![](http://farm3.static.flickr.com/2100/2083166451_40ac1177c6.jpg?v=0)
می گویند تاریخ مدرنیته 3 مرحله را پشت سر گذاشته است و امروز در اوج شکوفایی خود به سر می برد این در حالی است که به گفته صاحبان فن ما ایرانیان هنوز در مرحله نخست به سر مي بریم و شاید تازه در شرف پا گذاشتن به مرحله دوم باشیم . از این روست که همه ما گرچه تا حدودی با دستاوردهای جهان مدرن آشناییم ( والبته بالتبع وحشت ها و دهشت های آن را نیز در همان حد میشناسیم ) اما در حقیقت مدرنیته را به درستی نشناخته ایم .کتاب" تجربه مدرنیته " یکی از بهترین کتاب هایی است که می تواند ما را در این شناخت یاری کند تا شاید بتوان از این دیرکرد تاریخی فرصتی ساخت و با شناخت بیشتری وارد عرصه زندگی مدرن شد .
نویسنده درفصل های مختلف این کتاب به تحلیل تفاوت های میان اضلاع مثلث "مدرنیزم" / "مدرنیزاسیون" /"مدرنیته" می پردازد و از تاریخ مدرنیته می گوید اما از آن جا که کتاب را برای درک عموم مردم نوشته است هرگز به دام تحلیل های خشک جامعه شناسانه از الفاظ و عبارات نیفتاده و این همه را با نقد وتحلیل داستان و شعر و رمان در می آمیزد تا به صورت داستانی جذاب و نفس گیر درآید و خواننده ی بی حوصله ی امروز را با خود همراه کند.( کاش برخی از نویسندگان امروز جامعه ما نیز کمی از قله تنهایی نظرات کارشناسانه خود فاصله می گرفتند و نوشتن در سطح عامه مردم را کسر شآن خود نمی شمردند چرا که با زبانی" ساده و قابل فهم" و"جذاب و گیرا" نیز می توان حتی برای غیر کارشناسان کارشناسانه سخن گفت و راستی مگر نه این است که ما هر یک در غیر از رشته تخصصی خود جزء "عامه" مردم هستیم و نیازمند زبانی ساده و پر جذبه تا در مباحث تخصصی دیگر ما را به خود جذب کند و اندکی بر دانایی مان بیفزاید. نظرات کارشناسانه برای مجالس کارشناسانه وسمینارها خوب است و صد البته لازم اما برای عموم جامعه......... چه خوش گفته اند"هر سخن جایی وهر نکته مکانی دارد")
من کتاب "تجربه مدرنیته"را اولین بار به زبان نامادری خواندم و هنگامی که ترجمه فارسی آن را دیدم راستش خیال خواندنش را نداشتم ولی روانی ترجمه ای که "مراد فرهاد پور " به آن همت گماشته بود بار دیگر مرا تا انتهای کتاب برد تا مدرنیته را از شیرینی زبان مادری نیز تجربه کنم .با خود گفتم حیف است دعوت به این شیرینی خوران را در باشگاه پر شهد کتاب که دوستانمان به راه انداخته اند ننویسم(امیدوارم هر کجا هستند هرگز خستگی بر تنشان نماند)
«الما»
http://bookclub.blogfa.com/8609.aspx