0

معرفی کتب گردشگری

 
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

کتاب جامع گردشگري ايران

کتاب جامع گردشگري ايران 
«كتاب جامع گردشگري ايران» با هدف جذب گردشگر تدوين شده و مي‌تواند گردشگران خارجي را براي سفر به ايران ترغيب و آنان را در طول سفر خود، راهنمايي كند.

اين کتاب در 800 صفحه به زبان انگليسي تدوين شده و به زبان فارسي نيز ترجمه خواهد شد، اين كتاب شش فصل دارد و در بخش نخست آن، جاذبه‌هاي تاريخي ايران، آثار باستاني، فرهنگ و ميراث فرهنگي ايران، صنايع‌دستي، زبان، هنرهاي ايراني، بناها، مشاهير ايران، جاذبه‌هاي توريستي ايران و... معرفي مي‌شود.

بخشي از كتاب به معرفي اديان زرتشتي، مسيحي، كليمي و آشوري اختصاص دارد. همچنين معرفي بناهاي مذهبي همچون آدريان و آتشكده‌هاي زرتشتي، كليساهاي مسيحي، كنيسه (معابد كليميان) و مكان‌هاي مقدس آشوري از بخش‌هاي اين كتاب جامع به‌شمار مي‌رود.

در بخشي ديگر جاذبه‌هاي گردشگري و باستاني 30 استان کشور به تفكيك معرفي‌ مي‌شود. در اين بخش، ميراث فرهنگي، جاذبه‌هاي توريستي، تورهاي ورودي، توريسم ورزشي، سفارت‌خانه‌ها و رايزني‌هاي فرهنگي، دفاتر اطلاع‌رساني، دفاتر کانون اتومبيل‌راني ايران در کشورهاي ديگر و راهنمايان تورها معرفي شده است.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 4 تیر 1390  6:07 PM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

«پاسارگاد» و «پارسه» در سرزمين تابناك

«پاسارگاد» و «پارسه» در سرزمين تابناك 
كتاب «پاسارگاد، نقش رستم و نقش رجب» و «پارسه، تخت جمشيد» تصاويري از آثار و بناهاي كهن و باستاني پاسارگاد و پارسه را نشان مي‌دهد. اين تصاوير به كوشش «فرشاد ابريشمي» در قاب تصوير نشانده شده و متن فارسي آن نيز توسط «رعنا خزاعي» به انگليسي ترجمه شده است.

«پاسارگاد، نقش رستم و نقش رجب» جلد نخست از مجموعه ايران سرزمين تابناك است كه به معرفي مجموعه ميراث جهاني پاسارگاد مي‌پردازد و در آن آرامگاه كوروش هخامنشي، كاخ‌هاي باشكوه و ديگر مكان‌هاي اين مجموعه بررسي شده‌اند.

در اين كتاب در كنار پاسارگاد به معرفي نقش رستم، آرامگاه‌هاي شاهان هخامنشي، مجموعه آثار دوره ساساني، نقش رجب و شهر تاريخي و باستاني مدفون شده استخر پرداخته شده است.

كوشش اين مجموعه معرفي آثار باستاني اين مرز و بوم و آشنايي نسل جوان با تاريخ و هويت خويش است، مطالعه اين كتاب و به همراه داشتن آن به هنگام بازديد از مجموعه پاسارگاد مي‌تواند راهنمايي كامل براي گردشگران داخلي و خارجي باشد.

شهر باستاني پاسارگاد، نخستين پايتخت شاهنشاهي هخامنشي در 70 كيلومتري شمال تخت جمشيد واقع شده است. پاسارگاد از روزگار كوروش تا پايان دوران هخامنشي محل تاجگذاري هخامنشيان و همواره داراي اهميت ويژه‌اي بوده است.

«پارسه، تخت جمشيد» جلد دوم از مجموعه ايران سرزمين تابناك است كه به معرفي مجموعه ميراث جهاني پارسه مي‌پردازد و در آن آرامگاه اردشير سوم، آرامگاه اردشير دوم، فروهر نماد بالدار و... مورد بررسي قرار گرفته است.

در اين مجموعه كوشش مي‌شود با معرفي كامل بناها و كاخ‌هاي اين مجموعه بي‌همتا، راهنمايي جامع براي علاقه‌مندان و دوستداران تاريخ و هويت بوجود بيايد و با مشاهده اين آثار باستاني قدر آثار تاريخي و فرهنگي و همچنين مفاخر و دانشمندان خود را بدانيم تا مورد تاراج كشورهاي ديگر قرار نگيرد.

بدون شك مجموعه پارسه از بي‌نظير‌ترين و باشكوه‌ترين بناهاي دوره باستاني است كه از لحاظ ساختار با رعايت تمام جنبه‌هاي والاي انساني، استحكام و صلابتي خاص محسوب مي‌شود و درخور ابرقدرت جهان باستان يعني پارس بوده است.

تخت جمشيد نام امروزي پارسه (نزديكي مرودشت) است. پارسه در زبان پارسي باستان به‌شمار مي‌رود و يونانيان آن را پرسپوليس خوانده‌اند. اين بنا را تخت جمشيد يا قصر شاهي جمشيد پادشاه اسطوره‌اي ايران مي‌نامند كه در شاهنامه فردوسي نيز آمده است.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 4 تیر 1390  6:09 PM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

اطلس‌هاي جاده‌اي ايران، راه‌گشاي گردشگران

اطلس‌هاي جاده‌اي ايران، راه‌گشاي گردشگران
اين کتاب شامل نقشه راه‌هاي ايران به همراه کروکي مراکز استان‌ها با معرفي امکانات ميان راهي شامل پمپ بنزين ها-جايگاه هاي CNG-اورژانس- پليس راه-تعميرگاه- مسجد-تلفن اضطراري و.. است. در بخشي جداگانه فهرست هتل‌ها به تفکيک استان و در انتها معرفي جاذبه‌هاي طبيعي و تاريخي استان‌ها را در اختيار گردشگران و جهانگردان قرار مي‌دهد. اين کتاب به كوشش انتشارات ايران‌شناسي به چاپ رسيده و چندين بار تجديد چاپ شده است.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 4 تیر 1390  6:10 PM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

معرفی کتاب گردشگری، دین و سفرهای معنوی

بخش 1 : مفاهیم ،علایق ومسائل مدیریتی
1- مکانهای مقدس و مکانهای گردشگری
2- سفرهای دینی و نا سوتی :سفرهای معنی دار
3- پارادایمهای سیر وسیاحت :از سفرهای قرون وسطایی تا تورهای واقعی پست مدرن
4- سیر و سیاحت و سفر در دریای ایمان : دیدگاهای از زمان اومانیسم دینی
5- گردشگری دینی به مثابه تجربه اموزشی
6- بطری های خالی در مکانهای مقدس : نقل دینی در عبادتگاهای ملی ایرلند
7- مسائل مدیریتی در رابطه با جاذبه های میراث دینی
بخش 2: سنتهای دینی و گردشگری
1- گردشگری و فلسفه های معنوی(( خاور دور ))
2- دین فطری ،جنبه معنوی خود ( (SELF وگردشگری عصر واگشت
3- گردشگری جهانی یهودیان:سفرهای زیارتی ویادبودها
4- آئین بودایی ،گردشگری وشیوه حد میانی
5- گردشگری واسلام :مسائل فرهنگی و تعهدات
6- سفر در آئین سیک ((SIKH
7- سفر در آئین هندو :زمینه تاریخی ودیدگاه های مدرن
8- مکانهای مقدس وگردشگری در آئین کاتولیک روم
9- گردشگری وسفر بدون تشریفات در میان قدیسان مدرن
10- نتیجه گیری :آینده گردشگری دینی چیست؟
مختصری راجع به کتاب
علاقه حرفه ای ما به گردشگری باعث شد تا به تألیف این کتاب روی آوریم؛ همچنین زمینه های معنوی ونظام های اعتقادی دینی که راهنمای ما در زندگی روزمره هستند نیز، باعث بوجود آمدن این کتاب شد. بعد از موقعیتهای مختلفی که برایمان پیش آمد تا به منظور- های دینی به سیر و سیاحت بپردازیم، متوجه شدیم که عرصه گردشگری جهانی است که شرایط چشمگیری به وجود آورده تا افراد به لحاظ معنوی و به لحاظ دینی انگیزه پیدا کنند که به سیر و سیاحت بپردازند . میلیونها نفر هر ساله به دلایل مختلف مسافرت می کنند وانگیزه اصلی افراد چه پیرو یک دین رسمی باشند، یا نباشند ،مبنای معنوی دارد. گذشته از حجم این نوع سیروسیاحتها ،به لحاظ جغرافیایی هم در اکثر نقاط جهان که مرکز مکان های مقدس هستند، این شکل سیروسیاحت متداول است و برای طرفداران دینی و حتی افرادی که فقط از روی کنجکاوی صرف ،ازاین مکانها دیدن می کنند ،جالب است . با وجود فراگیر بودن و حجم گردشگری دینی در سطح جهان ،اما مطالب چندانی در این باب در ادبیات دین یا گردشگری نوشته نشده است . مجموعه نوپایی از مقاله های نشریه ای در این 15 سال اخیر منتشر شده اند، از جمله مهمترین آنها تحت عنوان(( وقایع سالانه تحقیقات گردشگری)) (1992) و ((تحقیق در خصوص گردشگری و تفریح)) (2001) بوده اند . همچنین تعداد کمی کتاب نیز ازسال 2000 چاپ شده اند که تاریخ سفر زیارتی و تغییر سفرهای مذهبی وپرهیز کارانه را به سمت گردشگری عصر جدید به طور خلاصه بیان کرده اند . با توجه به کمی اطلاعات در مورد این نوع سفر در مقایسه با سایر اشکال گردشگری و توجه به این حقیقت که دانشمندان،رهبران دینی و مقامات متصدی مقاصد زیارتی،بحث راجع به ماهیت گردشگری ،دین ،سفر زیارتی و گردشگری دینی را به میان کشیده اند ، همین باعث شد تا نگارش این کتاب انجام شود.
این کتاب دو هدف را دنبال می کند. هدف اول این است که با برجسته کردن موضوعهای مفهومی،مبناهای تئوریکی را که اساس تلفیق دین و گردشگری هستند مورد برسی قرار دهد، بدین ترتیب می توانیم در خصوص افرادی که به طور معنوی فکر می کنند یا به لحاظ دینی انگیزه پیدا می کنند تا مکانهای خاصی را مقدس بشمارند و ازان مکانها دیدن کنند ،به فهمی عالمانه دست پیدا کنیم .عالمان دینی وعالمان گردشگری در این کتاب گرد هم امده اند تا عناصر اجتماعی،اقتصادی، تاریخی و سیاسی که پل میان دین وگردشگری را ساخته اند بررسی کنند . هدف دوم روشن ساختن این حقیقت است که اکثر تحقیقات اخیر بر این موضوع متمرکز شده اندکه یا یک دین خاص را مورد توجه قرار دهند و یا الگو های خاص سفر زیارتی را مد نظرقراربدهند.
در بخش دوم این کتاب قصد داریم تا به طور تجربی مروری بر ادیان مختلف جهان و جنبشهای مذهبی ،همین طور سلوک ،مقتضیات ،اعمال و سنتهای این ادیان و جنبشها داشته باشیم که در ارتباط با اشکال مختلف سیرو سیاحت هستند . متاسفانه محدودیت مکان و زمان لزوما باعث شد تا حوزه ای از اعتقادات را که امکان داشت ، مورد بحث قرار دهیم . فرد برای تصمیم گیری در مورد اخذ یک نظام اعتقادی خاص به اطلاعات قابل دسترس در این زمینه و همچنین افراد متخصص نیاز دارد . تلاشهایی هم که با استفاده از این رویکرد شده ،توسط نویسندگانی بوده که هم تحصیل کرده دانشگاهی هستند وهم علاقمندان نظامهای اعتقادی مورد مطالعه، می باشند.
امیدواریم این کتاب بینشی دست اول راجع به مبادی معنوی و دینی گردشگری به دست دهد ومبنای مفهومی فراهم کند تا تحقیق در خصوص این پدیده جهانی و فراگیر در عین حال مطالعه پذیر، افزایش یابد.

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 4 تیر 1390  6:16 PM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

پاسخ به:معرفی کتب گردشگری

- درآمدی بر جهانگردی
 صلاح الدین محلاتی
 
 ۲- دانشگاه شهید بهشتی
 1380
 
2جهانگردی شهری
 ژرژ کازس
 صلاح الدین محلاتی
 دانشگاه شهید بهشتی
 1382
 
3آمایش جهانگردی
 ژرژ کازس
 صلاح الدین محلاتی
 دانشگاه شهید بهشتی
 1381

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 4 تیر 1390  6:18 PM
تشکرات از این پست
alizare1
alizare1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 6234
محل سکونت : یزد

معرفی کتاب توسعه صنعت گردشگری در ایران؛ موانع و راهکارها

توسعه صنعت گردشگری در ایران؛ موانع و راهکارها

سال نشر : 1387

نویسنده(گان) : دکتر محمد باقر نوبخت / الهام پیروز

شابک : 964-450-934-6

دریافت فایل ضمیمه :
 
 

خلاصه

قرن بیست و یکم، سده بهره‌گیری از فرصت‌های تجاری ارزشمند در بخش‌های خدماتی به ویژه گردشگری است. گفته می‌شود گردش مالی صنعت گردشگری جهان در این سده از گردش مالی بخش صنعت فراتر خواهد رفت و در چند سال آینده دست کم به 2 تریلیون دلار خواهد رسید. در این فرآیند، دستیابی کشورهایی که از جاذبه‌های وسیع گردشگری برخوردار هستند به یک درصد ارزش گردش مالی این صنعت، سالانه درآمدی حدود 20 میلیارد دلار ایجاد خواهد کرد که برای اقتصادهایی نظیر اقتصاد ایران، این رقم قابل توجه است و می‌تواند تمامی فعالیت‌های اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد. با این وجود برای دستیابی به چنین درآمد قابل حصولی می‌بایست برنامه‌ریزی جامعی صورت گرفته و سرمایه‌گذاری‌های مناسب در زمینه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این صنعت صورت پذیرد.
بررسی مقایسه‌ای گردشگران داخلی و خارجی در این صنعت نیز بیانگر اهمیت این صنعت در توسعه اقتصاد داخلی کشورها است به گونه‌ای که بر اساس آمار منتشره از سوی سازمان گردشگری جهانی، نسبت گردشگران داخلی به خارجی، نسبت ده به یک را نشان می دهد. در همین راستا آثار مستقیم حاصل از صنعت گردشگری ، با احتساب حدود 6 درصد از GDP جهانی در این صنعت ، نمایانگر تخصیص یک شغل از هر 15 شغل به این صنعت در آینده‌ای نزدیک بوده و در صورتی که آثار و منافع غیر‌مستقیم نیز مد نظر قرار گیرد حدود 10 درصد از GDP جهان و یک شغل از هر 9 شغل در این صنعت ایجاد خواهدشد.
با وجود اهمیت بی‌بدیل صنعت گردشگری در توسعه و شکوفایی اقتصادی، سیاست‌گذاری‌های مناسبی در خصوص ارتقاء آن در کشورمان صورت نپذیرفته و عمده تلاش‌های مربوط به توسعه صنعت گردشگری در دهه‌های اخیر ، معطوف به رهیافت‌های تشویقی و تبلیغاتی و یا به عبارتی تقاضا محور بوده اند. در این راستا بیشتر هدفگذاری‌ها و وضع دستورالعمل‌های اجرایی معطوف به خصوصی‌سازی واحد‌های اقامتی، تبلیغات جهانگردی، آموزش نیروی انسانی، سیاست‌های تشویقی ساخت تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی، تخفیف‌های مالیاتی و ... بوده که بیشتر جذب تقاضا را مد نظر قرار داده است، در حالی که چالش‌های پیش روی این صنعت، نه تنها استحکام و تداوم بیشتر سیاست‌های جانب تقاضا را طلب می‌کند، بلکه سیاست‌گذاری ابعاد عرضه و سازماندهی ساختار فعالیت بنگاهها را می‌طلبد.
جمهوری اسلامی ایران با داشتن جاذبه‌های گردشگری (تاریخی – مذهبی – طبیعی) به لحاظ عدم اتخاذ سیاست‌های مؤثر در این بخش، هنوز نتوانسته است به سهم مناسب خود در بازار گردشگری جهان دست یابد و این امر سبب شده است تا بسیاری از معضلات اقتصادی-اجتماعی کشور که می‌تواند با توسعه گردشگری مرتفع گردد، همچنان پابرجا بماند. لذا ضروری است ضمن برشمردن چالش‌های اساسی مترتب بر این صنعت، به بررسی راهکارهای توسعه صنعت گردشگری در ایران، پرداخته شود.
در این مجموعه ابتدا به مفهوم توریسم و گردشگری پرداخته شده و سپس به جایگاه این صنعت در اقتصاد و چگونگی رشد اقتصادی که در ازای توسعه این صنعت به‌دست می‌آید اشاره شده و در ادامه مشکلات و موانعی که بر سر راه توسعه صنعت توریسم در کشور وجود دارد فهرست می‌گردند و درپایان با استفاده از ماتریس SWOT در تحلیل و شناخت محیطی مرتبط با موضوع، به نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدات و فرصت‌هایی که کشور در این خصوص داشته اشاره و با توجه به تحلیل‌هایی که در این روش حاصل می گردد در خاتمه پیشنهادات و راهکارهایی برای برون رفت از وضعیت موجود که موانعی بر سر راه توسعه صنعت گردشگری وجود دارد، ارایه خواهد شد

وقتی احساس غربت می کنید یادتان باشد که خدا همین نزدیکی است .

******

شنبه 4 تیر 1390  6:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها