آموزش وبلاگ
تفاوت وبلاگ و سایت :
1. ایجاد یک وبلاگ احتیاج به تخصص و دانش خاصی ندارد و همین امر باعث شده است که افراد زیادی به وبلاگ نویسی روی بیاورند.
2. رایگان بودن ایجاد و استفاده از وبلاگ ها
3. پویا بودن وبلاگ ها ،بر خلاف اکثر سایت ها که ماهیتی ایستا دارند و معمولا به سرعت تغیر نمی کنند یا اگر تغیر کنند، بخش کوچکی از آنها تغییر می کند اگر پس از ده روز به یک وبلاگ فعال مراجعه کنید، ممکن است اثری از نوشته های قبلی نبینید زیرا وبلاگ ها ماهیتی پویا دارند.
· وبلاگ چیست؟
وبلاگ (Weblog) ترکیبی است از دو کلمه web به معنای شبکه جهانی و log به معنای گزارش روزانه و به یادداشتهائی گفته می شود که توسط یک یا چند نفر بصورت روزانه، هفتگی یا گاه به گاه نوشته شده و در عرصه اینترنت قرار می گیرد. هر فردی میتواند با دسترسی به اینترنت مطالبش را بطور رایگان در یک وبلاگ قرار دهد و افراد دیگر در مورد مطالب وی نظر دهند .
چگونه یک وبلاگ بسازیم
روش های متعددی برای ساخت وبلاگ وجود دارد. ما میتوانیم برای ایجاد وبلاگ از خدمات مجانی سایت های سرویس دهندهوبلاگاستفاده کنیم و یا فضا و دامین برای خود خریداری کرده و این کار را روی سایت اختصاصی خود انجام دهیم.
معروفترین سرویسها ی رایگان :
1. بلاگر http://www.blogger.com
2. پرشین بلاگ http://www.persianblog.com
3. بلاگفا www.blogfa.com
4. بلاگ اسکای http://www.blogsky.com
سرویس سایت blogger دو نوع سرویس رایگان و سرویس پولی دارد. که در سرویس رایگان تبلیغات سایت در بالای وبلاگ ما نمایش داده می شود و در سرویس پولی یا blogger pro تبلیغی نمایش داده نمی شود و امکانات آن از سرویس مجانی بیشتر است .
● ثبت نام در پرشین بلاگ
ثبت وبلاگ در سایت پرشین بلاگ بسیار ساده است.
1. به آدرس http://www.persianblog.com بروید.
2. روی لینک ایجاد وبلاگ کلیک کنید.
3. در صفحه عضویت باید فرم ثبت نام را پر کنید.
4. کادر کنار توافقنامه پرشین بلاگ را علامت دار کنید و دکمه ی ثبت نام را کلیک کنید.
اگر همه چیز درست باشد و اگر شناسه کاربری قبلا توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد، شما به صفحه خوشامدگوئی وارد می شوید در غیر این صورت باید مراحل قبل را مجددا تکرار کنید.
در صفحه ی جدید: در قسمت تیتر وبلاگ ، عنوانی را برای وبلاگتان وارد کنید.و در کادر آدرس وبلاگ ،آدرسی برای وبلاگتان وارد کنید.این آدرس نباید قبلا ثبت شده باشد .روی دکمه ی ایجاد وبلاگ کلیک کنید.
در قسمت بعد باید یک قالب جدید برای وبلاگ انتخاب کنیم که بعدا نیز قابل تغییر است و با کلیک
روی دکمه ی پیش نمایش می توانید قبل از انتخاب وبلاگ را با قالب انتخابی ببینید.
ارسال یادداشت جدید:در این قسمت یک صفحه ویرایشی شبیه به برنامه Word می بینید. در بخش عنوان، عنوان یادداشت و در کادر اصلی نیز متن یادداشت خود را بنویسید. سپس دکمه انتشار را کلیک کنید و برای دیدن وبلاگ خود روی لینک مشاهده وبلاگ کلیک کنید.
در ویرایشگر پرشین بلاگ میتوانیم لینک ایجاد کنیم .برای اینکار کافیست متن مورد نظر را انتخاب کنید و دکمه insert or edit hyperlink را در بالای صفحه کلیک کنید. در بخش آدرس، آدرس کامل صفحه مورد نظر را وارد کنید. در کادر پنجره اگرعبارت "نمایش در یک پنجره جدید"را انتخاب کنید، صفحه مورد نظر در یک پنجره جدید باز می شود. دکمه قبول را کلیک کنید. دکمه Remove hyperlink برای برداشتن لینک از روی متن انتخاب شده است.
افزودن عکس به یادداشت
به علت این که عکس ها فضای زیادی روی اینترنت اشغال می کنند، پرشین بلاگ و بقیه خدمات دهنده های وبلاگ به شما اجازه نمی دهند که روی فضای وبلاگ خود عکس ارسال کنید. عکس هائی که میخواهید به یادداشت هایتان اضافه کنید، یا روی اینترنت هستند و
یا روی کامپیوتر شخصی شما. اگر عکس مورد نظر روی یک سایت اینترنتی باشد، کافی است روی آن راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید. اکنون تمام عبارتی را که مقابل عنوان Address قرار دارد با ماوس به دقت انتخاب کنید و آن را کپی کنید. حالا به صفحه یادداشتها بروید. در مکان مناسب کلیک کنید. سپس روی گزینه Insert Image کلیک کنید و آدرس کپی شده را در کادر (آدرس تصویر) Paste کنید. سپس دکمه قبول را کلیک کنید. با این کار عکس مورد نظر به یادداشتتان افزوده می شود. (برای فایلهای Animated gif نیز میتوانید همین کار را انجام دهید). اما اگر عکس روی کامپیوترتان باشد. کار کمی مشکل تر می شود. در این حالت ابتدا باید عکس را روی اینترنت بفرستید یا اصطلاحاً Upload کنید. پس از آن بقیه کار به همین صورت انجام می شود.
ارسال عکس به اینترنت
برای اینکه عکسهای خود را روی اینترنت بصورت آنلاین در اختیار داشته باشید. ابتدا باید فضائی روی اینترنت داشته باشید تا بتوانید عکسهای خودتان را روی آن فضا قرار دهید. در اینترنت سایت های زیادی هستند که فضای رایگان در اختیار شما قرار می دهند. شما میتوانید عکسهای خود را روی این فضای رایگان قرار داده و سپس به روشی که گفته شد، عکس را در وبلاگ خود قرار دهید. آدرس 4 سایت که آپلود رایگان انجام می دهد در زیر معرفی شده است ولی تعداد سایتهای آپلود عکس زیاد است.
http://upload1.imgdl.ir/index.php
http://upload4pic.co.cc
http://www.pic.iran-forum.ir
http://up.iranblog.com
بعد از ورود به سایت کافیست از قسمت Browse فایل تصویری موجود در رایانه تان را انتخاب کنید. و روی دکمه ی Upload کلیک کنید. عکس Upload می شود و به شما آدرسی می دهد که دآدرس اینترنتی عکستان می باشد.از این پس هر گاه روی تصویرمان در اینترنت کلیک راست کنیم و گزینه ی Properties را انتخاب کنیم ، این آدرس را می بینیم.
تغییر قالب وبلاگ :
برای ایجاد هر تغییری در شکل ظاهری وبلاگتان باید قالب آن را تغیر دهید. ممکن است هیچ کدام از قالب های آماده موجود نظر شما را جلب نکند، یا این که بخواهید لینک سایت ها و وبلاگ های دیگر را به وبلاگتان اضافه کنید و یا تغیرات دیگری در آن بدهید. برای انجام این کارها باید قالب وبلاگتان را تغیر دهید. برای ایجاد تغیرات در وبلاگ باید کمی با زبان html آشنا باشید. ولی اگر html بلد نیستید هم نگران نباشید. برنامه Microsoft FrontPage به سادگی مشکلات شما را حل می کند. برای ایجاد تغیرات ابتدا به بخش ویرایش قالب بروید. اینجا می توانید کدهای html قالب وبلاگ خود را ببینید. همه کدها را به کمک ماوس یا با زدن دکمه های ctrl+A انتخاب کنید و در حافظه موقت کپی کنید. سپس در فرانت پیج یک صفحه جدید باز کنید (ctrl+N) . با کلیک روی گزینه html در پائین صفحه به حالت html بروید. اینجا تمام کدهای موجود را پاک کنید و کدهائی را که کپی کرده بودید اینجا paste کنید. اکنون به حالت نرمال برگردید. اگر این مراحل را درست انجام داده باشید، اینجا می توانید قالب وبلاگ خود را مشاهده کنید. مزیت فرانت پیج نسبت به html این است که میتوانید مشخص کنید که لینک یا تصویر مورد نظر شما دقیقا در چه مکانی ظاهر شود. همچنین می توانید بلافاصله به حالت preview رفته و تغییرات ایجاد شده را ببینید. پس از انجام تغییرات ، به حالت html بروید. همه کدها را کپی کنید. به بخش ویرایش قالب وبلاگتان بروید. کدهای قبلی را پاک کرده و کد های جدید را جایگزین آنها کنید. دکمه ثبت را کلیک کنید و در کادر هشدار، ok را کلیک کنید.
در پایان دکمه بازسازی وبلاگ را کلیک کنید.
با این روش شما می توانید قالب وبلاگ خود را تغییر دهید. اما ببینیم چگونه می توان هر یک از این تغیرات را ایجاد کرد.
افزودن موزیک به وبلاگ
ما دو نوع موزیک می توانیم در وبلاگمان قرار دهیم. یکی موزیکی که موزیک زمینه خوانده می شود و به محض لود شدن وبلاگ
پخش می شود و نوع دیگر موزیکی است که بصورت plugin در وبلاگ قرار می گیرد. برای هر دو نوع، یا آن موزیک روی یکی از سایت ها وجود دارد و یا این که ما باید موزیک مورد نظرمان را آن لاین کنیم. یعنی به فضائی که قبلا در اینترنت گرفته ایم ارسال کنیم. ارسال موزیک با ارسال عکس تفاوت چندانی ندارد.
مکانی که این کد ها را کپی می کنید چندان مهم نیست.
تبدیل اسلاید به عکس
اگر می خواهید یک اسلاید از ارائه در Power Point را برای کسی ارسال کنید و یا در یک فایل Word نشان دهید می توانید آن را تبدیل به عکس نمایید. برای این کار روی اسلایدی بروید که می خواهید آن را تبدیل به عکس نمایید، در منوی View بر روی Note Page کلیک کنید . اسلاید به صورت یک عکس نمایش داده خواهد شد . بر روی آن کلیک راست کرده و سپس Copy را انتخاب کنید. حال می توانید اسلاید مورد نظر خود را در هر یک از برنامه های آفیس به صورت عکس Paste کنید.
معرفی وبلاگ در گوگل
ابتدا وارد سایت معروف زیر شوید:
http://www.google.com/addurl
سپس در این صفحه آدرس وبلاگ دقیق وبلاگ خود را در بخش URL و در بخش Comments هم یک متن توضیحی مثلا میتوانید عنوان انگلیسی یا موضوع وبلاگ خود را(ترجیحا به انگلیسی) بنویسد و در نهایت کد نمایش داده شده در تصویر را وارد و دکمه Add URL را بزنید.
گوگل در پانزده روز (یا حتی یک ماه) آینده وبلاگ شما را بررسی و به بانک اطلاعات خود اضافه میکند. توجه داشته باشید حتما وبلاگ خود را زمانی به گوگل معرفی کنید که وبلاگ شما دارای مطالب متعددی باشد (مثلا بیش از پنچ یا حتی ده مطلب در وبلاگ نوشته شده باشد) چرا که در چنین حالتی علاوه بر اینکه احتمال درج شما در بانک اطلاعات گوگل بیشتر خواهد شد امتیاز بهتری را نیز در این جستجوگر کسب خواهید کرد.