قسمت اول - امروزه با ظهور انواع تکنولوژی های موبایل مرور صفحات وب از طریق گوشی تلفن همراه به کاری روزمره بین کاربران حرفه ای تلفن همراه در دنیا بدل شده است. این سرویس در حال حاضر توسط اپراتورهای ایرانی هم به کاربران ارائه می شود. جالب است بدانید که در حال حاضر هر سه اپراتور فعال ایرانی شامل ایرانسل ، همراه اول و تالیا هریک به شکلی امکان مرور صفحات وب را در اختیار کاربران خود قرار داده اند. با توجه به این امر اکثر ایرانی ها اگر بخواهند می توانند از طریق گوشی تلفن همراه خود به مرور صفحات وب بپردازند.
نکته ای که در اینجا مطرح می شود این است که پس از فعال کردن این سرویس روی سیم کارت خود چگونه باید صفحات وب را روی گوشی خود مشاهده کنیم؟ برای این کار شما نیاز به یک مرورگر وب دارید که به احتمال زیاد روی گوشی شما به صورت پیش فرض وجود دارد. مشکلی که اکثر کاربران در این مرحله با آن مواجه می شوند سختی کار با مرورگرهای پیش فرضی است که روی تلفن همراهشان نصب شده است. این مشکل از آنجایی نشات می گیرد که اکثر صفحات وب برای مانیتور های بزرگ PC و یا لپ تاپ طراحی شده اند ، نه برای مانیتور های چند اینچی گوشی های تلفن همراه به همین دلیل هم پر از عکس و متن و لینک هستند ( البته سایت هایی مانند google.com و یا msn.com نسخه ویژه ای برای مشاهده روی مانیتور های تلفن همراه که کوچک هستند هم دارند ). به طبع وقتی شما می خواهید صفحه اول سایت شلوغی مانند yahoo.com را با آن همه المان گرافیکی و متنی روی موبایل خود مشاهده کنید همه چیز به هم خواهد ریخت!
شرکت های تولید کننده نرم افزار برای مرور صفحات وب روی مانیتور کوچک تلفن همراه ، برای تسهیل هرچه بیشتر این کار روی گوشی ها دست به ابتکارات جالبی زده اند که در این مقاله به چند مورد از آنها اشاره می کنیم. در واقع شما با بهره گیری از این نکات می توانید مرور صفحات وب از طریق تلفن همراه را به تجربه ای دلنشین برای خود بدل کنید.
Fit To Screen:
اگر گوشی شما از سری گوشی های هوشمندی باشد که از مرورگر Pocket IE ( internet explorer ) روی سیستم عامل ویندوز ، و یا از مرورگر Opera سری 8 روی سیستم عامل سیمبین به صورت پیش فرض استفاده می کند حتماً در منوهایش دارای گزینه ای با عنوان Fit To Screen است. همانطوری که از نام این گزینه مشخص است با انتخاب این گزینه صفحات وب روی مانیتور گوشی شما به گونه ای نمایش داده می شوند که همه المان های گرافیکی و متنی موجود در صفحه وب به صورت سفارشی و بدون نیاز به پیمایش افقی ظاهر شوند. این گزینه تا حدی می تواند کار شما را در مرور صفحات وب راحت کند چراکه با انتخاب این گزینه شما تنها با پیمایش عمودی صفحه ( بدون نیاز به پیمایش افقی ) می توانید به موضوع مورد علاقه خود دست پیدا کنید.
Horizontal View (Landscape):
در منوی اکثر مرورگر های وب گوشی های تلفن همراه گزینه ای برای نمایش افقی صفحات تحت عنوان Horizontal View و یا Landscape وجود دارد. این گزینه به شما کمک می کند که به جای مشاهده عمودی صفحات به شکل عادی روی مانیتور گوشی ، آنها را با چرخشی 90 درجه ای به صورت افقی مشاهده کنید که بتوانید فضای بیشتری برای مشاهده صفحات وب در اختیار داشته باشید.