبانیت والدین میشه که در بیشتر مواقع ماهی نر به اشتباه شروع بخوردن بچه ماهی ها میکنه که این عمل باعث درگیری و نزاع شدیدی با ماهی ماده میشه و جفتها بشدت با همدیگه زد و خورد می کنن ، و اگر اونها رو از هم جدا نکنیم به مرگ ماهی ماده ختم خواهد شد . قبل از بروز چنین حالتی , بهتره فقط ماهی ماده بتنهایی از بچه ها مراقبت کنه که البته ماهی نر و ماده رو باید با تیغه شیشه ای جدا کرد تا باعث افسردگی ماهی نر نشه . بعد از چند روز ماهی ماده رو هم از کنار بچه ها باید برداشت و به ماهی نر خودش معرفی کرد . اگه درگیری باز هم ادامه پیدا کرد بهتره بینشون رو با یک تیغه شیشه ای جدا کرد و دو روز بعد تیغه رو برداشت و اگه همه چیز عادی بود که بین جفت آشتی برقرار شده و باید با دادن غذاهای زنده اونها رو تقویت کرد تا دوباره آماده تخمگذاری بشن . چنانچه درگیری ادامه پیدا کرد باز هم بین اونها رو با تیغه شیشه ای جدا باید کرد ! معمولن بعد از دو بار جدا سازی آشتی برقرار خواهد شد . نوزادان سیکلیدها به غذاهای گوشتی علاقه زیادی دارن . اگر در هر روز یک وعده مخلوط دل گاو و اسفناج و میگو به اونها داده بشه خیلی سریع رشد میکنن . اگه بموقع به بچه ها غذا داده بشه هیچ مشکلی پیش نمیاد ولی اگه به بچه ها گرسنگی بدید بچه های بزرگتر به بچه های کوچکترها حمله ور میشن و اونها رو می خورن ! بهتر اینه که سریع اونها رو درجه بندی کنید , بطوریکه بزرگترها در یک آکواریوم و کوچکترها در آکواریوم دیگه قرار بگیرن!

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:03 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

گربه ماهی افریقایی

گربه ماهی های مکنده بومی آمریکا ی جنوبی هستند گربه ماهی خالدار با نام علمی Hyposiomus multiradiatus که به پلکو pelco یا گربه ماهی خالدار مکنده معروف است .
که در ایران به اشتباه آنها را گربه ماهی آفریقایی می گویند . این ماهی بومی آمریکای جنوبی و حوزه رود آمازون است .
آنها در دمای 26 تا 20 درجه سانتیگراد براحتی زندگی می نمایند و جز ماهیهای بی آزار آکواریوم ها و بسیار مفید می باشند ، گیاه خواراند و جلبکهای مزاحم آکواریوم را می خورند . طول بالغین بین 35 تا 40 سانتیمتر است ، بنا بر این نمی توان آنها را در آکواریوم تکثیر نمود . برای تکثیر نیاز به استخرهای خاکی یا حوضچه های مخصوص است و آنها در زیر شکاف سنگها یا غارها ی کوچک در محیط طبیعی تخم ریزی می نمایند . برای آنها در محیط های مصنوعی کوزه هایی تعبیه نموده یا از سفالهای شکاف دار که بصورت مخصوص طراحی شده استفاده می نمایند . در زمان تخم ریزی ماهی نر و ماده یکدیگر را دنبال می نمایند . و اغلب با دهان مکنده به بدن یکدیگر می چسبند و یکدیگر را برای تخم ریزی ترغیب می نمایند . ماهی ماده تخمهایش به شکل خوشه های 2 تا 5 تخمی است که در مجموع بین 60 تا200 عدد می باشد و معمولا از تخم هایش در جلو دهانه لانه یا سوراخ نگهداری می نماید

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:03 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

مارماهی الکتریکی

مارماهی الکتریکی



مارماهی الکتریکی (نام علمی: electrophorus electricus) جاندار آبزی و مهره‌داری است از رده شعاع‌باله‌ها، راسته برق‌ماهیان (Gymnotiformes)، خانواده کاردماهیان پشت‌برهنه (Gymnotidae). مارماهی برقی غیر عادی ترین گونه ماهی هاست. این ماهی قادر است شوک‌های الکتریکی قوی تا 600 ولت تولید کند و از آن برای شکار و دفاع از خود استفاده کند. این ماهی در طبقه خود (طبقه مارماهیهای الکتریکی امریکای جنوبی) به عنوان یک شکارچی درجه یک شناخته شده است بطوریکه هیچ جانور دیگری جرات ندارد که برای خوردن این نوع ماهی خطر مرگ بوسیله جریان برق را به جان بخرد.




زیستگاه

مار ماهی الکتریکی را می‌توان در حوضه رود آمازون و رود ارینوکو و همچنین نواحی اطراف آنها یافت. طول این ماهی‌ها به 5/2 متر و وزن آنها به 20 کیلو گرم می رسد، البته طول اکثر این ماهیها از یک متر ***** نمی کند. این گونه ماهیها بدن دراز و کشیده استوانه مانندی دارند که با تعدادی پولک پوشیده شده، سر آنها تخت و رنگ بدنشان سبز مایل به خاکستری است که هر چه به قسمت‌های زیرین بدن نزدیک می‌شود به زردی می گراید. همانطور که از توصیفات بر می‌آید این گونه ماهی‌ها ظاهر زیبایی ندارند. مارماهی الکتریکی ترجیح می دهند که کف گل آلود آبهای آرام زندگی کنند. این ماهیها هوا تنفس می‌کنند و برای اینکار حدودا هر 10 دقیقه یکبار به سطح آب می آیند و پس از بلعیدن هوا دوباره به کف رودخانه باز می گردند.



تولید برق

مار ماهی الکتریکی ضربانهای الکتریکی منحصر بفرد خود را به گونه‌ای شبیه باتری بوجود در می آورد که در آن توده‌ای از بشقابک‌ها جریان برق تولید می‌کنند. این ماهی‌ها بوسیله توده صفحات الکتریکی (حدود 500 تا 600 صفحه) قادر است شوک‌های الکتریکی با ولتاژ 500 و جریان یک آمپر تولید کند. اگر چه گزارشها نشان می دهد که جانورانی هم وجود دارند که قادرند ولتاژهای بالا تری تولید کنند ولی این موضوع اصلا مهم نیست چرا که همین مقدار جریان می‌تواند هر جانوری را بی حس و یا از حمله منصرف کند. ماهیهای جوانتر ولتاژهای کمتری (در حدود 100 ولت) تولید می‌کنند. این ماهیها قادرند شدت برق خروجی را تغییر دهند مثلا برای شکار جریانهای برق کمتر و برای بی حس کردن شکار و دفاع از خود جریانهای برق بیشتری تولید کنند. مطالعه این گونه‌ها برای برخی از پژوهشگران بویژه آنهایی که از acetylcho linesterase و A.T.P آنها استفاده می‌کنند، جالب بنظر می رسد. از آنجائیکه این گونه‌ها قادرند در هنگام آشفتگی و سراسیمگی شوک‌های الکتریکی متناوب و قوی را در مدت زمان طولانی (دست کم یک ساعت) تولید کنند بدون اینکه نشانه‌ای از خستگی در آنها دیده شود، محققان علاقمندند که دقیقا از چگونگی آن مطلع شوند. گربه ماهی الکتریکی (Malapterurus electricus) و ماهی چهارگوش الکتریکی (Torpedo mamorata T.californica) از جمله گونه‌های مشابه مارماهی الکترکی بشمار می آیند. اگر چه این مار ماهی‌ها در طبقه خود معمول و متداول هستند و در اکثر اکواریوم‌های عمومی یافت می‌شوند، ولی عادت آنها در تولید شوکهای الکتریکی حتی هنگامی که به آرامی لمس می‌شوند. باعث شده است که نگهداری آنها توسط اکثر آماتورها در خانه خطرناک بنظر برسد. علاوه بر این بخاطر ابعاد بزرگ این ماهی‌ها نگهداری آنها برای اکثر افراد غیر ممکن است و فقط کسانی قادرند از آنها نگهداری کنند که واقعا به اینکار علاقمند باشند. کشورهایی همچون استرالیا شدیدا نگهداری این ماهیها را ممنوع کردند چرا که ممکن است این ماهیها به حیات وحش فرار کنند و به یک خطر عمومی تبدیل شوند. این گونه آنچنان غیر عادی است که تابحال چندین بار طبقه بندی شده است. اصولا گونه در Gtymnotus هستند که بعدا نام Electropheridae به آنها داده شد و به یک گونه از Gtymnotidae در کنار Gtymnotus‌ها تترل یافتند. مهار مارماهی‌های الکتریکی در برنامه تلویزیونی «عامل ترس» به عنوان یک هنر نمایی نمایشی به تصویر کشیده می شد. اگر چه مار ماهی‌ها نسبتا کوچک بودند (کمتر از 30 سانتی متر) ولی شوک‌های الکتریکی تولیدی آنها درد زیادی را در رقابت کنندگان بوجود می آورد. Category:شعاع‌باله‌ها


شعاع‌باله

شعاع باله نام راسته‌ای از ماهیان است. آنها گروه پرنفوذی از مهره داران هستند و بیش از 27 هزار گونه دارند. مارماهی نمونه‌ای از ماهیان شعاع‌باله است

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:04 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

دراگون – Dragon

دراگون از تیره گربه ماهی های خوراکیه . این ماهی از خانواده Pimelodidae و با نام علمی Pseudoplatystoma Fasciatom مشخص شده و در کتابهای علمی با نام Barred sorubim یا Shovelmouth Catfish مشهوره . این ماهی به هیچ وجه برای آکواریوم مناسب نیست به این علت که بسیار مهاجم و ***** کاره و هر ماهی ای رو که در دهانش جا بگیره میخوره و تنها میشه اونو با پیرانا و سیکلید ها نگهداری کرد .






ورودش به خیلی از کشورها ممنوعه چون اگر در آبگیری رها بشه نسل تمام ماهی ها رو منقرض میکنه و اونها رو شکار میکنه . این ماهی بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی و منطقه آمازون هست اندازه اون گاه تا 2 متر هم میرسه و رشد خیلی سریعی داره . شکل ظاهری ماهی بصورت کشیده و پهن هست با پوزه ای پهن به شکل پارو و 3 جفت سبیل دراز که یک جفت اونها روی آرواره بالایی و 2 جفت اونها در آرواره پایینی قرار گرفته . برای نگهداری این ماهی آکواریومی به گنجایش بیش از 400 لیتر نیازه . اگر آکواریوم کوچک باشه پوزه ماهی زخمی میشه و ماهی به دور خودش میچرخه و بیقراری از خودش نشون میده و از آکواریوم به بیرون میپره . بهتره کف آکواریوم از ماسه های ریز پوشیده شده باشه چون این ماهی سنگهای درشت رو به دهان میبره و با شدت به شیشه پرتاب میکنه و باعث شسکتن شیشه میشه همینطور باید بخاری رو پنهان کرد چون امکان داره با ضربه زدن به بخاری , باعث شکستنش بشه . نکته مهم برای این ماهی این هست که به آکواریومی ساده با نور ضعیف و همچنین دکور ساده ای از شاخه ها و یا ریشه درختان احتیاج داره تا در طول روز استراحت کنه . نمونه های کوچک این ماهی در بازار فروخته میشه و خیلی از آکواریومیست ها بخاطر زیبایی اون که بدنی شبیه پوست پلنگ با سبیل های دراز و باریک و پوزه ای پهن و کشیده شبیه اردک داره , میخرن ولی بعد از مدتی متوجه اشتباهی که مرتکب شدن میشن !!!!! معمولن هر نوع غذای زنده و گوشتی ای رو میخوره و جالب اینه که ماهی های کوچک و یا تکه های کوچک گوشت رو نمیخوره و قطعات غذاش باید درشت باشن . جالبتر اینکه بعد از غذا خوردن چند روزی رو صرف هضم غذا میکنه و غذا نمیخوره . این ماهی رو میشه با پیراناها و سیکلید ها و گورامی های درشت نگهداری کرد . این ماهی زمانیکه به اندازه 50 سانتیمتر میرسه تازه قابلیت تولید مثل پیدا میکنه و میتونه بیش از هشت میلیون تخم بذاره . نرها کمی بزرگتر از ماده ها هستن . این ماهی به مصرف خوراک هم میرسه و گوشت زرد رنگ و آبدار و بدون خار داره و در ورزش ماهیگیری هم یکی از ماهی های پر طرفدار به حساب میاد و زادگاهش در آمازون هست .

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:04 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

ماهی ردتیل
ردتیل

این نوع گربه ماهی جزو زیباترین گربه ماهی به حساب می
ایند. سطح زیرین این ماهی به رنگ زرد است و پشت این
ماهی سبز یشمی و لجنی ودارای خالهای سیاه


وبرجسته روی پشت دمی دو شاخه و بزرگ وبدنی پهن
وسبیلهای دراز وباریکی از دور دهانش خارج شده است

این ماهی شدید مهاجم است وجزو ماهی های گوشتخوار به
حساب می ایند . بتر است آب این ماهی کم اسید باشد

رتیل از ماهی های زنده ریز و ماهی کلیکا وکرم خونی
اسفتلج میگو وحتی میوه هم تغذیه میکنند

این ماهی دمای آب 26 تا 28 درجه سانتیگراد رو میپسندند
ودکور اکواریوم را بصورت

صخرهای وبا ریگ های درشت وفضای کافی برای شنا
. رشد سریع دارند خیلی زود

بزرگ میشوند .ودر محیط اکواریوم هم تا یک متر رشد
میکنند ولی در طبیعت هم تا سه متر رشد میکنند

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:05 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

گربه ماهی شیشه ای
نام گروه ماهیان : گربه ماهیان catfish
نام خانواده : kryptopterus bicirrhis
نام ماهیان : گربه ماهی شیشه ای glass catfish
خاستگاه : اندونزی ، جزایر بزرگ سوندا
حداکثر طول : 10 سانتی متر
مکانهای جاگیری : مکانهای تاریک و کم نور و کم گیاه
نور مناسب : کم نور تقریبا نور عصر
همزیستی : گونه های ظریف
تغذیه : در درجه اول غذای زنده ولی غذای خشک نیز دوست دارد
خصوصیات فیزیک وشیمیایی : حداقل طول آکواریوم 80 ساتی متر دمای آب 22-28 درجه سانتی گراد سختی متوسط
دشواری نگهداری : گروه 3
ماهی شیشه ای و حساسی است . به صورت گروهی زندگی می کند . بهتر است چندین قطعه از آنها با هم پرورش داده داد . این ماهی ها آکواریومهای بزرگ کم نور و کم گیاه را دوست دارند و باید آنها را فقط با گونه های ظریف دیگر پرو رش داد . تکثیر آنان تا کنون ناشناخته مانده است



   


** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:06 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

گورامی شکلاتی chocolate gourami

خانواده : آنابانتیده
زیر خانواده : بلونتئیده

نام : گورامی شکلاتی chocolate gourami
نام علمی : sphaerichtys osphromenoides
خاستگاه : سوماترا و شبه جزیره مالاگا
دشواری پرورش : گروه 4
طول ماهی بالغ : 5 سانتی متر
حداقل طول آکواریوم : 60 سانتی متر
دمای مناسب آب : 25-30 درجه سانتی گراد
غذا : تترامین – آرتمیا و غذای زنده
ویژگی های جنسی : تشخیص نر و ماده دشوار است . اما ماهی نر باله های پشتی تیزتری دارد




ماهی دوست داشتنی اما بسیار حساسی است . آب تمیز شرط اصلی در حفظ سلامت و زنده ماندن آن است . در صورت استفاده از ***** پرورش ان دشوار نیست . باید به طور جدی به تغذیه آن بویزه با موجودات زنده اهمیت داد . تکثیر آن در اکواریموها با موفقیت همراه بوده است (بچه ها در دهان ماهی ماده از تخم بیرون میآیند ) . علی رغم اینکه انجام این تجربه سخت و دشوار است . اما به هر حال موضوعی دلچسب برای مربیان تازه کار میباشد .



** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:06 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:معرفی کامل(به همراه عکس) انواع ماهیان زینتی...................

ماهی لوچ گوارامی
نام گروه ماهیان : anabantidae
نام خانواده: گورامی
نام ماهیان : گورامی سه خال، گورامی مرواریدی، گورامی کوتوله، گورامی بوسنده، گورامی عسلی
طول حداکثر: 12 سانتی متر
سطح شنا: میان و سطح آب
مکانهای جاگیری : میان گیاهان آبزی
نور مناسب: روشن ، بدون تابش مستقیم آفتاب
همزیستی: سازگار با تمام ماهیان آکواریومی
تغذیه: غذای خشک
خصوصیات فیزیکوشیمیایی : دما 25درجه سانتی گراد - سختی آب 8 درجه - PH= 7

رفتار و نوع تولید مثل : تخم گذار، گونه های کم توقع و از نظر تغذیه و ویژگیهای آب نیاز خاصی ندارد. پرورش نگهداری آن آسان و تولیدمثل زیادی دارد. لانه های بزرگی از حبابهای هوا در محل های خالی گیاهان میسازد. معمولاً آکواریومهای با گیاهان متراکم، کف تیره و رنگ آمیزی ملایم را دوست دارند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

یک شنبه 19 تیر 1390  11:07 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها