0

محفل فیلسوفان خاموش

savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5409

محفل فیلسوفان خاموش

محفل فیلسوفان خاموش

نورا ک / ویتوریو هوسله

کورش صوفی

پروفسور هوسله که مدرس فلسفه است از ژانویه 1994 تا ژانویه 1996 با دختری 11 ساله به نام نورا نامه هایی رد و بد می کنند که در واقع سوالات نورا در باب فلسفه و پرسش های دکتر به اوست . یا درسهایی که دکتر به صورت پرسش بیان می کند .

2 تا موضوه خیلی جالب داره اولا از فیلسوفای ایرانی مثل فارابی و غزالی و زرتشت هم سخن گفته . دوما یک سوال فلسفی که می کنه دیدگاه های مختلف راجع به اون را کنار هم می یاره تا مقایسه کنید .

اما دو تا بدی هم داره یکی اینکه به نظر من خیلی جانبدارانه نگاه کرده بود و سعی کرده بود مسیر صحبتهای فلاسفه مختلف را عین چیزی که دوست داشت بیاره یعنی تکه هایی که دلخواهش بود جدا کرده بود و دیگه اینکه خیلی از عقاید فیلسوفهای مشهور را به صورت دیگه ای توجیح می کرد . مثلا نورا می گفت چرا ارسطو مخالف زنها بوده ؟ پروفسور می گفت از ارسطو پرسیدم و گفت ما خیلی از کارهایی را می کنیم که بعد پشیمون می شیم ..... خوب این مسخره است داره می گه ارسط یک اشتباهی کرد شما سخت نگیرید اصلا از تغییر و تفسیر عقیده بقیه توی یک مسیر خاص خوشم نمی یاد و کلا از این توجیهات و تغییر دیدگاه ها زیاد داره

من خوشم نیومد زیاد ازش اما بخونید بالاخره چیزای خوبی هم وتسه یاد گرفتن داره و ممکنه با سلیقه خیلی ها جور باشه

قسمت های زیبایی از کتاب

راهنمایان در مسیری که به دیگران نشان می دهند گام نمی نهند. همین هایی که به اخلاقیات توجه دارند از این طریق سعی دارند ضعف های اخلاقی شان را بپوشانند یا کسی که در نظریاتش به احساسات یا عواطف کودکانه توجه دارد انگار بیشتر دنبال این است که بی عدالتی های دوران کودکی خویش را تصحیح کند .

هیچ کاری مشکل تر از این نیست که آدم بخواهد بفهمد ته دل مردم چه می گذرد .

آدم باید بتواند دعوا کند . توی یک دعوای درست و حسابی هم زور و قدرت اهمیت چندانی ندارد . شاید بشود جنگ و دعوا را نوعی بحث و گفت و گوی بسیار پرشور و آکنده از احساس نامید . به هر حال اگر این جنگ و دعواها هم به نتیجه نرسد ادم باید بتواند طرف مقابلش را تحمل کند . من فکر می کنم وقتی ادم نظرش را ابراز کند و دلایلی برای اثبات درستی نظرش به دست دهد و نظر و استدلالهای طرف مقابل را هم بشنود احساس سبکی می کند و خیالش راحت می شود .

منبع:http://bestbooks.blogfa.com

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
سه شنبه 14 تیر 1390  3:06 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها