0

آموزش شمع سازی و شمع آرایی

 
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع قارچی

شمع مدل قارچ

ساختن مدل‌های زیبای شمع برای بچه‌ها با کمک و یاری بزرگتر‌ها زیبا و دل‌انگیز می‌باشند و حتی جوانان هم می‌توانند با آسایش کامل این شمع‌های زیبا را برای خود و هدیه به دوستان و آشنایانشان درست کنند و انواع درخت‌ها و گل‌ها و هر طرحی را که دوست دارند بسازند و آزمایش کنند.

شمع قارچي شكل

ساختن این شمع‌های جالب بسیار آسان می‌باشد و ابداً به آزمایش کردن و یا تمرین نیازی ندارید فقط سعی کنید که آنها را خیلی طبیعی بسازید تا زیباتر جلوه کنند.
▪ مواد و لوازم مورد نیاز
موم شمع سبز، قاشق، فیتیله به‌طول ۵/۲ سانتی‌متر، سوزن فیتیله، موم شمع آبی، مقداری موم شمع قرمز.
۱- حدود ۵ سانتی‌متر مربع از موم سبز را بردارید و تا نرم است با دستانتان آن‌را ورز دهید و بین دستانتان به‌شکل استوانه لوله کنید.
۲- ته استوانه را روی یک سطح صاف فشار دهید و مطمئن شوید که شمع راست قرار می‌گیرد، و زمانی‌که موم هنوز از حرارت دستانتان نرم است فیتیله را از ته شمع عبور دهید و همان‌طور فیتیله را با سوزن باقی بگذارید.
۳- در حدود ۵/۷ سانتی‌متر مربع از موم آبی را با قاشق بردارید و با دستانتان تا آن قابل انعطاف‌ است آن را ورز دهید و آن‌را به شکل نیمه سر قارچ فرم دهید.
۴- فیتیله بیرون آمده از موم سبز را از وسط سر قارچ عبور دهید.
۵- فیتیله را خوب بکشید و سرقارچ را روی ته آن محکم فشار دهید.
۶- از موم قرمز نقطه‌هائی روی قارچ بگذارید.
زمانی‌که هر قسمت قارچ را فرم می‌دهید فیتیله را خیلی سریع تا موم هنوز نرم است از آن عبور دهید، و گرنه موم سفت و سخت شده و عبور دادن فیتیله مشکل می‌شود

شنبه 14 خرداد 1390  8:36 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

روش ذوب كردن موم برای شمع

روش ذوب كردن موم

ذوب کردن موم تقریباً از ۱ و ۲/۱ تا ۴ ساعت طول می‌کشد و بستگی به اندازه ظرف مورد نظر و درجه حرارت دارد.

- مواد و وسایل لازم
دو عدد ظرف یکی بزرگتر برای جوش آوردن آب و دیگری کوچک برای ذوب کردن موم که داخل ظرف اول قرار می‌گیرد، چکش، اجاق خوراک‌پزی یا هر وسیله گرم کننده دیگر، قالب، یا ظرف مورد نظر برای شمع، پیچ‌گوشتی، دماسنج، آب
- روش کار
۱. مقدار مومی را که باری (قالب، ظرف شمع) لازم دارید به این ترتیب اندازه بگیرید قالب یا ظرف مورد نظر را پر از آب کنید و آن را اندازه بگیرید. سپس ظرف را خالی کنید و خوب خشک کنید.
۲. موم را به وسیله چکش و پیچ‌گوشتی به تکه‌های کوچک خرد کنید.
۳. تکه‌های موم را داخل ظرف کوچک‌تر که برای ذوب موم در نظر گرفته‌اید قرار دهید.
۴. ظرف زیری را از آب پر کنید (طوری که وقتی ظرف دوم را داخل آن قرار می‌دهید تا نیمه بدنه آن را از آب گیرد)
۵. ظرف را روی حرارت قرار دهید. و دقت کنید که آب ظرف تمام نشود. دماسنج را داخل ظرفی که موم را در آن ذوب می‌کنید قرار دهید و دقت کنید که دماسنج با ته ظرف تماس نداشته باشد.
۶. درجه حرارت را به حد متوسط آورید و اگر آب شروع به تند و سریع جوشیدن کرد درجه حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد و آب به داخل ظرفی که موم را در آن ذوب می‌کنید پاشیده نشود. دقت کنید حرارت را زیاد کم نکنید چون در این‌صورت دقیق نگه داشتن درجه دماسنج برای شما دشوار می‌باشد.
۷. بعد از این‌موم ذوب شد و درجه دماسنج به حد مطلوب رسید، (اگر لازم است) سفت‌کننده را اضافه کنید و رنگ، و عطر را هم اضافه کنید. و با اضافه کردن این عناصر ممکن است که درجه حرارت پائین آید، دقت کنید که حرارت موم را به درجه مورد نظر برگردانید.
۸. شمع مورد نظر خود را درست کنید، قسمت ساخت شمع‌ها را ببینید و روش ساخت شمع‌ها را طبق توضیحات داده شده هر شمع بکار ببرید.

شنبه 14 خرداد 1390  8:36 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع ژله‌ای ستاره ای

شمع ژله‌ای ستاره برفی

● مواد و لوازم مورد نیاز
- ظرف شیشه‌ای
- قابلمه
- دماسنج گیره‌دار
- موم ژله‌ای شمع
- شفاف‌کننده قوس و قزح مخصوص ژل
- قاشق فلزی
- فتیله
- رویان
- ستاره تکه‌دوزی‌شده روی رویان
- چسب داغ و نوار چسب
● روش ساخت:
۱. قابلمه را روی حرارت پائین قرار دهید و به مقدار کافی ژل را برای پر کردن ظرف داخل قابلمه بریزید و ذوب کنید، دماسنج را به بدنه قابلمه وصل کنید (دقت کنید که روی بسته‌های ژل میزان درجه حرارت داده شده) بنابراین ژل را تا همین درجه حرارت دهید، و سعی کنید که ژل زیاد داغ نشود.
۲. به اندازه یک نوک قاشق چایخوری از شفاف‌کننده قوس و قزحی ژل به ژل اضافه کنید. با قاشق فلزی آرام آرام هم بزنید تا رنگ ژل برفی و مات شود. سپس آن را داخل ظرف بریزید.
۳. وقتی ژل تقریباً سرد شد، فتیله را قرار دهید.
۴. وقتی ژل کاملاً سرد شد ستاره را روی روبان بچسبانید و سپس روبان را اطراف ظرف تقریباً در وسط وصل کنید.
▪ نکته طرح:
اگر برای جشن‌های خود شمع‌های ژله‌ای را در یک گروه چندتائی در اندازه‌ها و رنگ‌های سایه روشن مختلف بسازید. بسیار زیبا و جالب می‌باشند

شنبه 14 خرداد 1390  8:37 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع مایع

شمع مایع

شمع مایع

سایل لازم:
- پارافین مایع
- آب
- گلیسیرین
- رنگ پودری پارچه
- لوازم تزیینی
- لیوان پایه بلند
- طلق
- فتیله
مراحل انجام كار:
۱- عروسك و یا هر وسیله تزیینی دیگری را كه در اختیار دارید ته ظرف قرار دهید (سعی كنید كه از اشیای سبك و پلاستیكی استفاده نكنید.)
۲- روی عروسك را با گلیسیرین بپوشانید، به طوری كه سه چهارم ظرف با گلیسیرین پر شود.
۳- یك چهارم استكان آب را با مقدار بسیار كمی از رنگ پودری پارچه مخلوط كنید و روی گلیسیرین بریزید( به ارتفاع ۲ سانتی متر)
۴- مقداری پارافین مایع را روی آب بریزید ( به ارتفاع ۱ سانت) سپس فتیله را روی شمع قرار دهید.

شنبه 14 خرداد 1390  8:37 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع‌های شناور

شمع‌های شناور

شمع شناور

شمع‌های شناور در قالب‌های پهن و کم‌عمق قالب‌گیری می‌شوند این همان چیزی است که باعث شناوری آنها می‌شود. قالب‌های کیک و شکلات برای این نوع شمع‌ها مناسب می‌باشند.
مواد و وسایل موردنیاز:
- مواد و وسایل موردنیاز ذوب
- مواد و وسایل شمع‌های قالبی
- سوزن بزرگ با سوراخی درشت (اگر از قالب‌های شیرینی استفاده می‌کنید).
- قالب که اندازه آن پهن‌تر از ارتفاع باشد.
- چاقو
- انبردست
فتیله: مخصوص شمع شناور آماده شده
● روش ساخت
۱. مقدار موم مورد نیاز را حساب کنید و با مراجعه به توضیحات مربوط به ذوب موم آن را ذوب کنید.
۲. فتیله را ۸/۳ سانتی‌متر بلندتر از ارتفاع قالب ببرید. یک انتهاء فتیله را در سوراخ نگهدارنده فتیله قرار دهید و با انبردست محکم کنید و مطمئن شوید که فتیله محکم شود.
۳. قبل از اینکه قالب را با روغن مایع چرب کنید آن را خوب تمیز کرده و کاملاً خشک نمائید نگهدارنده فتیله را در اینجا ببینید، فتیله را در نگهدارنده قرار دهید و آن را در مرکز ته هر قالب قرار دهید و با قدت موم ذوب شده را تا ۳/۱ سانتی‌متر مانده به لبه قالب بریزید و به آرامی اطراف بدنه قالب را ضربه بزنید تا حباب‌ها و هوای داخل موم خارج شوند.
۴. ماهی‌تابه پهن و کم‌عمق را آب کنید و قالب‌ها را داخل آب قرار دهید تا سرد شوند، و اگر لازم بود روی قالب‌ها را یک چیز سنگین قرار دهید تا در آب برگردانده نشوند.
۵. مرحله ۱۱ - ۱۲ شمع‌های قالبی را در مبحث (نکات مهم برای شمع‌های قالبی) دنبال کنید، فقط در اینجا به خاطر کوچکی شمع یک بار دوباره پر کردن کافی می‌باشد. زمانی‌که شمع را دوباره پر می‌کنید دقت کنید که موم روی فتیله ریخته شود و آن را به خاطر اینکه راحت‌تر روشن شود و بسوزد بپوشاند.
۶. زمانی‌که موم کاملاً سرد شد قالب‌ها را از داخل ماهی‌تابه آب بردارید و آنها را برگردانید تا شمع‌ها از قالب‌ها جدا شوند. فتیله را به طول ۳/۱ سانتی‌متر قیچی کنید

شنبه 14 خرداد 1390  8:38 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع های قالبی

ساخت شمع‌های قالبی

بیشتر افرادی که به شمع‌سازی علاقه دارند از قالب‌های آماده و مختلف برای ساخت شمع‌های خود استفاده می‌کنند.
▪ قالب‌های شمع‌سازی
در شکل و اندازه‌های گوناگون از شکل‌های هندسی ساده تا شکل‌های میوه و گل‌ها در بازار موجود می‌باشد. قالب‌های شمع‌سازی ارزان می‌باشند و از آنها می‌توانید به مدت طولانی هر چقدر که بخواهید استفاده نمائید جنس آنها از فلز، پلاستیک، لاستیک یا اکرولیک می‌باشد. ظروف شیشه‌ای هم برای قالب مناسب می‌باشند اما از نظر قیمت گران می‌باشد چون برای بیرون آوردن شمع آن را باید بشکنید. بعضی از وسایل خانه از قبیل کارتن‌ها و ظروف دیگر همچنین آنهائی را که می‌توانید بکشید یا بتراشید و یا بشکنید می‌توانید برای قالب مورد استفاده قرار دهید.
برای مثال: لوازمی از قبیل شیشه‌های مربا و کمپوت قوطی شیر و آب میوه، ظروف گالوانیزه، فنجان‌های کاغذی و ظرف ماست و خامه برای قالب مناسب می‌باشند و شما مجبور نیستید که حتماً برای ساخت شمع قالب را خریداری نمائید.
▪ بتونه قالب
از چسب‌های قالب استفاده مجدد، چسبناک، مانند مواردی‌که برای ضد آب کردن قالب‌های آکرولیک به‌کار می‌رود ساخته می‌شود. آنها روی نوار فتیله در ته ظرف محکم فشار داده می‌شوند و اغلب می‌توانید برای محکم‌کردن فتیله در قالب از آن استفاده نمائید.
دقت کنید که خرده‌های بتونه را از روی فتیله بردارید حتی ذره‌های خیلی ریز را چون باعث می‌شود که فتیله خوب نسوزد.
توجه داشته باشید که برای بتونه کردن قالب از مقدار زیادی بتونه استفاده نمائید تا قالب به‌طور کامل ضد آب شود.

شنبه 14 خرداد 1390  8:38 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

ساخت شمع‌های قالبی

شمع‌های قالبی
ساختن شمع‌های قالبی یک ایده‌ٔ فوق‌العاده‌ای برای سازندگان شمع فراهم می‌کند قالب‌ها در همه شکل و اندازه در دسترس می‌باشند، از شکل‌های سادهٔ هندسی مانند هرم، استوانه و شکل‌های مکعب تا بیشتر شکل‌های تزئینی از قبیل میوه‌ها، سبزیجات و گل‌ها و آنها از پلاستیک، شیشه، فلز و لاستیک ساخته شده‌اند. به‌طور کلی آنها نسبتاً برای خرید ارزان می‌باشند و به‌‌اندازه کافی برای استفاده‌های متعدد ثابت و استوار می‌باشند با بیشتر قالب‌های سفت و محکم (به‌جز آنهائی که از لاستیک ساخته شده‌‌اند) حدود ۱۰ درصد اسید استیرین باید به موم اضافه شود تا میزان انقباضش را زیاد کند و این کمک می‌کند که شمع آسان‌تر از قالب جدا شود. چنانچه بیش از ۱۰ درصد از موم عسل استفاده می‌کنید چون به‌طور مخصوصی چسبنده می‌باشد باید اول داخل قالب‌های سفت را با کمی روغن مایع چرب کنید.
تذکری برای قالب‌گیری شمع‌ها: برای اندازه‌ گرفتن مقدار مومی که برای قالب‌‌گیری نیاز دارید، قالب را با آب پر کنید و آن‌را اندازه بگیرید، برای هر ۱۰۰ میلی‌لیتر آب شما به ۹۰ گرم موم سرد نیاز دارید. بیشتر شمع‌های قالب زده با یک فیتیله آماده شده و مطابق با اندازه شمع شروع شده و شما به فیتیله‌ای بلند در حدود ۵ سانتی‌متر بلندتر از شمع نیاز خواهید داشت. همیشه برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل قالب از خمیر بتونهٔ بیشتری استفاده نمائید. بعضی از قالب‌ها ته آنها به‌شکل مسطح یا صاف می‌باشند و کمک می‌کند که آنها به‌‌طور عمودی و محکم قرار بگیرند در حالی‌که بعضی نیاز به نگهدارنده دارند. قالب‌های لاستیکی و شیشه‌ای را که لبه دارند می‌توانید در یک جعبه مقوائی قرار دهید و به‌صورت عمودی نگه دارید تا آنجائی‌که ممکن است از حمام آب سرد برای سرد کردن استفاده کنید، این کار مدت سفت شدن را سریع‌تر می‌کند.
همچنین می‌‌توانید شمع‌ها را در درجه حرارت اتاق سرد کنید ولی سرد کردن به‌وسیلهٔ حمام آب سرد ظاهر آنها را بهتر جلوه می‌دهد. برای حمام آب سرد یک ظرف را که ته آن تراز باشد، انتخاب کنید و آن‌را تا یک سانتی‌متر بالای قالب وارونه شده از آب پر کنید همیشه ظرف را تا ارتفاع دقیق قبل از اینکه قالب را در آن قرار دهید پر نمائید.
▪ مواد و لوازم مورد نیاز
فیتیلهٔ آماده شده ، قالب، سوزن فیتیله، خمیر بتونه مخصوص قالب، اسید استیرین (به‌میزان ۱۰ درصد موم)، ظروف برای ذوب کردن به روش بن ماری، رنگ موم، قاشق یا یک چوب باریک برای هم زدن، موم پارافین، دماسنج مخصوص، کاسه یا یک ظرف سنگین برای نگه‌ٔاری قالب در آب (روی قالب قرار می‌دهند تا درست ثابت بماند)، سوزن، قیچی.
۱. فیتیلهٔ آماده شده را از سوراخ ته قالب عبور دهید و فیتیله را در وسط سوزن فیتیله گره بزنید و آن‌را در بالای قالب محکم قرار دهید. سپس انتهای دیگر فیتیله را (سمتی که باید روشن شود) طوری‌که آن سفت و محکم قرار بگیرد بکشید و مقدار فراوانی خمیر بتونه اطراف آن بگذاریدو آن‌را امتحان کنید و ببینید که قالب کاملاً غیر قابل عبور آب باشد.
۲. اسید استیرین را به روش بن ماری حل کنید. سپس رنگ را اضافه نمائید، تکه‌های رنگ را شکسته و آنها را هم بزنید تا به‌طور کامل حل شوند.
۳. پارافین را اضافه کنید و حل نمائید. درجهٔ حرارت را به‌وسیلهٔ دماسنج اندازه بگیرید و زمانی درجه حرارت موم به ۹۲ درجه سانتی‌گراد (۱۹۹ درجه فارنهایت) رسید آن را در وسط قالب بریزید، و دقت کنید که از موم به اطراف قالب پاشیده نشود و به فاصله ۱ سانتی‌متر از بالای قالب باقی بگذارید. وقتی که موم به‌مدت دو دقیقه خوب گرفته شد چند ضربه آهسته روی بدنه قالب بزنید تا هوا و حباب‌های هوا خارج شوند.
۴. ظرف را پر از آب کنید و آن‌را به اندازه کافی پر نمائید تا وقتی که قالب را در آب قرار می‌‌دهید تا یک سانتی‌متری لبه آن آب باشد و دقت کنید که در شمع آبی ریخته نشود. ظرف سنگینی را روی قالب قرار دهید تا از شناور شدن و واژگون شدن قالب جلوگیری کند و به مدت یک ساعت بگذارید بماند تا سرد شود.
۵. همان‌طور که موم خشک می‌شود، اطراف فیتیله کمی گود می‌شود. قالب را از حمام آب بیرون آورید و تمام ناحیهٔ فرو نشسته را با یک سوزن سوراخ سوراخ کنید و با دقت با مومی که در حرارت ۹۳ درجه سانتی‌گراد (۱۹۹ درجه فارنهایت) ذوب شده دوباره پر کنید و باید زمانی که این ناحیه یعنی اطراف فیتیله را با موم ذوب شده پر می‌کنید دقت نمائید به لبه‌های شمع موم ریخته نشود.
۶. موم را در حمام آب سرد قرار دهید و بگذارید تا به‌طور کامل بگیرد و سفت شود و سپس از آب خارج کنید. زمانی که خمیر بتونهٔ اطراف فیتیله را بر دارید شمع از قالب خارج می‌شود، با قیچی فیتیله را مرتب نمائید و سپس شمع را در روی یک ماهی‌تابهٔ داغ قرار دهید طوری‌که ته شمع صاف و تراز شود و فوری بردارید.
شمع‌های ستاره‌ای همانند جواهرات و شمع‌های استوانه‌ای با بدنه صاف را می‌بینید که ساختن آنها با کمی دقت بسیار راحت و آسان می‌باشد و قرار دادن آنها در یک گروه بسیار زیبا است. زمانی که موم را رنگ می‌کنید می‌توانی در انواع رنگ‌های فریبنده و جالب آنها را رنگ‌آمیزی کنید از قبیل نارنجی، ارغوانی پر رنگ، قرمز که وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند یک منظرهٔ جالب درست می‌کنند، حتی زمانی که ته شمع‌ها جامد و سفت می‌باشند بهتر است که آنها را در یک بشقاب یا ظرف زیبائی قرار دهید تا زمانی که آنها را روشن می‌کنید جالب‌تر به‌نظر آید

شنبه 14 خرداد 1390  8:39 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

ساخت شمع‌های پیچ

ساخت شمع‌های پیچ

شمع‌های پیچ همان شمع‌های غوطه‌ور شده می‌باشند که آنها را به طرح‌های پیچ فرم می‌دهید برای درست کردن شمع‌های پیچ ممکن است به کمی تمرین نیاز داشته باشید تا شمع‌هائی زیبا بسازید.
● مواد و لوازم مورد نیاز
▪ مواد و وسایل موردنیاز ذوب موم
▪ مواد و وسایل مورد نیاز شمع‌های غوطه‌ور
▪ چاقو
▪ وردنه
▪ قوطی بلند
▪ کاغذ مومی
● روش ساخت
۱. مقدار موم مورد نیاز را حساب کنید و طبق توضیحات ذوب موم در توضیحات قبل موم را ذوب کنید.
۲. شمع‌های غوطه‌ور را طبق توضیحات قبل بسازید.
۳. وقتی شمع در حال سرد شدن است و تا اندازه‌ای که کمی گرم باشد و هنوز قابل انعطاف باشد، آن را روی یک سطح تمیز و صاف که با کاغذ مومی پوشانده‌اید قرار دهید و با وردنه به ضخامت ۶/۰ سانتی‌متر پهن کنید و دقت کنید که فقط مرکز و وردنه بکشید نوک و ته شمع را وردنه نزنید.
۴. شمع را از نزدیک فتیله با یک دست بگیرید و با دست دیگر ته شمع را نگه دارید. یک دست را ثابت نگه داشته و با دست دیگر در حالت یکسان بپیچید. و به پیچیدن ادامه دهید تا تمام طول شمع پیچیده شود. دقت کنید که این‌کار را باید تا زمانی‌که شمع هنوز گرم است سریع انجام دهید ولی نه با شدت زیاد.
۵. اگر لازم است، انتهاء شمع را به اندازه جاشمعی فرم دهید.
۶. شمع را قبل از روشن کردن به مدت تقریباً یک ساعت بگذارید تا سرد شود.

شنبه 14 خرداد 1390  8:39 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

انواع سخت‌کننده‌های موم

انواع سخت‌کننده‌های موم

کریستال‌های تیره‌کننده و شفاف‌کننده مانند سخت‌کنندە‌های موم عمل می‌کنند. هر دو نوع کریستال‌ نقطه ذوب خیلی بالائی دارند (حدود ۲۰۰ درجه فارنهایت) و ابتدا باید با دقت در یک ظرف کوچک با کمی موم روی حرارت مستقیم قبل از این‌که در ماهی‌تابه بزرگ بریزید آن را ذوب کنید. و برای هر ۴۵۰ گرم موم ۲/۱ تا ۱ قاشق چایخوری کریستال لازم است. هر دو نوع کریستال زمان سوخت شمع را افزایش داده و در خاتمه شمعی شفاف به دست می‌آید.
کریستال تیره‌کننده موم را سفید، رنگ را هم خیلی روشن، و خاتمه شمع را هم براق می‌کند.
کریستال شفاف‌کننده کمک به حفظ شفافیت طبیعی موم می‌کند، و همچنین کمک می‌کند که رنگ شفاف باقی بماند. کریستال شفاف‌کننده همیشه برای ساخت شمع‌های بزرگ که برای جشن‌ها می‌سازید استفاده می‌شود

شنبه 14 خرداد 1390  8:40 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع های رنگی لایه لایه

شمع های رنگی لایه لایه

این شمع‌ها زیبا بسیار جالب می‌باشند و برای ساختن آنها شما به مقداری تمرین نیاز دارید تا بتوانید آنها را عالی بسازید. البته گاهی اوقات در این شمع‌ها می‌‌توانید سنگ‌های معدنی زیبا یا هدایای کوچکی را قرار دهید و به دوستان خود هدیه دهید و زمانی‌که شمع می‌سوزد و به سمت پائین می‌رود آن شخص متوجه هدیه خود می‌شود و این یک ابتکار جالب می‌باشد.
- نکته: درست کردن شمع‌های لایه لایه کمی تمرین نیاز دارد و اگر شما لایه‌ها را در رنگ‌های مختلف بریزید به این صورت که بعد از اینکه لایه اول کاملاً سفت شد و اطراف شمع خطی سفید نمودار شد لایه دوم و به همین ترتیب لایه‌های بعدی را بریزید، اگر خیلی زود لایه بعدی را بعد از لایه اول بریزید رنگ‌ها مخلوط می‌شوند.
- مواد و لوازم مورد نیاز:
قالب شمع، لیوان شیشه‌ای که قالب شمع را در آن قرار دهید، حدود ۷۵ گرم موم پارافین به رنگ بنفش کمرنگ، حدود ۱۵۰ گرم موم پارافین ترکیب شده با استیرین به رنگ صورتی
۱. قالب را فیتیله گذاشته و با خمیر بتونه مهر و موم کنید و داخل لیوان یا شیشه‌ای که برای نگهداری قالب انتخاب کرده‌آید قرار دهید و یک چیز کوچک در یک طرف زیر ظرف قرار دهید تا کمی حائل شود طوری‌که کجی‌اش یک زاویه حدود ۲۵ درجه باشد.
۲. مقدار کمی از موم پارافین به رنگ بنفش کمرنگ را تا ۸۰ درجه سانتی‌گراد (۱۸۰ درجه فارنهایت) حرارت دهید و تا حدود یک سوم قالب بریزید.
۳. صبر کنید تا موم در اطراف لبه سفت شود ولی در وسط هنوز نرم باشد. اکنون یک لایه به اندازه یک سانتی‌متر از موم پارافین به رنگ صورتی را روی آن بریزید، (توجه کنید که این موم صورتی هم باید تا ۸۰ درجه سانتی‌گراد (۱۸۰ درجه فارنهایت) حرارت داده شود).
۴. زمانی‌که موم صورتی در اطراف سفت شد ولی هنوز در وسط نرم می‌باشد سنگ معدنی را در موم فشار دهید.
۵. آن حائلی را که در زیر ظرف قرار داده بودید بردارید و آن‌را عمودی قرار دهید. از موم بنفش کم‌رنگ در قالب بریزید و تا ۵ میلی‌متری لبه بالای آن بریزید اگر وسط شمع بعد از سفت شدن فرو رفت به‌طور معمولی دوباره پر کنید.

شنبه 14 خرداد 1390  8:40 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

افزاینده‌های موم برای شمع سازی

افزاینده‌های موم

۱- لاستر کریستال: این افزاینده کیفیت خوب و مفیدی دارد، این ترکیب موم را سخت می‌کند، آن را در زمان حرارت دادن شمع با بالا بردن نقطه ذوب اضافه نمائید، موم را شفاف و براق می‌کند و رنگ‌ها را درخشنده‌ جلوه می‌‌دهد و این ترکیب در بعضی شمع‌ها می‌تواند جایگزین اسیداستیرین شود. مقدار اضافه کردن این ترکیب به میزان یک قاشق سوپخوری به ۴۵۴ گرم موم می‌باشد.

۲- کریستال شفاف: این ترکیب اغلب نقطه ذوب موم را بالا می‌برد، بنابراین برای سخت شدن در زمان حرارت دادن شمع اضافه کنید. این ترکیب اغلب رنگ‌ها را روشن می‌کند و حباب‌ها را از سطح موم از بین می‌برد، و این ترکیب از افزاینده‌های دیگر شفاف‌تر است. مقدار اضافه‌کردن این ترکیب به‌میزان یک قاشق سوپخوری در ۴۵۴ گرم موم می‌باشد. اگر برای شمع‌هائی که با غوطه‌ور کردن فتیله در موم می‌سازید مقدار ۲۰۰ گرم کریستال شفاف در ۴۵۴ گرم موم استفاده نمائید شمع شما بدون اشک می‌باشد.

۳- موم‌های میکرو کریستال: این موم‌ها در شمع‌سازی بسیار مهم می‌باشند. ترکیبات کریستال خالص‌شان کدری پارافین را جدا می‌کنند و موم را بیشتر قابل انعطاف می‌کند و اگر به‌جا استفاده شوند افزاینده بسیار خوب و مفیدی می‌باشند و هر کدام یک کیفیت مخصوصی به موم می‌دهند. شما این موم‌ها را از سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌های مخصوص لوازم شمع‌سازی می‌‌توانید خریداری کنید و هنگام خرید دقت کنید که نوع مرغوب و مطابق با سلیقه خود را بخرید و در بازار به نام‌های مختلف به فروش می‌رسند

شنبه 14 خرداد 1390  8:41 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع‌های ژله‌ای قدیمی

شمع‌های ژله‌ای قدیمی

شمع‌های ژله‌ای کلاسیک

مواد و لوازم مورد نیاز
- لیوان‌هائی با طرح‌های زیبا
- قابلمه
- دماسنج گیره‌دار
- موم ژله‌ای شمع
- رنگ مخصوص موم ژله‌ای مکمل یکدیگر
- قاشق فلزی
- فتیله
● روش ساخت:
۱. قابلمه را روی حرارت پائین قرار دهید، و به مقدار کافی ژل برای پر کردن ظرف‌ها داخل قابلمه بریزید و ذوب کنید، دماسنج را به بدنه قابلمه وصل کنید (دقت کنید که روی بسته‌های ژل میزان درجه حرارت داده شده) بنابراین ژل را تا همین درجه حرارت دهید، و سعی کنید که ژل زیاد داغ نشود. رنگ را فقط به اندازه‌ای که ته رنگی به‌دست آید اضافه کنید، و به آرامی با قاشق فلزی هم بزنید.
۲. زمانی‌که درجه دماسنج به همان میزان که باید برسد رسید، ژل را در ظرف‌ها بریزید.
۳. بعد از اینکه ژل سرد شد، فتیله را قرار دهید.
▪ نکته طرح:
از لیوان‌های ظریف و ارزان‌قیمت که زود ترک برمی‌دارند و می‌شکنند استفاده نکنید، ممکن است وقتی ژل داغ را درون آنها می‌ریزید شکسته شوند.
شما از لیوان‌های طرح‌دار زیبا و قدیمی برای ساختن شمع‌های ژله‌ای خود مانند این لیوان‌های زیبا می‌توانید استفاده نمائید و شمع‌هائی فریبنده برای خود و دوستانتان بسازید

شنبه 14 خرداد 1390  8:41 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع‌های برش دار

شمع‌های پیچ و برش‌دار

این شمع‌های برش‌دار ظاهری فریبنده دارند و ساختن آنها ارزش زحمت کشیدن را دارد، در این‌جا دو نوع شمع وجود دارد که با یک روش و موم و راهنما ساخته می‌شوند، برای این نوع شمع‌ها سعی و کوشش کنید و با مهارت تکه‌های باریک را ببرید و فر دهید، و این برش‌ها را روی شمع‌های قالبی و مکعب می‌توانید انجام دهید ولی خیلی باید با احتیاط عمل نمائید چون شمع مقاوم نیست و ممکن است بشکند، ولی اگر هنگام کار دچار مشکل شدید نگران نباشید و مأیوس نشوید با تمرین می‌توانید در این کار مهارت کامل را به‌دست آورید.

شمع‌های پیچ و برش‌دار


- مواد و لوازم مورد نیاز:
دو عدد شمع سفید، موم پارافین که به ۶۰ درجه سانتی‌گراد (۱۴۵ درجه فارنهایت برسانید)، ۵ درصد وزن موم (موم چسبنده میکرو)، رنگ سفید موم و رنگ‌های دیگر رنگی موم، ظرف برای ذوب کردن موم، دماسنج مخصوص، قاشق چوبی، چاقوی تیز، دو عدد ظرف بلند که به اندازه ارتفاع شمع مورد نظرتان باشد، یک ظرف بزرگ برای نگه داشتن این شمع، یک ظرف بزرگ برای حمام آب سرد.
- نکته، موم را می‌توانید از دو رنگ استفاده نمائید یک رنگ قوی و دائمی و یک رنگ سفید، هر رنگ باید به اندازه مقدار غوطه‌ور کردن ارتفاع شمعی که انتخاب کرده‌اید باشد. رنگ سفید برای این لازم است که تفاوت بین لایه‌های موم رنگی را نشان دهد، بدون رنگ سفید لایه رنگ نشده خاکستری به نظر خواهد آمد.
۱. موم میکرو را در ظرف مخصوص ذوب کنید سپس موم پارافین را اضافه کنید و به ذوب کردن ادامه دهید.
۲. طرحی را که می‌خواهید برش دهید یا حکاکی کنید بکشید و تا زمانی‌که شمع آماده برای برش یا حکاکی شد وقت تلف نشود زیرا زمان با ارزش است.
۳. دو عدد قوطی را آماده کنید یکی برای موم سفید و دیگری برای موم رنگی، و عمق هر یک مطابق با ارتفاع شمع مورد نظر شما باشد که می‌خواهید در آنها غوطه‌ور کنید.
۴. یک ظرف پهن که به اندازه کافی برای هر دو قوطی شما جا داشته باشد انتخاب کنید و آنها را در آن قرار دهید. ظرف را پر از آب کنید و حرارت دهید درست زیر نقطه جوش (جوش نیاید). موم را در ۷۷ درجه سانتی‌گراد (۱۷۰ درجه فارنهایت) ذوب کنید و نیمی از موم را در هر یک از قوطی‌ها بریزید و آنها را در آب داغ قرار دهید. رنگ سفید را به یک قوطی و رنگ رنگی را به قوطی دیگر اضافه نمائید و هر یک را هم بزنید و آنها را در آب داغ قرار دهید. رنگ سفید را به یک قوطی و رنگ رنگی را به قوطی دیگر اضافه نمائید و هر یک را هم بزنید تا تمام رنگ حل شود و اگر لازم بود رنگ بیشتری اضافه کنید تا رنگ مورد دلخواه شما به‌دست آید. یک ظرف بزرگ که به اندازه کافی برای غوطه‌ور کردن شمع‌های شما عمیق باشد برای حمام آب سرد انتخاب کنید.
۵. نوارهای فیتیله را در موم رنگی که در حدود ۴۵ ثانیه غوطه‌ور کنید، سپس آنها را در حمام آب سرد قرار دهید و بیرون آورید و با دست کمی تکان دهید یا با یک تکه پارچه نرم روی شمع بکشید تا آب اضافی از آنها جدا شود (اگر قطره‌های آب روی شمع بماند وقتی‌که می‌خواهید دوباره در موم غوطه‌ور کنید باعث حباب‌هائی در موم خواهد شد)
۶. شمع‌ها را دوباره در موم رنگی غوطه‌ور کنید و به مدت ۱ ثانیه بگذارید بماند و آنها را برگردانید به حمام آب سرد و این روش را به‌طور کامل در حدود ۵ بار در موم رنگی تکرار کنید. مدت زمانی‌که برای غوطه‌ور کردن لازم دارید و بستگی به سرعت عمل سفت و ساخته شدن موم شما دارد و می‌‌توانید با تشخیص دادن رنگ به کارتان سرعت دهید.
۷. روش غوطه‌ور کردن در حمام آب سرد را تکرار کنید و این بار در موم سفید به‌طور کامل ۵ بار غوطه‌ور کنید و شمع‌ها را در یک جای محکم آویزان کنید و بگذارید بمانند.
۸. اکنون برای برش آماده هستید، شما حدود ۵ دقیقه وقت دارید که با آنها کار کنید، راستی شما باید طرح را در خاطرتان داشته باشید و در فکرتان برای ساختن آن‌ را متمرکز کنید.
- توضیحات اصلی برای هر روش:
- برش دادن:
هنگام برش دادن روی شمع طوری عمل کنید که یک قسمت از شمع را طوری که رنگ لایه زیرین سطح نمایان شود ببرید. برش این ناحیه نباید خیلی عمیق باشد یا این‌که قسمتی از شمع که می‌خواهد بسوزد نازک شود، بنابراین با دقت و مهارت برش دادن را دور تا دور شمع انجام دهید و دقت کنید که برش‌ها باید به‌طور موازی شکل بگیرند و برای این کار به مقداری تمرین نیاز دارید. چاقو را محکم در دست بگیرید و یک برش زیبای دوتائی روی شمع ببرید و این‌کار را با تکان دادن مچ دست انجام دهید، تکه موم به‌طور کامل از شمع می‌افتد تکه‌های اطراف یک شمع بستگی به برش دادن شما دارد . برش دادن را تا اندازه‌ای که شکل شما فرم بگیرد ادامه دهید.
- بریدن - فر دادن شمع:
بریدن و فر دادن شمع‌ها هم مانند روش برش دادن می‌باشد با این تفاوت که در بریدن و فر دادن شمع‌ها تکه‌های موم به شمع وصل می‌مانند، و به‌طور وارونه به شمعی که باید بسوزد می‌چسبد یا این‌که مانند یک حلقه به شمع می‌پیچد و دوباره وصل می‌شود.
- پهن کردن و پیچاندن موم بریده شده:
چاقو را محکم در دست بگیرید و یک تکه کوچک از شمع در حدود ۵ سانتی‌متر طول ببرید و به‌طور کامل تا پائین انتهاء شمع برش ندهید ولی آن‌را به‌طور کامل تا پائین انتهاء شمع برش ندهید ولی آن‌را به شمع وصل کرده باقی بگذارید، چاثو را کنار بگذارید و تکه بریده شده شمع را با انگشتانتان بپیچید موم را به سمت پشت پهن کنید و سطح داخلی را به نمایش بگذارید، سپس نوار موم را به سطح شمع با کمی فشار آوردن به انگشتانتان دوباره وصل کنید.
- بریدن و فر دادن شمع‌های مارپیچ:
چاقو را محکم بگیرید یک برش در حدود ۱۰ سانتی‌متر طول ببرید ولی برش را به انتهاء شمع وصل شده باقی بگذارید، آهسته و به آرامی سرتاسر موم برش داده شده را تا نوک بپیچید، سپس این تکه را به سطح شمع با کمی فشار انگشتانتان بچسبانید.

شنبه 14 خرداد 1390  8:42 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع پودری

شمع پودری

طریقه رنگ كردن پارافین پولكی و پودری
پارافین را در یك كیسه فریزر ریخته و به میزان لازم از رنگ های شب نما یا فلورسنت به آن اضافه كنید و مرتب كیسه را تكان دهید تا پارافین رنگ بگیرد.
وسایل لازم:
- پارافین پودری
- رنگ شب نما یا فلورسنت
مراحل انجام كار:
۱- پارافین پودری را به رنگ های دلخواه در آورید و به صورت لایه لایه در ظرف مورد نظر بریزید.
۲- یك قلاب یا یك میله فلزی را درون ظرف، حاوی پارافین فرو برده و بیرون آورید تا شكل دلخواه شما به وجود آید.

شنبه 14 خرداد 1390  8:42 PM
تشکرات از این پست
barandarrasht
barandarrasht
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 4334
محل سکونت : گیلان

شمع‌های لایه‌ای

شمع‌های لایه‌ای

شمع های لایه ای ظاهری بسیار زیبا داشته و بدان جهت لایه ای نامیده می شوند كه طی مراحلی پی درپی پارافین های رنگی بر روی یكدیگر ریخته شده و پس از سردشدن به صورت لایه لایه در می آیند.
برای ساخت این شمع ها می توان از باقی مانده پارافین های رنگی از شمع سازی های قبلی استفاده كرد.بدین طریق می توانید هر لایه را از یك رنگ یا رنگهای مختلف انتخاب كنید. به صورتی كه لایه انتهایی، تیره ترین حالت رنگ مورد نظر و در نهایت در نوك شمع رنگ لایه آن به روشن ترین شكل آن پایان پذیرد.
باید خاطرنشان كرد برای ساخت شمع های لایه ای، قالبهای فلزی بهترین به شمار می آیند زیرا با استفاده از آنها پارافین بسیار راحت تر از قالب جدا می شود.
البته این نوع شمع سازی، به تمرین و مهارت بیشتری نسبت به دیگر شمع ها نیاز دارد.
دستور ساخت:
۱ ـ طبق روش معمول برای شمع های قالبی، فتیله گذاری را انجام دهید، سپس پارافین را ذوب كرده و رنگ دلخواه را به آن اضافه كنید (این پارافین رنگی اولین لایه شمع را تشكیل می دهد).
۲ ـ پارافین ذوب شده را درون قالب بریزید، این كار را با احتیاط انجام دهید، به صورتی كه پارافین به دیواره داخلی باقی مانده از قالب پاشیده نشود (میزان پارافین بستگی به نظر و سلیقه شما برای قطر هر لایه دارد).
اگر شما می خواهید شمع لایه ای گوشه دار تهیه كنید باید پس از هر بار ریختن پارافین مذاب، قالب را با قراردادن جسمی در زیرگوشه ای از آن كج كرده و به همان صورت ثابت نگه دارید تا پارافین به همان شكل كمی سرد و سفت شود ولی به یاد داشته باشید محل قرار گرفتن فتیله نباید در اثر كج شدن قالب از مركز، تغییر یابد.

شنبه 14 خرداد 1390  8:43 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها