0

معرفی ونقد کتاب از وبلاگ بست بوک

savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5409

ماجراهاي هاكلبري فين / تواین

ماجراهاي هاكلبري فين

مارك تواين

هوشنگ پيرنظر

انتشارات اميركبير

هاكلبري فين هم كه معرف حضور همه هست . كتاب يك جورايي در ادامه همون كتاب تام سايره . هاك پسرك فقيري كه با كمك تام يك گنج را پيدا كردند و ثروت مند شدند و الان قراره هاك تحت قيومت يك خانم پير عين آقاها زندگي كنه اما اين روش زندگي با روحيه هاك سازگار نيست و سرانجام همراه برده اي به نام جيم فرار مي كنه كه خوب خود اين ماجرايي هست براي خودش كه هر كدوم چطور و چرا فرار مي كنند و چطور به هم مي رسند . اونها توي رودخونه يك كلك پيدا مي كنند و با اين كلك راهي مي شوند .

هاكلبري فين داستان بزرگيه زيباست ماجراجويانه است وكتابي هست كه توي هر سن ازش لذت ببريد . كتاب شبيه همون تام سايره كليات نوشتاري همونه اما به نظرم خيلي قوي تره خيلي موشكافانه تر هيجان انگيزتر و پخته تره . همينگوي اين كتاب را بهترين كتاب آمريكايي دونسته . خلاصه كه كتاب جالبيه هر چند به نظرم وقتي كارتون يا فيلم كتابي را قبل از خوندنش ببيني بعد از خوندن اون لذت اصلي را نمي بري چون ماجرا را مي دوني هيجان نداره و ناخود آگاه خيلي جاها هم سرسري رد مي شي .

يك چيز جالب در مورد مارك تواين : اون خيلي تو كار تله پاتي و اين جور چيزا بوده ! هم چنين در مورد اين كتاب هم جالبه بدونيد مدتي به دليل زبان عاميانه و بي ادبانه اش توي آمريكا ممنوع بوده .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:23 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

تام سایر /تواین

تام سایر

مارک تواین

احمدرضا احسانی

انتشارات توسن

تام پسر بچه شیطانی است که والدینش فوت کرده اند و او با خاله پیر و مهربانش زندگی می کند . تام پسر خوش قلبی است اما فوق العاده شیطان و دردسر ساز . کتاب شرح بچگی ها و شیطنت های تام و دوستانش هست اتفاقاتی که در شهر کوچکشان می افتد و چگونگی شهرت تام در اون شهر

قشنگ بود یک کتاب صاف ساده سر راست زیبا و خوش خوان . پر از دغدغه های زیبای کودکی و پسربچه بامزه ای که دلتون می خواد درسته قورتش بدید .

بله باز هم کلاسیک خوانی . مارک تواین نویسنده بسیار معروف آمریکایی که تصمیم دارم چند تا از کتاب هاش را معرفی کنم به خصوص دو سه تا کتاب معروفش .

تام سایر دوست هاکل بریفین خودممون هست . از روی این کتاب فیلم ها و انیمیشن های زیادی ساخته شده . در سال 1973 فیلم موزیکالی با بازی جودی فاستر ازش ساخته شد نامزد جوایز مختلف اسکار و گلدن گلاب بود که جایزه طراحی صحنه و لباس اسکار را برد .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:26 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

نون نوشتن / دولت آبادی

نون نوشتن

محمود دولت آبادی

انتشارات چشمه

کتاب مجموعه ای است از یادداشت های آقای دولت آبادی بین سال های 59 تا 74 . یادداشت هایی درباره شیوه های نوشتن ، در مورد تفکراتش در مورد جامعه ، ایران ، در مورد نویسندگان ، نوشتن و چاپ کتاب هایش ، سختی های راه نویسندگی و .... اشارا مختلفی به دزدیده شدن نوشته هاش داره یکیش شاید همون قضیه اتوبوس که توی همین وبلاگ هم صحبتش شد و بچه ها گفتن توی فیلم اشاره ای به آقای دولت آبادی نشده ....

قشنگ بود البته اوایل کتاب را دوست نداشتم ولی بعدش نوشته ها برام ملموس تر و زیباتر بود و بهتر و بیشتر باهاشون ارتباط برقرار می کردم صحبتش را متوجه می شدم و خوشم می یومد . بعضی جمله ها بعضی چیزها که توی ذهن نویسنده هست واقعا می تونه برای ادم جالب باشه و چه قدر به نظرم اومد که زندگی مردم سالخورده بازتابی از زندگی شخصی خود آقای دولت آبادی بوده .

خوب این کتاب هم باشه ختمی بر پرونده ایشون

من همیشه برای خودم جالب هست اسم بچه های نویسنده ها را بدونم اگه برای شما هم جالبه اسم بچه های ایشون سیاوش ، سارا و فرهاد بودند .

قسمت های زیبایی از کتاب

کدام نویسنده را در جهان می شناسید که از خود نپرسیده باشد برای چه می نویسم و کدام نویسنده را می شناسید که به دنبال این سوال دست از نوشتن کشیده باشد ؟

هیچ چیز برای انسان مطلوب تر از این نیست که احساس کند دین خود را ادا کرده است .

نکند زندگی این قدرها که من بهش اهمیت می دهم ، اهمیت نداشته باشد !

تاریخ معاصر سرزمین ما ایران گویا بیش از یک سوء تفاهم نبوده است .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:27 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

كارنامه ي سپنج ( جلد 2) / دولت آبادی

محمود دولت آبادي

انتشارات بزرگمهر

آوسنه ي باباسبحان : بابا سبحان دو پسر دارد طاهر و مسيب . طاهر روي زمين كار مي كند و منتظر تولد بچه اش مي باشد اما مالك زمين كه بيوه زني است مي خواهد زمين را از او گرفته به كس ديگر اجاره دهد .
گاواره بان : هر ساله براي بردن جوان ها به سربازي به ده مي ريزند و امسال قنبر به روي بام مي رود تا همه را خبر كند براي گريختن .
باشبيرو : حله از همسرش طلاق گرفته و با خدو ازدواج كرده يك مرد سياسي و شبيرو كسي است كه در كنار دريا در انتظار نامزدش ديوانه شده .
مرد : پدر و مادر دائم دعوا دارند و پسرك حس مي كند از اين به بعد او مسئول خواهر و برادر كوچكش مي باشد .
از خم چمبر : صالح با دختر خاله اش ازدواج كرده اما مارو عاشق مدير مدرسه است و با صالح نمي سازد .
عقيل ، عقيل : وقتي زلزله همه چيز يك مرد را از او مي گيرد .

قشنگ بود خيلي خوشم اومد كلا كارهاي آقاي دولت آبادي به دلم مي شينه از روستا مي گه ولي تجربه اش را داره و جوري مي گه كه تصنعي نيست آدم حسش مي كنه باورش مي كنه به دلش مي شينه . خيلي روان مي نويسه و كلا خوشاينده.

كارنامه سپنج يك مجموعه 3جلدي هست اما جلد سوم جاي خالي سلوچ هست كه قبل خوندمش و ديگه معرفيش نمي كنم . به نظرم خيلي كتاب خوبي براي كتاب خونه شخصي آدم مي تونه باشه اين 3 جلد . مجموعه جامعي از نوشته هاي زيباي آقاي دولت آبادي .

قسمت هاي زيبايي از كتاب

آدم اگر پيش از بلا شروع به غصه خوردن كند ، بلا زودتر او را از پا مي اندازد .

در بعضي لحظه ها هيچ چيز به اندازه ي گفتن ، آدم را بي معني و جلف جلوه نمي دهد . مثل اين كه كلمه ها آدم را ساقط مي كنند . از درون نابودش مي كنند .

دامادش از همان اول به هندوانه بازي عشق داشت . اصلا هنداونه باز بود . هر آن كه بي كار مي شد ، مي توانستي او را توي دكان نجف بيابي . به يك نظر مي فهميد كه دل هندوانه چه رنگ است . قرمز ، خوني ، حنايي يا صابوني ؟ مي فهميد دانه ي دل هندوانه چه رنگ است ؟ سرخ ، سفيد يا قهوه اي . و قواره ي دانه ؟ پهن و كوتاه ، ميانه يا كشيده و ريز ، چاق است يا لاغر !همچنين مي توانست با يك ضربه ي كارد هنداونه يا خربزه را چنان به دو نيم كند كه دو طرفش بيش از چهار مثقال با هم تفاوت وزن نداشته باشد . چه بسا كه هم وزن مي بريد . بي جزيي تفاوت .

آسمان دل بزرگي دارد . شب هاي بسياري مي توان در آن غوطه خورد .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:31 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

كارنامه سپنج ( جلد 1) / دولت آبادی

محمود دولت آبادي

انتشارات بزرگمهر

ته شب : كريم در تاريكي شب در خانه اي را مي زند و وارد مي شود و در اين خانه پيرزن و پيرمرد مريضي هستند چشم به راه پسرشان .  

ادبار : پسرك يتيم روستايي بعد از مرگ بستگانش به كوكب صاحبه شيره خانه ده داده مي شود تا در آنجا بزرگ شود .

پاي گلدسته ي امام زاده شعيب : پسرك يتيمي كه در امام زاده كار مي كند و اكنون براي خود مردي شده و زني كه نيمه شب به آنجا مي آيد .

بند : پدر و مادر اسد به شمال كوچ كرده اند اما او را براي قالي بافي در ده گذاشته اند .

هجرت سليمان : از زماني كه زن سليمان براي كمك به خانه ارباب مي رود زندگي سليمان به هم مي ريزد .

سايه ها خسته : پيرمرد در حال قدم زدن در حومه است كه مي بيند جواني خوابيده و او را بيدار مي كند تا حرف بزنند .

بياباني : مرد در سال هاي خشك روي زمين ارباب كار كرده اما ارباب طلبش را نداده و اكنون رعيت شكايت نموده .

سفر : مردي كه براي تامين معاش به كويت مي رود و زنش با مرد ديگري رفيق مي شود .

ديدار بلوچ : خاطرات سفر به زاهدان و سيستان

قشنگ بود خيلي دوستش داشتم . داستان هاي روستايي و صاف و صادق . يك زبون روان نوشته هايي كه تصنعي نيستند موضوعات جالبي كه دارند از باورها ، خرافات ، سرنوشت و تعصب ها . داستان هايي كه داستان زندگي مردم اند .

كارنامه سه پنج يك مجموعه 3 جلدي هست از داستان هاي كوتاه يا تقريبا كوتاه آقاي دولت آبادي . خيلي هم كار جالبي بوده به جاي هر بار خوندن يكي از كتاب هاي كوچيك مي تونيد يك باره در كنار هم مجموعه را بخونيد .

قسمت زيبايي از كتاب

شايد بتوان بلندباروترين قلعه ها را فتح كرد و تا ‍ژرف ترين درياها فرو رفت اما ورود به جهان باطن يك آدم به آن آساني ها شدني نيست .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:32 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

گل آتشین / دولت آبادی

محمود دولت آبادی

انتشارات قطره

نمایش نامه ای با اقتباس از داستان کوتاه گل قرمز اثر وسولود میخاییلویچ گارشین نویسنده روس .  پزشک تیمارستان در حال یادآوری بیمار کم آزار و زیبایی است که معتقد بود گل سرخی در باغچه می روید که با کندن آن بدی ها از بین می رود هر چند شخصی که گل را بکند نیز خواهد مرد و او حاضر بود چنین کند .

راستش خوشم نیومد خیلی زیاد حرف می زدن دیالوگاش طولانی بود و خود موضوع هم حتی اگه جالب بود جملاتش گرم و کشنده نبود آدم بی میل می رفت جلو البته شایدم چون داستان قبلی توی همین مایه ها ولی خیلی قوی تر بود این توی نظرم نیومد .

شاید براتوت جالب باشه بدونید کتاب های مورد علاقه آقای دولت آبادی بيگانه ، بوف كور ، پيرمرد و دريا و گرگ بيابان بودند .

قسمت زیبایی از کتاب

هرگاه همه چیز در نظر من یکسان و بی تفاوت باشد ، آیا معنایش این نیست که من همه جا و همیشه وجود دارم ؟ و هنگامی که همه چیز در نظرم یکسان و بی تفاوت است ، آیا معنایش این نیست که من در هیچ کجا و هرگز وجود ندارم ؟ و چون همه جا وجود دارم و هیچ کجا وجود ندارم آیا معنایش این نیست که وجود من از معنای قید به زمان و مکان تهی شده ؟

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:34 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

خانه ي آخر / دولت آبادی

خانه ي آخر

محمود دولت آبادي

انتشارات قطره

نمايش نامه اقتباسي هست بر اساس اتاق شماره 6 آنتوان چخوف . در مورد يك شهر مردم انديشمندي كه از كسالت و بيكارگي شهر به فكر مي روند و بعد آن قدر از اجتماع فاصله مي گيرند كه به عنوان ديوانه دستگير مي شوند .

جالب بود استعاره زيبايي بود و موضوعش هم به نظرم خيلي باحاله هر چند خوب ايناش به آقاي چخوف بر مي گرده . اما لحن نوشتار هم خوب و زيبا بود و چون حالت نمايش نامه داشت اسامي روس اذيت كننده نبود . خوب نوشته شده و ادم دلش مي خواد كتاب را يك سره بخونه .

آقاي دولت آبادي در نخستين دور جايزه ادبي يلدا جايزه يك عمر فعاليت فرهنگي را دريافت كرد .

قسمت زيبايي از كتاب

هميشه بهانه هايي براي زندگي هست .

در روي زمين چيز خوبي يافت نمي شود كه سرچشمه اش بدي و پليدي نباشد .

آرامش و خشنودي بشر بيرون از روح او نيست بلكه در درون خود اوست .

از رنج گريزي نيست آقا ، مي ماند راه هاي درمان رنج هاي انسان .

ناچيز شماري رنج و مشقات بشري به منزله ي ناچيز شماري انسان است .

اگر يك احمق جسور با استفاده از مقام خود در برابر مردم به شما توهين كند ، آن وقت عذاب روحي را احساس خواهيد كرد به خصوص اگر از چنان نفوذي برخوردار باشد كه شما يقين كنيد او را مجازات نخواهند كرد .

از همه بدتر و شرم آورتر اين است كه اين زندگي مثل صحنه هي اپرا با شكوه و جلال تمام نمي شود ، بلكه پايانش تكميل ذلت و خواري پيشين است . مردي كه عمر خود را با رنج و شكنجه گذرانده ، سرانجام جز مرگي شوم و وحشت بار انتظارش را نمي كشد .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:38 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

تنگنا / دولت آبادی

تنگنا

محمود دولت آبادي

انتشارات قطره

خوب اينم يك نمايش نامه از آقاي دولت آبادي . داستان در مورد يك خونه توي محله هاي پايين شهر هست از اون خونه هايي كه هر اتاقش يك مستاجر داره . مستاجري كه بچه اش را سر راه مي ذاره ، پسرهاي جووني كه از ده اومدن ، مرد كوري كه ويالون مي زنه ، زن جووني كه شوهر داره اما چشمش دنبال مستاجراي جوونه ...

از اين نمونه ها زياد هست توي ادبيات داستان هايي حول و هوش اين جور خونه ها و مستاجراشون براي همين تازگي نداره اما قشنگ بود خوب نوشته شده صميمي و گرم . آدم دوست داره دنبال كنه جريان رو . با اين حال به نظرم چيز جديدي نداره .

آقاي دولت آبادي در سال 76 برنده لوح زرين بيست سال داستان نويسي شدند .

دوشنبه 2 مرداد 1391  11:41 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

لاوینیا /بلی

لاوینیا

جیوکوندا بلی

ملیحه محمدی

انتشارات چشمه

لاوینیا دختری جوان و ثروت مند است که از پدر و مادرش جدا شده از محیط آنها بریده و به عنوان یک معمار در یک شرکت بزرگ کار می کند . در آن شرکت با مردی به نام فیلیپه آشنا می شود که در یک سازمان مخفی بر علیه رژیم حاکم مبارزه می کند . در این میان در خانه لاوینیا درخت پرتقالی است که روح یک زن بومی قدیمی در آن جریان دارد و زندگی لاوینیا و خودش را مقایسه می کند .

خیلی قشنگ بود واقعا دوستش داشتم لذت بردم شدید باید بگم این موضوعات با محرو جنگ و مبارزه برام جذاب نیست خوشم نمی یاد اما اون قدر قشنگ نوشته شده بود اون قدر جذاب و با درون مایه های روان شناختی و اون قضیه سورئال درخت پرتقالش برام آن چنان جذاب بود که کل کتاب شدید شیفته ام کرد .

این کتاب نیکاراگوئه ای هم از اونهایی بود که مدت ها بود دلم می خواست بخونمش و خشوحالم از خوندنش .

قسمت های زیبایی از کتاب

انسان باید یاد بگیرد چگونه خودش هم صحبت خودش باشد .

ما همیشه می ترسیدیم که مبادا خورشید یک بار برای همیشه غروب کند . زیرا چه کسی می تواند با اطمینان بگوید که فردا دوباره خورشید خواهد درخشید ؟

عشق طبیعی ترین پدیده ی جهان است ! نمی فهمم چرا باید از آن بترسی .

رشد یعنی از مرزهای شخصی گذشتن و توانایی ها را آزمودن که انسان از وجود آن ها در خود بی خبر بوده است .

انسان هرگز به مرگ عادت نمی کند .

پرش درباره ی عشق همیشه زنانه است و چرا که نه ؟

ما همه مرد سالاریم . حتی شما زن ها هم کمی از مردسالاری با خود دارید . مهم این است که انسان بفهمد این خصلت خوبی نیست . میان حرف و عمل راه درازی است . من تلاشم را می کنم ...

راستی چه از عشق باقی می ماند اگر زن ها غم آن را نمی خوردند .

وقتی انسان عاشق است منطقی بودن چه قدر دشوار می شود .

سه شنبه 3 مرداد 1391  10:50 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

روزگار سپري شده مردم سالخورده ( جلد سوم)/ دولت آبادی

روزگار سپري شده مردم سالخورده ( جلد سوم)

محمود دولت آبادي

انتشارات چشمه

جلد سوم سال ها بعد است سال هايي كه برادران و پدر و مادر سامون مرده اند و او دارد به ياد مي آورد روزهاي آخر را ، مرگ ها را ، بزرگي و ازدواج ها ، كشيده شدنش به سياست ، حرف هاي فلسفي دوستان ، كلاس هاي تئاتر .... جلد سوم اتفاقا نيست حرف است حرف است و حرف پشت سر هم يك متن به هم پيوسته مثل يكي از كتاب هاي يوسا .... حرف مي زند و مرتب از واقعه اي به واقعه اي ديگر مي رود و شايد بايد چندين صفحه بخوانيد تا يك پاراگراف تمام شود .

قشنگ بود اما عالي نبود من اين سبك نوشتن را دوست دارم دولت آبادي هم قوي نوشته ولي كتاب يوسا شاهكار بود اين نبود قشنگه اما چهارچوبش را نمي پسندم پراكنده گويي خوبه ولي بايد چهارچوبش استوار باشه و همه سطح را نهايتا پوشش بده طرحش به نظرم اصلا كامل نبود و يك كتاب 3 جلدي توي سليقه من بايد بيش از اين بين جلدها و قلم نگاشتش هم خواني باشه .

آقاي دولت آبادي كارهاي زيادي را تجربه كردند مثل بليط فروشي سينما ، كفاشي ، چوپاني ، كار روي زمين و .... خوب اينا توي اين داستان ها هم نمود زيادي داره .

قسمت هاي زيبايي از كتاب

چرا خوب غذا نمي خوري ؟ چرا شب ها به موقع نمي خوابي ؟ چرا اين قدر به خودت ستم مي كني ؟ تو چه مي خواهي از اين دنيا ؟

من به بهانه ي رسيدن به زندگي ، هميشه زندگي را كشته ام .

فاجعه ي زندگي من اين است كه يك بار زندگي را مثل زهر نوشيده ام و گذشته ام ، و اكنون كه به انديشيدن بدان بازگشته ام ، احساس مي كنم همان جام زهر را بي نهايت بار از نو و از نو مي نوشم و مي نوشم .

اگر به اين مي انديشي كه ديگران چگونه به تو مي انديشند يا از ديگران مي ترسي يا به خودت باور نداري .

هرگز هيچ دوره اي در ادبيات زمانش نگنجيده است .

سه شنبه 3 مرداد 1391  10:53 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

روزگار سپري شده مردم سالخورده ( جلد 2 ) /دولت آبادی

روزگار سپري شده مردم سالخورده ( جلد 2 )

محمود دولت آبادي

انتشارات چشمه

درقسمت دوم سامون بزرگ تر شده و قرار است با برادرهايش در شهر كار كند . 3 برارد ناتني كه حالا بزرگ شده اند و دشمن پدر و سامونند . قصه كار است و ده و درد پاي سامون . گذشت روزگار و اينكه عبدوس چگونه خرج خانه را مي آورد .

خوب بود اما جلد يكش را بيشتر دوست داشتم حادثه خاصي توي اين جلد رخ نمي ده در عين حال رفت و آمدهاي زمانيش زياد مي شه بدون اينكه حداقل من بتونم علتش را درك كنم و اين رفت و آمد بعضي جاها به نظرم ديگه خيلي زيادي شده و روند را ريخته به هم اما لحنش هم چنان زيبا و فريبنده است .

گفتم كه اقاي دولت آبادي اهل تئاتر بوده و توي تئاتر كار مي كرده و اينم اضافه كنم ايشون با روي آوردن به نويسندگي كلا كارنامه تئاتر را مي بندن و مي ذارنش كنار .

قسمت هاي زيبايي از كتاب

نمره ي پايين تر از نمره ي صفر كه نداريم ، داريم ؟ براي من كه نمره هايم همه صفر است ديگر چه اتفاقي مي تواند بيفتد ؟

شر هميشه نهفته است . شر هميشه در كمين است و ساده لوح ترين ها غالبا ماشه را مي فشارند .

سه شنبه 3 مرداد 1391  10:57 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

روزگار سپری شده مردم سالخورده ( جلد 1) / دولت آبادی

روزگار سپری شده مردم سالخورده ( جلد 1)

محمود دولت آبادی

انتشارات چشمه

داستان در مورد خانواده ای روستایی است افراد خانواده که پیر شده اند زمان های دور را به یاد می آورند و هر کدوم تکه ای از گذشته را از دیدگاه خود بیان می کنند و می گویند از اتفاقات دیدگاه ها و ... عبدوس پسری که از بچگی مجبور می شود نان آور خانواده شود و همین ها او را سنگدل جسور و وحشی می کند نبی و رضی و اسد پسرانش از همسر دومش و سامون کسی که شاید قهرمان داستان باشد پسر اولش از همسر سوم .

داستان بیشتر توی حال و هوای روستا هست ارتباطات روستایی مناسبت های فامیلی ازدواج ها سختی های زندگی رابطه رعیت و ارباب و ....

خیلی دوست داشتم با قلم زیبایی نوشته و ادم را درگیر حال و هوای خودش می کنه اگر کلیدر را دوست داشتید گمونم از این کتاب هم خوشتون بیاد البته فعلا فقط در مورد جلد 1 دارم نظر می دم و باید اینم بگم کتاب 3 جلدیه و هر جلد هم حجیم هست و بین خوندن هر جلد فاصله می افته هر چند یک مدتی هم نبودم و در حقیقت چند ساعتی بیشتر نیست که از مسافرت برگشتم و اینم باز سبب فاصله شده .

گفتم آقای دولت آبادی توی فیلم گاو بازی کردند بهتره اینو اشاره کنم ایشون مدت چند ماه دوره های تئوری و نظری تئاتر را می گذرونند و وارد عرصه بازیگری می شوند و تئاترهای زیادی را بازی می کنند .

قسمت زیبایی از کتاب

افسوس که آنچه بر آدم روا می شود ، هیچ احدی جز خودش از آن خبردار نمی شود .

سه شنبه 3 مرداد 1391  11:00 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

هنر/ رضا

هنر

ياسمينا رضا

مهرنوش بهبودي – بهمن كيارستمي

انتشارات ماه ريز

سرج يك تا بلوي مدرن خريده اين تابلو سفيد است و چند خط سفيد نيز روي آن رسم شده . سرج براي تابلو پول زيادي داده و مارك دوست او شديدا ناراحت است و بيان مي دارد اين يك بوم سفيد است و سرج ديوانه شده و تنها براي اين كه نشان دهد اهل هنر مدرن است چنين پول هنگفتي را پرداخت كرده است .

اينم يك نمايش نامه كوتاه ديگه از خانم ياسمينا رضا . اين يكي هم خيلي قشنگ بود و دوسش داشتم دقيقا مثل قبلي هم موضوع ناب و جديد هم ساده و هم در عين حال با زيرساخت هاي اجتماعي روان شناسي بالا . اين نمايش نامه جايزه هاي مولير ، ايوينگ استاندارد ، لارنس اوليويه ، فارني و توني را از آن خود كرده و در حقيقت خانم ياسمينا با همين نمايش نامه معروف شده . و البته ایشون شروع کارشون با بازیگری بوده !

قسمت زيبايي از كتاب

متاسفم مارك ولي بايد بهت بگم كه خود تو هم يك آدم كاملا معاصري و هر كاري هم بكني نمي توني از زير بار معاصر بودن شونه خالي كني .

پنج شنبه 5 مرداد 1391  3:08 PM
تشکرات از این پست
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2

خداي كشتار/ رضا

خداي كشتار

ياسمينا رضا

مائده طهماسبي

انتشارات قطره

دو پسر بچه در خيابان با هم دعوا مي كنند و يكي از پسرها 2 تا از دندان هاي پسر ديگر را مي شكند . پدر و مادرها سعي مي كنند تا با ملاقتي دوستانه و متمدنانه اين مسئله را حل نمايند هر چند مسير گفت و گو چندان متمدنانه پيش نمي رود .

كتاب را به پيش نهاد دوستاي وبلاگي خوندم خودم قبلا اسمشو نشنيده بودم . نمايش نامه كوتاه و زيبايي بود . يعني هم خيلي ساده بود هم در عين حال موضوعش جذاب و جديد بود هم خوب نوشته شده بود و موضوعات جالبي را مورد كنكاش قرار داده بود . در كل كه كتاب قشنگيه و منم خوندنشو بهتون پيش نهاد مي كنم .

این نمایش نامه توی ایران با بازی بهاره رهنما و الهام پاوه نژاد روی صحنه رفته . بهتره بگم خانم رضا یک نویسنده فرانسوی هست که البته پدرش ایرانی و مادرش مجارستانی و هر دو یهودی بودند .

پنج شنبه 5 مرداد 1391  3:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها