امام دلها را تسخير كرد
مديركل اوقاف استان اردبيل:
امام دلها را تسخير كرد
خبرگزاري فارس: مديركل اوقاف و امور خيريه استان اردبيل گفت: امام راحل با سادگي و ساده زيستي خود دل امت اسلامي را تسخير كرد و به آن قوت بخشيد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، حجتالاسلام سيدشهابالدين حسيني پيش از ظهر امروز در نشست بررسي انديشههاي امام خميني (ره) در دانشگاه علوم پزشكي اردبيل اظهار داشت: امام راحل به تعبير بزرگان و عالمان تاريخ بعد از معصومين (ع) شخصيتي بينظير بود كه دنيا و تاريخ نظير آن را نديده و نخواهد ديد.
اين استاد حوزه و دانشگاه تصريح كرد: بعد از 30 سال هنوز زوايايي شخصيتي آن حضرت شناخته نشده است و دو قرن زمان نياز است تا بتوان شناخت كاملي از ايشان به دست آوريم.
مديركل اوقاف استان اردبيل امام خميني (ره) را خطيب، عالم، دانشمند، عارف و محقق معرفي كرد و گفت: امام از زماني كه خود را شناخت در حوزه علم و عرفان، عالم و نظريهپرداز بود.
اين مسئول ادامه داد: عالمان جهان در مورد شخصيت امام (ره) متحيرند كه ايشان چگونه توانست در انديشه و تفكر جهانيان موثر واقع شود.
وي امام خميني (ره) شخصيتي خودساخته معرفي كرد و گفت: امام اگر خودساخته نبود نميتوانست در جهان تاثير داشته باشد چرا كه آن حضرت ابتدا خود را شناخت و بعد جهان را متحير كرد.
حسيني با اشاره به آيه «ان الذين آمنو و جاهدو ...» عنوان داشت: امام (ره) جان خود در راه اسلام و انقلاب و ترويج انديشههاي اسلامي در جهان در طبق اخلاص گذاشت.
اين استاد دانشگاه و محقق انديشههاي امام در ادامه بيان داشت: از سال 42 كه حركت انقلابي حضرت امام بعد از رحلت آيتالله بروجردي آغاز شد و تعدد مرجعيت به وقوع پيوست و عالمان بر امام اصرار داشتند كه مرجعيت خود را اعلام كند، امام از اين كار اجتناب كردند تا اينكه برخي از عالمان ديني با جمعآوري پول كتاب ايشان را به چاپ رساندند.
وي با اشاره به اهداف حكومت طاغوت براي تبعيد امام اظهار داشت: حكومت طاغوت در صدد بود با تبعيد امام، از ارتباط روحانيون و امام جلوگيري كند، اين در حالي است كه اگر امام را از جامعه دور ميكردند نميتوانستند انديشه و تاثير شخصي ايشان را از جامعه دور كنند.
حسيني به برخي از تعليمات امام در دوران تبعيد اشاره كرد و گفت: امام در تبعيد 11 ماهه به تركيه توانست كتاب غني تحريرالوسيله را به تحرير درآورد كه هم اكنون يكي از منابع مستحكم براي مراجع است.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان اردبيل در ادامه به انديشههاي حضرت امام در مورد حوزه عليمه اشاره كرد و اظهار داشت: امام در حوزه عرفان نيز يك نظريهپرداز قوي بود.
وي بيان داشت: در حالي از آن حضرت به عنوان يك رهبر و سياستمدار ياد ميكنيم كه از زوايايي مختلف انديشه ايشان آشنايي چنداني نداريم.
اين مسئول امام را در حوزه شعر و شاعري نيز داراي ذوق و تبحر دانست و گفت: امام شاعري متبحر بود و غزليات عرفاني آن پير فرزانه همچنان زبان زد مجلس شعر و ادب است.
وي اظهار داشت: آن حضرت در حوزه خانواده لطافت خاصي داشت و در مبارزه نيز شخصيتي كاملاً مبارز داشت.
حسيني در ادامه به انديشههاي امام در حوزه وحدت و دانشگاه و حوزه پرداخت و تصريح كرد: انديشه امام در حوزههاي مختلف نيازمند تحقيقات و پژوهشهاي زيادي است تا بتوانيم اين انديشهها را به عنوان يك زيرساخت جامعه اسلامي در جهان تبيين كنيم.
اين مسئول ادامه داد: امام دكترين ولايت فقيه را بعد از ورود به حوزه عليمه مطرح كرد و كتاب ولايت فقيه را نوشت كه امروز منابع درسي در حوزههاي علميه است و با اين حركت ارتباط معنوي با دانشگاه و حوزه علميه ايجاد و با انديشههاي عرفاني و فقه اصول براي ايران دنياي اسلام و جهان ايدهپردازي كرد.
حسيني يكي از انديشههاي اصلي حضرت امام را انديشه دانشگاه اسلامي اعلام گرد و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه اين نيست كه هر سال تنها اين روز را گرامي بداريم بلكه بايد مباني انديشههاي امام در دانشگاه اسلامي تبيين شود.
وي ادامه داد: شعار استقلال آزادي جمهوري اسلامي كه شعار اصلي امام راحل در انقلاب بود در دانشگاه اسلامي نيز تجلي مييابد و آن حضرت معتقد هستند بايد دانشگاه اسلامي متفكر و مستقل باشد.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان به سرفصلهاي آموزشي در دانشگاهها اشاره كرد و گفت: بعد از 30 سال از انقلاب اسلامي هنوز در منابع درسي دانشگاههاي ما تغيير چنداني ايجاد نشده است اين در حالي است كه دانشگاهها بايد با زير ساختها و اعتقادهاي اسلام اسلامي شوند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: اصولي كه در انديشه اسلامي به عنوان تربيت اسلامي مطرح است به اعتقاد امام بايد با استقلال تركيب شود چرا كه زماني دانشگاه ديني خواهيم داشت كه انديشه اسلامي امام زيربناي آن باشد.
انتهاي پيام/ج10
پنج شنبه 12 خرداد 1390 9:59 PM
تشکرات از این پست