0

نیجر

 
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

نیجر

نیجر


درجنوب جمهوری صحرا قرارگرفته و كشوری وسیع ومحصور در خشكی می باشد. میزان بارش سالانه از 56 سانتی متر درجنوب تا 5/0 سانتی متر در شمال متغیر بوده با میانگین درجه حرارت بیش از 35 درجه سانتی گراد. اكثر جمعیت، كشاورز بوده و علاوه بر كشت و زرع ، به پرورش گاو – گوسفند و بز، اشتغال دارند. نیجر، ذخایر معدنی عظیمی از اورانیوم و فسفات در اختیار دارد. اقتصاد این كشور بسیار ضعیف بوده، و به اخذ كمكهای خارجی وابسته است. هر از چند گاهی وقوع خشكسالی، آسیبهای فراوانی به كشاورزی و دامپروری این كشور وارد می نماید.




حكومت : جمهوری

مساحت :

1/186/410 كیلومترمربع

جمعیت : 10 میلیون نفر
رشد سالانه جمعیت : 3/5 درصد

پایتخت : نیامی
زبان : فرانسوی – زبانهای محلی
دین : مسیحی
واحد پول : فرانك

جغرافیا

نیجر کشوری است در غرب آفریقا. هرچند این کشور نامش را از رودخانه نیجر که در آن جاری است گرفته، اما خاکش در بیشتر مناطق خشک و لم‌یزرع است. این کشور از جنوب با نیجریه و بنین، از غرب با بورکینافاسو و مالی، از شمال با الجزیره و لیبی و از شرق با چاد همسایه‌است. کشور در میان دو منطقه آب هوایی استوایی ساحل غرب آفریقا و صحرای بزرگ قرار دارد . بیش تر این سرزمین صخره‌ای و شن زار می‌باشد و یکی از فقیر ترین کشورهای جهان به شمار می‌رود.


تاریخ


یکی از اولین امپراتوری‌هایی که در نیجر شکل گرفت امپراتوری سنقای است که یکی از بزرگترین امپراتوری‌های قاره آفریقا است.

در قرن نوزدهم میلادی ارتباط این کشور با جهان غرب آغاز شد . ارتباطی که در نهایت به مستعمره شدن این کشور منجر شد.

ابتدا انگلیسی‌ها برای کشف سر منشاء رودخانه نیجر به این منطقه سفر کردند و بعدها فرانسوی‌ها این کشور را مستعمره خود کردند. سرانجام نیجری‌ها در روز ۱۸ دسامبر سال ۱۹۵۸ اعلام استقلال کردند.

البته جامعه بین‌الملل و فرانسه این استقلال را تا سال ۱۹۶۰ به طور کامل به رسمیت نشناخت.

----------


رئیس جمهور در این کشور رئیس حکومت است و با رای مردم برای دوره‌ای پنج ساله انتخاب می‌شود. بر اساس قانون اساسی نیجر این دوره تنها یک بار دیگر قابل تمدید است.

رئیس دولت نخست وزیر است که رئیس جمهور او را تعیین می‌کند و ریاست کابینه وزرا را به عهده دارد.

مجلس ملی این کشور ۱۱۳ کرسی دارد که نمایندگان آن را مردم هر پنج سال یک بار انتخاب می‌کنند . سن قانونی در این کشور ۱۸ سال است.

نیجر كشوری اسلامی و عضو سازمان كنفرانس اسلامی است.


اقتصاد

تولید ناخالص داخلی این کشور ۸.۹۹۸ میلیارد دلار است. بر اساس آمارهای سال ۱۹۹۵ میلادی ۷۰ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می‌دهند که ۶۰ درصد آنها در بخش دولتی مشغول به کار هستند.

۶۳ درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نرخ تورم نیجر در سال ۲۰۰۴ میلادی ۰.۲ درصد اعلام شد.

محصولات صادراتی آن شامل سنگ اورانیوم ، احشام ، لوبیا و پیاز است که به کشورهای فرانسه (۳۴.۸ درصد) ، آمریکا (۲۶.۶ درصد) ، نیجریه (۱۸.۳ درصد) و روسیه (۱۱.۳ درصد) صادر می‌شود.

محصولات وارداتی آن شامل مواد غذایی ، ماشین‌آلات ، وسایل نقلیه ، نفت و مواد پتروشیمی و غلات است که از کشورهای آمریکا (۱۴.۱ درصد) ، فرانسه (۱۲.۱ درصد) ، چین (۷.۸ درصد) ، نیجریه (۷.۷ درصد) ، پولینزی فرانسه (۷.۷ درصد) و ساحل عاج (۴.۹ درصد) وارد می‌شود.

مردم نیجر

جمعیت این کشور ۱۳ میلیون و ۲۷۲ هزار و ۶۷۹ نفر با میانگین سنی ۱۶٫۴ سال است. امید به زندگی برای زنان ۴۴٫۲۶ سال و برای مردان ۴۴٫۳ سال است.

۱٫۲ درصد از مردم آن به بیماری ایدز مبتلا هستند و بیماری مالاریا نیز در این کشور شایع است .بیش از ۹۵ درصد از مردم نیجر مسلمان هستند. طرق صوفیه در این کشور پیروان زیادی را به خود اختصاص داده‌است، در گذشته طریقه قادریه دارای پیروان زیادی در نیجر بوده‌است اما اکنون گروه اندکی از شیوخ و مردم این کشور قادری هستند، اما طریقه تیجانیه دارای پیروان فراوانی است و بسیاری از علما و شیوخ و امامان جمعه و جماعت در این کشور پیرو طریقه صوفی تیجانی هستند. شهر چیوتا در حدود بیش از یکصد کیلومتری نیامی پایتخت، مرکز استقرار رهبر طریقه تیجانیه شاخه شیخ ابراهیم نیاس است.شیخ ابوبكر هاشم(حاسومی) داماد شیخ ابراهیم نیاس خلیفه تیجانیه در این شهر بوده است و نام همسر وی (دختر شیخ ابراهیم نیاس) خدیجة الكبری می باشد. شیخ ابوبكر هاشم دو سال پیش در سال 1385 به رحمت خدا پیوسته است و اكنون فرزند وی شیخ موسی جانشین پدر است. همچنین در این کشور جمعیت اقامه السنه وازالة البدعة وابسته به سلفی‌ها و وهابی‌ها فعالیت دارد و دارای پیروان اندکی می‌باشد. علاوه بر این چند خانواده از بهایی‌های ایرانی، با تاسیس مجتمعی آموزشی به تبلیغ آیین خود اشتغال دارند. احمدیه قادیانی نیز دارای مرکزی آموزشی در نیامی هستند. مذهب شیعه دوازده امامی نیز چند سالی است که در این کشور تاسیس شده و طی سال‌های اخیر گروه‌های زیادی از مردم به ویژه جوانان این کشور به مذهب شیعه گرویده‌اند. شیعیان بومی در این کشور با راه اندازی مدارس دینی به ترویج مذهب اهل بیت(ع) می‌پردازند. نیجری‌ها به زبان فرانسوی سخن می‌گویند، همچنین در این کشور گویش‌های محلی آفریقایی نیز رواج زیادی دارد، از جمله زبان‌های محلی در این کشور می‌توان به زبان‌های زرما، هوسا،فولاتی یا فولانی و بامبارا، اشاره نمود.

منبع:ویکی پدیا
وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

یک شنبه 5 تیر 1390  9:10 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها