در «درالمنثور» در ذیل آیه شریفه:
«كلما دخل علیها زكریا المحراب و جد عندها رزقا قالت أنّى لك هذا قالت هو من عندالله یرزق من یشأ بغیر حساب»(آل عمران/37)؛ «هر زمان زكریا وارد محراب مریم مىشد غذاى مخصوصى در آنجا مىدید، از او مىپرسید این را از كجا آوردها ى؟! و او مىگفت: این از ناحیه خدا است، خداوند هر كس را بخواهد بى حساب روزى مىدهد.»
هنگامى كه روح انسان قوى شود، و پرتوى از صفات الهى در جان او بیفتد، و به مقام قرب او نائل گردد، ارادهاش «به فرمان خدا»، در جهان تكوین اثر مىگذارد و آنچه را او مىخواهد همان مىشود.
این همان ولایت تكوینى است كه اولیاء الله از آن برخوردار بودند، این همان چیزى است كه سرچشمه كرامات مختلف است و معجزات انبیاء است، حضرت فاطمه زهرا(علیهاالسلام) از عنایت الهى سهم وافرى داشت و روایت زیر شاهد این مدعاست:
بسیارى از مفسران اهل سنت مانند «زمخشرى» در «كشاف» و «سیوطى» در «درالمنثور» در ذیل آیه شریفه:
«كلما دخل علیها زكریا المحراب و جد عندها رزقا قالت أنّى لك هذا قالت هو من عندالله یرزق من یشأ بغیر حساب»(آل عمران/37)؛ «هر زمان زكریا وارد محراب مریم مىشد غذاى مخصوصى در آنجا مىدید، از او مىپرسید این را از كجا آوردها ى؟! و او مىگفت: این از ناحیه خدا است، خداوند هر كس را بخواهد بى حساب روزى مىدهد.»
از «جابر بن عبدالله» نقل كردهاند كه رسول خدا(صلی الله علیه و آله) چند روز بود غذایى نخورده بود، و كار بر او مشكل شد، و به منزل همسرانش سر زد هیچ كدام غدایى نداشتند، سرانجام به سراغ دخترش فاطمه (سلام الله علیها) آمد و فرمود: دخترم غذایى دارى من تناول كنم زیرا گرسنهام؟
پیغمبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: دخترم! این را از كجا آوردهاى؟!
عرض كرد: «هو من عندالله ان الله یرزق من یشاء بغیر حساب»؛ «این از سوى خدا است، خداوند به هر كس بخواهد بى حساب روزى مىدهد!»
عرض كرد: بخدا سوگند نه. هنگامى كه رسول خدا(صلی الله علیه و آله) از نزد او خارج شد، زنى از همسایگان دو قرص نان و مقدارى گوشت براى فاطمه(علیهاالسلام) هدیه آورد، و او آن را گرفت و در ظرفى گذاشت و روى آن را پوشاند و گفت: به خدا سوگند پیامبر را بر خودم و فرزندانم مقدم مىدارم!
و این در حالى بود كه همه گرسنه بودند.
حسن و حسین را به سراغ پیامبر(علیهمالسلام) فرستاد و از او دعوت كرد به خانه بیاید، عرض كرد فدایت شوم چیزى خداوند براى ما فرستاده است و من آن را براى شما ذخیره كردهام.
پیامبر اکرم فرمود: بیاور، و او ظرف غذا را نزد حضرت آورد، هنگامى كه پیغمبر سر ظرف را برداشت مملو از نان و گوشت بود، هنگامى كه فاطمه آن را دید در تعجب فرو رفت، و فهمید این نعمت و بركتى است از سوى خدا، شكر او را بجا آورد و بر پیامبر درود فرستاد.
پیغمبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: دخترم! این را از كجا آوردهاى؟!
عرض كرد: «هو من عندالله ان الله یرزق من یشاء بغیر حساب»؛ «این از سوى خدا است، خداوند به هر كس بخواهد بى حساب روزى مىدهد!»
رسول خدا شكر خدا را بجا آورد و این جمله را فرمود:
«الحمدالله الذى جعلك شبیهة بسیدة نساء بنى اسرائیل»؛ شكر مىكنم خدایى را كه تو را شبیه مریم بانوى زنان بنى اسرائیل قرار داد هنگامى كه روزى خوبى نصیب او مىشد از او سؤال مىكردند این از كجاست؟ مىگفت: از نزد خدا است؛ «ان الله یرزق من یشاء بغیر حساب.»
سپس پیامبر اکرم به دنبال حضرت على(علیهالسلام) فرستاد، او آمد، و همگى از آن غذا خوردند، و بقیه همسران پیامبر نیز خوردند و همه سیر شدند، و هنوز ظرف غذا پر بود!
حضرت فاطمه(علیهاالسلام) مىگوید: من از آن براى تمام همسایگان فرستادم و خدا در آن بركت و خیر زیادى قرار داد.
و این نمونهاى از كرامات آن بانوى بزرگوار بود.
برگرفته از کتاب برترین بانوى جهان فاطمه زهرا(علیهاالسلام)، آیة الله مكارم شیرازى .