دیوار و شمعدانی
آلبرتو موراویا
اعظم رسولی
انتشارات خورشید
در مجموعه قبلی ( یک یز به هر حال یک چیز است " گفتم که اصل کتاب 44 داستان هست 20 داستان توی اون کتاب بود و 21 داستان دیگه اش هم توی این کتاب ترجمه شده است .
محاسبات سرانگشتی : مردی که دائما در پی تخمین درآمد دکترهاست .
انریکا بایله : ز اون نامه هایی که می گه یک نفر به این نامه توجه نکرد چه بلاهایی سرش اومد .
کی اینو گفته ؟ : مرد خواب می بیند که مرده و از زنش پرس و جو می کند .
دیوار و شمعدانی : زنی که به شوهرش مشکوک است .
مکانیسم های خدمتگزار : مرد بسیار کار دارد و می خواهد همسرش را قانع به همکاری کند .
ابهامات : اشیایی که پیام می فرستند و مردی که در تفسیر پیام مردد است .
کلمات گوسفندند : مرد می داند دوستش و نامزدش به او خیانت می کنند ولی کلمات در اختیارش نیستند .
داستان های مصور : خانواده ای بسیار زیبا مثل داستان های مصور .
قمارباز : پسری که همه ذکرش قمار است و مادرش از او می خواهد یک روز به تماشای زندگی برود .
رونوشت : پسرک تصمیم می گیرد خانه دیگری نیز اجاره کند .
وجدان وظیفه شناس : مردی که هیچ چیر را به خاطر نمی سپارد .
چیزهایی که رشد می کنند : مرد ناگهان متوجه می شود در اثر مرور زمان خانواده اش چه قدر عوض شده اند .
هیولا : مرد احساس می کند گناهی کرده که آن را به خاطر ندارد .
قانون قانون ها : مرد تنها در صورتی کاری را انجام می دهد که قانون او را مجبور نماید .
آشتی : زن و مرد یک سال است جدا از هم زندگی می کنند و اکنون مرد به نزد همسرش آمده .
بی معنا : اختلافات زن و مرد بعد از رفتن از شهرستان .
الکن : مرد هنگام صحبت با زنش لکنت زبان دارد .
مرد قدرت : تشریح تفاوت وظیفه و قدرت .
پروتو : پسرک به دنبال مراد خود است و عاقبت او را می یابد .
ساکن سیاره ی ونوس : مردی که می گوید با دیدن اتفاقات نباید نتیجه گیری کرد .
بوها و استخوان : سگی که مشکوک به هاری است . اینجا راوی خود سگ هست .
این کتاب هم قشنگ بود . موضوعات جالب و قلم روان و زیاب و تاثیرگذار . خیلی خیلی دوباره به اشیا و رابطه ما با اطرافمون اشاره داره . چیز بیشتری نمی تونم بگم .
موراویا در بچگی سل استخوان می گیره و همین موضع باعث می شه مدرسه نره و زیر نظر معلم خصوصی درس بخونه و فقط بتونه دیپلم بگیره ولی با این وجود در آینده خیلی موفق می شه هم نویسنده موفقی می شه ، هم عضو پارلمان اروپا بوده . یکی از دلایل معروفیتش البته اینه که فیلم های زیادی از روی داستان هاش ساخته شده .
قسمت های زیبایی از کتاب
حرف هایی که زده می شوند تنها چیزهایی هستند که ملاک قرار می گیرند و قضاوت می شوند .
- تو خونه ی خودم هر کاری که دلم بخواد می کنم .
- نه خیر ، هیچ کس هر کاری که دلش بخواد نمی کنه . همه باید به هم احترام بذارن .
کار اصلی کلا توسط کارمندهای بسیار رده پایین انجام می شه . هر چی رده ها بالاترن ، کار بیشتر به یه بهانه و یه فرصت برای اعمال قدرت تبدیل می شه و سرانجام در رده های خیلی بالاتر ، کار بخار می شه ، ناپدید می شه : و دیگه چیزی به جز قدرت باقی نمی مونه و قدرت به خودش ختم می شه .
هر چیزی که وجود داره ، نقشش در همین وجود داشتنش خلاصه می شه . این ما هستیم که به دلخواه خودمون و خودخواهانه هر چیزی را تعبیر و تفسیر می کنیم . اما باید عادت کنیم که قضاوت نکنیم ، تعبیر و تفسیر هم نکنیم . باید اجازه بدیم هر چیزی به همان صورت بی معناش باقی بمونه .