براي ششمين بار؛
جشنواره رغايب در خلخال آغاز شد
خبرگزاري فارس: ششمين جشنواره فرهنگي ـ بومي ـ سنتي و آئيني رغايب در جوار بارگاه امامزاده عبدالله كلور در خلخال آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، معاون فرماندار خلخال در مراسم آغازين اين جشنواره كه پيش از ظهر امروز با حضور مهماناني از استانهاي مختلف كشور در كلور خلخال برگزار شد، اظهار داشت: اين جشنواره به معناي عام در لغت فارسي به عنوان چيزهاي خوب، مرغوب و پسنديده است و نخستين جمعه ماه رجب آداب و آيينهاي خاص مربوط به خود را دارد كه در اين روز مردم سعي ميكنند با همدلي در جوار بارگاه امامزاده كلور جمع شده و آن را انجام دهند.
سيدجواد يحييزاده گفت: طبخ غذاهاي محلي و بومي، توزيع نذر و احسان و خيرات و حلوا، عطرافشاني مزار درگذشتگان و پوشيدن لباسهاي محلي متنوع و رنگارنگ از جمله برجستگيهاي اين جشنواره است كه در حقيقت با برگزاري آن ميراث معنوي و فرهنگي اين خطه نيز بيشتر جلوهگري ميكند.
وي يكي از اهداف برگزاري اين جشنواره را در كنار ايجاد فضاي شور و نشاط و تفريحات سالم در بين مردم احياي فرهنگ بومي و اعتقادي اعلام كرد و افزود: مردم در اين جشنواره كه در سالهاي گذشته نيز به همت ميراث فرهنگي و ديگر دستگاههاي اجرايي آن را برگزار كرده است تلاش ميكنند با اجراي بازيهاي ورزشي، بومي و محلي، طبخ غذاهاي متنوع فرزندان خود را بيشتر با محتوا و غناي چنين رويدادهاي فرهنگي و ديني و مذهبي آشنا كنند.
معاون فرماندار خلخال ضرورت رعايت مسايل زيستمحيطي را هنگام برگزاري اين جشنواره يادآور شد و بيان داشت: نبايد حضور ما سبب ايجاد نابساماني در فضاهاي عمومي و زيستگاههاي طبيعي شود تا برگزاري چنين آيينهايي زمينه تخريب طبيعت و محيط زيست را فراهم كند.
يحييزاده گفت: شهرستان خلخال علاوه بر برگزاري اين جشنواره آمادگي دارد در ديگر فصول نيز جشنوارههاي متنوعي را برگزار كند كه نظير آن آمادگي براي برگزاري جشنواره برداشت گردو و همچنين جشنواره زمستاني منطقه گردشگري اندبيل و ازناو است.
وي اين شهرستان را يكي از قطبهاي گردشگري در سطح استان توصيف كرد و با اشاره به حضور 20 عكاس و خبرنگار روزنامههاي سراسري و خبرگزاريها در جشنواره رغايب از آنها خواست تا زيبائيهاي طبيعي، تاريخي و مذهبي خلخال را براي آشنايي بيشتر مردم به شكل مطلوب انعكاس دهند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، ششمين جشنواره فرهنگي ـ آئيني رغايب هرچند تناسبي با اين ايام و گذر از ماه رجب و ياد روز رغايب به عنوان نخستين پنجشنبه ماه رجب را ندارد اما اين جشنواره از ساعاتي پيش آغاز شده و تا عصر امروز نيز به صورت رسمي برنامههاي فرهنگي و رسمي آن آغاز شده و ادامه پيدا ميكند.
در اين جشنواره كه ديرهنگام از زمان موعود برگزار ميشود نمايشگاهي از صنايع دستي محلي شامل گليمبافي، جاجيم، شالبافي، خط و نقاشي، ترمهدوزي، سازهاي سنتي، بافت جورابهاي پشمي، اجراي بازيهاي ورزشي و محلي و بومي، پخت نان محلي ساچچوركي و غرفههايي از غذاهاي محلي در كنار ايستگاه نقاشي كودكان برپا شده است.