از مخالفان روبرو شدن مستقیم روحانیون با مردم در تلویزیون، من هستم. چون فکر ما باید با مردم حرف بزند. و اندیشه ما در سراسر جامعه ساری و جاری باشد. به نظرم اگر به عدد انگشتان دست تلویزیون برای نمایش مستقیم نیاز به طلبه داشته باشد یکی از آن معدود استاد "حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا رنجبر" است.
همه ما ایشان را در برنامه های کوتاه و یک دقیقه ای سیما زیارت کرده ایم. کوتاه و مختصر. یک حکایت و یک آیه و یک بیت شعر.
"سلوک باران" حاصل همان یک دقیقه ای های سیماست برای اهل کاغذ و قلم.
رفته بودم مشهد. کتاب را در دست یکی از رفقا دیدم. با همه دوری مسافت ،حرم را دور زدم تا چهار راه شهدا ، گنجینه کتاب معروف مشهدی ها. دفتر نشر فرهنگ اسلامی آنجا دفتری دارد برای فروش. کتاب راکه گرفتم رفتم به صحن آزادی ، روبروی حرم با صفای رضوی و خط به خط "سلوک باران" را نوشیدم. جای شما خالی.
...«شما در برابر آینه اگر خندان باشی چهرهای خندان میبینی و اگر گریان باشی چهرهای گریان را تماشا میکنی؛ این دنیا هم آینهوار است، از اینرو شما همان میبینی که هستی و انجام میدهی. هر دست که دادند همان دست گرفتند. این فرمولی است که قرآن کریم دارد و میگوید: " إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا " یعنی اگر خوبی کنی خوبی میبینی و اگر بدی کنی بدی میبینی."(اسراء/7)
به یقین لحن آرام استاد رنجبر ، کلمات بر قلم رقصیده را هم ،مست کرده اند. آرامش ایشان در میان سر و صدای بی پایان شهر برای ما طلبه ها هم معجزه بود ، مردم که جای خود دارند. یاد حضور کوتاه شان در سیما بخیر.
البته از همین قلم سوره مبارکه حمد و بقره و یوسف نیز منتشر شده است.
"حسین عالمی"
محمد رضا رنجبر
دفتر نشر فرهنگ اسلامی
http://ketab-nama.blogfa.com/