چگونه استدلال کنیم و همیشه پیروز باشیم
جری اسپنس
محمد جواد میرفخرایی
انتشارات میزان
اسپنس از وکلای آمریکایی هست که تجربیات خودش در بحث و استدلال را به صورت کتاب در آورده .
بخش 1 : خودمان را برای پیروزی آماده کنیم
1- چرا بحث و استدلال : در این قسمت بیان می شه که نباید از بحث دوری کنید چون فقط با بحث هست که قدرت و تسلطتون را به دیگران ثابت می کنید . برای این کار فقط باید اعتماد به نفس داشته باشید و از سبک خاص خودتون در استدلال و بحث شرمنده نباشید .
2- کی بحث کنیم ؟: اول تاکید می شه پیروزی این نیست که رقیبتون خرد و له بشه بلکه پیروزی اینه که شرایط به سمتی بره که شما به هدفتون نزدیک بشید . برخی مواقع لازم هست بحث نکنید بلکه با گذشت و رفتار مناسب و محبت باعث شدید خود فرد به نتیجه گیری برسه .
3- درک قدرت : همیشه به یاد داشته باشید که فردی که قدرمت مند هست قدرتش را از شما گرفته و اگه شما تو ذهنتون براش قدرت یا ارزشی قائل نباشید در عمل هم فشاری به شما وارد نمی کنه و از اون طرف اگه خودتون را قدرتمند حس کنید این حس به اطرافیان هم منتقل می شه اما از یک طرف از قدرتتون برای ترسوندن دیگران استفاده نکنید و از طرف دیگه یادتون باشه کمک کردن به اونهایی که در راس قدرتند در واقع قدرت بخشیدن به خودمون هست .
4- ابراز حقیقت را ابزار قدرت خود کنید : برای هر بحث و مذاکره ای باید حقیقت را بگید و اعتماد طرف مقابلتون را جلب کنید . همچنین به حالت چشمهاتون دقت کنید بذارید احساستون توی چشمتون معلوم باشه و به طرفتون نگاه کنید . نترسید چیزی که واقعا تودلتون هست را بگید نترسید که پس زده بشید .
5- قدرت گوش دادن : حتما و حتما کامل به همه حرف های طرف مقابل گوش بدهید شاید نکته ای توش بود وقتی کسی داد می زنه فقط گوش بدهید اون موقع زمان بحث نیست .
6- قدرت تعصب : تعصب ذهن آدم را قفل می کنه و همه افراد هم تعصب هایی دارند باید استدلال را جوری بکنید که به ضررشون نباشه به تعصبشون لطمه وارد نکنه به یک هیزم شکن نمی شه گفت درخت قطع نکن وگرنه ظالمی تعصب نشون می ده بگو درخت قطع نکن چون سختی کار بالاست . پس نفع آدم متعصب همیشه تو ذهنتون باشه و خودتون سعی کنید از تعصب دوری کنید .
7- قدرت کلمات : بعضی ها سعی می کنند با کلمات دهن پرکن حرف بزنند نه سعی کنید ساده باشید ولی سرزنده و پرشور .
بخش 2 : اجرای استدلال پیروز :
8- پی ریزی استدلال پیروز : از قدرت نوشتن غافل نشید هرچیز به ذهنتون می یاد را بنویسید اون وقت شرایط برای خودتون هم روشن تر می شه و می دونید روی چه موضوعی باید تمرکز کنید و کجا حق با شماست . استدلال ها را عین داستان طرح ریزی کنید که اول کدوم را بگید و بعد کدوم .
9- گشودن ذهن مخاطب : به شنونده قدرت انتخاب بدهید تا مجبور شه به شما گوش بده . مثلا اگه بگید من نمی خوام مجلس عروسی بگیرم شاید مادرتون هم جبهه بگیره بگید با توجه به شرایطم حس می کنم نگرفتن مجلس بهتره دوست ندارم مجلسی داشته باشم حالا نظر شما چیه ؟ پس ترس های شنونده را از بین ببرید و بحث جدی را هم طنز قاطیش نکنید . شروع صحبت هم مهمه بسیار مهم .
10- چگونه استدلال پیروز را بر زبان آوریم : اگر همیشه متین و موقر باشید در بحث ها پیروز نمی شید باید یاد بگیرید احساس کنید گاهی شیطنت کنید بلند بخندید اون موقع زمان بحث هم یاد می گیرید احساساتتون را نشون بدهید اگر خشمگین نیستید الکی ژستش را نگیرید ولی اگر واقعا خشمگینید داد بزنید .
11- استدلال جادویی : نترسید رها باشید و آزاد و حرفتون را بزنید .
12- استدلال نیرومند و شکست ناپذیر : گفته می شه که نگید تلاشم را می کنم هر چی شد بلکه بگید باید پیروز بشم و فقط به پیروزی فکر کنید و هیچ وقت یادتون نره که سنگ دل نباشید به دیگران رحم کنید و دلسوزی کنید تا شاهدان ماجرا دلشون برای شما نرم شه . پس استدلال نیرومند ده مرحله داره : 1- آماده بشید و همه دلایل را لیست کنید 2- طرف را برای شنیدن آماده کرده و بهش قدرت انتخاب بدهید 3- استدلال را به صورت داستان بیان کنید 4- فقط حقیقت را بگید 5- هدف و خواسته اصلیتون را مطرح کنید 6- از طعنه و تمسخر و توهین دوری کنید 7- منطقی باشید 8- ابتکار عمل را به دست بگیرید و دفاع نکنید بلکه مدام حمله کنید 9- از همون اول خودتون نقاط ضعفتون را بگید تا اون نتونه حمله کنه 10- فقط به پیروزی فکر کنید
استدلال در عشق و جنگ
13- استدلال با کسانی که دوستشان داریم : در مقابل کسانی که دوستشون داریم باید شکست را یاد بگیریم . زمانی که عصبانی هستیم سعی کنیم آروم باشیم و دلیل خشمممون را بگیم و زمانی که اون عصبانیه بدونیم داره درد می کشه و اذیتش نکنیم .
14- بحث و استدلال با بچه ها : این قسمت هم هی می گه هر جور باشون رفتار کنید در آینده با شما رفتار می شه .
15- استدلال برای عدالت : استدلالی را که بلدید درر راه عدالت به کار ببرید .
بله اینم یک گریزی بین رمان خوانی :دی قسمت اول کتاب بد نیست خیلی عالی نیست ولی در حد کتاب های روان شناسی عامیانه و تاکیدی هم نیست کمی بهتره قسمت دومش هم نسبتا خوبه ولی قسمت سومش افتضاحه و یک وکیل نشسته در جای روان شناس به شما چیز یاد می ده . چندان علمی نیست . در کل کتاب متوسطی هست ولی خوب خوندنش خالی از فایده هم نیست یعنی به نظر من می ارزه بخونیدش .
منبع:http://bestbooks.blogfa.com