0

آموزش بدنسازی و پرورش اندام

 
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

آشنایی با تیپ های بدنی در بدنسازی

آشنایی با تیپ های بدنی در بدنسازی

تاريخچه

در سال 1940 ميلادی شخصی بنام دکتر ويليام اچ شلدون ، تئوری سوماتيپها را مطرح نمود . در اين تئوری افراد دارای 3 نوع بدن بودند :

اندومورف : افرادی که چربی بيشتری داشته و سنگينتر هستند

مزومورف : افرادی با عضلات ورزيده و ساختمان عضلانی مناسب

اکتومورف : افرادی که فاقد چربی می باشند

اندومورف
این تیپ بدنی غالباً دارای استخوان بندی درشت بوده و به اصطلاح چربی دوست می باشند و معمولاً باید از احتمال افزایش چربی نگران باشند و مرتباً باید از رژیم های غذایی کم چرب استفاده نمایند.
تمرینات این دسته بیشتر باید برای بدست آوردن بدنی عضلانی و کم چربی باشد.جهت رسیدن به این منظور باید متابولیسم این افراد افزایش یافته ، از وزنه های متعادل استفاده نموده و نمرینات را با سرعت ببیشتری انجام دهند (با استراحت کم ).این افراد باید سطح کالری دریافتی خود را افزایش دهند و البته بدون گرسنگی کشیدن.بطور مرتب از وعده های کم حجم و کم کالری استفاده نمایند.
قند و شکر و شیرینی جات - نوشابه - تنقلات - کله پاچه - غذاهای سرخ شده و فست فود ها و غذاهایی از این قبیل به هیچ عنوان برای این دسته توصیه نمی شود.
در کنارورزش و تمرینات با وزنه از تمرینات هوازی به هیچ وجه غافل نشوید و سعی کنید در هر هفته زمان تمرینات هوازی را افزایش دهید. مکملهایی که برای این دسته توصیه می شود عبارتند از: آمینواسیدها - آمینواسیدهای شاخه ای (BCAA) - گلوتامین - پودرهای کم کربوهیدرات و پروتئین بالا (وی) - چربی سوزهای گیاهی و آرژنین

خصوصیات این افراد

1- بدنهای لخت
2- دارای عضلات و بدن شل
3- عضلات کم رشد
4- فرم بدنی دایره شکل
5- به سختی وزن کم می کنند
6- عموماً عضلاتشان به راحتی افزایش می یابد

 

مزومورف
دارای بدنی عضلانی و متعادل و طبیعی می باشند.برای حفظ عضلات و بهتر شدن  باید تمرینات و تغذیه مناسب خود را داشته باشند. تمرینات این دسته معمولاً می تواند بهتر و سخت تر و طولانی تر از بدنهای اکتومورف (لاغر و استخوانی) باشد ولی باید دقت شود که بیش از انداره معمول و ساعت های طولانی تمرین نداشته باشند در غیر اینصورت احتمال افت زیاد می باشد.از وزنه های متعادل و یا سنگین با حفظ ریتم ضربان قلب استفاده شده و از استراحتهای طولانی مابین ستها پرهیز شود.
این افراد به راحتی می توانند عضلات خود را افزایش دهند. در مورد ورزش های هوازی نیز توصیه می شود بیشتر به صورت لذت بردن از آن باشد و احتیاجی به این نیست که بیش از حد استفاده شود.مکمل هایی که توصیه می شود عبارتند از : پودرهایی که درصد پروتئین و کربوهیدرات آن متعادل می باشند. کراتین - گلوتامین - آمینواسیدها - مکمل های کربوهیدراتی - کراتین های ترکیبی و مکملهایی از این قبیل می باشند.بطور خلاصه این افراد ویژگیهای زیر را دارا هستند:
1- بدنی نسبتاً خوش فرم
2- عضلات سخت
3- بدنی عضلانی
4- مستطیل شکل و چهارشانه(خانم ها معمولاً به شکل ساعت شنی)
5- پوستی کشیده و سفت
6- افزایش و کاهش وزن به راحتی انجام می شود
7- عضلاتشان به راحتی رشد می کند

 

اکتومورف

افرادی هستند که عموماً دارای بدنهای لاغر و استخوانی و ریزعضله می باشند. بیشتر برای داشتن بدنی خوب باید تلاش داشته باشند که وزن خود را افزایش دهند چون معمولاً این افراد دارای کمبود وزن می باشند.از تمرینات وزنه باید خیلی زیاد و طولانی استفاده نکنند.وعده های غذایی این افراد باید پرکالری باشند اما با رعایت این نکته که غذاهای با کیفیت و با ارزش استفاده شود.اگر به دنبال افزایش وزن هستند باید مقدار کالری دریافتی خود را افزایش دهند.ورزش هوازی باید در پایین ترین سطح ممکن انجام شود.مکمل های این افراد می تواند پودرهای پرکربوهیدرات - پروهورمونها - کراتین - گلوتامین باشند.بطور خلاصه می توان این افراد را اینگونه معرفی کرد:

 

1- ضعیف و نازک

 

2- لاغر

 

3- سینه های تخت و خوابیده

 

4- به سختی افزایش وزن دارند

 

5- سرهای بزرگتر از بدن

 

6- شانه های خمیده

 

7- عضلاتی ریز

 

8- بلند و باریک

دوشنبه 16 خرداد 1390  1:35 AM
تشکرات از این پست
majidaroma
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

با دکستر جکسون قهرمان بدنسازی آشنا شوید

با دکستر جکسون قهرمان بدنسازی آشنا شوید

دکستر جکسون در 26 نوامبر سال 1969 متولد شد . دکستر ورزشکار حرفه ای فدراسیون بین المللی بدنسازی است .


دکستر اولین بار در سال 1992 در مسابقه قهرمانی کمیته ملی بدن سازی در ایالت جنوبی شرکت کرد و در ان مسابقه سوم شد . اولین مسابقات ارنولد کلاسیک ، شب قهرمانان فدراسیون بین المللی و مسترالمپیای او همه در سال 1999 بود و در ان مسابقات بترتیب رتبه های هفتم ، سوم و نهم را کسب کرد . او اخیراً در رقابت در مسترالمپیای 2007 توانست مقام سوم را بعد از رونی کلمن کسب کند ، اما برخی از کارشناسان می گویند که او لایق مقام اول و دوم در این مسابقات بود . به هر حال او ورزشکار بسیار قوی ای است که در نگه داشتن وزن خود و حجم دهی به عضلاتش با تفکر بسیار عمل کرده و به درجه بالایی رسیده است . دکستر در میان بدنسازان دیگر از تناسب اندام و بدن خوش ترکیب خوبی برخوردار است و بارها عکس های بدن عضلانی او عکس صفحه اول مجله Muscular Development بوده است . او هم اکنون در ایالت جک اسنوویل فلوریدا امریکا زندگی می کند

اطلاعات شخصی 

نام : دکستر جکسون Dexter Jackson
نام مستعار : The Blade (شمشیر)
محل سکونت : ایالت فلوریدا ، جک اسنوویل ؛ ایالات متحده امریکا
تاریخ تولد : 26 نوامبر سال 1969
قد : 5 فوت و 6 اینچ (168سانتی متر)
وزن عادی : 235 پوند (107کیلوگرم)
وزن مسابقه : 215 پوند (98 کیلوگرم)

عـنـاویـن

مسترالمپیای 2007 - سوم
ارنولد کلاسیک 2007 – دوم
مسترالمپیای 2006 – چهارم
ارنولد کلاسیک 2006 – اول
مسابقه حرفه ای سن فرانسیسکو 2005 – دوم
ارنولد کلاسیک 2005 – اول
مسابقه حرفه ای سن فرانسیسکو 2004- اول
مسترالمپیای 2004 – چهارم
مسابقه حرفه ای ایرنمن 2004 – اول
جایزه بزرگ استرالیا 2004 – اول
ارنولد کلاسیک 2004 – سوم
مسابقه حرفه ای نمایش قدرت 2003 – اول
مسابقه حرفه ای سن فرانسیسکو 2003 – سوم
مسترالمپیای 2003 – سوم
مسابقه حرفه ای نهایت قدرت 2003 – سوم
ارنولد کلاسیک 2003 – چهارم
مسابقه حرفه ای نمایش قدرت 2002 – ششم
مسابقه حرفه ای سن فرانسیسکو 2002 – سوم
مسترالمپیای 2002 – چهارم
جایزه بزرگ هلند 2002 – سوم
جایزه بزرگ انگلستان 2002 – اول
جایزه بزرگ استرالیا 2002 – دوم
ارنولد کلاسیک 2002 – سوم
مسابقه حرفه ای تورنتو 2001 – دوم
مسترالمپیای 2001 – هشتم
شب قهرمانان 2001 – دوم
جایزه بزرگ هانگاری 2001 – سوم
جایزه بزرگ انگلستان 2001 - چهارم
جایزه بزرگ استرالیا 2001 – سوم
ارنولد کلاسیک 2001 – پنجم
مسابقه حرفه ای تورنتو 2000 – دوم
مسترالمپیای 2000 – نهم
شب قهرمانان 2000 – هشتم
مسابقه حرفه ای ایرنمن 2000 – سوم
جایزه بزرگ هانگاری 2000 – دوم
ارنولد کلاسیک 2000 – پنجم
مسابقه حرفه ای جهانی 1999 – چهارم
مسترالمپیای 1999 – نهم
شب قهرمانان 1999 – سوم
جایزه بزرگ انگلستان 1999 – چهارم
ارنولد کلاسیک 1999 – هفتم
مسابقه امریکای جنوبی و قهرمانی سنگین وزن 1998 – اول
مسابقه کمیته بین المللی بدنسازی و قهرمانی سنگین وزن 1996 – ششم
مسابقه کمیته ملی بدنسازی امریکا و قهرمانی سنگین وزن 1995 – اول
مسابقه کمیته ملی بدنسازی ایالت جنوبی و قهرمانی سبک وزن 1992 - سوم

دوشنبه 16 خرداد 1390  1:35 AM
تشکرات از این پست
majidaroma
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

روشهای ارزیابی فیزیک یک ورزشکار پرورش اندام

روشهای ارزیابی فیزیک یک ورزشکار پرورش اندام

در بررسی فیزیک یک ورزشکار داور باید با استفاده از یک روش متداول بتواند به شناخت جامعی از فیزیک ورزشکار دست یابد ...

روشهای ارزیابی فیزیک یک ورزشکار پرورش اندام

 به هنگام ارزیابی فیگورهای اجباری داور ابتدا باید گروه های عضلانی اصلی را در نظر بگیرد. سپس به بررسی فیزیک کلی ورزشکار بپردازد و این مرحله را با ارزیابی قسمتهای مختلف بدن شامل گروه های عضلانی بالا تنه ، حجم عضلات ، توازن عضلانی ( بالانس فیزیکی ) ، تراکم عضلانی و ظاهر آن شروع می نماید . ارزیابی قسمتهای بدن از بالا به پایین باید از ناحیه سرآغاز سپس گردن ، شانه ها ، عضلات سینه ، کلیه عضلات دست ، قسمت فوقانی عضلات سینه ، اتصال ناحیه شانه و سینه ، عضلات شکم ،مچ دست ، ران و به ساق پا ختم گردد . به همین روش برای قسمت های پشت بدن شامل عضلات تراپز ، گرد پشتی ، تحت خاری ، عضلات صاف کنندۀ ستون فقرات ، گلات ، گروه عضلات دوسر پشت ران ، ساق پا و خود پا عمل میگردد. بررسی کلی و موشکافانه باید در هنگام انجام رقابت صورت پذیرد که این کار داوران را قادر می سازد تا شکل و حجم عضلات را به خوبی مقایسه نمایند و میزان رشد متعادل ورزشکار را بررسی نمایند . در بررسی فیگورهای اجباری باید از توجه افراطی به آنها خودداری گردد ، زیرا این امر داوران را قادر می سازد تا میزان برتری یک ورزشکار از لحاظ حجم عضله و توازن عضلانی نسبت به سایر ورزشکاران را تعیین نماید .


فیگورهای اجباری مردان


1. جفت بازو از روبرو

در مقابل داوران بایستید به گونه ای که پاها در یک خط باشد و کمی از هم فاصله داشته باشند ، دو دست را تا سرشانه های خود بلند کرده و آنها را از آرنج خم نمایید . دستها باید به سمت پایین مشت گردند بگونه ای که باعث انقباض عضلات جلوبازو و ساعد گردد ، چراکه این گروه از عضلات در ارزیابی این فیگور نقش بسیار مهم و حیاتی ایفا می کنند ، بعلاوه سعی کنید تا جای ممکن ، در هنگام بررسی بدنی کلی توسط داور ، عضلات بیشتری را منقبض نمایید .
داور ابتدا باید عضلات جلوبازو را بررسی کند و رشد بیشینه آنها را در نظر بگیرد و در این بررسی نباید قسمتهای عقب و جلوی عضلات جلوبازو خط دار باشد و سپس به بررسی رشد عضلات ساعد - عضلات سینه - دلتوئید - و عضلات رابط بین سینه و سرشانه - عضلات شکمی - ران و ساق پا بپردازد.
داور باید همچنین حجم و شکل عضله و تعادل کلی ورزشکار را نیز در نظر بگیرد.


2. زیربغل از روبرو
در حالت ایستاده در مقابل داوران ، پاهای خود را کمی از هم باز کنید ، در این وضعیت دستهای خود را در حالت باز یا گره کرده روی کمر یا عضلات مورب شکم قرار داده و عضلات زیربغل را نمایش دهید ، همزمان باید سعی کنید تا جای ممکن عضلات قسمت جلوی بدن را منقبض نمائید .
برجسته کردن فیگور تنه به منظور نشان دادن قسمت داخلی عضلات چهار سر ران اکیدا ممنوع می باشد .
داور باید ابتدا ببیند که ورزشکار می تواند به خوبی کشش عضلات زیر بغل را به نمایش بگذارد و در نتیجه بدن خود را به شکل در آورد سپس به بررسی ورزشکار از سر تا نوک انگشتان پا می پردازد . برای این منظور ابتدا فیزیک عمومی فرد را بررسی می کند و سپس با دقت به مشاهده جزئیات مختلف گروه های عضلانی می پردازد.


3. قفسه سینه و بازو از پهلو
ورزشکار هر طرف از بدن خود را بدلخواه برای بهتر نشان دادن دست می تواند انتخاب کند . او می تواند با سمت چپ یا راستش در مقابل داور بایستد و دستش را با زاویه قائمه در نزدیک داوران خم کند به گونه ای که یکی از دستها مشت شده و دست دیگر مچ دست مشت شده را بگیرد . پائی که نزدیک داوران است باید از زانو خم شود و فرد با نوک انگشت پا بایستد . سپس ورزشکار سینه خود را فراخ کرده و با فشار دست خم شده به سمت بالا ماهیچه دو سر را تا جای ممکن منقبض می نماید . سپس عضلات ران بویژه گروه عضلات دو سر را منقبض کرده و با فشار بر روی نوک پنجه عضلات منقبض شده ساق پا را نمایش میدهد
داور باید توجه خاص نسبت به عضلات سینه و انحناء قفسه سینه ، عضلات دو سر ران و ساق پا داشته باشد و سپس به بررسی کلی ورزشکار بپردازد . در این فیگور داور می تواند به بررسی عضلات ران و ساق پا پرداخته و آنها را دسته بندی کند که این امر سبب می گردد تا امتیازدهی به ورزشکار با دقت بیشتری صورت بگیرد .


4. جفت بازو از پشت
در حالیکه پشتتان به سمت داوران است ، بایستید . دستها و مچهای خود را خم کرده و یک پای خود را عقب گذاشته و آن را بر روی پنجه پا قرار دهید . سپس عضلات دست و شانه و ران ، قسمت پائینی کمر و عضلات ساق پا را منقبض نمائید .
داور ابتدا باید به بررسی عضلات دست بپردازد و سپس فیزیک ورزشکار را از سر تا نوک پا بررسی نماید در این فیگور گروههای عضلانی زیادی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند که شامل عضلات گردن و دلتوئید ، عضله دو سر ، عضله سه سر ، عضلات ساعد ، تراپوزیوس ( عضله کول ) ، عضلات ستون فقرات ، عضلات راست کننده ستون فقرات ، عضلات دو سر ران ، ساق پا ، عضلات گرد پشتی می شوند . این فیگور معمولا بیشتر از سایر فیگورها داوران را در ارزیابی کیفی حجم عضله ای ورزشکاران و تعادل آنها یاری می کند .

 

 

 


5. زیر بغل از پشت
پشت به داور بایستید و دستهای خود را روی کمر قرار دهید. دستها را از ناحیه آرنج کمی خم کنید ، یک پای خود را عقب کشیده و بر روی پنجه پا بایستید . سپس عضله زیر بغل خود را منقبض کرده و انقباض ساق پای خود را با فشار دادن پنجه های پا نمایش دهید . سعی کنید با نمایش ساق پای مخالف به داور در ارزیابی هر دو ساق پا کمک کنید . برجسته کردن فیگور تنه برای نمایش عضلات ناحیه باسن اکیداَ ممنوع می باشد .
داور باید کشش عضلات زیر بغل را به دقت بررسی کند و همچنین با بررسی حجم عضلانی ، ارزیابی کلی ورزشکار را به اتمام برساند.

 

 


6. پشت بازو از پهلو
ورزشکار هر طرف از بدن خود را به دلخواه برای بهتر نشان دادن بازو می تواند انتخاب کند . او می تواند با سمت چپ یا راستش در مقابل داوران بایستد و هر دو دستش را پشت سرش قرار دهد به گونه ای که انگشتان خود را در هم حلقه کرده و با یک دست مچ دست دیگر را بگیرد . پایی که در روبروی داوران قرار دارد باید از ناحیه زانو خم گردد و پای دیگر بطور کشیده بر روی زمین قرار بگیرد . او باید با اعمال فشار بر روی دست جلویی سبب انقباض عضلات سه سر گردد . همچنین باید سینه خود را بالا برده و عضلات شکم ، ران و ساق پا را منقبض نماید .
داور باید ابتدا به بررسی عضلات سه سر پشت بازو بپردازد و سپس فیزیک ورزشکار را از سر تا پا مورد ارزیابی قرار دهد . در این فیگور بهتر است داور عضلات ساق و ران را به ترتیب بررسی کند تا بتواند امتیاز دقیق تری برای ورزشکار در نظر بگیرد .

 

 


7. فیگور شکم و ران

ورزشکار با ایستادن در مقابل داوران هر دو دستش را پشت سر قرار داده و یک پای خود را جلو می گذارد. سپس عضلات شکم خود را منقبض می نماید . در همین زمان او باید عضلات پای جلویی خود را منقبض نماید .

 

داور سپس به بررسی عضلات شکم و ران پرداخته و با بررسی کلی ورزشکار ارزیابی خود را خاتمه می دهد .

دوشنبه 16 خرداد 1390  1:36 AM
تشکرات از این پست
majidaroma
saeedeh_cj
saeedeh_cj
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 351
محل سکونت : قم

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

مرسی واقعا فوق العاده است.

پنج شنبه 19 خرداد 1390  10:23 PM
تشکرات از این پست
majidaroma
mardedarya405
mardedarya405
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1390 
تعداد پست ها : 662
محل سکونت : سیستان وبلوچستان
جمعه 7 مرداد 1390  2:24 AM
تشکرات از این پست
majidaroma
majidaroma
majidaroma
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 15
محل سکونت : kerman

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

اسکات بهترین حرکت برای تقویت و حج عضلات ران می باشد ولی نباید از تاثیر با ارزش لانچ بر ران ها نیز غافل بود

شنبه 18 شهریور 1391  1:00 PM
تشکرات از این پست
majidaroma
majidaroma
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 15
محل سکونت : kerman

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

کربو هیدرات بنزین ماشین بدن

شنبه 18 شهریور 1391  1:03 PM
تشکرات از این پست
majidaroma
majidaroma
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 15
محل سکونت : kerman

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

لانچ نیز یکی از حرکات عالی است که خیلی کم در باشگاه ها دیده می شود 

شنبه 18 شهریور 1391  1:05 PM
تشکرات از این پست
majidaroma
majidaroma
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 15
محل سکونت : kerman

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

تمرینات شکم به صورت تعدا نیز خوب ان اما تمرینات به صورت زمانی نتیجه بهتری دارند به خصوص در تمرینات پشت سر هم

شنبه 18 شهریور 1391  1:08 PM
تشکرات از این پست
majidaroma
majidaroma
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 15
محل سکونت : kerman

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

در هر ورزشی تیپ بدنی خاص ان ورزش وجود دارد که یکی از روش های ان سوماتوتیپ است 

شنبه 18 شهریور 1391  1:09 PM
تشکرات از این پست
mahmoodsafari
mahmoodsafari
mahmoodsafari
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 7673
محل سکونت : کهگیلویه و بویراحمد

پاسخ به:آموزش بدنسازی و پرورش اندام

با سلام

ممنون از پستای جالبتون امیدوارم همچنان ادامه پیداکنه.

با تشکر

من آن گلبرگ مغرورم که می میرم زبی آبی  ،  ولی با منت و خواری پی شبنم نمی گردم

                          صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

یک شنبه 12 آذر 1391  12:21 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها